Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Μα προφανώς και δεν αξίζει...! Τι ήθελες να σου πει;
Το PaceCar είναι κυρίως reclocker (γι'αυτό το πληρώνεις τρεις φορές όσο το OffRamp) κι απλά θα βγάλει νέα PaceCar USB έκδοση με την προσθήκη του M2Tech (απ'ότι έχω καταλάβει θα υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμιστούν κάποια από τα παλιά)..
Το OffRamp είναι βασικά το USB transport που προσφέρει η Empirical και θα αναγκαστεί να το αναβαθμίσει και αυτό με νέο USB module βασισμένο στο M2Tech..

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι διαφορά των συσκευών δε φταιεί ούτε ο Nugent ούτε το Κώστας Φ....

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Πάντως δεν είσαι μόνος.. Κι άλλοι πελάτες του Steve δε χάρηκαν:

I know obsolescence is a fact of life with computer audiophile electronics, especially right now, but it's going to take a little time for me to get over the fact that the Hiface is apparently as good as my relatively new and much more expensive Off Ramp 3 with Superclock4.

Reaction score
0
Το PaceCar είναι reclocker κι απλά θα βγάλει νέα έκδοση με την προσθήκη του M2Tech (απ'ότι έχω καταλάβει θα υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμιστούν και τα παλιά)..
Η νεα εκδοση δεν προσφερει σχεδον τιποτα στην αποδοση του pace car!!!

Στη τελικη στο αρχικο σου σχολιο δεν ξεκαθαριζεις τιποτα απο αυτα,
και φυσικα καποιος που δεν εχει επαφη τι καταλαβαινει?

"Α, αλλος ενας κλεφτης που ταζει λαγους και πετραχειλια"

Αυτο ειναι τελικα το σωστο συμπερασμα που κατεληξες απο την ολη ιστορια?

Reaction score
0
Πάντως δεν είσαι μόνος.. Κι άλλοι πελάτες του Steve δε χάρηκαν:

I know obsolescence is a fact of life with computer audiophile electronics, especially right now, but it's going to take a little time for me to get over the fact that the Hiface is apparently as good as my relatively new and much more expensive Off Ramp 3 with Superclock4.
Φαινεται αυτο και απο τη κινηση στα forum του.
Εγω δεν μιλαω ομως για το offramp, ουτε εσυ στο αρχικο post

Reaction score
777
Η δική μου εμπειρία με το Sabre DAC (που δουλεύει ασύγχρονα οπότε κι αυτό επηρεάζεται λιγότερο από το jitter του transport) δείχνει ότι υπάρχουν διαφορές στον ήχο μεταξύ USB transports και παρόλο που είναι μικρές δεν παύουν να είναι ακουστές και εύκολα ανιχνεύσιμες στα συστήματά μας (η δε ψηφιακή από την onboard απλά δεν ακούγεται αν συνηθίσεις σε ένα καλό usb transport).
Ίσως κάνουμε κι εμείς λάθος όπως ο Steve...
Κώστα Φ μήπως γίνεσαι χαιεντάς?:142:Δέν μιλάμε για τράνσπορτ.Μιλάμε για ένα κομμάτι ενός υπολογιστή.Μάλιστα όχι ακριβώς για ένα κομμάτι.Για ένα 1% της σχεδίασης του υπολογιστή.Εκτός του οτι είναι ψηφιακό σύστημα οπότε δέν επιδέχεται πολλές επικρίσεις υπάρχει και το γεγονός οτι δέν είναι δυνατόν να άλλαξες το μετατροπέα usb-spdif και να άλλαξε η ροή των bit.Πώς το λένε.Το ίδιο το πρωτόκολλο αναγνωρίζει τα σφάλματα του.Αν εσύ το όριο παύσης δεδομενων το αλλάξεις απο 99,9% σε 99,99999% δέν θα το ακούσεις.Είναι πραγματικά απειροελάχιστο...
Οπότε δέν διαφωνώ ως προς το τί λένε τα νούμερα και στο τί μπορεί κανείς να εξάγει απο μετρήσεις usb transport.Διαφωνώ στο οτι έχουν διαφορά στον ήχο.Εκτός αν η διαφορά είναι τόση όση αν αλλάξω το φίσ στο καλώδιο ρεύματος του υπολογιστή.:142:

Reaction score
0
Φιλε teachertza και οποιος αλλος θελει ας ερθει με το transport του,
στη τελικη και τη δικια μου περιεργια θα λυσω!

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Η νεα εκδοση δεν προσφερει σχεδον τιποτα στην αποδοση του pace car!!!
Το PaceCar 2 (αν αυτό έχεις) είναι ένα προϊόν από τα διάφορα που προσφέρει ο Nugent, πρόκεται για το πιο ακριβό του προϊόν, είναι reclocker και όχι usb transport και, παρόλ'αυτά, θα έχει διαφορά με το νέο module για πολλού και διάφορους λόγους - μικρή για εσένα, μεγάλη για κάποιον άλλο (γι'αυτό και θα το προσφέρει άλλωστε - εσύ τον λες απατεώνα με τα όσα ισχυρίζεσαι αλλά δεν το καταλαβαίνεις...).

Επίσης το PaceCar είναι ένα από τα δεκάδες προϊόντα που έχουν κυκλοφορήσει οι λοιπές HiEnd-οεταιρείες που εσχάτως προσπαθούν να ασχοληθούν με το PC (ήδη ανέφερα στο ίδιο thread την DCS, την Ayre και την Wavelength - που τυχαίνει να είναι και πιο ψαγμένες από τον σωρό)...

Τώρα το τι κατάλαβες εσύ, που επειδή έχεις το Pace Car ένοιωσες θιγμένος και νόμιζες ότι κατηγορούμε την αγορά σου και το πώς ερμήνευσες τα παραπάνω δεν ξέρω γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει και δεν ξέρω και γιατί επηρεάζει σε οποιοδήποτε βαθμό τη χρησιμότητα του thread και την εγκυρότητα των πληροφοριών που βρίσκονται σε αυτό..

Μήπως πρέπει να απολογηθώ που δεν κατάλαβες τι γράφω;

Εγω δεν μιλαω ομως για το offramp, ουτε εσυ στο αρχικο post
Δηλαδή εκτός από το ότι ξέρεις τα μηχανάκια του Steve καλύτερα από τον ίδιο, ξέρει και τι γράφω καλύτερα από εμένα..
Ολόκληρο το thread έχει να κάνει με USB transports...
Το PaceCar (στο οποίο εσύ νομίζεις ότι αναφέρθηκα και θίχτηκες) είναι reclocker το οποίο μέχρι τώρα δεν είχε καν είσοδο USB (τώρα θα βγάλει το αντίστοιχο module και το μοντέλο PaceCar USB με την ευκαιρία της συνεργασίας με την M2Tech).
Το OffRamp είναι το USB transport της Empirical.

Εγώ γνωρίζω τη διαφορά των δύο και, όπως μαρτυράει και ο τίτλος του thread, αναφέρομαι σε συσκευές που έχουν USB είσοδο (ποιός θα το φανταζόταν, ε;!).
Εσύ;

Reaction score
0
Τώρα το τι κατάλαβες εσύ, που επειδή έχεις το Pace Car ένοιωσες θιγμένος και νόμιζες ότι κατηγορούμε την αγορά σου και το πώς ερμήνευσες τα παραπάνω δεν ξέρω γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει και δεν ξέρω και γιατί επηρεάζει σε ο:140:ποιοδήποτε βαθμό τη χρησιμότητα του thread και την εγκυρότητα των πληροφοριών που βρίσκονται σε αυτό..

Μήπως πρέπει να απολογηθώ που δεν κατάλαβες τι γράφω;
Οκ τι πιστευεις και τι υποθετεις και τι πιστευω και τι υποθετω εγω,
ας καταληξει καποιος αλλος.

Αυτα που ηθελα να πω τα'πα!

Γεια μας

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Κώστα Φ μήπως γίνεσαι χαιεντάς?:142:Δέν μιλάμε για τράνσπορτ.Μιλάμε για ένα κομμάτι ενός υπολογιστή.Μάλιστα όχι ακριβώς για ένα κομμάτι.Για ένα 1% της σχεδίασης του υπολογιστή.Εκτός του οτι είναι ψηφιακό σύστημα οπότε δέν επιδέχεται πολλές επικρίσεις υπάρχει και το γεγονός οτι δέν είναι δυνατόν να άλλαξες το μετατροπέα usb-spdif και να άλλαξε η ροή των bit.Πώς το λένε.Το ίδιο το πρωτόκολλο αναγνωρίζει τα σφάλματα του.Αν εσύ το όριο παύσης δεδομενων το αλλάξεις απο 99,9% σε 99,99999% δέν θα το ακούσεις.Είναι πραγματικά απειροελάχιστο...
Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις όλο το thread και ειδικά το κομμάτι περί ασύγχρονου USB (που είναι και το καλύτερο στην περίπτωσή μας)... :126:
Πέρα από τα 0 και 1 μην αγνοείς τον χρονισμό αυτών.

Θα σου πω για παράδειγμα ότι με το Musiland, ακούγοντας πάντα bit-perfect, υπάρχει ακουστή διαφορά με μία απλή αλλαγή στη ρύθμιση των drivers (γιατί αυτοί κάνουν και μία μπούρδα με τα ρολόγια και εξαρτώνται άμεσα από το software).

Επίσης να ξέρεις ότι έχουμε το κακό συνήθειο να κάνουμε τις κόντρες μας στα "τυφλά".
Σε αντίστοιχη δοκιμή, λοιπόν, 10 στις 10 φορές μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε πιο interface έπαιζε αλλάζοντας on the fly την ώρα που έπαιζε το κομμάτι (για την ιστορία, ήταν το Musiland 01US κόντρα σε μία άλλη λύση που δοκιμάζουμε ακόμα).. Εννοείται και τα δύο έπαιζαν bit-perfect.

Reaction score
777
Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις όλο το thread... :126:
Νταξ.η αλήθεια είναι οτι βαριέμαι να διαβάζω όλο το θρέντ.Εγώ θεωρώ οτι η έξοδος της mb είναι πρακτικά η ίδια με οτιδήποτε άλλο.Πρακτικά όμως.Ως εκεί.Στη θεωρία υπάρχουν διαφορές οι οποίες όμως πρακτικά πάλι δέν γίνονται κατανοητές απο το σύστημα στέρεο-άνθρωπος.
Και βέβαια εγώ είμαι πρόθυμος να δεχτώ οτι ακούγεται διαφορά.Όταν ακούσω...Νομίζω όμως οτι τελικά πρεπει να είμαστε και εμείς πρόθυμοι να ακούσουμε τους ανθρώπους που ακούν διαφορές απο ακίδες.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Νταξ.η αλήθεια είναι οτι βαριέμαι να διαβάζω όλο το θρέντ.Εγώ θεωρώ οτι η έξοδος της mb είναι πρακτικά η ίδια με οτιδήποτε άλλο.Πρακτικά όμως.Ως εκεί.Στη θεωρία υπάρχουν διαφορές οι οποίες όμως πρακτικά πάλι δέν γίνονται κατανοητές απο το σύστημα στέρεο-άνθρωπος.
Μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι κάνεις λάθος.
Αν σε βγάλει ποτέ ο δρόμος από εδώ είσαι ευπρόσδεκτος για καφέ (ή ρακί) και ακρόαση. :126:

Reaction score
777
Μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι κάνεις λάθος.
Αν σε βγάλει ποτέ ο δρόμος από εδώ είσαι ευπρόσδεκτος για καφέ (ή ρακί) και ακρόαση. :126:
E ρε φίλε τί να κάνω!!!μένεις μακριά!!!(Κρήτη αν θυμάμαι?):142:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Yes.. Το Μ2Tech είναι μικρό και μεταφέρεται εύκολα πάντως..
Μπορώ να το κρατάω αν ανέβω κάποια στιγμή με χρόνο για ακροάσεις. ;)

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

Πόσο λοιπόν είναι το jitter του m2tech ;
Πάντως ανακάλυψα μια επίσημη (;) τιμή jitter που είναι λέει, (κατ' εκτίμηση), ανάμεσα σε 40 ps και 100 ps. Aυτό εξ' ορισμού. Αν το βύσμα δεν είναι BNC και το καλώδιο απόλυτα ευθυγραμμισμένο με ΚΤΕΟ και καλό καταλύτη, μπαρδόν, καλό κάλυμμα κτλπ. κτλπ., ανεβαίνει ... (Τρέλλα...). Για τα διάφορα player λέει ότι χτυπάνε άνετα τα 1.000 - 2.000 ps πράγμα που το είδαμε να επιβεβαιώνεται σε άλλο thread με τις μετρήσεις από το "STEREOPHILE".

"Most audio interfaces and USB DACs synch the data stream clock to the same USB interface clock, that often suffers from very heavy jitter distortion. Thanks to two quartz precision oscillators used inside the M2Tech hiFace, the clock source for the output data stream features extremely low jitter (2-5 ppm vs. 50-100 ppm for most CD players). "

Εδώ:

http://www.audiojunkies.com/product/1548/m2tech-hiface-reviews

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

...γιατί το ψηφιακό σήμα που στέλνω εγώ στο DAC μου είναι σωστότερο όπως βγαίνει από το M2Tech σε σχέση με την ψηφιακή έξοδο της Asus σου.
Όταν το λοιπόν λέω, ο ένας, (m2tech),δηλώνει 2-5 ppm jitter βάσει ρολογιού και ο άλλος, (Αsus ST), δηλώνει λιγότερο από 1 ppm jitter βάσει ρολογιού, τότε ο ... ρούμπος πηγαίνει στον πιο ... ψεύτη!

Νομίζω;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Αν αναφέρονται αποκλειστικά στα spec του ρολογιού δεν λένε ψέματα. Απλά λες τη μισή αλήθεια.
Είναι γνωστά τεχνάσματα που γίνονται και σε ενισχυτές, ηχεία κλπ..

Πάντως είναι καλό να βλέπεις ότι υπάρχει πρόνοια και γι'αυτό το κομμάτι - κι ας μην μπορείς άμεσα να κρίνεις την αποτελεσματικότητά του..

D

deleted user 10898

Guest
Aυτο που ξερω εγω ειναι οτι το pacecar σε αντιθεση με το offramp, συγχρονιζει το ρολοι του oποιου transport στο δικο του.
Το transport για να συνδεθει στο pace πρεπει να εχει clock slave input.
Γιαυτο το αποτελεσμα του ειναι σε καθε περιπτωση παρομοιο.

Ακουστικα η διαφορα με/χωρις το pacecar στο δικο μου sabre ειναι της ταξης του 50%,
κατι παραπανω απο ανιχνευσιμη. (σε σχεση με spdif απο καρτα ηχου και cd player)

Οχι δεν εχω δοκιμασει διαφορα transport, ο ιδιος μου το επιβεβαιωσε σε ερωτηση για το αν "αξιζει" το m2tech για το pacecar.
50%? αρα η το sabre δεν εχει κανενα μηχανισμο μειωσης του jitter ικανο, ή η καρτα και το cd player που χρησιμοποιησες ειναι καμια απλη καρτα υπολογιστη η κανα dvd player...
το ζητουμενο ειναι εαν βαλεις το m2tech στο sabre θα ακους διαφορα με το pacecar και υπερ ποιου?
εαν δεν ακους εκει δεν αισθανεσε κοροιδο?

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

Νομίζω;
νομιζεις...
εχει διαβασει τοσο πολυ και ακομα λες τα ιδια πραγματα...
χαρας στο κουραγιο του κωστα που σου απανταει ακομα...
διαβασε τα προηγουμενα ποστ υπαρχουν ΟΛΕΣ οι απαντησεις

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

νομιζεις...
εχει διαβασει τοσο πολυ και ακομα λες τα ιδια πραγματα...
χαρας στο κουραγιο του κωστα που σου απανταει ακομα...
διαβασε τα προηγουμενα ποστ υπαρχουν ΟΛΕΣ οι απαντησεις
Mε βάση την απάντηση του Κώστα, σωστά νομίζω!

Reaction score
0
50%? αρα η το sabre δεν εχει κανενα μηχανισμο μειωσης του jitter ικανο, ή η καρτα και το cd player που χρησιμοποιησες ειναι καμια απλη καρτα υπολογιστη η κανα dvd player...
το ζητουμενο ειναι εαν βαλεις το m2tech στο sabre θα ακους διαφορα με το pacecar και υπερ ποιου?
εαν δεν ακους εκει δεν αισθανεσε κοροιδο?
Oντως ηταν dvd player ενω η καρτα μια phonic firefly.

Εννοειται θα αισθανθω κοροιδο,
αλλα απ'την αλλη μακαρι κιολας να βαλω κανα λεφτο στη τσεπη.
Αγγελιες πωλησης των pace car, ειδικα του 2, δεν κραταν πανω απο 2-3 μερες.

Λοιπον υπαρχει καποιο διαθεσιμο m2tech στην Αθηνα?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.633
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7