Το HTPC του μερακλή

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.627
Ξεκινάει αύριο η δημιουργία ενός HTPC για το hc, με τη βοήθεια του gkontoletas. Ποιά βοήθεια δηλαδή, αυτός θα το στήσει, κι εγώ θα βλέπω. :116:

Τώρα γιατί "του μερακλή"? Μα γιατί το πήρα από τον ανεπανάληπτο zizik, που το είχε παραπεταμένο σε μια γωνιά. Περιμέναμε με τον Γιώργο πότε θα φύγει για Βόλο (καλό ταξίδι....:127:) για να μην είναι εδώ και μας τα κάνει πουτ@ν@.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.627
Απάντηση: Το HTPC του μερακλή

Το HTPC, όπως το πήρα έχει αυτά:

Κουτί Silverstone LaScala LC-20m

Motherboard Asus 5Q ή Μ (δεν θυμάται το ραμολιμέντο να μου πει).....

CPU intel 8400

GPU GT-430 αγνώστων λοιπών στοιχείων

Τροφοδοτικό Enermax Modu-82 525W

Μνήμες 2x 1Gb Corsair XMS

Bluray drive και dvd drive από την LG (ναι έχει 2!!)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.627

Για ότι δεν ξέρουμε ακριβώς, θα το δούμε αύριο.

Σε αυτά θα προστεθεί, ύστερα από υπόδειξη του Γιώργου ένας WD velociraptor 150Gb

και φυσικά windows home premium 32, powerDVD 11, και ό,τι άλλο κριθεί απαραίτητο.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.627

Το φλέγον ερώτημα για μένα ήταν: και τι το θες ρε παληκάρι το HTPC? Bluray player έχεις. Media player επίσης. Τι θες να παιδεύεσαι?

Έλα ντε!!!

Έτσι όπως με βλέπω, μια και είμαι της ευκολίας, το HTPC θα μείνει παραπεταμένο σε καμμιά γωνιά κι από μένα, μέχρι να δοθεί αλλού. :138: Ήθελα όμως να ξέρω τι στο δι@ολο βρίσκουν όλοι αυτοί οι υπέρμαχοι των HTPC, που λένε ότι κάνουν τα πάντα-όλα. Θ'ελω να δω ρε παιδί μου αν όντως τι κάνουν, να δω τι πσάρια πιάνουν με τους δικτυακούς, τι εικόνα δίνουν στην αναπαραγωγή.

Για τον ήχο, νομίζω ότι ήδη τον.... έχω πιεί, γιατί δεν νομίζω ότι αυτή η GPU δίνει DTS-HD MA. Αλλά μην τα λέω εγώ, ας τα πει ο ειδήμονας.

Για την ευκολία, και μακάρι να βγω ψεύτης, νομίζω ότι θα... τον ξαναπιώ. :114: Πάμε για μεγάλες σούρες.....:139:

Τέλος, όσοι τολμήσουν να με χαρακτηρίσουν μαζόχα, ένα έχω να πω:

Έχετε δίκιο!!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.627

Με πήρε και τηλέφωνο ο μερακλής και με ξέχεσε για την κάρτα!! :116:

Ζητώ συγνώμη γονυπετής.........:120::136:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Βασικά η μέρα στησίματος του HTPC επιλέχθηκε έπειτα από πολύ σκέψη και βασικός λόγος ήταν η απουσία μερικών ενοχλητικών εκτός Αθήνας. :136:

Θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε την διαδικασία, τα προγράμματα και τις ρυθμίσεις για την εικόνα και τον ήχο.
Η μεγάλη εικόνα του Γιάννη θα μας βοηθήσει να δούμε τυχών διαφορές σε σχέση με άλλες πηγές.
Αν έχετε ερωτήσεις και απορίες μην διστάσετε να τις καταθέσετε.
Μετά τα δοκιμαστικά της F1 θα γράψω τα προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε.

Reaction score
1.214

Θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε την διαδικασία, τα προγράμματα και τις ρυθμίσεις για την εικόνα και τον ήχο.

Βασικα αυτο που ανεφερες ηδη ειναι το πιο σημαντικο , και αν γινεται να γινει καπως αναλυτικα (sceenshots ) με τις ρυθμισεις .Και επεξηγησεις αυτων , δηλαδη τι μας προσφερει η επιλογη καποια σε σχεση με μια αλλη οσο αφορα την ποιοτητα εικονας. :116:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.473
Re: Απάντηση: Το HTPC του μερακλή

Βασικά η μέρα στησίματος του HTPC επιλέχθηκε έπειτα από πολύ σκέψη και βασικός λόγος ήταν η απουσία μερικών ενοχλητικών εκτός Αθήνας. :136:

Η μεγάλη εικόνα του Γιάννη θα μας βοηθήσει να δούμε τυχών διαφορές σε σχέση με άλλες πηγές.
Μετά τα δοκιμαστικά της F1 θα γράψω τα προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε.

Τι εννοείτε ενοχλητικοί? Γιά ποιούς μιλάτε???

Reaction score
15.548

Eρχομαι και εγω βρε.......θα ξαποστειλω το dune prime 3 και θα φτιαξω ενα μιας και χρειαζεται για την μουσικη μου βασικα.....
.......αλλα μιας και θα γινει να μην εχει και εικονα.....:116:

..απλα δεν ξερω εαν υπαρχει εξοδο component στις καρτες γραφικων :204:

Γιωργακι ετοιμασου....:136:
...κατι σε θηκη εως 9.5cm υψος υπαρχει για να κανω ενα ρημαδι και εγω...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αυτο (αν δεν κανω λαθος ) ηταν το πρωτο μου κουτι το 06, με μικρο κοστος χωνεις ποδαρακια τζελ για τους καραδσμους , αθορυβους φαν, αντικραδασμικη προστασια, (αν δεν υπαρχουν), ενα βολικο ποντικι (ειχα το αερατο λοτζιτεκ ?) και ενα ασυρματο πληκτρολογιο , ειναι μια βοηθεια.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Πήγε πολύ καλά το project, λεπτομέρειες και φωτογραφίες αύριο όμως γιατί τώρα λειτουργώ με τον αυτόματο από την κούραση.

@ zizik αν το δεις και σου αρέσει να ξέρεις ότι δεν θα στο δώσουμε.:137:
@ kostas kefalas σε επόμενο καφέ θα τα πούμε. θέλεις component από σύγχρονη κάρτα γραφικών; :204::143:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Ήρθε η ώρα να γράψω για τα προγράμματα που χρησιμοποιήσαμε:
Λειτουργικό: Windows 7 Home Premium 32bit
Οδηγοί κάρτας γραφικών: nVidia Forceware 280.26WHQL
Προγράμματα αναπαραγωγής:
1. PowerDVD 11 Ultra
2. MPC-HC v.1.5.2.3456 (LAV filters, LAV CUVID)

Τελειώσαμε αρκετά αργά και δεν είχαμε πολύ χρόνο για fine tuning και συγκρίσεις, ότι είδαμε ήταν με τις default ρυθμίσεις των προγραμμάτων και της κάρτας γραφικών(δημιούργησα custom resolution στα 23.976Hz).
Στα γενικά συμπεράσματα έχω να σημειώσω τα εξής:
1. Η εικόνα από το PowerDVD και τον mpc-hc δεν έχουν ευδιάκριτες διαφορές
2. Αν και δεν ξέρω τον προβολέα του Γιάννη είχα την αίσθηση ότι ακόμα και χωρίς ρυθμίσεις η εικόνα ήταν σωστή
3. Οι οδηγοί της nVidia είναι πολύ καλοί, πήραμε 1:1 pixel maping σε 1080 χωρίς καμία ρύθμιση.
4. Τροφοδοτήσαμε τον Pioneer με DTS-HD MA από το PowerDVD και τον mpc-hc, είχαμε ένα θεματάκι στο PowerDVD όταν αλλάζαμε από DTS-HD MA σε άλλον ήχο και μετά γυρνούσαμε πάλι.

Θα υπάρξει και συνέχεια για τις λεπτομέρειες.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.627

Αφού μου πέρασε η βαρεμάρα (καλά, όχι εντελώς...), να σας δείξω μερικές φωτό από το project.

To case:

Bluray και dvd drives:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.627

Τροφοδοτικό:

Και η μία από τις 2 μνήμες:

Staff online

• abcd