Το iCloud ειναι έτοιμο προς χρήση!

Reaction score
0
iCloud

Εν αναμονή λοιπόν της iOS 5 που κυκλοφορεί σήμερα!

Να σημειώσω ότι από χθες είναι διαθέσιμο για αναβάθμιση και το iTunes 10.5 (το οποίο χρειάζεται για την εγκατάσταση της iOS 5)

Reaction score
2.054
Απάντηση: Το iCloud ειναι έτοιμο προς χρήση!

Aντε ρε γαμώτο έχω τρελαθεί στο refresh!

Reaction score
1

Yπομονή μέχρι τις 20:00 που θα κυκλοφορήσουν όλα τα updates.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πάντως βρε παιδί μου, όσο περνάει ο καιρός μου αυξάνεται η απέχθεια σε οτιδήποτε βγάζει αυτή η trendy consumerάδικη i-κατάσταση. Άκου τώρα ανακοίνωση: "Βγάλαμε cloud, δοξάστε μας!" Και χειροκροτεί ο αδαής i-user χωρίς να έχει ιδέα τι είναι τούτο, που το βρήκε η apple, ποιοί το εφηύραν, ποιοί το έχουν χρόνια τώρα κλπ κλπ κλπ... Σε λίγο θα χειροκροτάνε γιατί στο i-phone θα ανοίξει το bluetooth.

...

Reaction score
0
Παιδί της τεχνολογίας είσαι και συ και θα έπρεπε να μας καταλαβαίνεις...:116:

Reaction score
0
Ρε συ οι τύποι είναι τραγικοί.

...
Κοίτα μέχρι χθες τους λέγαμε πρωτοπόρους, τώρα ξαφνικά έγιναν τραγικοί ? Οκ θα συμφωνήσω ότι σε ορισμένα πράγματα έμειναν λίγο πίσω και κάποια αλλά που θεωρούνται αυτονόητα σε άλλους χρήστες τα συμπεριλαμβάνουν τώρα στο iPhone, αλλά μην τους ισοπεδώνουμε κιόλας.

Και αν θέλεις επέτρεψε μας εμάς που τους αγαπάμε να είμαστε και λιγάκι υπερβολικοί, ορισμένες φόρες , αγάπες είναι αυτές...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πριν από 5-6 χρόνια αυτή η εταιρεία πήγαινε για κλείσιμο. Αλλά δεν εννοώ αυτό που εννοείς. Τραγικά δεν είναι τα προϊόντα, κάθε άλλο. Τραγική είναι η νοοτροπία τους, ο τρόπος προώθησης αλλά και η η τάση παρουσίασης μιας κοινοτυπίας ως ένα μοναδικό στα χρονικά - διαστημικό feature. Η πλάκα είναι όμως ότι το κόλπο πιάνει αφού το κοινό στο οποίο απευθύνονται λίγη σχέση έχει με την πραγματική τεχνολογία. Αυτό τους βοηθά να αυτοανακηρύσσονται κάθε τόσο αρχιμανδρίτες των GSM τηλεπικοινωνιακών συσκευών. Αν ήταν να μείνουν εκεί, σοβαρά δεν θα με ενοχλούσε. Αυτά τα πυροτεχνήματα όπως πχ με τα cloud τώρα όμως ρε φίλε τι τα θέλουν;

Χθες το βράδυ ήμασταν μια παρέα εξ ολοκλήρου από στελέχη πολυεθνικών εταιρειών του IT industry. Είχαμε την ίδια κουβέντα. Ο κόσμος τρελαίνεται με features που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Απλά παρουσιάζονται στην αϊφονόγλωσσα και γίνεται ο ανάλογος κονσουμεράδικος πανικός. Αφορμή της κουβέντας ήταν ένα νέο s/w παρακολούθησης των ip καμερών σου μέσω του i-phone, δηλαδή μια ιστορία πιο παλιά κι από τον Καφάτο.

...

Reaction score
777
Πριν από 5-6 χρόνια αυτή η εταιρεία πήγαινε για κλείσιμο. Αλλά δεν εννοώ αυτό που εννοείς. Τραγικά δεν είναι τα προϊόντα, κάθε άλλο. Τραγική είναι η νοοτροπία τους, ο τρόπος προώθησης αλλά και η η τάση παρουσίασης μιας κοινοτυπίας ως ένα μοναδικό στα χρονικά - διαστημικό feature. Η πλάκα είναι όμως ότι το κόλπο πιάνει αφού το κοινό στο οποίο απευθύνονται λίγη σχέση έχει με την πραγματική τεχνολογία. Αυτό τους βοηθά να αυτοανακηρύσσονται κάθε τόσο αρχιμανδρίτες των GSM τηλεπικοινωνιακών συσκευών. Αν ήταν να μείνουν εκεί, σοβαρά δεν θα με ενοχλούσε. Αυτά τα πυροτεχνήματα όπως πχ με τα cloud τώρα όμως ρε φίλε τι τα θέλουν;

Χθες το βράδυ ήμασταν μια παρέα εξ ολοκλήρου από στελέχη πολυεθνικών εταιρειών του IT industry. Είχαμε την ίδια κουβέντα. Ο κόσμος τρελαίνεται με features που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Απλά παρουσιάζονται στην αϊφονόγλωσσα και γίνεται ο ανάλογος κονσουμεράδικος πανικός. Αφορμή της κουβέντας ήταν ένα νέο s/w παρακολούθησης των ip καμερών σου μέσω του i-phone, δηλαδή μια ιστορία πιο παλιά κι από τον Καφάτο.

...

Χμμ....Ο ITόκοσμος κάνει ένα λάθος με την apple.Η apple δέν δημιουργεί επαναστατικές τεχνολογίες απο το μηδέν.Δέν δημιούργησε το κινητό τηλέφωνο αφής.Δέν δημιούργησε το tablet.Δέν δημιούργησε τη cloud φιλοσοφία κάτι στο οποίο η google έχει τα πρωτεία.
Απλά παρουσιάζει ένα τηλέφωνο ή μία υπηρεσία που δουλεύει καλά.Καλύτερα απο τον ανταγωνισμό των windows που το 2007 δούλευαν το touch screen με ακίδα.
Εκτός αν νομίζουμε οτι δέν υπήρχαν κινητά πρίν το iphone....Φυσικά όπως καταλαβαίνεις ενώ απο τη μία το iphone βρήκε ανταγωνιστή...το ipad όπως φαίνεται...δέν έχει.Ο ανταγωνισμός δείχνει να υποχωρεί δείχνοντας οτι δέν μπορεί να πρωτοτυπήσει.

Έτσι και με τις κάμερες.Το πρόγραμμα θα είναι σίγουρα πάρα πολύ καλό, θα δουλεύει σωστά, δέν θα κολάει, θα είναι απίστευτα εύχρηστο και φυσικά εντυπωσιακό.
Έτσι και το icloud.Αν και δέν το δούλεψα ακόμα πολύ, προσωπικά με ενθουσίασε η ευχρηστία του.Με ενθουσίασε ο συγχρονισμός των επαφών μου μέσω internet.Όχι οτι δέν γίνεται αλλιώς.Απλά η apple στο δίνει με 2 κλίκ.

ipad...θυμάμαι που έψαχναν το λόγο χρήσης του.Φυσικά κατέληξε να αντικαταστήσει τα pcιά πολλών...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...Η apple δέν δημιουργεί επαναστατικές τεχνολογίες απο το μηδέν...
Η apple εδώ και χρόνια δεν δημιουργεί τίποτα γενικώς.
Μόνο κονσουμεράδικο περιτύλιγμα βάζει σε ιδέες άλλων. Και είναι πολύ έξυπνο αυτό. Να μην παρουσιάζει όμως το αντίθετο. :126:
Τώρα με πόσα "κλίκς" γίνεται ο συγχρονισμός... Η μείωση των "κλικς", έχει το κοινό της δε λέω. Σε ότι έχει να κάνει με τις εφαρμογές, οι γνώμες διίστανται. Εδώ δεν έχει καταφέρει να φτιάξει ποτέ πρόγραμμα ανάλογο με το MS Outlook ή έστω να γίνει συμβατό με το Outlook (από κακό βίτσιο βεβαίως δεν το κάνει), τα κλικ μας μάραναν. Είναι θέμα προτεραιοτήτων.

...

Reaction score
777
Μόνο κονσουμεράδικο περιτύλιγμα βάζει σε ιδέες άλλων. Και είναι πολύ έξυπνο αυτό. Να μην παρουσιάζει όμως το αντίθετο. :126:
Πάντα έτσι έκανε.Αλλα το έκανε καλά.Οι άλλοι δέν το έκαναν καλά.Γι αυτό και έχει ωραία προιόντα....

με πόσα "κλίκς" γίνεται ο συγχρονισμός... Η μείωση των "κλικς", έχει το κοινό της δε λέω. Σε ότι έχει να κάνει με τις εφαρμογές, οι γνώμες διίστανται. Εδώ δεν έχει καταφέρει να φτιάξει ποτέ πρόγραμμα ανάλογο με το MS Outlook ή έστω να γίνει συμβατό με το Outlook (από κακό βίτσιο βεβαίως δεν το κάνει), τα κλικ μας μάραναν. Είναι θέμα προτεραιοτήτων.

...
Τί να σου πώ.Εγώ στο apple δουλεύω το mail και μου είναι μια χαρά.Τώρα δέν ξέρω τί ψάχνει ο καθένας....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τί να σου πώ.Εγώ στο apple δουλεύω το mail και μου είναι μια χαρά.Τώρα δέν ξέρω τί ψάχνει ο καθένας....
Αυτή είναι σαν χαϊεντάδικη κουβέντα. Τι σχέση έχουν οι δικές σου/μου ανάγκες ρε Άλεξ με τον προσδιορισμό της πιο σωστής πλατφόρμας οργάνωσης γραφείου στον πλανήτη; Η διαφορά του Outlook με τον δεύτερο, δεν είναι μερικά "κλικς", είναι χαοτική! Εσείς μιλάτε για... e-mail και το Outlook κάνει άλλα 50 πράγματα που τα χρησιμοποιούν κάθε μέρα μερικά δις κόσμος. Το να αρνείσαι πεισματικά να ενσωματώσεις τις λειτουργίες του είναι διαστημική κουταμάρα. Σε αυτό τουλάχιστον η google άρχισε να πιάνει το νόημα.

...

Reaction score
777
Αυτή είναι σαν χαϊεντάδικη κουβέντα. Τι σχέση έχουν οι δικές σου/μου ανάγκες ρε Άλεξ με τον προσδιορισμό της πιο σωστής πλατφόρμας οργάνωσης γραφείου στον πλανήτη; Η διαφορά του Outlook με τον δεύτερο, δεν είναι μερικά "κλικς", είναι χαοτική! Εσείς μιλάτε για... e-mail και το Outlook κάνει άλλα 50 πράγματα που τα χρησιμοποιούν κάθε μέρα μερικά δις κόσμος. Το να αρνείσαι πεισματικά να ενσωματώσεις τις λειτουργίες του είναι διαστημική κουταμάρα. Σε αυτό τουλάχιστον η google άρχισε να πιάνει το νόημα.

...
Μα αυτό σου λέω.Είναι τι κάνει ο καθένας.Εγώ δέν έχω βρεί κάποια έλλειψη στα apps της apple που έχουν σχέση με mail,contacts,calendar,reminders κ.τ.λ.Τώρα εξ όσων γνωρίζω διάφοροι χρησιμποιούν και τον thunderbird.Επίσης δέν καταλαβαίνω τον αφοριστικό όρο "η πιο σωστή πλατφόρμα στον κόσμο".Πώς ορίζεται αυτό?Απο το πλήθος των δυνατοτήτων ή την ευχρηστία της ας πούμε?Μήπως μου γίνεσαι χαιεντάς και σύ?:146:
Επίσης για να επιτύχεις σε ένα apple το πλήθος των δυνατοτήτων του outlook(π.χ.reminder κ.τ.λ.) θα πρέπει να δουλέψεις την αντίστοιχη εφαρμογή που συνεργάζεται με το mail.Σαν σύνολο εφαρμογών δέν καταλαβαίνω τι του λείπει σε σχέση με τον ανταγωνισμό...Και πίστεψε με έχω δουλέψει το outlook.Τώρα δέν ξέρω τί κάνεις και δέν βρίσκεις άκρη στο apple.Επαγγελματικά εργαλεία είναι και αυτά...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Έλα ρε συ αν είναι δυνατόν να κάνεις τέτοιες συγκρίσεις.
Ο τρόπος με τον οποίον είναι embeded το ημερολόγιο, με το e-mail και τις επαφές στο outlook, οι ατέλειωτες παραμετροποιήσεις και δυνατότητες είναι όνειρο θερινής νυχτός για άλλα προγράμματα. Άντε πιάσε επαφή να της στείλεις meeting request, να δεις on line το schedule του άλλου να να να... τι λες τώρα; Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κατακτήσει τον κόσμο των επιχειρήσεων.

...

Reaction score
2.054
Απάντηση: Re: Το iCloud ειναι έτοιμο προς χρήση!

Έλα ρε συ αν είναι δυνατόν να κάνεις τέτοιες συγκρίσεις.
Ο τρόπος με τον οποίον είναι embeded το ημερολόγιο, με το e-mail και τις επαφές στο outlook, οι ατέλειωτες παραμετροποιήσεις και δυνατότητες είναι όνειρο θερινής νυχτός για άλλα προγράμματα. Άντε πιάσε επαφή να της στείλεις meeting request, να δεις on line το schedule του άλλου να να να... τι λες τώρα; Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κατακτήσει τον κόσμο των επιχειρήσεων.

...
Nαι για αυτό τις μισές φορές που το ανοίγω κάνει μία ώρα να φορτώσει και τις άλλες μισές κρασάρει! :114:

Το Outlook το σιχαίνομαι όπως και ο περισσότερος κόσμος από ότι ξέρω στη δουλειά μου. Πρέπει να ειναι η χειροτερη εφαρμογή που έχει σχεδιάσει η Microsoft. Ειναι κακό ακόμα για Microsoft Standards!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Να πάτε σε καμιά εταιρεία της προκοπής να σας στήσει σωστά τον exchange βρε άσχετοι! :114:

...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Απάντηση: Re: Το iCloud ειναι έτοιμο προς χρήση!

Να πάτε σε καμιά εταιρεία της προκοπής να σας στήσει σωστά τον exchange βρε άσχετοι! :114:

...
Όντως.Όταν ήμουν στον Χρυσό Οδηγό καθημερινά είχαμε,τουλάχιστον 200 άτομα,ανοιχτό το outlook και δεν έκανε κιχ..

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

...
Nick, εμείς που δεν είμαστε άσχετοι με το IT ας δούμε πέρα από το πόσο ωραία εκμεταλλεύεται το σύγχρονο lifestyle η Apple - το οποίο άλλωστε δεν δημιούργησαν αυτοί, απλά παίζουν (ή έπαιζαν, όσο υπήρχε ο Jobs) το παιχνίδι καλύτερα από τον ανταγωνισμό.

Tο MacBook Air υπάρχει από τον Γενάρη του 2008 και θα φτάσει 2012 (= 4 χρόνια = ένας κομπιουτεροαιώνας) για να καταφέρουν να διαθέσουν στα καταστήματα κάτι αντίστοιχο εταιρείες κολοσσοί όπως η Asus και η Acer ενώ ακόμα περιμένουμε Lenovo και Dell να φτιάξουν κάτι αντίστοιχο. Οι παραπάνω, μάλιστα, δεν θα είχαν καταφέρει τίποτα εάν δεν έβαζε χρήμα η ίδια η Intel στην ανάπτυξη της ultrabook πλατφόρμας. Θες να συγκρίνουμε τα μεγέθη και τα resources των παραπάνω εταιρειών με αυτά της Apple; Μία κλ@νια είναι το μηλαράκι μπροστά τους, το ξέρεις, κι όμως...

Να σου θυμήσω τι γεύση άφηνε στον χρήστη η επαφή (pun intended) με touch τηλέφωνα όταν βγήκε το (πραγματικά handicapped από features) iPhone; To user interface/experience ήταν απλά αλλού σε σχέση με κάτι τραγικά LG/Samsung/Nokia που υπήρχαν τότε και είχα την ατυχία, πραγματικά, να χρησιμοποιήσω. Καλώς ή κακώς, το human-machine interface και το γενικότερο usage experience (που περιλαμβάνει, πέρα από το interface, design και ποιότητα κατασκευής) δεν πρέπει να είναι secondary στόχος, πίσω από τα tech specs. Το απέδειξε o Jobs κι οι υπόλοιποι τρέχουν τώρα να "γυαλίσουν" και τα δικά τους μηχανάκια...

Να σου θυμήσω πώς ήταν τα tablets πριν το iPad; Η αγορά είχε σβήσει και είχαν μπει στο ντουλάπι ώς μία ιδέα που απλά "δεν προχώρησε". Τώρα ο κάθε πικραμένος (όπου πικραμένος = απο κινεζικές εταιρείες 10 ατόμων εώς εταιρείες κολοσσοί σαν αυτές που προανέφερα) τρέχει πίσω από την Apple και προσπαθεί να κλέψει από την πίτα του iPad....
Επίσης πλέον ο κάθε καταναλωτής/γατζετάκιας ξαφνικά "χρειάζεται" μία ταμπλέτα κι αυτό ισχύει είτε είναι "fashion victim" και πάρει iPad είτε είναι "Apple hateboy" και τελικά πάρει Galaxy Tab (+ όλοι οι υπόλοιποι χρήστες που βρίσκονται ανάμεσα σε αυτές τις ακραίες περιπτώσεις, προφανώς)...

Αυτά (και άλλα πολλά που βαριέμαι να γράφω) είναι χειροπιαστά παραδείγματα...

Σίγουρα ένα technical κοινό είναι δύσκολο να δει πέρα από τις γκομενίτσες με τα iPhone, τα fashion victims που παίρνουν MacBook "γιατί το λειτουργικό είναι καλύτερο" γιατί έτσι τους είπαν χωρίς να ξέρουν καν τι είναι το terminal...
Επίσης μας είναι δύσκολο να "χωνέψουμε" την κλειστή αρχιτεκτονική (κυρίως στο software, αλλά και στο hardware εκεί που τους παίρνει - δεν ξεχνώ παλιά με πόσο ζόρι προσπαθούσε να μας σπρώξει η Αpple μηχανάκια με το δικό της μουφο-hardware) και την εκνευριστική νοοτροπία του "εγώ θα σου πω τι χρειάζεσαι". Αξίζει, όμως, γιατί έχουμε να κερδίσουμε από αυτό...

Αξίζει π.χ. να χωνέψουμε ότι "δημιουργία" δεν είναι μόνο να φτιάξεις κάτι (π.χ. tablet) πρώτος αλλά και το να φτιάξεις κάτι δευτερο-τριτος το οποίο όμως "κάτι" θα είναι το πρώτο που θα θέλει να το αγοράσει και κάποιος άλλος εκτός από συγγενείς και φίλους, δηλαδή η δημιουργία νέας αγοράς..
Για ρωτήστε τα αφεντικά σας ποιό innovation από τα δύο θα προτιμούσαν να έχουν στην εταιρεία τους... Για σκεφτείτε ποιό από τα δύο είναι δυσκολότερο να πετύχεις...

Αλλιώς θα έρθει κι ο ακαδημαϊκός να σου πει ότι το πραγματικό innovation το έκανε αυτός στο εργαστήριό του, με το διδακτορικό του τάδε φοιτητή που ανέπτυξε τη θεωρία και του δείνα φοιτητή που έφτιαξε το proof-of-concept. Ή οι φοιτητές του που πήγαν ως graduates να δουλέψουν στο R&D της Υ εταιρείας, Ή το έκανε ο άλλος ερευνητής του, που πήρε το ρίσκο και έφτιαξε την spinoff, που πούλησε μετά τεχνογνωσία στην Χ εταιρεία, την οποία Χ τελικά εξαγόρασε η Microsoft, η Apple ή τέλος πάντως κάποιος από τους υπολοίπους που το μόνο που κάνουν είναι να αγοράζουν τα έτοιμα πάνω στα οποία κάνουν εμπόριο, marketing και διαχείριση ρίσκου και πλασάρουν στον κόσμο "innovation".

Αν το βλέπει ο καθένας αποκλειστικά από τη σκοπιά του δεν βγαίνει τίποτα.
We need to take a step back and get some perspective. ;)

Ας μην καταντήσουμε σαν έναν γνωστό μου προγραμματιστή που έχω βαρεθεί να τον ακούω να κράζει τα iPhone, την Apple, τον Jobs και δεν καταλαβαίνει ότι ενδεχομένως τώρα θα ήταν άνεργος αν δεν υπήρχαν αυτά τα οποία κράζει (δουλεύει σε εταιρεία που φτιάχνει iOS και πλέον και Android games).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...Μία κλ@νια είναι το μηλαράκι μπροστά τους, το ξέρεις, κι όμως...
Συ είπας... Γι αυτό Κωστή και η κουβέντα περιορίζεται σε έναν πολύ πολύ συγκεκριμένο τομέα του consumer electronics. Από εκεί και πέρα το χάος.

...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Ξεπεράστηκαν τα νομικά προβλήματα από το κλέψιμο του ονόματος;
http://geticloud.com/contact.html

Μετά τα iOS και iPhone που έκλεψε από την Cisco και την γενικότερη τακτική της τα τελευταία χρόνια η Apple για εμένα δεν υπάρχει.
Δεν ξέρω πως καταφέρνει να βγαίνει καθαρή από όλες τις νομικές διαμάχες μέχρι στιγμής, σίγουρα δεν είναι μόνο το χρήμα που τη βοηθά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop