Το DVD Player μου δε βλέπει τα δισκάκια με avi ταινίες που έχω φτιάξει ή κολλάει

Reaction score
0
Εντυπώσεις απο το WD TV mini

Έγινα ο ευτυχής κάτοχος ενός WD TV mini (47 ευρώ - είπαμε θέλω οικονομική λύση).
Το δοκίμασα χτές το βράδυ στο σπιτι μου λοιπον, σε αναλογική τιβι με av σύνδεση.
Η εικόνα ήταν παρα πολύ καλή. Αλλά δυστυχώς δεν έβλεπε τους ενσωματομένους υπότιτλους που είχα δημιουργήσει με το aviadxsubs. Αρχικά μάλιστα δεν έβλεπε καν τα αρχεία, αφού είχαν μετονομαστει σε .divx απο το avia - οποτε φαντάζεστε την απελπισια που με επιασε, αφου ειπα: τζααααμπα τα λεφτα. Τελικά μ' εκοψε και μετονομασα τα εργα σε avi, αλλα ενώ οι υπότιτλοι υπήρχαν κανονικά στο αρχείο ενσωματομένοι, το mini δεν έλεγε να μου κανει τη χάρη.
Δοκίμασα μετά ενα αλλο έργο το οποίο συνοδευόταν και απο το αρχείο των υποτίτλων του, με τη διαφορά όμως ότι ήταν και αυτο περασμένο με το avia. Είχε δηλαδή και ενσωματομένους υποτ αλλά και αρχείο υποτίτλων srt (ακριβώς ίδιου φυσικά ονόματος με την ταινία). Πάλι όμως δεν επαιξε, δεν ειδε ουτε τους ενσωματομένους ούτε το αρχείο και ενδεχομένως να δημιουργήθηκε και κανένα conflict κάτι που μου έχει συμβεί παλιότερα και στο DVD player.
Τώρα το μόνο που μου μένει για να μην απελπιστώ πλήρως ειναι να βάλω ένα κανονικό avi χωρίς να το έχω πειράξει και επεξεργαστει με κανενα avia και να βάλω και τον υποτιτλο μαζί του να δούμε τι θα γίνει.

Reaction score
1.458
Απάντηση: Το DVD Player μου δε βλέπει τα δισκάκια με avi ταινίες που έχω φτιάξει ή κο

Εβαλες σωστή κωδικοποίηση για τους υπότιτλους?
πες μου τι επιλογές έχει!

Reaction score
0
Lessarros, ευχαριστω για το χρονο που ξοδευεις για να μου απαντησεις.
Τωρα ειμαι στη δουλειά μου, ελπιζω αύριο να σου απαντησω
Οταν λες τι επιλογες έχει ποιο εννοείς; το WD ? Αν εννοείς αυτό, έχει μονο επιλογή γλώσσας (οπου βάζω greek) και επιλογή μεγέθους οπου δοκιμασα και τα 3
Αν εννοεις το avia εκεί δεν μπορω να βάλω κωδικοποίηση.
Βάζω μόνο fonts οπου βάζω arial

Reaction score
0
Για ρίξε και μια ματιά σε αυτά τα στοιχεία:

File Name ..........: NHSOS N.M.S.avi
Total Size (Bytes) .: 1.002.372.612 Bytes
Total Size (KB) ....: 978.880 KB
Total Size (MB) ....: 955,94 MB
Total Streams ......: 2 Stream(s)
File Size Correct ..: Yes

Video Size (Bytes) .: 864.386.392 Bytes
Video Size (KB) ....: 844.127 KB
Video Size (MB) ....: 824,34 MB
Video Length .......: 01:35:49
Video Codec Code ...: H264
Video Codec Name ...: Intel ITU H.264
Video Bitrate ......: 1202 KB/s
Resolution .........: 640 x 480
Aspect Ratio .......: 1.33:1
Total Frames .......: 143736 Frames
Framerate ..........: 25 FPS
Color Depth ........: 24 Bits
Quality Factor .....: 0,156 B/px
Packed Bitstream ...: No

Audio Size (Bytes) .: 137.976.000 Bytes
Audio Size (KB) ....: 134.742 KB
Audio Size (MB) ....: 131,58 MB
Audio Length .......: 01:35:49
Audio Codec Code ...: 85 (0x0055)
Audio Codec Name ...: MPEG-1 Layer 3 (MP3)
Audio Bitrate ......: 192 KB/s (CBR)
Channels ...........: 2 Ch
Sampling Rate ......: 44100 Hz

Το WD mini μου βγάζει μύνημα οτι δεν μπορει να παίξει το συγκεκριμένο αρχείο.
Έχεις καμμιά ιδέα γιατί;

Reaction score
1.458
Απάντηση: Το DVD Player μου δε βλέπει τα δισκάκια με avi ταινίες που έχω φτιάξει ή κο

Οταν λες ενσωματωμένοι εννοείς καμμένοι επάνω στην ταινία ή εσωτερικοί υπότιτλοι?
Για το αρχείο που αναφέρεις πιο πάνω δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το παίζει!

Reaction score
0
Χμμ....
Ειλικρινά δεν ξέρω πως να περιγράψω τη διαδικασία του aviadxsubs.
Δεν το γνωριζεις αυτο το προγραμματακι;
Κάνει ενα είδος ενσωμάτωσης, το οποίο όμως δεν το βλέπει π.χ. το Windows media player, το KM Player ή το Total Video Player. Πιθανότατα το βλέπει μόνο το Divx Player (για τους υπολογιστές) και το έβλεπε και το DVD μου στο σπίτι γιαυτο και το χρησιμοποιούσα κατακόρον
Αλλα το WD mini δεν τους βλέπει

Reaction score
1.458

Το aviaddxsubs δεν το ξέρω γιατί χρησιμοποιώ mac υπολογιστές!
Απ'ότι είδα στο internet όμως αυτό το πρόγραμμα έχει 2 επιλογές:

1.Xsub format που φτιάχνει εσωτερικούς υπότιτλους σε .dvx αυτό που κάνεις εσύ δηλαδή απ' ότι κατάλαβα και αυτό το είδος των υποτίτλων ΔΕΝ το υποστηρίζουν τα wd tv

2. idx/sub format που αυτό το είδος υποτίτλων το υποστηρίζει το wdtv.
Εσύ λοιπόν στις επιλογές του προγράμματος θα κάνεις αυτό:

In a similar way you can convert srt to idx/sub. You have to go at "Configuration 1/SUB 1" and select idx/sub instead of XSUB. To view the video just place it together with the generated idx/sub:

anyvideo.avi
anyvideo.idx
anyvideo.sub

μετά θα πρέπει να παίζουν.Δοκίμασε και πες μου.
Επίσης srt υπότιτλους πρέπει να σου παίζει κανονικά,δεν χρειάζεται να κάνεις μετατροπές κλπ. Οι υπότιτλοι πρέπει να βρίσκονται στον ίδιο φάκελλο με την ταινία και να έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο όνομα με το αρχείο της ταινίας.Δηλ 'ενα παράδειγμα my great movie.avi και my great movie.srt θα σου παίξει,αλλά my great movie.avi και My Great Movie.srt ή My_great_movie.srt ΔΕΝ θα σου παίξει.
Ακόμη δοκίμασε στους srt υπότιτλους που έχεις στο μενού του wd tv mini να αλλάξεις από greek σε UTF-8 μήπως έχουν αυτήν την κωδικοποίηση.

Reaction score
0
Αυτο που λες στο τελος ειναι αυτο που δεν εχω κάνει ακόμα γιατι δεν ειχα κάποια ταινία στο usb stick χθες που δοκιμασα για πρωτη φορά, που να μην ήταν πειραγμένη με το avia, οπως προείπα. Σημερα θα έχω μόνο τέτοιες.
Οσο για αυτή την επιλογή που λες αν κατάλαβα καλά, απο μια ταινία movie.avi και εναν υποτιτλο movie.srt δημιουργούνται τα εξής:
Movie.avi
Movie.idx
movie.sub
Αν το WD mini βλέπει την αρχική movie.avi μαζί με τον υπότιτλο movie.srt μαλλον δεν έχει νόημα να μετατρέπω στην ουσία το srt σε 2 καινούρια αρχεια .idx και .sub. Σωστά;

Reaction score
1.458

Σωστά!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Aναφορικά με την ταινία,άλλαξε τον τίτλο της ώστε να μην έχει κενά και τελείες εκτός απ αυτήν της κατάληξης(πχ κάντον nisos.avi) και ξαναδοκίμασε.

Reaction score
0
φίλε gstrifte, γιατί θα μπορούσε να ισχύει κάτι τέτοιο? Φυσικά και θα το δοκιμάσω πάντως
Τα νέα ειναι (αναμενόμενα) καλά. Οι υπότιτλοι φαίνονται μια χαρά αν βάλω την ταινία απείραχτη μαζί με το αρχείο των υποτίτλων.
Μου μένει πλέον να δω και ενα τελευταίο. Χτες οταν δοκίμασα να παίξω τον παραπάνω συνδυασμό, πάλι δε μου έβγαζε τιποτα, και λεω δε μπορει ρε γαμώτο! καποιο λάθος κανω!
Πήγα με το κουμπι του options στους υποτιτλους όπου μου έβγαζε subtitles off (αρχικά νόμιζα οτι αυτό σήμαινε οτι δεν έβλεπε να υπάρχουν υποτ) και πάτησα enter (!!). Φυσικά μου έδειξε ενδειξη Subtitles 1/1 και ξεκίνησαν κανονικότατα να παίζουν.
Θα μου πείτε τι μας τα λες ολα αυτά. Απλώς θέλω να καταγράψω τις εμπειρίες μου απο την ελλειπή απο μέρους μου αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνάντησα και να τονίσω οτι πρέπει να εισαι μεθοδικός οταν αντιμετωπίζεις οποιοδήποτε κόλλημα. Και επίσης να ξαναδοκιμάσω μια ταινία με aviadxsubs και να δω μήπως ενεργοποιηθουν υπότιτλοι με αυτό τον τρόπο

Reaction score
20
Απάντηση: Re: Το DVD Player μου δε βλέπει τα δισκάκια με avi ταινίες που έχω φτιάξει

φίλε gstrifte, γιατί θα μπορούσε να ισχύει κάτι τέτοιο? Φυσικά και θα το δοκιμάσω πάντως
Εχει απόλυτο δίκιο ο gstriftos και πρέπει υποχρεωτικά να δοκιμαστεί, άσχετα δουλέψει δεν δουλέψει, γιατί μετά την τελεία είναι το είδος του αρχείου και αν δεν υπάρχει από τον κατασκευαστή του μηχανακίου προ-επιλογή να παίζει το είδος του αρχείου δεν θα τα παίξει.

Με το να ακολουθούν διάφορα μετά από τελεία το μηχάνημα "βλέπει" ένα είδος αρχείου που δε μπορεί να το αναγνωρίσει γιατί δεν είναι προγραμματισμένο και άρα δεν θα το παίξει...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Στα είπε ο Νικ απο πάνω,απλά να συμπληρώσω ότι και το δικό μου wd tv(το 1ης γενιάς-όχι το μινι) παρουσίαζε και αυτό προβλήματα όταν υπήτχαν πολλαπλές τελείες στον τίτλο.
Αναγνώριζε τα αρχεία όταν τις καταργούσα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas