Most visitors online was 3439 , on 16 Sep 2025
Κοίτα μέχρι χθες τους λέγαμε πρωτοπόρους, τώρα ξαφνικά έγιναν τραγικοί ? Οκ θα συμφωνήσω ότι σε ορισμένα πράγματα έμειναν λίγο πίσω και κάποια αλλά που θεωρούνται αυτονόητα σε άλλους χρήστες τα συμπεριλαμβάνουν τώρα στο iPhone, αλλά μην τους ισοπεδώνουμε κιόλας.Ρε συ οι τύποι είναι τραγικοί.
...
Πριν από 5-6 χρόνια αυτή η εταιρεία πήγαινε για κλείσιμο. Αλλά δεν εννοώ αυτό που εννοείς. Τραγικά δεν είναι τα προϊόντα, κάθε άλλο. Τραγική είναι η νοοτροπία τους, ο τρόπος προώθησης αλλά και η η τάση παρουσίασης μιας κοινοτυπίας ως ένα μοναδικό στα χρονικά - διαστημικό feature. Η πλάκα είναι όμως ότι το κόλπο πιάνει αφού το κοινό στο οποίο απευθύνονται λίγη σχέση έχει με την πραγματική τεχνολογία. Αυτό τους βοηθά να αυτοανακηρύσσονται κάθε τόσο αρχιμανδρίτες των GSM τηλεπικοινωνιακών συσκευών. Αν ήταν να μείνουν εκεί, σοβαρά δεν θα με ενοχλούσε. Αυτά τα πυροτεχνήματα όπως πχ με τα cloud τώρα όμως ρε φίλε τι τα θέλουν;
Χθες το βράδυ ήμασταν μια παρέα εξ ολοκλήρου από στελέχη πολυεθνικών εταιρειών του IT industry. Είχαμε την ίδια κουβέντα. Ο κόσμος τρελαίνεται με features που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Απλά παρουσιάζονται στην αϊφονόγλωσσα και γίνεται ο ανάλογος κονσουμεράδικος πανικός. Αφορμή της κουβέντας ήταν ένα νέο s/w παρακολούθησης των ip καμερών σου μέσω του i-phone, δηλαδή μια ιστορία πιο παλιά κι από τον Καφάτο.
...
Η apple εδώ και χρόνια δεν δημιουργεί τίποτα γενικώς....Η apple δέν δημιουργεί επαναστατικές τεχνολογίες απο το μηδέν...
Πάντα έτσι έκανε.Αλλα το έκανε καλά.Οι άλλοι δέν το έκαναν καλά.Γι αυτό και έχει ωραία προιόντα....Η apple εδώ και χρόνια δεν δημιουργεί τίποτα γενικώς.
Μόνο κονσουμεράδικο περιτύλιγμα βάζει σε ιδέες άλλων. Και είναι πολύ έξυπνο αυτό. Να μην παρουσιάζει όμως το αντίθετο. :126:
Τί να σου πώ.Εγώ στο apple δουλεύω το mail και μου είναι μια χαρά.Τώρα δέν ξέρω τί ψάχνει ο καθένας....με πόσα "κλίκς" γίνεται ο συγχρονισμός... Η μείωση των "κλικς", έχει το κοινό της δε λέω. Σε ότι έχει να κάνει με τις εφαρμογές, οι γνώμες διίστανται. Εδώ δεν έχει καταφέρει να φτιάξει ποτέ πρόγραμμα ανάλογο με το MS Outlook ή έστω να γίνει συμβατό με το Outlook (από κακό βίτσιο βεβαίως δεν το κάνει), τα κλικ μας μάραναν. Είναι θέμα προτεραιοτήτων.
...
Αυτή είναι σαν χαϊεντάδικη κουβέντα. Τι σχέση έχουν οι δικές σου/μου ανάγκες ρε Άλεξ με τον προσδιορισμό της πιο σωστής πλατφόρμας οργάνωσης γραφείου στον πλανήτη; Η διαφορά του Outlook με τον δεύτερο, δεν είναι μερικά "κλικς", είναι χαοτική! Εσείς μιλάτε για... e-mail και το Outlook κάνει άλλα 50 πράγματα που τα χρησιμοποιούν κάθε μέρα μερικά δις κόσμος. Το να αρνείσαι πεισματικά να ενσωματώσεις τις λειτουργίες του είναι διαστημική κουταμάρα. Σε αυτό τουλάχιστον η google άρχισε να πιάνει το νόημα.Τί να σου πώ.Εγώ στο apple δουλεύω το mail και μου είναι μια χαρά.Τώρα δέν ξέρω τί ψάχνει ο καθένας....
Μα αυτό σου λέω.Είναι τι κάνει ο καθένας.Εγώ δέν έχω βρεί κάποια έλλειψη στα apps της apple που έχουν σχέση με mail,contacts,calendar,reminders κ.τ.λ.Τώρα εξ όσων γνωρίζω διάφοροι χρησιμποιούν και τον thunderbird.Επίσης δέν καταλαβαίνω τον αφοριστικό όρο "η πιο σωστή πλατφόρμα στον κόσμο".Πώς ορίζεται αυτό?Απο το πλήθος των δυνατοτήτων ή την ευχρηστία της ας πούμε?Μήπως μου γίνεσαι χαιεντάς και σύ?:146:Αυτή είναι σαν χαϊεντάδικη κουβέντα. Τι σχέση έχουν οι δικές σου/μου ανάγκες ρε Άλεξ με τον προσδιορισμό της πιο σωστής πλατφόρμας οργάνωσης γραφείου στον πλανήτη; Η διαφορά του Outlook με τον δεύτερο, δεν είναι μερικά "κλικς", είναι χαοτική! Εσείς μιλάτε για... e-mail και το Outlook κάνει άλλα 50 πράγματα που τα χρησιμοποιούν κάθε μέρα μερικά δις κόσμος. Το να αρνείσαι πεισματικά να ενσωματώσεις τις λειτουργίες του είναι διαστημική κουταμάρα. Σε αυτό τουλάχιστον η google άρχισε να πιάνει το νόημα.
...
Nαι για αυτό τις μισές φορές που το ανοίγω κάνει μία ώρα να φορτώσει και τις άλλες μισές κρασάρει! :114:Έλα ρε συ αν είναι δυνατόν να κάνεις τέτοιες συγκρίσεις.
Ο τρόπος με τον οποίον είναι embeded το ημερολόγιο, με το e-mail και τις επαφές στο outlook, οι ατέλειωτες παραμετροποιήσεις και δυνατότητες είναι όνειρο θερινής νυχτός για άλλα προγράμματα. Άντε πιάσε επαφή να της στείλεις meeting request, να δεις on line το schedule του άλλου να να να... τι λες τώρα; Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κατακτήσει τον κόσμο των επιχειρήσεων.
...
Όντως.Όταν ήμουν στον Χρυσό Οδηγό καθημερινά είχαμε,τουλάχιστον 200 άτομα,ανοιχτό το outlook και δεν έκανε κιχ..Να πάτε σε καμιά εταιρεία της προκοπής να σας στήσει σωστά τον exchange βρε άσχετοι! :114:
...
Χθες το βράδυ ήμασταν μια παρέα εξ ολοκλήρου από στελέχη πολυεθνικών εταιρειών του IT industry. Είχαμε την ίδια κουβέντα. Ο κόσμος τρελαίνεται με features που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Απλά παρουσιάζονται στην αϊφονόγλωσσα και γίνεται ο ανάλογος κονσουμεράδικος πανικός. Αφορμή της κουβέντας ήταν ένα νέο s/w παρακολούθησης των ip καμερών σου μέσω του i-phone, δηλαδή μια ιστορία πιο παλιά κι από τον Καφάτο.
...
Nick, εμείς που δεν είμαστε άσχετοι με το IT ας δούμε πέρα από το πόσο ωραία εκμεταλλεύεται το σύγχρονο lifestyle η Apple - το οποίο άλλωστε δεν δημιούργησαν αυτοί, απλά παίζουν (ή έπαιζαν, όσο υπήρχε ο Jobs) το παιχνίδι καλύτερα από τον ανταγωνισμό.Η apple εδώ και χρόνια δεν δημιουργεί τίποτα γενικώς.
Συ είπας... Γι αυτό Κωστή και η κουβέντα περιορίζεται σε έναν πολύ πολύ συγκεκριμένο τομέα του consumer electronics. Από εκεί και πέρα το χάος....Μία κλ@νια είναι το μηλαράκι μπροστά τους, το ξέρεις, κι όμως...