Το Strad(ivari) του φτωχου (PMS)

Reaction score
10
Απάντηση: Το Strad(ivari) του φτωχου (PMS)

Μάνο, αν και τα έχουμε πει και ήξερα τη δουλειά που ετοίμαζες,
γι άλλη μια φορά μπράβο! Και δεν είναι μόνο η ξυλοεργασία αλλά
και όλα τα υπόλοιπα (με το κολητήρι πώς τα πήγες τελικά;)

Σου έχω πει εδώ και καιρό ότι τα ζήλευα και λέγαμε με τον Κώστα Φ.
ποιός θα μας τα φτιάξει. Τώρα τον βρήκαμε!
Άντε να ετοιμάσεις και τον σωστό ενισχυτή για να τα ακούσεις και
να την "ακούσεις"!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Φίλε Κώστα αν δεις, με μετρήσεις, τι συμβαίνει στις συχνότητες του τουίτερ (είναι συγκρίσιμες με τις αποστάσεις από τις ακμές τα μήκη κύματος) και πως στρώνουν όλα με μια μεγάλη μπάφλα θα καταλάβεις τι εννοώ.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Επειδή αναφέρεσαι στο tweeter συγκεκριμένα, σίγουρα θα γνωρίζεις ότι η άλλη σχολή (βλ. π.χ. B&W με την ξεχωριστή "σφαίρα" για το tweeter) αναφέρει στα "+" της την αυξημένη διασπορά.

Γενικότερα τώρα, η μεγάλη ή ακόμα καλύτερα άπειρη μπάφλα είναι σπάνια εφικτή, αλλά ευτυχώς υπάρχει κι άλλος δρόμος για τη Ρώμη. Δεν είναι καθαρά θέμα design η επιλογή για στενές μπάφλες
Βρήκα και την αναφορά του Zaph, που το κατέχει το σπορ όσο λίγοι:

There are often debates about wide cabinets vs narrow. In the commercial arena, think along the lines of the Sonus Faber Stradivari vs the Audio Physic Virgo. The fact is that both of these are great cabinet designs because they keep the diffraction ripple out of the critical midrange. The Stradivari pushes it lower and smoothes it out with the wide rounded front. The Virgo pushes the ripple higher, and smoothes it out by effect of the ratio of driver width to cabinet width. Response above the baffle step becomes smoother as that ratio gets closer to 1. It's the cabinet sizes somewhere between these two that have a more ragged effect on the midrange response.

In summary, you're best off if you pick either narrow or wide, but not somewhere in between. In this design, we chose a narrow enclosure.
Άρα δεν είναι καθαρά θέμα design..
Άλλωστε δε νομίζω να θεωρεί κανείς ότι το 800άρι της B&W να είναι περισσότερο "μαζεμένο" από το Stradivari!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Μάνο, αν και τα έχουμε πει και ήξερα τη δουλειά που ετοίμαζες,
γι άλλη μια φορά μπράβο! Και δεν είναι μόνο η ξυλοεργασία αλλά
και όλα τα υπόλοιπα (με το κολητήρι πώς τα πήγες τελικά;)

Σου έχω πει εδώ και καιρό ότι τα ζήλευα και λέγαμε με τον Κώστα Φ.
ποιός θα μας τα φτιάξει. Τώρα τον βρήκαμε!
Άντε να ετοιμάσεις και τον σωστό ενισχυτή για να τα ακούσεις και
να την "ακούσεις"!
Αφου ειχα σχεδον τελειωσει και λογω καθαρα χρονου και τοπου αγορασα Weller 40W και οχι το αουεοιε του κουφου .Παντως 10 τσιμπηματα που εκανα με το γερμανακι ηταν αλλη κλαση.Σαν τα ηχεια καπως.Αλλη αισθηση.
Και του χρονου η τον αλλο μηνα καλυτερα που θα ερθει ο σερβιρισμενος αμερικανος.:140:

Reaction score
17.820
Wife Acceptance Factor:

Εκτος απο την οψη σκεφτειτε και τη 'σαλατα' -Κabelsalat- με τα καλωδια παιδια...

Ο πρωτος απο εσας που θα σκαρφιστει εναν τροπο να ειναι 'αχρειαστα' τα ...καλωδια ή τουλαχιστον να μην φαινονται...,θα θησαυρισει...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Τα παντα δικτυακα και ασυρματα.Μου φαινεται οτι ειναι λυμενο θεμα αλλα κοστιζει.
Πχ. PS Audio και αλλοι.
Αμα χτιζεις νεο σπιτι ολα τα stereoκαλωδια υπογεια η επιτοιχια αλλα βρε Χριστινα αμα ο αλλος εχει χωσει μερικες χιλιαδουλες να μην τα βλεπει και να κα(β)λωδιωνεται.:404:
Αμαρτια

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.593
Αν έχεις μεγάλο μήκος καλωδίων, όπως γίνεται όταν περνάνε μέσα από τοίχους, και ιδίως interconnect πάει περίπατο ο καλός ήχος.

Reaction score
0

Πολυ καλη κατασκευη φιλε Μανο.Και επειδη καιρο τωρα ψαχνομαι για καινουρια ηχεια,μαλλον θα το επιχειρησω.Ομως θα ηθελα να ρωτησω: Υπαρχει καπου το σχεδιο πληρες, εννοω και με τα νευρα που που εχει εσωτερικα το ηχειο και φυσικα με τις διαστασεις τους?
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Reaction score
2.316
Αν δε με γελούν τα μάτια μου οι φώτο στο λινκ δείχνουν μια αρκετά απλούστερη ξυλοκατασκευή από αυτήν που έκανε ο φίλος, ε?

Reaction score
17.820
Re: Απάντηση: Το Strad(ivari) του φτωχου (PMS)

Τα παντα δικτυακα και ασυρματα.Μου φαινεται οτι ειναι λυμενο θεμα αλλα κοστιζει.
Πχ. PS Audio και αλλοι.
Αμα χτιζεις νεο σπιτι ολα τα stereoκαλωδια υπογεια η επιτοιχια αλλα βρε Χριστινα αμα ο αλλος εχει χωσει μερικες χιλιαδουλες να μην τα βλεπει και να κα(β)λωδιωνεται.:404:
Αμαρτια
Ω! Συγνωμη...Δεν το ξερα...:120:

Reaction score
2.566
Σήμερα ταξίδεψα μέχρι Κόρινθο για να ακούσω τα ηχεία του φίλου Μάνου, ενός πολύ φιλόξενου και ευγενικού ανθρώπου. Κάτσαμε κάνα 2ωρο και ακούσαμε σε αρκετά δυνατές εντάσεις μουσικές jazz, rock, blues, από το cdplayer του και κυρίως από το netbook-dac μου.
Με λίγα λόγια λοιπόν, πέρα από την εμφάνισή τους που είναι πολύ προσεγμένη και δένει άριστα με το καθιστικό του Μάνου,τα ηχεία είναι πολύ ισορροπημένα, με πολύ καλή δημιουργία σκηνής σε ύψος και πλάτος, παρόλη την όποια "ακαταλληλότητα" του χώρου (μη συμμετρικό καθιστικό). Τα όργανα και οι φωνές ακούγονται πολύ φυσικά και σωστά τοποθετημένα, οι φωνές γλυκές, στο κέντρο κ ελαφρώς μπροστά και ψηλά (κάτι πολύ ωραίο για εμένα), τα όργανα με πολύ καλό σβήσιμο και φυσικότητα. Επίσης δεν υπήρχε καμία αίσθηση κουτίλας, κάτι πολύ όμορφο πραγματικά!
Το χαμηλό τους από το 8''άρι Seas σφιχτό, γρήγορο, κατέβαινε αρκετά χαμηλά, σε έπειθε, αν και ίσως προσωπικά θα ήθελα να κατεβαίνει λίιιγο χαμηλότερα, αλλά αυτό είναι προσωπικό γούστο. Σίγουρα μάλιστα σε άλλο, πιο μικρό χώρο και με λίγο πιο κοντές βάσεις να κατέβει κι άλλο. Ψηλά δεν με ενόχλησε κάτι ούτε στις υψηλές εντάσεις στις οποίες ακούγαμε.
Ειδικά όταν μπήκε μια ηχογράφηση με κρουστά έπαθα πλάκα, ένιωθα ότι είμαι εκεί πραγματικά, η μπότα να σε χτυπάει στο στομάχι, πολύ ωραία αίσθηση!
Ένα μεγάλο μπράβο κι από εμένα και το πιθανότερο είναι να προχωρήσω κι εγώ στη κατασκευή τους !!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Ευχαριστω πολυ.Αυτα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.630
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale