Το Walkman του μέλλοντος

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Ποιος δεν θυμάται το θρυλικό walkman της Sony, που είχε σκάσει σαν βόμβα τις αρχές της δεκαετίας του '80 και την μόδα που δημιούργησε. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν άτομα που το χρησιμοποιούν στα setup τους για να ακούν κασέτες.



Πιστή στην παράδοση που δημιούργησε, η Sοny παρουσίασε το Walkman του μέλλοντος, ΝW-HD1. Φυσικά η κασέτα σαν μέσο, έχει σχεδόν πεθάνει οπότε έπρεπε να αναζητηθεί ένα νέο μέσον. Και πιο άλλο θα ήταν πιο ταιριαστό από τον σκληρό δίσκο. Έτσι το ΝW-HD1 είναι το μικρότερο, ελαφρότερο και λεπτότερο hard disc audio player της αγοράς. Ταυτόχρονα ενσωματώνει και την μεγαλύτερη μπαταρία της αγοράς με διάρκεια ζωής 30(!!!) ωρών, και προηγμένο σύστημα shock-resistance για την προστασία του σκληρού δίσκου.

Η χωρητικότητα του δίσκου είναι 20gb που σημαίνει ότι μπορεί να χωρέσει μέχρι και 900 cd με συμπίεση με τον αλγόριθμο ATRAC3plus της Sony. Το player ενσωματώνει μια πθονη lcd 7 γραμμών. Παράλληλα η Sony θα παρουσιάσε ακόμα ένα παραπλήσιο προϊόν το VGF-AP1 που θα ανήκει στην σειρά Vaio και θα μπορεί εκτός από walkman να χρησιμοποιηθεί σαν photo album ή σαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, και το οποίο θα έχει ένσωματωμένη έγχρωμη οθόνη.

Και μια παρατήρηση. Όταν η Sony παρουσίασε το αυθεντικό walkman ήταν πρωτοπόρος και ανάγκασε όλη την αγορά να την ακολουθήσει, ενώ σήμερα είναι υποχρεωμένη να βλέπει την πλάτη της Apple (ipod) , της HP (iRiver) κλπ κλπ.

Χαρακτηριστικά SONY NW-HD1
Built-in 20GB memory
Up to 900 CD's of music
Stylish, compact design
Backlit LCD on unit
ATRAC3 Plus and ATRAC3, MP3, WMA and WAV playback (MP3, WMA, WAV through conversion to ATRAC)
Magnesium alloy body case
Includes SonicStage 2.1 Jukebox software, headphones, USB cable, pouch
G sensor prevents hard disc damage with impact resistant damper
Hi-speed USB compatible. Fast transfer of track data
VPT Acoustic Engine. 6 band sound equalizer
Mode button and search key for fast and easy search of desired tracks
Dual-use as a PC external storage device
No skipping. A data memory of up to 25 minutes to deliver skip-free performance in most conditions
Silver
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.615
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top