ΥΠΑΡΧΕΙ DIGITAL COAXIAL TO USB ADAPTER?

Reaction score
1.659
SOS συνάδελφοι!

Έχω έναν sound proccessor KORG A1 που εκτός της επαγγελματικής χρήσης, δέχεται αναλογικό σήμα στην είσοδο και βγάζει ψηφιακή έξοδο coaxial 16/48. Πως μπορώ να πάρω αυτό το ψηφιακό σήμα και να το πετάξω με usb σε ένα mini mac προκειμένου να ψηφιοποιώ τα βινύλιά μου? Θέλω δηλαδή κάτι αντίστροφο του M2tech hiface. Εκτός αυτού θέλω να χρησιμοποιήσω το YAMAHA CD-S1000 σαν transport για να περάσω σε ασυμπίεστη μορφή τα cd μου στον υπολογιστή, χωρίς να χρησιμοποιήσω τον οδηγό του υπολογιστή. Και γιά αυτή την δουλειά θέλω έναν ίδιο αντάπτορα από coaxial σε usb.

ΥΠΑΡΧΕΙ?????

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
coaxial spdif to usb δεν νομίζω να υπάρχει
το ψηφιακό σήμα που θα πάρεις από το Yamaha θα περιέχει και την "υπογραφή του" δεν θα είναι το ίδιο bit-to-bit με αυτό που περιέχει το δισκάκι.
Κατά την γνώμη μου ένα καλό pc drive με το κατάλληλο software κάνουν την καλύτερη δουλειά...

Reaction score
7.194
βγάζει ψηφιακή έξοδο coaxial 16/48.
αν βγαζει αυτο στην εξοδο δεν αξιζει να ασχοληθεις,αγορασε ή δανεισου μια καρτα με υψήλοτερη αναλυση στην εξοδο και να μετατρεψεις να βινυλια σου Αυτο με τα cd και το yamaha δεν το καταλαβα.....γιατι απλα δεν τα ριπαρεις σε flac κατευθειαν στον υπολογιστη?

Reaction score
1.659
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Όντως δεν έχω βρεί κάτι τέτοιο στο ψάξιμο που έχω κάνει. Το παραπάνω βέβαια είναι κάτι αντίστοιχο μόνο που έχει optical είσοδο. Τους έστειλα λοιπόν ένα mail και περιμένω την απάντησή τους εάν έχουν κάτι τέτοιο με coaxial.

Reaction score
1.659
αν βγαζει αυτο στην εξοδο δεν αξιζει να ασχοληθεις,αγορασε ή δανεισου μια καρτα με υψήλοτερη αναλυση στην εξοδο και να μετατρεψεις να βινυλια σου Αυτο με τα cd και το yamaha δεν το καταλαβα.....γιατι απλα δεν τα ριπαρεις σε flac κατευθειαν στον υπολογιστη?
Γιατί εάν και 16/48, έχει πολύ καλής ποιότητας A/D converters και πιστεύω ότι θα κάνω δουλειά. Είναι ένα μηχάνημα που κάνει τρομερά πράγματα και εγώ το χρησιμοποιώ σαν ενισχυτή ακουστικών μόνο. Όσον αφορά το YAMAHA, το σκέφτηκα γιατί ο ενσωματωμένος οδηγός του mac μου, κάνει κάτι περίεργα και δεν νομίζω να αντέξει να ριπάρει 1200 cd.

Reaction score
7.194
Όσον αφορά το YAMAHA, το σκέφτηκα γιατί ο ενσωματωμένος οδηγός του mac μου, κάνει κάτι περίεργα και δεν νομίζω να αντέξει να ριπάρει 1200 cd.
οτι ειπε ο gkontoletas απο πανω,θα "διαλυσεις" το yamaha διαφορετικα και ειναι κριμα (και κοστος).

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.369
...

ΥΠΑΡΧΕΙ?????
Όχι.

Ο δίαυλος usb είναι γενικής χρήσης και όχι είσοδος spdif. Μπορείς όμως να πάρεις ένα εξωτερικό audio interface, μια κάρτα ήχου δηλαδή, εξοπλισμένη με θύρα usb (ακόμα καλύτερα με firewire, μιας και δουλεύεις με Mac) και συνοδευμένη με driver για MacOs,που να διαθέτει και είσοδο spdif, ηλεκτρική ή οπτική, αναλόγως της μορφής που δίνει ο Korg. Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση του Yamaha, το οποίο βέβαια δεν μπορεί να ριπάρει, αλλά να παίζει ένα CD και να το γράφεις στο δίσκο του Mac, χρησιμοποιώντας κάποιον wave editor, δηλαδή κάνοντας linear εγγραφή, σαν να γράφεις από κασσετόφωνο.

Reaction score
1.659
Όχι.

Ο δίαυλος usb είναι γενικής χρήσης και όχι είσοδος spdif. Μπορείς όμως να πάρεις ένα εξωτερικό audio interface, μια κάρτα ήχου δηλαδή, εξοπλισμένη με θύρα usb (ακόμα καλύτερα με firewire, μιας και δουλεύεις με Mac) και συνοδευμένη με driver για MacOs,που να διαθέτει και είσοδο spdif, ηλεκτρική ή οπτική, αναλόγως της μορφής που δίνει ο Korg. Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση του Yamaha, το οποίο βέβαια δεν μπορεί να ριπάρει, αλλά να παίζει ένα CD και να το γράφεις στο δίσκο του Mac, χρησιμοποιώντας κάποιον wave editor, δηλαδή κάνοντας linear εγγραφή, σαν να γράφεις από κασσετόφωνο.
Ευχαριστώ πολύ Κώστα και εσένα!!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.583
Νεότερο μέλος
spirosxeliot