Το marketing (??) της Panasonic στην Ελλάδα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.111
Reaction score
20.605
... ή πώς να πριονίσεις το κλαδί στο οποίο κάθεσαι.

Τελικά κατάφερα να μιλήσω με τον υπεύθυνο στην Intertech για τα Technics, ο οποίος με ενημέρωσε ότι τα όλη η γκάμα των πικάπ δεν προορίζονται για την Ελληνική αγορά όπότε δεν μπορούν να τα φέρουν, και ότι αυτό είναι απόφαση της μητρικής εταιρίας στην Ευρώπη και όχι της εδώ αντιπροσωπείας.

Κοιτάω και το ebay και συνεχίζω την αναζήτηση.
Η εταιρεία είπε για ποιο λόγο δεν στέλνει στην Ελλάδα;
Ο - πολύ ευγενικός - κος Σκουρτέλης από την αντιπροσωπεία Intertech (210-9692300), μου είπε ότι η Panasonic Europe, δεν θα διαθέτει τα πικάπ της TECHNICS στην Ελληνική αγορά.

Δεν μου είπε τον λόγο και ούτε υπήρχε νόημα να τον πιέσω να μάθω τον λόγο, επειδή σίγουρα δε θα γνώριζε.

Απλά η Panasonic Europe αποφάσισε αυτό, τελεία και παύλα.

"Άβυσσος η ψυχή των πολυεθνικών".
Του είπαν του marba1065 πως η Panasonic Europe δεν θα διαθέτει τα πικάπ της στην Ελλάδα. Και του το είπαν και πολύ ευγενικά - ποιος ξέρει πόση υπομονή έκαναν οι άνθρωποι, μ' αυτόν τον ενοχλητικό που τους κόλλησε σαν τσιμπούρι για να τους δώσει τα ωραία του λεφτά, τέτοιο θράσος δηλαδή, σα δε ντρέπεται.

Κι έρχεται το Facebook σήμερα πρωι - πρωί κυριακάτικα και που μοστράρει αυτήν εδώ τη διαφήμιση.

Panasonic1.jpg


Μα, Πανασόνικ Γκρης; Βλέπω καλά; Και σε άπταιστα ελληνικά; Ουάου! Κάνω κλικ στον διαφημιζόμενο και βλέπω τα παρακάτω.

Panasonic2.jpg


Το domain name panasonic.gr προφανώς ανήκει στην Intertech - την ελληνική αντιπροσωπεία της Panasonic, αλλ' εν πάση περιπτώσει, σε όποιον κι αν ανήκει, ανακατευθύνει τον επισκέπτη στο ελληνόφωνο directory του διεθνούς ιστοτόπου της ιαπωνικής φίρμας, όπου στο about us section διαβάζει κανείς τα σχετικά με την Ιντερτέκ. Μάλιστα.

Συνελόντι ειπείν, κάποιος χρήστης του Facebook που ενεργεί επισήμως για λογαριασμό της Intertech, διαφημίζει επισήπως τα πικάπ της φίρμας, απευθυνόμενος στο ελληνικό κοινό, ενώ αν επικοινωνήσει κανείς με τα γραφεία τους, θα του πουν πως τα πικάπ της Panasonic, τα οποία, για ιστορικούς και άλλους λόγους, λανσάρονται στην αγορά με το εμπορικό σήμα Technics, δεν προορίζονται για την ελληνική αγορά και δεν εισάγονται.

Ας κάνω και μια μαντεψιά! Αν αύριο κιόλας, πρωί - πρωί, τηλεφωνήσει ο @marba1065 εκ νέου στα γραφεία τους και τους πει -ευγενικά πάντα!- για το πόσο γελοίο μάρκετιν κάνουν και κοροϊδεύουν τον έλληνα καταναλωτή κατάμουτρα, θα εισπράξει τη θριαμβευτική απάντηση πως η "εταιρεία" έδωσε "επιτέλους" το "πράσινο φως" και τα πικάπ της Technics θα διατίθενται πλέον κανονικά και στην ελληνική αγορά, από την αρχή της νέας χρονιάς, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Πρόκειται για τυπική περίπτωση ντόπιας επιχείρησης - ίσως οικογενειακής, δεν γνωρίζω - της οποίας ο ιθύνων νους είναι ΑΚΟΜΑ κατειλημμένος από τη νοοτροπία του συνοικιακού μπακάλη του Μεσοπολέμου. Μαζεύτηκαν και πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται, γνωρίζοντας πως αυτό δεν θα σπάσει. Όχι βέβαια γιατί κάνουν καλά τη δουλειά τους αυτοί, αλλά κάποιοι άλλοι, εκεί μακριά στην Ανατολή.

Κι αν κάποιος, βλέποντας αυτά τα καραγκιοζιλ... γκουχ!, συγγνώμη, αυτά τα καμώματα, στραφεί προς κάποιο ευρωπαϊκό και σοβαρό κατάστημα για να αγοράσει αυτό που λαχταράει η ψυχή του, σύσσωμοι οι ντόπιοι τριτοκοσμικοί εμποράδες ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, γιατί δεν προτιμάει να αφήσει τα λεφτά του στην Ελλάδα. Λες και τους τα χρωστούσε.

Το βέβαιον είναι πως η παραγωγή της είναι χαμηλότερης τεχνολογικής έντασης, τουλάχιστον αυτό, αλλά με το αποτελεσματικό μάρκετιν που εφαρμόζει, η Pro-Ject τους έχει πάρει τα σώβρακα.

Σημείωσις. Προτίμησα screen shots και όχι embedded links, διότι τα δεύτερα πεθαίνουν απλώς με διαγραφή ενός ποστ στο facebook, ενώ τα screen shots μένουν.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.716
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top