Το Gmail υποστηρίζει IMAP

Reaction score
6
Είδες τι σου κάνει ένα .. iphone (το οποίο υποστηρίζει ΜΟΝΟ IMAP !!!!)...??? ;-)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.275
Απάντηση: Re: Το Gmail υποστηρίζει IMAP

Είδες τι σου κάνει ένα .. iphone (το οποίο υποστηρίζει ΜΟΝΟ IMAP !!!!)...??? ;-)
Έπαιξε κι αυτό το ρόλο του στην επίσπευση της ενσωμάτωσης. :happy_2:

Έχω ήδη ενεργοποιήσει τη λειτουργία και δουλεύει άψογα.

Reaction score
0
Ελληνικά στο Gmail μέσω IMAP

Έπαιξε κι αυτό το ρόλο του στην επίσπευση της ενσωμάτωσης. :happy_2:

Έχω ήδη ενεργοποιήσει τη λειτουργία και δουλεύει άψογα.
Έχεις δοκιμάσει την λειτουργία του σε Outlook 2007; Στα περισσότερα Ελληνικά emails στο body του μηνύματος αναγνωρίζονται ως αγγλικά ερωτηματικά ενώ στο subject κανονικά! Στην ουσία δεν μπορώ να διαβάσω αρκετά emails με ελληνικούς χαρακτήρες μέσω imap.

Για παράδειγμα οι ελληνικοί χαρακτήρες του email [FONT=&quot][/FONT]ενημέρωσης σε [FONT=&quot]subscribed [/FONT][FONT=&quot]thread [/FONT]του avsite.gr εμφανίζονται ως ερωτηματικά.

Στην ανάγνωση gmail μηνυμάτων στο Οutlook μέσω του κλασικού pop δεν συνέβαινε αυτό.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.275
Απάντηση: Το Gmail υποστηρίζει IMAP

Χρησιμοποιώ Thunderbird και δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα.
Ψάχνοντας στα fora του Google βρήκα ότι το πρόβλημά σου το έχουν κι άλλοι χρήστες με διάφορους mail clients.
Πρέπει να υπάρχει κάποιο bug στην υπηρεσία που λογικά θα διορθωθεί γρήγορα. Κοίτα εδώ.

Reaction score
3
Re: Ελληνικά στο Gmail μέσω IMAP

Έχεις δοκιμάσει την λειτουργία του σε Outlook 2007; Στα περισσότερα Ελληνικά emails στο body του μηνύματος αναγνωρίζονται ως αγγλικά ερωτηματικά ενώ στο subject κανονικά! Στην ουσία δεν μπορώ να διαβάσω αρκετά emails με ελληνικούς χαρακτήρες μέσω imap.

Για παράδειγμα οι ελληνικοί χαρακτήρες του email ενημέρωσης σε [FONT=&quot]subscribed [/FONT][FONT=&quot]thread [/FONT]του avsite.gr εμφανίζονται ως ερωτηματικά.

Στην ανάγνωση gmail μηνυμάτων στο Οutlook μέσω του κλασικού pop δεν συνέβαινε αυτό.
Το IMAP δεν είναι λογικό να δημιουργεί πρόβλημα στα Ελληνικά. Δοκίμασε να αλλάξεις την κωδικοσελίδα (code page) είτε σε UTF-8, ή σε ISO-8859-7 ή Windows 1253, με ότι απ' αυτά βλέπεις σωστά, κράτησε το

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.275

Τελικά το πρόβλημα το έχω κι εγώ αλλά μόνο στο φάκελο sent . Το θέμα εμφανίζεται κανονικά στα ελληνικά, αλλά το μήνυμα με ερωτηματικά.
Επίσης "παίζοντας" με το encoding δεν αλλάζει εντελώς τίποτα.
Το bug εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις μη αγγλικές γλώσσες απ' όσο έχω διαβάσει μέχρι στιγμής και δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση από την ομάδα του Gmail.

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Το Gmail υποστηρίζει IMAP

Τελικά το πρόβλημα το έχω κι εγώ αλλά μόνο στο φάκελο sent . Το θέμα εμφανίζεται κανονικά στα ελληνικά, αλλά το μήνυμα με ερωτηματικά.
Επίσης "παίζοντας" με το encoding δεν αλλάζει εντελώς τίποτα.
Το bug εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις μη αγγλικές γλώσσες απ' όσο έχω διαβάσει μέχρι στιγμής και δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση από την ομάδα του Gmail.
Δεν έχω Gmail αλλά να σε ρωτήσω κάτι - με ποιό encoding παίζεις, του gmail ή του browser? το σωστό είναι το πρώτο
Αλλά sorry, μιλάμε για IMAP άρα τα μηνύματα σου τα κατεβάζεις με κάποιο client τύπου Thunderbird, σωστά?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.275
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Gmail υποστηρίζει IMAP

Δεν έχω Gmail αλλά να σε ρωτήσω κάτι - με ποιό encoding παίζεις, του gmail ή του browser? το σωστό είναι το πρώτο
Αλλά sorry, μιλάμε για IMAP άρα τα μηνύματα σου τα κατεβάζεις με κάποιο client τύπου Thunderbird, σωστά?
Με το encoding του Thunderbird.
To Gmail δεν έχει ρύθμιση του encoding παρά μόνο την επιλογή να στέλνει τα μηνύματα σε default text ή σε Unicode (UTF-8) encoding, σε περίπτωση που ο παραλήπτης δε βλέπει σωστά το email που του στέλνουμε.
Όποιο συνδυασμό κι αν κάνω το κείμενο (όχι το θέμα) είναι ερωτηματικά.
Με τη μέθοδο POP3 του Gmail δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, όπως αναφέρει κι ο Faethon.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.275

Ναι, αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Πάλι ερωτηματικά, λες και το mail είναι φωτογραφία! :happy_9:

Το πρόβλημα όπως είπα υπάρχει με όλες τις κωδικοσελίδες , πλην της English/US.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.696
Members
38.735
Νεότερο μέλος
Marioslion