Το Smart πέθανε. Ζήτω το Smart!

Reaction score
7
Το παλιό Smart cabrio πήρε το πουλί και στη θέση του ήρθε το καινούργιο (μεταχειρισμένο δηλαδή, μοντ. 4/2007) Cabrio.

Υπάρχει εγκατεστημένο το Radio 9 (Radio CD με Aux in, 2 ηχεία και subwoofer αγνώστων λοιπών στοιχείων) σύστημα της Smart το οποίο όμως, τώρα που έχω γίνει χαϊεντάς :116:, μου φαίνεται πολύ λίγο. Δηλαδή μάπα.

Τι κάνουμε; Από πού αρχίζουμε; Πρώτα αλλάζω πηγή ή πρώτα τα ηχεία; Είναι πολύ απαραίτητες οι μονώσεις στις πόρτες; (Φήμες λένε ότι όταν είσαι απ' έξω ακούγεται πιο δυνατά απ' ότι όταν είσαι μέσα).

Αυτά είναι ωραία πράματα αλλά και κάτι τέτοιο δε θα με χάλαγε καθόλου! Για πείτε κι εσείς.

Reaction score
49
Απάντηση: Το Smart πέθανε. Ζήτω το Smart!

Καλορίζικο και καλοτάξιδο!!!

Πόσα χρήματα θες να χαλάσεις??
Αν πας πχ στο Pioneer μπορείς να αγοράσεις και ηχεία και μονωτικά και ηχητικά το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο....

Αλλά όλα εξαρτώνται από το τι ακριβώς θες και πόσα σκέφτεσαι να χαλάσεις. Ξεκαθάρισε τις ανάγκες σου και τις επιθυμίες σου και βλέπουμε!!

Reaction score
49

Αλλάααααα.........

Αν δεν καίγεσαι για multimedia και 2-Din κλπ, αγοράζεις ένα πλαίσιο (για να μετατρέψεις την υποδοχή 2Din σε 1 Din) και παίρνεις αυτό:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό είναι το PIONEER DEH-P88RS και όχι το RSII
Ξεχωρίζουν εύκολα αφού το RSII είναι μαύρο

Επιμένω στο ασημί (βουρτσισμένο αλουμίνιο παρακαλώ...) γιατί στο RSII "εξαφανίστηκαν" κάποιες ρυθμίσεις και βεβαιώς (αν το βρεις) το P88RS θα παίξει σε χαμηλότερο κόστος....

Οπότε με ένα θεωρητικό κόστος 500€ αγοράζεις ένα Hi End μηχάνημα για πηγή με τεράστιες επιλογές παραμετροποίησης και σου περισσεύουν χρήματα για ηχεία και μονώσεις.....

Reaction score
7

Αλλά όλα εξαρτώνται από το τι ακριβώς θες και πόσα σκέφτεσαι να χαλάσεις. Ξεκαθάρισε τις ανάγκες σου και τις επιθυμίες σου και βλέπουμε!!
Χμμμ... Δεν έχω την παραμικρή ιδέα του τι θέλω να κάνω - ούτε ακριβώς ούτε περίπου :138:. Περισσότερο για brainstorming το άνοιξα το θέμα και βλέπουμε.

Από τη μία μου αρέσει η μαμίσια 2din υποδοχή και θα προτιμούσα κάτι αυτής της μορφής.
Από την άλλη με απασχολεί πολύ το θέμα της ασφάλειας και της πρόκλησης που αποτελεί για τους μακρυχέρηδες μια ωραία οθονάρα 6-7" ή έστω και το FH-P80BT (το οποίο αν και είναι πανέμορφο, έχει κι ένα άλλο θεματάκι - αυτό του standard μπλε χρωματισμού που δεν ταιριάζει με το φωτισμό του ταμπλό και των οργανακίων).

Μετά σκέφτομαι μήπως αφήσω την υπάρχουσα πηγή και ασχοληθώ καταρχήν με ηχεία-μονώσεις. Σίγουρα θα υπάρξει βελτίωση αλλά θα αξίζει τα λεφτά της;

Reaction score
0
Θα πρέπει να σε πληροφόρησω ότι το Smart είναι αρκετά ιδιότροπο αυτοκίνητο στο θέμα του ήχου.

Οι θέσεις των μεγαφώνων είναι πολύ χαμήλα σχεδόν στους αστραγάλους των επιβατών.

Υπάρχει όμως ένας άλλος σοβαρός περιορισμός:
Η πόρτα έχει πολύ λίγο βάθος.

Μπορεί να "βρίσκει" ο μαγνήτης του μεγαφώνου στη πόρτα ή στο γρύλλο του παραθυρου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Reaction score
0
Η προφανής λύση είναι βάλεις ένα ακριβό "ρηχό" μεγάφωνο όπως η σειρά slim της Focal.

Η άλλη,είναι να κατασκευαστεί πολυεστερικό door panel.

Σχετικά με τις μονώσεις...

Η πόρτα είναι τελείως "αδεια" με πολλά κλιπς κάτι που σημαίνει πως χρειάζεται προσοχή στη τοποθέτηση για να "κλείσει" σωστά και να υπάρξει αποτέλεσμα.

Reaction score
0
Η πρόταση μου είναι να βρεις έναν εγκαταστάτη που να έχει φτιάξει αρκετά παρόμοια αυτοκίνητα.

Έτσι θα έχει την εμπειρια για να κάνει μια σωστή εγκατάσταση, αλλά και να σου προτείνει ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ λύσεις και μονάδες.

Reaction score
14

Συγνώμη για το off topic, αλλά επειδή έψαχνα κάτι και βρήκα μια σελίδα με ενημέρωση για smart, σκέφτηκα να την παραθέσω για το φίλο που μόλις αγόρασε.

Καλοτάξιδο.:116:

http://www.mccsmart.netfirms.com/

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Re: Απάντηση: Το Smart πέθανε. Ζήτω το Smart!

στο RSII "εξαφανίστηκαν" κάποιες ρυθμίσεις

Είναι ακριβώς ίδια σε ρυθμίσεις. Οι διαφορές του νέου είναι δύο: α) επιχαλκωμένο σασί και β) μαύρη πρόσοψη.

Οι 7 περιοχές του EQ που αναφέρονται στο site είναι τυπογραφικό λάθος. :121:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv