Τρόπος χρήσης ethernet σε streamer όταν το router είναι μακριά

Reaction score
67
Καλησπέρα
Έχω το router του internet σε διαφορετικό δωμάτιο από το χώρο του streamer/ ηχοσυστήματος , γεγονός που κάνει αδύνατη τη χρήση καλωδίου απευθείας στο streamer...
Μου πρότεινε κάποιος γνώστης της χρήση power line ώστε να πάρω σήμα από πρίζα ρεύματος και να μπορέσω να κάνω χρήση καλωδίου ethernet audio grade αντί για τη wi fi σύνδεση που κάνω τώρα.
Έχει κανείς γνώση σε αυτό και εμπειρία ώστε να έχω καλύτερο ήχο?
Ευχαριστώ

Reaction score
12.643
Το μόνο στο οποίο θα βοηθούσε ένα ( οποιοδήποτε ) καλώδιο έναντι του wifi, θα ήταν μια καλύτερη σύνδεση στη περίπτωση που με το wifi είχες προβλήματα αποσυνδέσεων ή διακοπής του ήχου λόγο επαναποστολής των πακέτων ( δηλαδή, αν είχες τραγική διασύνδεση ).
Μπορείς άμα θέλεις να χρησιμοποιήσεις powerline, αλλά αν δεν έχεις προβλήματα με το wifi, δεν χρειάζεται.
Τώρα, στα περί audio grade ethernet, there is no such thing και μην ακούς τις μπουρδολογίες του καθένα. Πέραν τούτου, ακόμα και να είχε κάποιο αισθητό ( και μετρήσιμο πάνω απ'όλα ) αποτέλεσμα η χρήση ενός τέτοιου καλωδίου, η παρουσία του powerline θα υπερτερούσε έναντί του όποιου οφέλους θα είχες με τη χρήση ενός τέτοιου καλωδίου. Επειδή όμως, πρόκειται για μπουρδολογία, απλά μην ασχολείσαι.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.677
ο γνώστης είναι μέλος του φόρουμ? :whistling::biggrin:

Reaction score
67
Καλημέρα
Μου το έχουν πει διάφοροι γνωστές μεταξύ κάποιων και μέλος του φόρουμ.
Δεν έχω αντιληφθεί κανένα πρόβλημα σύνδεσης και ο επαγγελματίας μου πρότεινε τη λύση power line για σταθερότητα στη σύνδεση και να δοκιμάσω και ένα καλό ethernet γιατί μπορεί και να ακούσω διάφορα στο σύστημα μου ...
Δυστυχώς δεν είμαι από αυτούς που όλα μου ακούγονται ίδια στο σύστημα μου αλλάζοντας streamer πχ αλλάζει ο ήχος στο σύστημα μου, αλλάζοντας USB καλώδιο επίσης , οπότε όσο και να είναι ψηφιακή η πηγή του ήχου επηρεάζει το ηχητικό αποτέλεσμα κατά εμε ... και απο τη στιγμή που μου το είπαν άτομα που εμπιστεύομαι ψάχνω να βρω, αν υπάρχει, αποδεδειγμένη λύση σε κάποιους στην ομάδα που έχει αποτέλεσμα. Πχ διάβασα και στο διαδίκτυο για χρήση hub.... Αλλά ας μου πει κάποιος που το έχει δοκιμάσει πρώτα.
Ευχαριστώ

Reaction score
12.643
Αυτό που αποδεδειγμένα ισχύει, είναι ότι δεν υπάρχει διαφορά ούτε σε επίπεδο δικτύου, ούτε ηχητικά. Θα διαβάσεις διάφορες βλακείες στο διαδίκτυο ( και εδώ, κατ'επέκταση ) με θεωρίες που χρησιμοποιούνται όπως βολεύουν τους πωλητές καλωδίων ( και τους φαντασιόπληκτους γκουρού του είδους ), οι οποίες όμως ουδεμία σχέση έχουν με τη μετάδοση δεδομένων. Στο δικό μου σύστημα, χρησιμοποιούσα powerline χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά δεν μπορείς - υποθέτω - να πάρεις τον λόγο μου γιατί σε ένα συγκριτικό routers ( με ανοιχτά μάτια, όχι τυφλό ) δεν μπορούσα να ξεχωρίσω διαφορές τη στιγμή που "γνώστες" είχαν πέσει στα πατώματα με τις διαφορές που άκουγαν. Εννοείται ότι στο δικό μου σύστημα ουδέποτε χρησιμοποίησα "audio grade" ethernet, ενώ δεν ακούω καμία διαφορά μεταξύ του furutech gt2 και του στοκ καλωδίου μήκους 20cm που αγόρασα απο το e-shop προς 0,30€.
Streamer δεν έχω χρησιμοποιήσει, αντ'αυτού χρησιμοποιώ υπολογιστή με Daphile και 16Gb ram, όλο το σύστημα τρέχει απο τη ram και σε αυτή φορτώνονται τα albums που ακούω, άρα η μουσική δεν σταματά αν αποσυνδέσω το καλώδιο δικτύου ή κάνω unmount τον δίσκο. Απο πλευράς θορύβου, το σύστημα είναι dead silent, χωρίς ground loops να ρουφάνε παράσιτα και παρεμβολές, ενώ δεν υπάρχει κανένα κινούμενο μέρος στον υπολογιστή-streamer μιας που έχει ssd και παθητική ψύξη. Το δε daphile πατάει στο gentoo linux, ο δημιουργός του το έχει κάνει optimize για ακρόαση μουσικής και παρέχεται με real time kernel, κάτι που χρησιμοποιείται σε time critical εφαρμογές, όπως είναι η ρομποτική χειρουργική.

Reaction score
729
με ενα απλο tp-link ασυρματο router των 20 ευρω ελυσα το ιδιο θεμα σε 5 λεπτα.
εκτοτε ειναι μονιμα στην μπριζα πισω απο τις συσκευες και με ενα απλο καλωδιο ethernet ειναι στο streamer μου.

Reaction score
67
με ενα απλο tp-link ασυρματο router των 20 ευρω ελυσα το ιδιο θεμα σε 5 λεπτα.
εκτοτε ειναι μονιμα στην μπριζα πισω απο τις συσκευες και με ενα απλο καλωδιο ethernet ειναι στο streamer μου.
Σε σχέση με power line θα έχει διαφορά?
Γιατί μου κάνει εντύπωση ότι δεν μου πρότειναν την πιο απλή λύση, δηλαδή repeater....

Reaction score
2.284
Εγώ χρησιμοποιώ tp link ac750 ως Client mode και μετά Ethernet με τη λογική να βγάλω τη λειτουργία του WiFi από το streamer. Ενδιάμεσα ένα φίλτρο Ethernet η/και switch με καθαρό τροφοδοτικό .

Θα σου έλεγα να αποφύγεις powerline για τον ήχο .

Reaction score
12.643
Εγώ χρησιμοποιώ tp link ac750 ως Client mode και μετά Ethernet με τη λογική να βγάλω τη λειτουργία του WiFi από το streamer
Δηλαδή, χρησιμοποιείς wifi σύνδεση μεταξύ router και access point, αλλά κατά τ'άλλα έχεις βγάλει τη λειτουργία του wifi απο το streamer. Αλλά συνεχίζεις να χρησιμοποιείς wifi σε κάποιο μέρος της αλυσίδας. Για ποιο λόγο να το κάνεις αυτό και να μην αφήσεις τον υπολογιστή να παίρνει απευθείας wifi?

Ενδιάμεσα ένα φίλτρο Ethernet η/και switch με καθαρό τροφοδοτικό .
Κάτι που δεν θα χρειαζόσουν αν δεν είχες ενσύρματη σύνδεση, απο πλευράς θορύβου και παρεμβολών.

Θα σου έλεγα να αποφύγεις powerline για τον ήχο
Για ποιο λόγο;
Σε σχέση με power line θα έχει διαφορά?
Γιατί μου κάνει εντύπωση ότι δεν μου πρότειναν την πιο απλή λύση, δηλαδή repeater....
Αν το σήμα στο σημείο που βρίσκεται το streamer είναι δυνατό και δεν έχεις προβλήματα αποσυνδέσεων κλπ, δεν χρειάζεσαι repeater ( όπως δεν χρειάζεσαι και powerline στη πραγματικότητα ).

Reaction score
67
Εγώ χρησιμοποιώ tp link ac750 ως Client mode και μετά Ethernet με τη λογική να βγάλω τη λειτουργία του WiFi από το streamer. Ενδιάμεσα ένα φίλτρο Ethernet η/και switch με καθαρό τροφοδοτικό .

Θα σου έλεγα να αποφύγεις powerline για τον ήχο .
Δηλαδή με απλά λόγια έχεις το router που έρχεται στο σπίτι και μετά το ac750 σαν repeater με καλώδιο ethernet. Τα υπόλοιπα σε ποιο σημείο της αλυσίδας είναι?

Reaction score
3.580
Σε κάποιες περιπτώσεις τα powerlines δημιουργούν ένα θόρυβο υψηλής συχνότητας που περνάει μέσα από τις γειώσεις και τα τροφοδοτικά των μηχανημάτων ήχου.
Ο θόρυβος είναι συνεχής , ακούγεταιι σαν φύσημα και γίνεται αρκετά πιο ενοχλητικός όταν περνούν δεδομένα μέσα από τις καλωδιώσεις ρεύματος, για παράδειγμα από ένα δεύτερο PC το οποίο λειτουργεί ταυτόχρονα με τον υπόλοιπο δικτυακό εξοπλισμό.
Να προτιμάτε τα power lines που περιλαμβάνουν μία πρίζα σούκο καθώς και το ενσωματωμένο φίλτρο ρεύματος.για αυτό το σκοπό.
Δύσκολο να βρεθεί κάποιο φίλτρο ρεύματος το οποίο θα μπορεί να καταστείλει αποτελεσματικά το συγκεκριμένο φύσημα (θόρυβο). Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν μια συσκευή ήχου δεν συνδέεται στην ηλεκτρολογική καλωδίωση ρεύματος του σπιτιού μας μέσω ενός powerline που ενδεχομένως θα περιελάμβανε και το ειδικό φίλτρο ρεύματος.
Με τα filtered Powerlines, που λειτουργούν ακόμα και σε τριφασική εγκατάσταση καλωδίωσης ρεύματος , χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθότι είναι πολύ ισχυρά, ενώ τα σήματα διαμόρφωσης περνούν από την μία φάση στην άλλη επαγωγικά χωρίς να παρεμβάλεται κάποιου είδους γέφυρα.
Πρώτα τοποθετούμε το Powerline στην επίτοιχη πρίζα και κατόπιν το πολύπριζο από το οποίο θα τροφοδοτούνται τα μηχανήματα ήχου και εικόνας.

Σε κάθε περίπτωση , σε μια μελετημένη εγκατάσταση τα καλά Powerlines λειτουργούν απροβλημάτιστα και για πολλά χρόνια.

Last edited:

ika

News
Reaction score
16.882
Πόσο δύσκολο είναι να τραβήξεις ένα καλώδιο ethernet από το ρουτερ στο στρίμερ, κολλημένο πάνω στο σοβατεπί?
Το πολύ να χρειαστεί και καμιά τρύπα σε τοιχο.

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
360
Πόσο δύσκολο είναι να τραβήξεις ένα καλώδιο ethernet από το ρουτερ στο στρίμερ, κολλημένο πάνω στο σοβατεπί?
Το πολύ να χρειαστεί και καμιά τρύπα σε τοιχο.
Πήρα μόλις ένα 7,5 μέτρα και θα το συγκρίνω σήμερα με το tp link που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή

Last edited:
  • Like
Reactions: ika

ika

News
Reaction score
16.882
Καλωδιάκι θωρακισμένο και ξεχνάς τα πιθανά προβλήματα

wnet

Nearfield
Reaction score
18.479
Δηλαδή, χρησιμοποιείς wifi σύνδεση μεταξύ router και access point, αλλά κατά τ'άλλα έχεις βγάλει τη λειτουργία του wifi απο το streamer. Αλλά συνεχίζεις να χρησιμοποιείς wifi σε κάποιο μέρος της αλυσίδας. Για ποιο λόγο να το κάνεις αυτό και να μην αφήσεις τον υπολογιστή να παίρνει απευθείας wifi?
Αν και δεν απευθύνεσαι σε μένα, φαντάζομαι ο λόγος είναι για να μη δουλεύει το "θορυβώδες" wi-fi πάνω στο streamer/pc (με την ίδια τροφοδοσία, στην ίδια πλακέτα) αλλά λίγο πιο κεί...

Αν ισχύει δεν ξέρω...

Προσωπικά χρησιμοποιώ και wifi και powerlines στο δίκτυο μου, αλλά όπου μπορώ καλώδιο....
Σαν το σύρμα δεν έχει...

Reaction score
2.284

Κάτι που δεν θα χρειαζόσουν αν δεν είχες ενσύρματη σύνδεση, απο πλευράς θορύβου και παρεμβολών.

Για ποιο λόγο;

Αν το σήμα στο σημείο που βρίσκεται το streamer είναι δυνατό και δεν έχεις προβλήματα αποσυνδέσεων κλπ, δεν χρειάζεσαι repeater ( όπως δεν χρειάζεσαι και powerline στη πραγματικότητα ).
αρχικά λες ότι χρησιμοποίησα το tp link ως access point ενώ είπα client mode … Δηλαδή ως WiFi to Ethernet bridge χωρίς να εκπέμπει WiFi το ίδιο το router εφόσον είναι σε client mode .

Και εξήγησα ότι θέλω στο streamer dac μου να απενεργοποιησω το WiFi module.

Τα powerlines μεταφέρουν υψίσυχνο θόρυβο και το εξήγησε ο @g.kar

Δηλαδή με απλά λόγια έχεις το router που έρχεται στο σπίτι και μετά το ac750 σαν repeater με καλώδιο ethernet. Τα υπόλοιπα σε ποιο σημείο της αλυσίδας είναι?
Client mode όχι repeater οπότε έχουμε tp link ac750 -> utp Ethernet -> netgear gs108ev3 switch με ipower x τροφοδοτικό -> Ethernet shielded σε ifi I silencer στο ethernet port του streamer.

Ιδανικά θα πήγαινα σε ΙFi SilentPower LAN iPurifier Pro με ifi ipower x 12v, που κανει οπτικη απομονωση, με δυo utp καλωδια, αλλα παλι θα χρειαστεις ενα routeraki στην περιπτωση σου σε client mode.

Reaction score
12.643
αρχικά λες ότι χρησιμοποίησα το tp link ως access point ενώ είπα client mode … Δηλαδή ως WiFi to Ethernet bridge χωρίς να εκπέμπει WiFi το ίδιο το router εφόσον είναι σε client mode
Ναι, εκ παραδρομής χρησιμοποίησα τον όρο access point. Αλλά και πάλι, το wifi χρησιμοποιείς για τη μεταφορά δεδομένων. Οπότε, τί ακριβώς αλλάζει;
Και εξήγησα ότι θέλω στο streamer dac μου να απενεργοποιησω το WiFi.
Ναι, για ποιο λόγο να θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο; Έχεις παρατηρήσει δηλαδή κάτι που επηρεάζει την ηχητική απόδοση του συστήματος;

Reaction score
67
Αυτό που αποδεδειγμένα ισχύει, είναι ότι δεν υπάρχει διαφορά ούτε σε επίπεδο δικτύου, ούτε ηχητικά. Θα διαβάσεις διάφορες βλακείες στο διαδίκτυο ( και εδώ, κατ'επέκταση ) με θεωρίες που χρησιμοποιούνται όπως βολεύουν τους πωλητές καλωδίων ( και τους φαντασιόπληκτους γκουρού του είδους ), οι οποίες όμως ουδεμία σχέση έχουν με τη μετάδοση δεδομένων. Στο δικό μου σύστημα, χρησιμοποιούσα powerline χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά δεν μπορείς - υποθέτω - να πάρεις τον λόγο μου γιατί σε ένα συγκριτικό routers ( με ανοιχτά μάτια, όχι τυφλό ) δεν μπορούσα να ξεχωρίσω διαφορές τη στιγμή που "γνώστες" είχαν πέσει στα πατώματα με τις διαφορές που άκουγαν. Εννοείται ότι στο δικό μου σύστημα ουδέποτε χρησιμοποίησα "audio grade" ethernet, ενώ δεν ακούω καμία διαφορά μεταξύ του furutech gt2 και του στοκ καλωδίου μήκους 20cm που αγόρασα απο το e-shop προς 0,30€.
Streamer δεν έχω χρησιμοποιήσει, αντ'αυτού χρησιμοποιώ υπολογιστή με Daphile και 16Gb ram, όλο το σύστημα τρέχει απο τη ram και σε αυτή φορτώνονται τα albums που ακούω, άρα η μουσική δεν σταματά αν αποσυνδέσω το καλώδιο δικτύου ή κάνω unmount τον δίσκο. Απο πλευράς θορύβου, το σύστημα είναι dead silent, χωρίς ground loops να ρουφάνε παράσιτα και παρεμβολές, ενώ δεν υπάρχει κανένα κινούμενο μέρος στον υπολογιστή-streamer μιας που έχει ssd και παθητική ψύξη. Το δε daphile πατάει στο gentoo linux, ο δημιουργός του το έχει κάνει optimize για ακρόαση μουσικής και παρέχεται με real time kernel, κάτι που χρησιμοποιείται σε time critical εφαρμογές, όπως είναι η ρομποτική χειρουργική.
Το σύστημα σου κατεβάζει τα δεδομένα σε σταθερό μέσο, οπότε δεν σε νοιάζει η ποιότητα των προηγούμενων σταδίων.
Σε νοιάζει τι γίνεται από τον υπολογιστή και μετά...

wnet

Nearfield
Reaction score
18.479
Δηλαδή ως WiFi to Ethernet bridge χωρίς να εκπέμπει WiFi το ίδιο το router εφόσον είναι σε client mode .
εντάξει και τα clients εκπέμπουν... απλά λίγο πιο χαλαρά....

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.064
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp