Τροποποίηση σε Β&W 602 s1

Reaction score
180
Τροποποίηση σε Β&W 602 s1

Έχω τα γνωστά ηχεία Β&W 601 S1
Δεδομένης της αδυναμίας των συσκευών του συστήματός μου, σκέφτομαι αν θα μπορούσα να πετύχω κάποια βελτίωση των ηχείων τροποποιώντας την μπάφλα τους, και πιθανώς αλλάζοντας τους πυκνωτές του croosover σε πλαστικούς.

Το ηχείο, εξωτερικά της μπάφλας διαθέτει αυτό το κάλυμμα από λεπτό πλαστικό.

Κάτω λοιπόν από αυτό το λεπτό πλαστικό κάλυμμα, διαθέτει αυτή την εξαιρετικά ανοιχτή mdf μπάφλα:

Στο πλαστικό κάλυμμα, κουμπώνει με απλή περιστροφική κίνηση το tweeter.
Επίσης στο πλαστικό κάλυμμα συγκρατείται και στηρίζεται με το μεταλλικό μαύρο δακτυλίδι με τις αλενόβιδες, και με 2 ακόμα μικρές βίδες και το woofer.

Σκέφτομαι να κατασκευάσω μια έξτρα mdf μπαφλα, βιδωτή επάνω στην ήδη υπάρχουσα, αντικαθιστώντας το πλαστικό κάλυμμα, με στιβαρό βίδωμα των μονάδων επάνω στο mdf.

Ποια είναι η γνώμη σας συμφορουμίτες μου? Αξίζει ο κόπος?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Θα πρέπει να καταφέρεις να διατηρήσεις ίδιες τις αποστάσεις των μεγαφώνων και της τρύπας του reflex.
Με όλο το πακέτο της αναβάθμισης που λες (άλλαξε και τα καλώδια της μπαλαντέζας) σίγουρα θα βελτιωθεί ο ήχος του.

Το αν αξίζει το συγκεκριμένο ηχείο όλον αυτό το κόπο είναι άλλη ιστορία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.946
Απάντηση: Τροποποίηση σε Β&W 602 s1

....Αξίζει ο κόπος?
όχι. :138:

η κάσα είναι αντάξια-ισάξια των μεγαφώνων και του κρος, ίσως και καλύτερη από αυτά.
αν θες καλύτερο ήχο, θες καλύτερο σύνολο των παραπάνω, δηλαδή καλύτερο - άλλο ηχείο.

ο κόπος σου είναι τζάμπα, αλλά αν τον κοστολογήσεις, θα δεις το άτοπο της προσπάθειας.

προτείνω να τα δώσεις ως έχουν (πουλήσεις-χαρίσεις κλπ) και να πάρεις άλλα ηχεία, ή αν έχεις κέφια να μπλέξεις σε κατασκευές, να μπλέξεις ολοκληρωτικά, καθωσπρέπει σε ντιούη δηλαδή.:126:

Reaction score
180

Προς το παρον αρκεστηκα να στερεωσω καθενα woofer με 4 επι πλεον μακριες βιδες επανω στo MDF. Οπως ειπα μονο 2 βιδες το συγκρατουσαν στο πλαστικο καλυμμα.
Τωρα ακουω (η μαλλον μου φαινεται οτι ακουω) ενα κλικ ρεαλιστικοτερες φωνες και ενα κλικ καλυτερη στερεοφωνικη εικονα.

Τελος εδω ειναι το crossover με 2 πυκνωτες B&W.
Τι λετε αν δοκιμασω καποιους αλλους ποιοτικους πυκνωτες? ( Ή λεφτα για πέταμα?)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

Να τους αλλάξεις, σιγά τώρα, 10 μίκρο bipolar. Εντάξει, μη πάρεις τίποτε εξτραβαγκάτζες. ΜΚΤ στα 160Volt.

Reaction score
180

160V γιατι? Αυτοι παντως γραφουν 70 V. H, αν θυμαμαι καλα τα volt δεν παιζουν ρολο στον πυκνωτη? Για διαφωτιστε με λιγο τον γκαβακα, σχετικα με τα Volt του πυκνωτη.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

Βάλε και 100V, παρακάτω άσε που μπορεί να μη βρεις. Έτσι κι αλλιώς, το ηχείο είναι μικρής ισχύος. Και στα 63V να βρεις, μια χαρά θα είναι.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Re: Απάντηση: Τροποποίηση σε Β&W 602 s1

Προς το παρον αρκεστηκα να στερεωσω καθενα woofer με 4 επι πλεον μακριες βιδες επανω στo MDF. Οπως ειπα μονο 2 βιδες το συγκρατουσαν στο πλαστικο καλυμμα.
Τωρα ακουω (η μαλλον μου φαινεται οτι ακουω) ενα κλικ ρεαλιστικοτερες φωνες και ενα κλικ καλυτερη στερεοφωνικη εικονα.

Τελος εδω ειναι το crossover με 2 πυκνωτες B&W.
Τι λετε αν δοκιμασω καποιους αλλους ποιοτικους πυκνωτες? ( Ή λεφτα για πέταμα?)

Ο 10 μF είναι παράλληλα με το woofer και δεν αξίζει να τον αλλάξεις.
Αν κάνεις κάτι άλλαξε τον 4,7 και επίσης το καλώδιο μπαλαντέζας με κάτι καλύτερο αλλά φτηνό.
Κάνε και κολλήσεις επάνω στα μεγάφωνα και πέτα τα κλιπσάκια που έχουν.

Την πικρή αλήθεια στην είπε ποιο επάνω ο costas EAR αλλά σαν καλοκαιρινή ενασχόληση γιατί όχι!

Reaction score
180

Τελικα αλλαξα τους ηλεκτρολυτικους με ΜΚΤ με συνεπεια μια μικρη ακουστή βελτιωση, τηρουμενων των αναλογιων για την κατηγορια.
( Κυριως στον εστιασμο, στο πλατος της εικονας, και στην καθαροτητα των φωνων)
Ευχαριστω απαντες τους φιλους για τις συμβουλες.

Reaction score
467

εγω παντως φιλε θα κοβα μια καινουρια μπαφλα κ θα βιδωνα οανω τα υπαρχων μεγαφωνα..ετσι για δοκιμη...εχω την εντυπωση οτι στα χαμηλα θα χανουν πολυ πανω στην πλαστικουρα αυτη!..

Reaction score
180

εγω παντως φιλε θα κοβα μια καινουρια μπαφλα
Και εγω το ιδιο, αλλα με το να ψαχνω πυκνωτες ΜΚΤ και καταλληλες βιδες για τα μεγαφωνα, και με το ανοιξε-κλεισε, μετρησε, κολα-ξεκολα, κουραστηκα λιγο και τελειωσε και η αδεια.

Και ευτυχως που τελικα ακουσα και μια βελτιωσουλα και δεν κλαιω τον κοπο μου. (ειναι αληθεια οτι οι ΜΚΤ στρωνουν?)

Ε και δεν περιμενω και παπαδες απο το συγκεκριμενο ηχοσυστημα.
Θα ελεγα μαλιστα, οτι παιζει πανω απο τα λεφτα του.

Αν παλι σε λιγο καιρο, αρχισει να μου στραβωνει αυτο που ακουω,
παιρνω ενα φτηνο-ρουτερ και 2 κοματια MDF και αρχιζω παιχνιδι.:107:

ΥΓ Τα χαμηλα ειναι πολυ λιγα. Για 8ωμα μου τα πουλησανε, και τελικα εχουν τετραωμα μεγαφωνα. Με αυτην την λειψη μπαφλα απο νοβοπαν και με 50αρη ενισχυτη τι μπασο να δωσουνε?
Μπασα ακουω ικανοποιητικα απο το "τροποποιημενο" σονυ σαμπγουφερ, με το μεγαφωνο της Rockford Fosgate.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.681
Members
38.730
Νεότερο μέλος
Tasos Tsekouras