Υπάρχει διαφορά τελικά σε αντιγραφή cd σε διαφορετικές ταχύτητες ;

Reaction score
855
Επειδή είμαι της σχολής 'ερευνάτε τας γραφάς' θέλω τις απόψεις σας, (εφ΄σον το έχετε τεστάρει βέβαια, ει δυνατόν τυφλά' ).

Μέχρι τώρα είχα ένα οικιακό cdr στο οποίο αντέγραφα σε 1 χ.

Τώρα που δεν το έχω, υπάρχουν δύο επιλογές. Το λαπτοπ μου μπορεί να γράψει σε 4χ το λιγότερο, ενώ το pc σε 8χ το λιγότερο.

Θα χάσω ποιότητα αν πάω με το pc σε αντιγραφές οκταπλής αντί τετραπλής ταχύτητας στο φορητό;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Θεωρητικά, το red book είναι τόσο χαλαρών προδιαγραφών που όχι 8πλής αλλά 500πλής ταχύτητας αντίγρσφο θα παίζει μια χαρά μουσική. Με τα σημερινά προγράμματα υπάρχει δυνατότητα η διαδικασία του audio extraction να γίνει με απόλυτη ακρίβεια, ακόμη και σε σχετικά υψηλές ταχύτητες ανάγνωσης όπως είναι το 8x, το min νομίζω που υποστηρίζουν οι σύγχρονοι οδηγοί. Το αποτέλεσμα της εγγραφής, μπορείς να το τσεκάρεις και μόνος σου bit προς bit, συγκρίνοντας το αρχείο που έγραψες με το πρωτότυπο. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι αυτό δεν αρκεί.

Δες και μια παλαιότερη κουβέντα σε αυτό το θέμα.

...

Reaction score
5
Απάντηση: Υπάρχει διαφορά τελικά σε αντιγραφή cd σε διαφορετικές ταχύτητες ;

Τα πιο πολλα λαθη γινονται κατα την αναγνωση...
Και σε x1 να εγραφες τα δισκακια, το πιο πιθανο ειναι κατα την αναγνωση να ειχε "μπουρδουκλωσει" τομεις απο σκονιτσα ή οτι αλλο ιχνος πανω στην επιφανεια απο τους αλγοριθμους παρακαμψης λαθων (χωρις βεβαια να ακουγονται στο αυτι)...
Δοκιμασε το alcohol 120% και τις παραμετρους που εχει για "υψηλη ακριβεια DPM" αναγνωσης και "εξυπνη σαρωση κατεστραμενων τομεων"... και να μην ειναι τσεκαρισμενη η παρακαμψη σφαλματων EFM κατα την εγγραφη (για το EFM οι αποψεις διιστανται)...
Στις επιλογες του Alcohol επισης βαλε οσα εχω σε κυκλο...

Αν σε ενδιαφερει εχει και αναγνωση x1 και εγγραφη x1 που πρεπει να το υποστηριζει το drive σου (την αναγνωση x1 ολα την επιτρεπουν, την εγγραφη απο x4 και πανω συνηθως). Στην αρχη κανει την αναλυση DPM x1 (περιπου 4 λεπτα) και μετα ξεκιναει αναγνωση στην ταχυτητα χωρις λαθη (μπορει να δεις και x1 μπορει και x10 δεν εχει σημασια γιατι κανει επαναληψη αν τυχει λαθος). Και φυσικα μολις τελειωσει ξεκιναει εγγραφη στην ζητουμενη ταχυτητα. Θα σου παρει ωρα... αλλα νομιζω ειναι αυτο που ζητας...

Τρεις φωτος για να παρεις μια πρωτη βοηθεια...
Ισως υπαρχουν και καλυτερα προγραμματα... αλλα με αυτον τον τροπο σπανια βγαινουν λαθη... (φανταζομαι αφου ψαχνεις την τελειοτητα τα CD σου να ειναι πεντακαθαρα)

Attachments

Reaction score
855

Φίλε αυτό το πρόγραμμα είναι πιο εξελιγμένο από το EAC ;

Αξίζει να προτιμηθεί ;

Reaction score
5

Οχι, αλλα το EAC εχει εγγραφη...?

Reaction score
5
Προσωπικά διαφορές στην ποιότητα αναπαραγωγής δεν έχω καταλάβει σε CD-R (ίδιας μάρκας φυσικά) που γράφτηκαν στο 4Χ και σε αυτά που γράφτηκαν "βιαστικά" στο 48Χ, ΟΜΩΣ έχω δει μεγάλες διαφορές στην αξιοπιστία των αντεγραμμένων δίσκων με τους μεν "γρήγορους" να μην επιβιώνουν πάνω από 1-1,5 χρόνο ενώ αυτοί που γράφτηκαν με χαμηλή ταχύτητα σπανίως κάνουν "τσικ" πριν τα 3-4 χρόνια.
Δεν μπορώ να εξηγήσω, ούτε να ερμηνεύσω γιατί συμβαίνει αυτό...
Μάλιστα, το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι έχω κι ένα DVDrecorder τριετίας της LG και από αυτό το ίδιο αντίγραφο ακούγεται χειρότερα στο ηχοσύστημα!
Σαν εγγραφέα χρησιμοποιώ ένα Plextorάκι εδώ και 6+ χρόνια που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο :)

Reaction score
0
Σχετικά με την αξιοπιστία των γραμμένων CD.Τα πρώτα που είχα γράψει έχουν κλείσει ήδη 10ετία. Όσα είχαν γραφτεί σε Philips και σε TDK παίζουν ακόμη όπως έπαιζαν την πρώτη μέρα. Όσα είχαν γραφτεί σε Princo, Arita, Sentinel , Intenso ,Imation έχουν πεταχτεί πολύ πριν το 2000 ...

Reaction score
0
Που ομως θα βρουμε recorder με ταχυτητα x1,ακομα και το plextor 2ετιας αρχιζει απο 4x.Ελεγα εδω και καιρο εκτος απο τα 2 dvd-rw που εχω να παρω και ενα cd-rw, που να υποστηριζει και 1x,αλλα μου ειπαν οτι δεν υπαρχει πλεον στην αγορα.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Τα πιο πολλα λαθη γινονται κατα την αναγνωση...
Και σε x1 να εγραφες τα δισκακια, το πιο πιθανο ειναι κατα την αναγνωση να ειχε "μπουρδουκλωσει" τομεις απο σκονιτσα ή οτι αλλο ιχνος πανω στην επιφανεια απο τους αλγοριθμους παρακαμψης λαθων (χωρις βεβαια να ακουγονται στο αυτι)...
Δοκιμασε το alcohol 120% και τις παραμετρους που εχει για "υψηλη ακριβεια DPM" αναγνωσης και "εξυπνη σαρωση κατεστραμενων τομεων"... και να μην ειναι τσεκαρισμενη η παρακαμψη σφαλματων EFM κατα την εγγραφη (για το EFM οι αποψεις διιστανται)...
Στις επιλογες του Alcohol επισης βαλε οσα εχω σε κυκλο...

Αν σε ενδιαφερει εχει και αναγνωση x1 και εγγραφη x1 που πρεπει να το υποστηριζει το drive σου (την αναγνωση x1 ολα την επιτρεπουν, την εγγραφη απο x4 και πανω συνηθως). Στην αρχη κανει την αναλυση DPM x1 (περιπου 4 λεπτα) και μετα ξεκιναει αναγνωση στην ταχυτητα χωρις λαθη (μπορει να δεις και x1 μπορει και x10 δεν εχει σημασια γιατι κανει επαναληψη αν τυχει λαθος). Και φυσικα μολις τελειωσει ξεκιναει εγγραφη στην ζητουμενη ταχυτητα. Θα σου παρει ωρα... αλλα νομιζω ειναι αυτο που ζητας...

Τρεις φωτος για να παρεις μια πρωτη βοηθεια...
Ισως υπαρχουν και καλυτερα προγραμματα... αλλα με αυτον τον τροπο σπανια βγαινουν λαθη... (φανταζομαι αφου ψαχνεις την τελειοτητα τα CD σου να ειναι πεντακαθαρα)

Αυτό συμβαίνει και με τα DVD?

Reaction score
5

Με ολα τα οπτικα μεσα υπαρχει λαθος κατα την αναγνωση και εγγραφη, αλλα οι αλγοριθμοι video mpg2 & 4 ειναι ακομη πιο ανθεκτικοι στα λαθη και το αποτελεσμα δεν υπαρχει περιπτωση να φανει αν δεν υπαρχει μεγαλο ποσοστο λαθων εν σειρα, που θα τα δεις ως κολληματα στην εικονα, διαφορα ασχετα χρωματα σε τετραγωνακια να πεταγονται εδω και εκει κλπ... (ολοι θα εχουμε δει τετοια εστω σε γδαρμενα νοικιασμενα DVD)...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.010
Members
38.524
Νεότερο μέλος
seos