Το Windows XP update άρχισε να 'κλειδώνει' τα πειρατικά serials

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Η Microsoft έχει αρχίσει την εφαρμογή χαρακτηριστικών σε upgrades των Windows XP που αποτρέπουν συγκεκριμένα τους χρήστες των πειρατικών "κλειδιών" από την αναβάθμιση οτιδήποτε άλλου εκτός των critical updates.

Σύμφωνα με την Microsoft, το σχέδιο "Genuine Advantage" όπως το αποκαλεί, θα απέτρεπε τα πειρατικά αντίγραφα των XP από τη μεταφόρτωση τίποτα αλλά ο κρισιμότερος μεταφορτώνει.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες πειρατικών κλειδιών στη δυτική Ευρώπη ανεφέρουν οτι το σχέδιο είναι ήδη σε λειτουργία. Αυτό σημαίνει παραδείγματος χάριν, ότι εάν αναβαθμίσετε τον Media Player στην έκδοση 10, και χρησιμοποιείτε ένα πειρατικό αντίγραφο των XP, θα χάσετε τη λειτουργικότητα του μηχανήματος σας.

Η Microsoft είπε ότι θα προωθούσε το σχέδιο στην Κίνα στο τέλος του Οκτωβρίου, και σε όλη την Ευρώπη στις αρχές του επόμενου χρόνου. Αλλά όπως φαίνεται τo εφήρμοσε νωρίτερα.

Οι χρήστες πειρατικών κλειδιών καλούνται είτε να επικυρώσουν/νομιμοποιήσουν τα αντίγραφά τους, είτε για "κατεβάσουν" και να πληρώσουν για μια πλήρη έκδοση των windows XP.

http://www.theinquirer.net/?article=19601

Reaction score
0
Όπως λέει και ο Γιώργος, ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει, αλλά κυρίως σπάει, ή αλλιώς μπορείς να το κροϊδέψεις. Προσωπικά έχω περάσει τον Μedia Ρlayer.10 τον ελληνικό, πρόσφατα σε αντίστοιχο μηχάνημα, χωρίς κανένα πρόβλημα κλειδώματος. Αν κανείς φίλος έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα κλειδώματος, ας το αναφέρει.

Reaction score
7
εγω εβαλα το Media Player 10...Κανενα προβλημα με κλειδωματα...

Αλλα τον εβγαλα γιατι δεν ηταν ευχρηστο στο DVD.

Και αν κατεβασεις ενα critical update που σου εχει μεσα το λουκετο...?

Reaction score
25.445
εγω δεν κατεβαζω updates και να παν να νναναναναν.
browser firefox
media player winamp5
fierwall zone alarm
antivirus antivir
μονο messenger εχω το msn
και το outlook express αλλα δεν τα αναβαθμιζω που να χτυπιουνται κατω!

Reaction score
49
Το έχω ήδη δει να συμβαίνει σε υπολογιστή μαθητή μου!
Και μπλοκάρει word, excel, powerpoint, outlook ακόμα και το.....nero!!!

Εξυπνάδες της Microsoft........
Mου θυμίζει τα "κλειδώματα" των μουσικών CD που υπάρχουν στην αγορά, και με το που βγήκαν εμφανίστηκαν αμέσως και τα "σπαστήρια"!!!

Μια μάχη είναι φίλοι μου.......
Στην επόμενη, θα χάσουν......

Μέχρι να θυμηθούν κάτι άλλο να κάνουν!
Κάτι σαν τον σκύλο με την γάτα!!!!

Reaction score
14
Εχω και εγώ τον media 10 και κανένα πρόβλημα. Τώρα σχετικά με αυτά που λέει ο Γιάννης, δεν είναι δυνατόν να μπλοκάρει το NERO αλλά ούτε και το office,γιατί μπορεί κάποιος να έχει πειρατικό λειτουργικό αλλά η σουιτα να είναι αυθεντική. Μάλλον κανένα λάθος έκανε ο μαθητής ή πείραξε κάτι.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
To office μπορεί. Δεν είναι τίποτα να ελέγξει την γνησιότητα, μιας και ανήκουν στην ίδια εταιρία. Αλλά το NERO μου φαίνετε περίεργο. Πάντως προσοχή όλοι, οι καιροί είναι πονηροί...

Reaction score
14
Exω την εντύπωση ότι το να κλειδώσει το Office, δεν σημαίνει οτι τα Windows το κλείδωσαν απλά φαντάζομαι ότι η νέα εκδοση των WIN δεν αποδέχεται το crack που κάποιος θα έχει. Αν και δεν έχω ακούσει αυτά να γίνονται με update.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το μεγάλο κόλπο μπαίνει σε εφαρμογή (κατά κάποιους...).
Η microsoft αυτό μπορούσε να το κάνει πολλά χρόνια πριν. Και μην φαντάζεστε ότι όλα είναι ρόδινα και ότι θα είναι εύκολα τα σπαστήρια. Αντί να το κάνει τότε όμως, έβαλε πρώτα όλον τον πλανήτη να δουλεύει τα προϊόντα της τζάμπα, τα έκανε άκρως απαραίτητα και τώρα θέλει να εισπράξει... Λογικό το βρίσκω.

Άλλες φήμες λένε ότι τα 64bitα θα είναι πολύ δύσκολα στα κλειδιά. Αν και πρόσφατα μας μοίρασε (στον χώρο της πληροφορικής), άπειρα beta... Θα δείξει...

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.867
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef