Υγρασία και μηχανήματα

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Να κάνω μια ερώτηση;
Λόγω περιοχής κατά κύριο λόγο, και δεύτερον λόγω του ότι είμαστε άνθρωποι του κρύου και ανάβουμε ελάχιστες ώρες τη θέρμανση (ανεξάρτητα από λόγους οικονομίας), το σπίτι μου έχει πάρα πολλή υγρασία. Ξέρει κανείς ποιο είναι το αποδεκτό ποσοστό % για το χώρο όπου βρίσκονται μηχανήματα ήχου και εικόνας;
Σημειώνω βέβαια ότι δεν έχω δει κανένα πρόβλημα στην απόδοση των μηχανημάτων που να μπορώ να το συνδέσω με την υγρασία (π.χ. δεν βλέπουμε/ακούμε αισθητή διαφορά χειμώνα από καλοκαίρι ή πρωί από βράδυ), αλλά με ενδιαφέρει α) το ενδεχόμενο κινδύνου και β) η πιθανότητα γρήγορης φθοράς - αν υπάρχει όντως πρόβλημα, ίσως θα πρέπει να βάλουμε κανέναν αφυγραντή.
Any help please??

Reaction score
5
Ένα ποσοστό μέχρι και 85% υγρασίας οι περισσότεροι κατασκεύασες το θεωρούν αποδεκτό για την καλή λειτουργία μιας συσκευής. Από ότι έχω υπόψη μου περισσότερο επηρεάζονται τα video και CD DVD players που αν δημιουργηθεί υγροποίηση στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχουν επιπτώσεις στους μηχανισμούς ανάγνωσης με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσλειτουργία. Επίσης πολύ σπάνια αλλά είναι πιθανών να συμβεί υγροποίηση είναι τον χειμώνα αν μετακινήσουμε τα μηχανήματα από ένα κρύο δωμάτιο σε ένα ζεστό τότε υπάρχει περίπτωση υγροποίησης. Σε τέτοια περίπτωση αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το μηχάνημα το αφήνουμε για καμία ώρα μέχρι να επανέλθουν τα επίπεδα υγρασίας στα κανονικά επίπεδα.

Πάντως από προσωπική εμπειρία σε πολύ αντίξοες συνθήκες το καλοκαίρι που εδώ η υγρασία ξεπερνά πολλές φορές το 90% και με ψηλές θερμοκρασίες δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. :wink:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Ευχαριστώ Αντώνη! Ήθελα ένα νούμερο από κάποιον που να ξέρει, ήσουν κατατοπιστικός. Απ' ότι βλέπω μάλλον είμαι κι εγώ μέσα στα αποδεκτά όρια.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Τα μηχανήματα που ταλαιπωρούνται περισσότερο από την υγρασία είναι τα ηλεκτροστατικά ηχεία. Με το παραμικρό δημιουργούνται σπινθήρες μεταξύ στάτορα και μεμβράνης που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε καταστροφή τη μεμβράνης. Οι υπόλοιπες συσκευές σε λογικά όρια υγρασίας δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα...

Reaction score
3.500
Πρώτα φροντίζουμε για τον άνθρωπο και μετά για τα μηχανήματα.

Οι ιδανικές συνθήκες υγρασίας σε ένα χώρο όπου ζούνε άνθρωποι είναι 35-55 % .

Για τα φυτά είναι 50-80%

Για τα συστήματα ήχου και εικόνας, εξαρτάται από τον κατασκευαστή. Συνήθως φαίνεται στο users manual.

Οταν ο χώρος παραμένει κλειστός για αρκετό διάστημα, πρέπει τα μηχανήματα να σφραγίζονται μεσα σε πλαστικό κάλυμμα.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik