Τ/s μεγαφώνου

Reaction score
968
Επειδή ανέφερες ότι το ένα μεγάφωνο έχει ένα ομοαξονικό tweeter, μήπως η μία η αυτεπαγωγή είναι του woofer και η άλλη του tweeter.

Reaction score
968
Όσο για τα 30 Hz απόκριση, ενδέχεται να κατεβαίνει με -12 dB κάτω από την απόκριση των 60 Hz.

Reaction score
968
Εφόσον αυτό που περιγράφεις είναι μία σχεδίαση 2.5 δρόμων, εκτιμώ ότι θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
Στην περίπτωση αυτή, έχουμε δύο μονάδες χαμηλών. Από τις δύο μονάδες χαμηλών η μία τυπικά αναπαράγει τις συχνότητες μέχρι τα 500-600Hz, ενώ η άλλη φθάνει υψηλότερα μέχρι τη συχνότητα διαχωρισμού με το tweeter. Με αυτόν τον τρόπο, η μία μονάδα χαμηλών λειτουργεί όπως θα λειτουργούσε σε ένα ηχείο 2 δρόμων, ενώ η άλλη όπως σε ένα ηχείο 3 δρόμων. Η εν λόγω σχεδίαση προσπαθεί να δώσει ομοιογένεια στον παραγόμενο ήχο, αφού χρησιμοποιεί τις ίδιες μονάδες για αναπαραγωγή των μεσαίων και των χαμηλών συχνοτήτων.
Όμως απαιτείται εξαιρετική προσοχή στο δικτύωμα διαχωρισμού. Εκτιμώ ότι αυτό είναι το πιο ευαίσθητο σημείο της όλης σχεδίασης.

Reaction score
968
Εάν έχεις πρόβλημα μόνο στην περιφερειακή ανάρτηση της μίας μονάδας woofer, τότε μπορείς να αντικαταστήσεις σχετικά εύκολα μόνον την ανάρτηση. Και για να είσαι ομοιόμορφος, μπορείς να αντικαταστήσεις και την περιφερειακή ανάρτηση της αντίστοιχης μονάδας του άλλο ηχείου.

Reaction score
0
Μετά απο προσεκτικότερο ψάξιμο βρήκα και ένα manual (μου το στειλε η εταιρία) στο οποίο αναφέρεται οτι η απόκριση του ηχείου μετρημένη σε κάποιο συγκριτικό test μαζί με άλλα της αγοράς είναι 42-20000 Ηζ χωρίς τα db πάνω ή κάτω .

YΓ.1) Αν η μία αυτεπαγωγή είναι του τουήτερ γιατί δεν μου στείλανε και τα υπόλοιπα σπεκς του τουήτερ. Μπορεί πάντως ναναι κι έτσι. Του γούφερ είναι πάντως η μεγαλύτερη
2) Η εταιρία το περιγράφει επίσης και σαν :REAR PORTED HYBRID STAGGERED TRANSMISSION LINE. Πραγματικά ενδιαφέρουσα σχεδίαση την οποία και γω την πήρα χαμπάρι μετά απο 15 χρόνια θέλοντας απλώς να βγάλλω το πανί-κάλτσα που φοράει για να το πλύνω/αντικαταστήσω.
3) Θέλω να το κάνω να παίξει καλύτερα με ποιό ποιοτηκά μεγάφωνα
4) τι έχω πάθει ο καημένος :111:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.545
Μπορείς να το κάνεις να παίξει καλύτερα αλλάζοντας τα υλικά του κροσόβερ και την εσωτερική καλωδίωση με καλύτερης ποιότητας.

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τ/s μεγαφώνου

Exω ηχεία άγνωστα στους περισσότερους . Είναι dcm TF600 γραμμής μεταφοράς με απόκριση 30-20000 Ηζ και ισχύ 5-250 W. Eίναι 3 δρόμων 5 μεγαφώνων. Εχει 2 6,5'' και 3 0,75''. Το ένα tweeter είναι ομόκεντρα τοποθετημένο με το ένα γουφεράκι που μάλλον παίζει το ρόλο του mid. Tο άλλο γουφεράκι φορτώνει τη γραμμή μεταφοράς. Οπως τα έκοψα τα γουφεράκια μάλλον είναι philips (από πίσω γράφουνε dcm και είναι και θωρακισμένα με δεύτερο μαγνήτη κολλημένο επάνω στον πρώτο) Το πράγμα δυσκολεύει αν σκεφτείτε οτι ο σχεδιαστής τους (Peter Eberbach) ;έχει αποτι διάβασα 4 ευρεσιτεχνιες στην Αμερική σε θέματα ηχείων. Δυστυχώς λάκισε από την εταιρία και αυτή απαξιώθηκε..Το πρόβλημά μου είνα οτι το ένα μεγάφωνο σκίστηκε στην ανάρτηση και ψάχνω να αντικαταστήσω αυτό και το αντίστοιχο του άλλου ηχείου..Τρέχα γύρευε.
ενδιαφέροντα φαίνονται... Μπορείς να βάλεις καμμιά φωτογραφία;

Reaction score
0
Oxi τώρα γιατί εντός ολίγου αναχωρώ για ΔΙΑΚΟΠΕΣ. Οταν με το καλό γυρίσω θα ενημερώσω αναλυτικά . Καλες διακοπές σε όλους

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.366
Members
38.690
Νεότερο μέλος
s channel