Υπέρταση,υπόταση κλπ..

Reaction score
498
Ερώτηση κρίσεως..Ονομαστικά στην Ελλάδα έχουμε ρεύμα 230V(always..:136:..).Αν κάποιος έχει ρεύμα 215V παράδειγμα - τυχαίο νούμερο - και κάποιος άλλος 245V υπάρχει ενδεχόμενο και στις 2 περιπτώσεις το σύστημά μας να μην παίζει "καλά" ή να παίζει διαφορετικά..?Μιλάμε για σταθερές τιμές.Δεν μπορείς μονίμως να έχεις ακριβώς αυτή την τάση - δεκτόν αυτό.

Reaction score
498
Το έχω διαβάσει το νήμα,αλλά έχω απορίες.Μπορεί μια παλιά συσκευή π.χ να επηρεάζεται περισσότερο κλπ..?

Reaction score
70
Πιστέψτε με τους περισσότερους δεν θα έπρεπε να τους απασχολεί κάτι τέτοι πάρα μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Τσάμπα ενασχόληση.

Reaction score
498
Τί είναι ακραίο ρε παιδιά?Αυτό ρωτάω.+/-15V που έβαλα είναι αμελητέο κατά την γνώμη σας?Κάτι πιο συγκεκριμένο?

Reaction score
1.845
Απάντηση: Υπέρταση,υπόταση κλπ..

Ερώτηση κρίσεως..Ονομαστικά στην Ελλάδα έχουμε ρεύμα 230V(always..:136:..).Αν κάποιος έχει ρεύμα 215V παράδειγμα - τυχαίο νούμερο - και κάποιος άλλος 245V υπάρχει ενδεχόμενο και στις 2 περιπτώσεις το σύστημά μας να μην παίζει "καλά" ή να παίζει διαφορετικά..?Μιλάμε για σταθερές τιμές.Δεν μπορείς μονίμως να έχεις ακριβώς αυτή την τάση - δεκτόν αυτό.
Άλλες συσκευές επηρεάζοντα λιγότερο, άλλες περισσότερο. Όμως υπάρχουν λύσεις αποβολής του άγχους. Με κάνα 150άρι είσαι ΟΚ.

Αυτό που δείχνω δεν είναι το καλύτερο, αλλά αυτό που βγήκε πρώτο. :203:

Reaction score
1.180

Ερώτηξη: είσαι σίγουρος ότι το πολύμετρο σου μετρά ικανοποιητικά το AC;
------------------
Για τα τροφοδοτικά τώρα λίγο θεωρεία (ελάχιστη): υπάρχουν δυο ειδών τροφοδοτικά:
α) τα switching -χωρίς pfc- (π.χ. PC, DVD, κλπ) τα οποία αντέχουν αρκετά την χαμηλή τάση (μερικά αναφέρουν έως 160V χαμηλό όριο) όπου γενικά τα 210 είναι ικανοποιητικά.
β) τα γραμμικά (linear) αυτά δηλαδή με ογκώδη μετασχηματιστή. Σε αυτά υπάρχει διαφορά στην έξοδο σε συνάρτηση με την είσοδο, ας δούμε γενικά πως υπολογίζεται:

ο μετασχηματιστής θέλει 240V~ στην είσοδο (δεν υπάρχει 220V~ εδώ και χρόνια) για να βγάλει ας πούμε 70V~ (την τάση που θέλει το κύκλωμα ανόρθωσης). Αρα η αναλογία είναι 0,2916666.
Αν πάρει στην είσοδο 210V~, θα βγάλει 210*0,2916666V~=61,25V~

Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά τάσης που θα ρίξει την ενίσχυση (μικρό το κακό) ή και την πόλωση των κυκλωμάτων (bias).
Οι καλοί ενισχυτές έχουν καλή σταθεροποίηση για το bias και το αντέχουν αυτό και οι μέτριοι, έχουν ... μέτρια, οπότε έχουν σημαντική πτώση πιστότητας.

Υπάρχουν βέβαια και ενισχυτές που έχουν σταθεροποίηση για όλα τους τα κυκλώματα (π.χ naim) αλλά αυτό έχει πολύ χάσιμο ενέργειας και μεγάλη παραγωγή θερμότητας σε υψηλές στάθμες.

Εγώ πάντως είμαι υπέρ μιας πιό φυσικής λύσης:
στην υπέρταση τρώμε σκόρδο και
στην υπόταση, αλάτι!:116:
Για το άγχος, απάντησε ο Ανέμελος.

Reaction score
460

Μια γεννητρια μονο για το ηχοσυστημα ειναι το καλυτερο απο ολα!:138::138:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

εχω ενα εξακτ που κανει 8 διορθωσεις στο ρευμα
και ενα τσοκ του ριτσανρτ γκρεις
Μεχρι και κεραυνο αντεχω.Μετα δεν ξερω.
Στο ρευμα εκτος απο την προστασια ισως να μας ενδιαφερει και η κυματομορφη , ισως λεω .Για αυτους που ακουνε διαφορες.
Γενικα οι συσκευες με μια λογικη πτωση τασης δεν εχουν προβλημα.
Προβλημα εχουν στις υπερτασεις και στα spikes .
Εκει το στριβεις .Συνηθως την ακουνε τα ψηφιακα-συνηθως.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.278
+1000 και απο μενα ...για τις πηγες μας μεταβολες της ταξης +-15% ειναι αδιαφορες ...ενω για τους ενισχυτες μας μεταβολες +-15% σημαινουν μεταβολη της τελικης ισχυς εξοδου +-7,5% ( ταξη ΑΒ ) ...αρα σε γενικες γραμμες μεταβολες τετοιου τυπου ειναι αδιαφορες

εκεινο που δεν καταλαβαινει ο κοσμος ειναι οτι την μεγαλυτερη σημασια πρεπει να δινουμε στην καθαροτητα του ρευματος και οχι στην ποσοστητα

η μεγαλυτερη βλακεια που εγινε ποτε σε συστηματα ηχου ηταν η τοποθετηση σταθεροποιητη η τοποθετηση ups back up ...

----ο σταθεροποιητης φροντιζει να κραταει την ταση σταθερη το οποιο στο μεγαλυτερο πσσοστο μας ειναι αδιαφορο και αχρηστο ..ενω παραληλα εισαγει εναν αρκετα μεγαλο θορυβο στο κυκλωμα απο ρελαι μεταγωγες και πυκνωτες που εχει μεσα ...οι δε μετασχηματιστες εκτος απ[ο αργοι συνηθως ειναι και ανεπαρκεις σε ταχυτητα στα γρηγορα μεταβατικα σε καποια ισχυ που μπορει να εχει η μουσικη ....

----Περα απο αυτο οσο η ταση ειναι μεσα στα ορια ο σταθεροποιητης ειναι εκτος και παρεχει το ρευμα μεσω ρελαι κατ ευθειαν απο την πριζα οποτε και καθε βρωμια του ρευματος μεταφερεται μεσα στα μηχανηματα μας ...

----Το δε back up UPS μια απο ακριβως τα ιδια δλδ οσο υπαρχει 230 μας κουμπωνει με ενα ρελαι κατ ευθειαν πανω στην πριζα και αν αυτο κοπει γρηγορα γρηγορα μας δινει μια ταση απο την μπαταρια μονο και μονο για σωσουμε οτι εφαρμογες εχουμε ενοιχτες στον υπολογιστη και να τον κλεισουμε ..... τιποτα παραπανω ...

**** Η μονη πραγματικη λυση ειναι ups online μεγαλης ισχυος και τροποποιημενου ημιτονου ωστε να μπορει να φροντιζει ταση ενατση συχνοτητα καθαροτητα κλπ συνεχως ... κοστος για ενα μικρο ηχοσυστημα πλεον των 1000 ευρω

**** οποταν η μονη πραγματικα εφικτη λυση ειναι ενα power conditioner το οποιο ειναι φτηνο και μας προστατευει πραγματικα απο αυτο που εχουμε αναγκη .

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Υπέρταση,υπόταση κλπ..

εχω ενα εξακτ που κανει 8 διορθωσεις στο ρευμα
και ενα τσοκ του ριτσανρτ γκρεις
Μεχρι και κεραυνο αντεχω.Μετα δεν ξερω.
Στο ρευμα εκτος απο την προστασια ισως να μας ενδιαφερει και η κυματομορφη , ισως λεω .Για αυτους που ακουνε διαφορες.
Γενικα οι συσκευες με μια λογικη πτωση τασης δεν εχουν προβλημα.
Προβλημα εχουν στις υπερτασεις και στα spikes .
Εκει το στριβεις .Συνηθως την ακουνε τα ψηφιακα-συνηθως.
σωστος,

Reaction score
29.751
Απάντηση: Re: Υπέρταση,υπόταση κλπ..

+1000 και απο μενα ...για τις πηγες μας μεταβολες της ταξης +-15% ειναι αδιαφορες ...ενω για τους ενισχυτες μας μεταβολες +-15% σημαινουν μεταβολη της τελικης ισχυς εξοδου +-7,5% ( ταξη ΑΒ ) ...αρα σε γενικες γραμμες μεταβολες τετοιου τυπου ειναι αδιαφορες

εκεινο που δεν καταλαβαινει ο κοσμος ειναι οτι την μεγαλυτερη σημασια πρεπει να δινουμε στην καθαροτητα του ρευματος και οχι στην ποσοστητα

η μεγαλυτερη βλακεια που εγινε ποτε σε συστηματα ηχου ηταν η τοποθετηση σταθεροποιητη η τοποθετηση ups back up ...

----ο σταθεροποιητης φροντιζει να κραταει την ταση σταθερη το οποιο στο μεγαλυτερο πσσοστο μας ειναι αδιαφορο και αχρηστο ..ενω παραληλα εισαγει εναν αρκετα μεγαλο θορυβο στο κυκλωμα απο ρελαι μεταγωγες και πυκνωτες που εχει μεσα ...οι δε μετασχηματιστες εκτος απ[ο αργοι συνηθως ειναι και ανεπαρκεις σε ταχυτητα στα γρηγορα μεταβατικα σε καποια ισχυ που μπορει να εχει η μουσικη ....

----Περα απο αυτο οσο η ταση ειναι μεσα στα ορια ο σταθεροποιητης ειναι εκτος και παρεχει το ρευμα μεσω ρελαι κατ ευθειαν απο την πριζα οποτε και καθε βρωμια του ρευματος μεταφερεται μεσα στα μηχανηματα μας ...

----Το δε back up UPS μια απο ακριβως τα ιδια δλδ οσο υπαρχει 230 μας κουμπωνει με ενα ρελαι κατ ευθειαν πανω στην πριζα και αν αυτο κοπει γρηγορα γρηγορα μας δινει μια ταση απο την μπαταρια μονο και μονο για σωσουμε οτι εφαρμογες εχουμε ενοιχτες στον υπολογιστη και να τον κλεισουμε ..... τιποτα παραπανω ...

**** Η μονη πραγματικη λυση ειναι ups online μεγαλης ισχυος και τροποποιημενου ημιτονου ωστε να μπορει να φροντιζει ταση ενατση συχνοτητα καθαροτητα κλπ συνεχως ... κοστος για ενα μικρο ηχοσυστημα πλεον των 1000 ευρω

**** οποταν η μονη πραγματικα εφικτη λυση ειναι ενα power conditioner το οποιο ειναι φτηνο και μας προστατευει πραγματικα απο αυτο που εχουμε αναγκη .

Aυτό που έβαλα στην προηγούμενη σελίδα, δεν εχει relays, αλλά εναν μετ/στή με δρομέα που περιστρέφεται επάνω του παίρνοντας εντολή απο microprocessor.Ρυθμίζει διαρκώς την τάση , στα 230 , +- 1% , και κάνει και απομόνωση φυσικά απο το δίκτυο.
Τώρα αν τα σκουπίδια περνάνε επαγωγικά δεν το ξέρω.
Οσο για την ταχύτητα , δεν εχω δει να του λείπει, αλλά και δεν θέλω κιόλας γιατί εδω η τάση όπως εχω ξαναπεί παίζει απο 190 εως και 270 vac, δλδ εξω και απο το +-10% που λέει η δεη.

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: Υπέρταση,υπόταση κλπ..

γιατί εδω η τάση όπως εχω ξαναπεί παίζει απο 190 εως και 270 vac, δλδ εξω και απο το +-10% που λέει η δεη.
Αν είναι έτσι , οι άλλες συσκευές του σπιτιού ( πλυντήριο , ψυγείο ,αιρκοντίσιον ) πως την βγάζουν καθαρή?:121:

Reaction score
29.751

Ψυγείο και πλυντήρια εχουν τα δικά τους ξαχωριστά regulators το καθένα.Tv επίσης.
Η αρκούδα δεν εχει παρουσιάσει κάτι , γιατί το καλοκαίρι που δουλεύει , η μάλλον που δουλεύουν , 4 αρκούδες , περιέργως δεν εχω υπερτάσεις.

Reaction score
1.685

Με 4 αρκουδες εχεις γονατισει εσυ το μισο δικτυο στην γειτονια και οι γυρω σου το αλλο μισο, μου θελεις και υπερτασεις....

Reaction score
29.751

Τι θε ρε χαμένε? θε υπερτάσεις να σου στείλω τίποτα 270 vac να σου φύγει το τσερβέλο?

Τι θε ? να σου στείλω ωραίες υποτάσεις των 180 vac , να έχεις να πορεύεσαι? τι θε?
Εχω απούλα.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.116
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead