Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

αξιζει το hiface?ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα σε σχεση με την coaxial της καρτας ηχου?

απο που το αγοραζουμε?
Ανάλογα με το υπόλοιπο σύστημα μπορεί να έχει από μικρή εώς σημαντική διαφορά.
Τα 100 ευρώ που ζητάει είναι πάντως αστείο ποσό για τα δεδομένα του HiFi.

Όχι.Ένα κινέζικο musiland με usb είναι υπεραρκετό.
Νομίζω οτι σε μικρές κατηγορίες συστημάτων είναι απολύτως άδικο να ασχολείσαι με usb transport.Γενικά και ουδέτερα και για μεγάλες πιστεύω οτι ένα musiland είναι αρκετά καλό.Τώρα τί να σου πώ...Δικά σου τα λεφτά κάνεις ότι θέλεις.
Α, δηλαδή θα κολλήσουμε στα 30-40 ευρώ διαφορά που έχει το Musiland με το HiFace για να αγοράσουμε την κατώτερη από τις δύο συσκευές; :121:

Ποιά πείρα; Αφού δεν έχεις ούτε το Musiland ούτε το HiFace απ'όσο ξέρω.. :136:

ΙΜΗΟ (κι εγώ μιλάω εκ πείρας γιατί έχουν περάσει όλα από τα χέρια μου) το μόνο Musiland στο οποίο αξίζει να πας τη δεδομένη στιγμή είναι το 02US κι αυτό μόνο αν χρειάζεσαι όλα τα extra που σου δίνει σε σχέση με το HiFace. Το 01US έχει πολύ μικρή διαφορά από το HiFace για να αξίζει ως αγορά τη δεδομένη στιγμή ενώ είναι πίσω σε απόδοση σε σχέση με το 02 λόγω τροφοδοσίας (εννοείται το HiFace είναι καλύτερο κι από τα δύο παρόλο που παίρνει ρεύμα από τη USB).

Ο Κώστας Φ πάντως λέει οτι έχει ακούσει διαφορές...Απο την άλλη άλλοι ακούνε και σε ακίδες.Τί να σου πώ..διάλεξε και ζύγισε.
Ο Κώστας Φ δεν είπε απλά ότι έχει ακούσει διαφορές αλλά ότι έχει αναγνωρίσει κιόλας τις συσκευές με 100% επιτυχία σε τυφλό test όπου δεν ήξερε ποια συσκευή έπαιζε κάθε φορά. Αυτό ξέχασες να το αναφέρεις.. :126:

Έχει διαφορά από τους διάφορους γραφικούς που λένε ακούνε διαφορές στο σύστημά τους ανάλογα με τη φάση της σελήνης κι αν τους μιλήσεις για blind test φοράνε το φουστανάκι και τις γόβες και την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, δε νομίζεις; :143:

οπότε η ερωτηση για το μηκος του καλωδιου usb(απο το pc στην musiland) επανερχεται...
εχουμε καποιο "οριο"?
Καλορίζικο!
Επειδή το Musiland τροφοδοτείται από τη USB είναι αρκετά ευαίσθητο στο μήκος του καλωδίου. Θα πρότεινα να μην τραβήξεις μακρύ καλώδια αλλά να αγοράσεις ένα usb hub με εξωτερική τροφοδοσία, να το πας εκεί που θέλεις και να βάλεις επάνω το Musiland με καλώδιο του μισού ή του ενός μέτρου (κατά προτίμηση shielded).

Reaction score
4
Απάντηση: Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

Απο ολους τους πιθανους τροπους που προσπαθησα να παρω αναλογικο ή ψηφιακο σημα απο το pc μου (maudio και αλλες διαφορες καρτες) , το musiland μου "εκατσε" καλυτερα.

Reaction score
4

Αυτο το Musiland 02us εναι καλυτερο απο την Audiotrack prodigy cube?

Reaction score
777

Ανάλογα με το υπόλοιπο σύστημα μπορεί να έχει από μικρή εώς σημαντική διαφορά.
Τα 100 ευρώ που ζητάει είναι πάντως αστείο ποσό για τα δεδομένα του HiFi.

Α, δηλαδή θα κολλήσουμε στα 30-40 ευρώ διαφορά που έχει το Musiland με το HiFace για να αγοράσουμε την κατώτερη από τις δύο συσκευές; :121:

Ποιά πείρα; Αφού δεν έχεις ούτε το Musiland ούτε το HiFace απ'όσο ξέρω.. :136:

ΙΜΗΟ (κι εγώ μιλάω εκ πείρας γιατί έχουν περάσει όλα από τα χέρια μου) το μόνο Musiland στο οποίο αξίζει να πας τη δεδομένη στιγμή είναι το 02US κι αυτό μόνο αν χρειάζεσαι όλα τα extra που σου δίνει σε σχέση με το HiFace. Το 01US έχει πολύ μικρή διαφορά από το HiFace για να αξίζει ως αγορά τη δεδομένη στιγμή ενώ είναι πίσω σε απόδοση σε σχέση με το 02 λόγω τροφοδοσίας (εννοείται το HiFace είναι καλύτερο κι από τα δύο παρόλο που παίρνει ρεύμα από τη USB).

Ο Κώστας Φ δεν είπε απλά ότι έχει ακούσει διαφορές αλλά ότι έχει αναγνωρίσει κιόλας τις συσκευές με 100% επιτυχία σε τυφλό test όπου δεν ήξερε ποια συσκευή έπαιζε κάθε φορά. Αυτό ξέχασες να το αναφέρεις.. :126:

Έχει διαφορά από τους διάφορους γραφικούς που λένε ακούνε διαφορές στο σύστημά τους ανάλογα με τη φάση της σελήνης κι αν τους μιλήσεις για blind test φοράνε το φουστανάκι και τις γόβες και την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, δε νομίζεις; :143:

Καλορίζικο!
Επειδή το Musiland τροφοδοτείται από τη USB είναι αρκετά ευαίσθητο στο μήκος του καλωδίου. Θα πρότεινα να μην τραβήξεις μακρύ καλώδια αλλά να αγοράσεις ένα usb hub με εξωτερική τροφοδοσία, να το πας εκεί που θέλεις και να βάλεις επάνω το Musiland με καλώδιο του μισού ή του ενός μέτρου (κατά προτίμηση shielded).
Κοίταξε να δείς.Τα πράγματα είναι απλά και ας μήν τα κάνουμε πιο σύνθετα απ ότι ορίζουν οι καταστάσεις.
Ο mousitsa ρώτησε στο να αγοράσει το usb transport.Εγώ του είπα να πάρει ένα dac τύπου musiland.Όχι όμως για transport.Για dac.Κανονικά και με το νόμο και να το συνδέσει με usb.Τώρα επειδή δέν ρώτησε επαρκώς πήρε το 01.Εγώ θα του πρότεινα το 02 αλλα δέν τον πρόλαβα.
Ενδιαφέρομαι να ακούσω συγκριτικό usb transport όσο ο Κόγιας ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε συγκριτικά ακίδων του Argie.Θα ήθελα επίσης να σου αναφέρω οτι όχι μόνο δέν συμφωνώ με την παρούσα αγορά αλλα επειδη έχω ακούσει βαρβάτα dac(και το αστείο είναι οτι έχω ακούσει ΜΟΝΟ βαρβάτα) δέν βρίσκω μεγάλες διαφορές με το bluesky.
Το να επαναλάβω οτι στο παρών site η πλειονότητα εμπιστεύεται τις μετρήσεις και όχι το αυτί αποτελεί δεδομένο.Μάλιστα αν αναφερθώ σε στρωσίματα ενισχυτών και τέτοια πάλι θα αντιμετωπιστώ ως hi-endάς.Και έρχεσαι λοιπόν να μου πείς τί?Οτι ακούς διαφορά σε κάτι που έχει καλύτερο jitter?Ε εγώ δέν ακούω.Το αστείο είναι οτι συμφωνούν και οι μετρήσεις με το αυτί μου.Προτιμώ να αλλάξω μνήμη ram και επεξεργαστή και να πάρω ένα dac με firewire ετσι ώστε και απο τη σκοπιά του "περίεργου" να είμαι καλυμμένος.
Επομένως με την ίδια λογική που θα τον συμβούλευα να πάρει καλώδια θα τον συμβούλευα να πάρει και αυτό το μηχανηματάκι.
Αν πάντως έρθεις Αθήνα πέρνα μια βόλτα για κανα συγκριτικό.Καλά dac...πολλά.

Reaction score
777
Επίσης να αναφερθώ οτι εν μέρη σαν αυτί ανήκω στη μάζα των χαιεντάδων.Έχω ακούσει διαφορές σε
_στρωμένους και άστρωτους ενισχυτές(χαώδεις)
_πικάπ-cd(με νικητή το πικάπ)
_λάμπες-τρατζίστορ(με νικητή τη λάμπα)

έχω ακούσει ελάχιστες ώς ανύπαρχτες διαφορές σε ψηφιακά.Ουσιαστικά οι διαφορές είναι σε φτηνά vs ακριβά και πάλι...με το ζόρι.Τα παραπάνω αναφέρονται σε πολύ ακριβά συστήματα όλων των "φιλοσοφιών".
Τα υπόλοιπα απο κοντά.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

...αλλα επειδη έχω ακούσει βαρβάτα dac(και το αστείο είναι οτι έχω ακούσει ΜΟΝΟ βαρβάτα) δέν βρίσκω μεγάλες διαφορές με το bluesky.
I rest my case. :126:

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

ΚΘα ήθελα επίσης να σου αναφέρω οτι όχι μόνο δέν συμφωνώ με την παρούσα αγορά αλλα επειδη έχω ακούσει βαρβάτα dac(και το αστείο είναι οτι έχω ακούσει ΜΟΝΟ βαρβάτα) δέν βρίσκω μεγάλες διαφορές με το bluesky.
Αυτο που λες δεν μπορει να ισχυει παρα μονο σε συστηματα πολυ χαμηλης κλασης (ανεξαρτητως τιμης). Σε σοβαρα συστηματα η διαφορα στα DAC ακουγεται με το παραπανω....

Reaction score
1

τελικα,για λογους που δεν ειναι του παροντος,δεν προχωρησε η αγορα του buffalo 32s κ 01us...μενει πλεον να αποφασισω μεταξυ hiface+vdac και musiland 02us....μεχρι να καταληξω θα παιζω απο τις αναλογικες εξοδους της καρτας ηχου μου..

Reaction score
777

τελικα,για λογους που δεν ειναι του παροντος,δεν προχωρησε η αγορα του buffalo 32s κ 01us...μενει πλεον να αποφασισω μεταξυ hiface+vdac και musiland 02us....μεχρι να καταληξω θα παιζω απο τις αναλογικες εξοδους της καρτας ηχου μου..
Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις το 02 χωρίς το transport και να το συνδέσεις με usb.
Μετά δοκίμασε το transport και αν θεωρείς οτι η διαφορά αξίζει τα 100ε τσίμπα το.

Reaction score
4

Αυτο το Musiland 02us εναι καλυτερο απο την Audiotrack prodigy cube?

γνωριζει κανεις να απαντησει σε αυτο το ερωτημα; το εχω και εγω απορια

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Κοίτα υπάρχει σημαντική διαφορά στο budget των δύο λύσεων.
Για κάποιον που ψάχνει ένα usb transport και θέλει, προσωρινά, να έχει και ένα συμπαθητικό DAC το 02 είναι λουκούμι. Αργότερα του βάζεις ένα καλύτερο DAC και το αφήνεις ως transport.

Από εκεί και πέρα ο συνδυασμός Vdac + HiFace θα σου δώσει σίγουρα καλύτερο ήχο (η διαφορά εξαρτάται από το σύστημά σου και τα αυτιά σου - είδες ότι άλλοι δεν ακούν μεγάλες διαφορές μεταξύ ακριβών DAC και του DVD της Bluesky των 30 ευρώ :143:) αλλά είσαι 200+ ευρώ πάνω. :126:
Μία άλλη παράμετρος, βέβαια, είναι ότι στο παραπάνω setup, σε περίπτωση αναβάθμισης, κρατάς το HiFace και δε θα δυσκολευτείς καθόλου να διώξεις το VDAC (λόγω καλής απόδοσης και φήμης).

γνωριζει κανεις να απαντησει σε αυτο το ερωτημα; το εχω και εγω απορια
Εννοείς από τις αναλογικές;

Reaction score
777
Αν εσύ απο αυτό...
Θα ήθελα επίσης να σου αναφέρω οτι όχι μόνο δέν συμφωνώ με την παρούσα αγορά αλλα επειδη έχω ακούσει βαρβάτα dac(και το αστείο είναι οτι έχω ακούσει ΜΟΝΟ βαρβάτα) δέν βρίσκω μεγάλες διαφορές με το bluesky.
κατέληξες εδώ...
είδες ότι άλλοι δεν ακούν διαφορές μεταξύ ακριβών DAC και του DVD της Bluesky των 30 ευρώ :143:)
μπορείς να προμηθευτείς ένα λεξικό και ένα συντακτικό και να δείς στο τί διαφορά υπάρχει ανάμεσα στο δέν ακούν απο το δέν ακούν μεγάλες.Τώρα αν θές να κόψεις εδώ και να βάλεις εκεί...οκ.Ο προφορικός λόγος το αφήνει ο γραπτός δυστυχώς όχι.
Για τον mousitsa.Και εγώ παρήγγειλα το vdac.Το περιμένω κανα μήνα.Την παρασκευή νομίζω θα το έχω.Οπότε θα αναφερθώ και στις ικανότητες του.Νομίζω οτι και το 02 όμως οτι είναι μια άριστη επιλογή.Με usb θα το συνδέσω.
Νομίζω οτι εγώ μπορώ να αποχωρήσω πλέον απο την μάχη των transport.Νοιώθω όπως ο Κόγιας όταν συζητάει για usb καλώδια...
βέβαια στο μέλλον δεχτή η όποια σύγκριση.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Αν εσύ απο αυτό...
κατέληξες εδώ...

μπορείς να προμηθευτείς ένα λεξικό και ένα συντακτικό και να δείς στο τί διαφορά υπάρχει ανάμεσα στο δέν ακούν απο το δέν ακούν μεγάλες.Τώρα αν θές να κόψεις εδώ και να βάλεις εκεί...οκ.Ο προφορικός λόγος το αφήνει ο γραπτός δυστυχώς όχι.
Έλα, γκρινιάρη, το διόρθωσα και προσέθεσα το "μεγάλες"... Ειλικρινά μου ξέφυγε (άλλωστε δεν έκανα copy paste) και δεν το αφαίρεσα για να αλλάξω το νόημα του γραπτού σου.
Άλλωστε δε βλέπω το smiley στο τέλος της πρότασής μου να γελάει λιγότερο μετά την αλλαγή... :142:

Νομίζω οτι εγώ μπορώ να αποχωρήσω πλέον απο την μάχη των transport. Νοιώθω όπως ο Κόγιας όταν συζητάει για usb καλώδια...
Ναι, να αποχωρήσεις για να λάβεις μέρος στη μάχη "στρωμένων και άστρωτων ενισχυτών" όπου παρατηρούνται "χαώδεις διαφορές", φαντάζομαι επιβεβαιωμένες με τυφλά test... :121:

Φίλε μου, μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις, να δοκιμάζεις και να μην δοκιμάζεις ό,τι σε ενδιαφέρει και να έχεις άποψη ακόμα και για πράγματα/συστήματα που τα έχεις δει μόνο από φωτογραφίες.
Είμαι ο τελευταίος που θα σου πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις..
Αυτό που δε σου επιτρέπω είναι να με βγάζεις ψεύτη ή/και να με παρομοιάζεις με λοιπούς γραφικούς - με τους οποίους μάλλον φαίνεται να έχεις περισσότερη σχέση (αν κρίνω από το πώς αποφεύγεις το τυφλό τεστ και από τις διάφορες άλλες θέσεις περί στρωσίματος κλπ.).
In other words, λάθος άνθρωπο βρήκες για να πουλήσεις ορθολογισμό... :126:

Ξαναλέω: το test έγινε παρουσία 2 ατόμων (ένας άλλαζε τα transport κι ένας άκουγε μαζί μου) και σε όλες τις περιπτώσεις αναγνώρισα ποιό usb transport έπαιζε.
Με βάση τα όσα λες εσύ είτε λέμε ψέμματα όλοι μαζί, είτε ήμουν πολύ κωλόφαρδος. "ΟΚ".

Αν έρθεις και την κάνουμε τη δοκιμή στο ίδιο σύστημα και δεν ακούσεις διαφορές (ενώ εγώ θα τις πετύχω όπως τις πέτυχα και πριν), θα πρέπει να βάλουμε ως παράμετρο και το να μην ακούς καλά.
Αν έρθω στο σύστημά σου και δεν ακούσουμε διαφορές, θα πρέπει να βάλουμε και ως παράμετρο κάτι να μην πηγαίνει καλά στο σύστημά σου.
Απλά είναι τα πράγματα, όπως λες κι εσύ.

Reaction score
777
Φίλε μου, μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις, να δοκιμάζεις και να μην δοκιμάζεις ό,τι σε ενδιαφέρει και να έχεις άποψη ακόμα και για πράγματα/συστήματα που τα έχεις δει μόνο από φωτογραφίες.
Είμαι ο τελευταίος που θα σου πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις..
Λυπάμαι που στο λέω αλλα δέν ξέρεις τί έχω ακούσει,πώς έχω ακούσει,πού έχω ακούσει.Μεταξύ μας δέν ξέρεις κάν τί σχέση έχω με τον ήχο πού την έχω και γιατί την έχω...Ακόμα πιο μεταξύ μας μάλλον δέν έχεις καταλάβει οτι είμαι απόλυτα λάτρης των μετρήσεων και της επιστήμης.
Αυτό που δε σου επιτρέπω είναι να με βγάζεις ψεύτη ή/και να με παρομοιάζεις με λοιπούς γραφικούς - με τους οποίους μάλλον φαίνεται να έχεις περισσότερη σχέση (αν κρίνω από το πώς αποφεύγεις το τυφλό τεστ και από τις διάφορες άλλες θέσεις περί στρωσίματος κλπ.).
In other words, λάθος άνθρωπο βρήκες για να πουλήσεις ορθολογισμό... :126:
Φίλε, λόγω τιμής δέν σε είπα ψεύτη.Ούτε σε κατηγόρησα.Σε ακούω με την ίδια ευλάβεια που ακούω τους "γραφικούς" όπως τους λές.Το χειρότερο απ όλα είναι οτι ενώ απο τη μία τους βρίζεις και τους λές γραφικούς και ψεύτες(δικά σου λόγια για κάποιον που ακούει διαφορές στα καλώδια) απο την άλλη πέφτεις στο ίδιο το χαντάκι που έσκαψες.Η ψηφιακή λογική είναι πολύ πιο μακριά απο τις παραμορφώσεις που παρουσιάζει ένας ενισχυτής ή ένα αναλογικό σήμα.
Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι που μπορεί να ακουσες διαφορές.Δόξα τω θεό στο παρών site έχουν αναλυθεί φαινόμενα και καταστάσεις.

Αν έρθεις και την κάνουμε τη δοκιμή στο ίδιο σύστημα και δεν ακούσεις διαφορές (ενώ εγώ θα τις πετύχω όπως τις πέτυχα και πριν), θα πρέπει να βάλουμε ως παράμετρο και το να μην ακούς καλά.
Αν έρθω στο σύστημά σου και δεν ακούσουμε διαφορές, θα πρέπει να βάλουμε και ως παράμετρο κάτι να μην πηγαίνει καλά στο σύστημά σου.
Απλά είναι τα πράγματα, όπως λες κι εσύ.
Φίλε μου εγώ είμαι πρόθυμος να αποδεχτώ τα πάντα.Η διαφορά είναι οτι επειδή έχω ακούσει διαφορές σε στρωμένους ενισχυτές προσπαθώ να μήν κλείνω τα αυτιά μου.
Εγώ είμαι πρόθυμος να ακούσω συγκριτικό καλωδίων(βέβαια έχω βαρεθεί με τα χρόνια αλλα πάει στο διάολο).Εσύ είσαι?Ή πάλι θα τους κλείσεις σε ένα κουτί και θα τους ονομάσεις γραφικούς χωρίς να ακούσεις?
Στη θεωρία τώρα αν πιστεύεις οτι ακούς τη διαφορά τζίτερ των 60ns και των 60ms τότε ας ψάξουμε να βρούμε πιο είναι αυτό το όριο που μπορεί να ακούσει ο άνθρωπος και ας κλείσει εκεί η παρεξήγηση.
Ουσιαστικά δέν σε κοροιδεύω.Απλά σου λέω οτι όσο λογική έχουν και τα καλώδια τόσο έχουν και αυτά τα ματζαφλάρια.Αν το θεωρείς κοροιδία τότε θα σου ζητήσω συγνώμη.Τουλάχιστον απο την κουβέντα θέλω να κερδίσεις το οτι άν ένας "γραφικός" σου ζητήσει να ακούσεις καλώδια δώστου την ευκαιρία.Μήν τον ονοματίσεις αμέσως γραφικό.Δέν του αξίζει...:102:Εγώ γιατί να πρέπει να σου δώσω την ευκαιρία?Είσαι πιο ψηλός απο τους γραφικούς και πρέπει να σε ακούσω?

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

Εννοείς από τις αναλογικές;

ναι δλδ αναμεσα σε musiland 02us και cube ποιο θεωρειται καλυτερη καρτα ηχου; αλλα και σαν σκετα τρανσπορτ πες τη γνωμη σου αφου παντα υπαρχει το ενδεχομενο αυτο στο μελλον

Reaction score
777
Και ας το συνεχίσουμε λίγο γιατί μου αρέσει.Θεωρείς οτι αν πάρω 10 pc και τα στήσω δίπλα θα ακούσω διαφορετικά αποτελέσματα?Τα συνδέω όλα με usb.Και άν ακούσω γιατί θα ακούσω?Τί είναι αυτό που ρυθμίζει την ηχητική πιστότητα του υπολογιστή?
α)η ram
β)o επεξεργαστής
γ)το λογισμικό
δ)ο σκληρός δίσκος
ε)ο ελεγκτής usb

Σε σειρά τί θεωρείς βασικότερο και γιατί?

Reaction score
10
Πωπω έχω χάσει σκηνικό εδώ!!!Σφυρίχτε ρε παίδες! :116:

Πήρα ποπ κορν, κοκακολίτσα και άραξα! :137:

Reaction score
777
Πωπω έχω χάσει σκηνικό εδώ!!!Σφυρίχτε ρε παίδες! :116:

Πήρα ποπ κορν, κοκακολίτσα και άραξα! :137:
A ας πούμε το mac του diabolical.Το optical του είναι καλύτερο ή χειρότερο απο το δικό μου?:142::142:(σοβαρά ρωτάω)

Καλα βρέ δέ σου πα να κανονίσεις με τον Ανδρέα να ακούσουμε?

Reaction score
10
Λόγω των γεγονότων που ξέρεις ;) αυτή η εβδομάδα είναι λίγο πήξιμο, ελπίζω από Δευτέρα να χαλαρώσω λίγο...

Reaction score
10

Άσ' το Κώστα, εμείς που τα έχουμε πραγματικά δοκιμάσει μιλάμε εκ μπύρας... οι άλλοι εκ πείρας!

Άσπρο πάτο :619:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7