Υπαρχουν Διαφορες Απο Καλωδια Ρευματος?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Νομιζω πως πραγματικα αξιζει να ριξετε μια ματια στο παρακατω τυφλο τεστ σχετικα με το εαν υπαρχουν η οχι διαφορες οι οποιες να προκυπτουν απο εναλλαγες σε διαφορετικα καλωδια ρευματος.

Το τεστ θα το βρειτε εδω: http://www.hometheaterhifi.com/volume_11_4/feature-article-blind-test-power-cords-12-2004.html

Περα απο τα πολυ χρησιμα συμπερασματα, μια διαπιστωση που εκανα κοιτωντας την φωτογραφια των συμμετασχοντων στο τυφλο συγκριτικο ειναι:OI HIENDΑΔΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥΤΡΑ!!!
:wink:

Διαφωνειτε?
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Παλιά ιστορία η συγκεκριμένη...

Και όχι μόνο με καλώδια ρεύματος αλλά και άλλα αξεσουάρ ήχου...

Τελικά ακούμε ή νομίζουμε ότι ακούμε και απλά παραμυθιαζόμαστε???

Τέλος να δηλώσω ότι έχω αντικαταστήσει όπου μπορούσα τα καλώδια ρεύματος όχι μρ τίποτα εξωτικό απλά με μεγαλύτερης διατομής...
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Αν το δίκτυο της ΔΕΗ είναι προβληματικό (συνεχείς αυξομειώσεις της τάσης) , η εγκατάστασή μας παλιά και όχι φροντισμένη τι να σου κάνουν τα πανάκριβα καλώδια ρεύματος και τα πολύμπριζα η εύρεση της σωστής φάσης στο δίκτυο τροφοδοσίας?
Άρα όταν επιλύσουμε όλα αυτά τα παραπάνω τότε θα έχουμε βελτίωση (ΙΜΗΟ) και χωρίς να χρειαζόμαστε όλα αυτά τα υπερβολικά ακριβά γι' αυτά που προσφέορυν αξεσουάρ, εκτός κι αν θέλουμε να έχουν ωραία εμφάνιση τα καλώδιά μας και να μοιάζουν με φίδια όπως το python της AudioQuest.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.103
Reaction score
124.658
Όλα είναι σχετικά, και καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι.

Το καλώδιο ρεύματος μπορεί να κάνει διαφορά, και σημαντική μάλιστα, ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ όμως.

Ποιές είναι αυτές;
1. Να γνωρίζουμε καλά το πως παίζει το σύστημα. ΑΝ δε το γνωρίζουμε, θέλουμε μια βδομάδα για να μάθουμε και να συνηθίσουμε τον ήχο του, και αν αυτό δε γίνει τότε ακουστική μνήμη δε διαθέτουμε.
2. Να είναι όλα τα μηχανήματα στην πρίζα με ίδιο τρόπο, να είναι δηλαδή "σε φάση". Και φυσικά όταν αλλάζουμε καλώδια ρεύματος να παραμένουν τα μηχανήματα σε φάση. Κοινώς ένα πολύμπριζο με δυό δουλεμένα καλώδια ρεύματος που είναο μόνιμα πάνω στο πολύμπριζο, και αλλάζουμε βύσμα στον ενισχυτή για τεστ.
3. Να μην έχει πρόβλημα ο χώρος ούτε τα μηχανήματα (ενισχυτής και ηχείο) στα μπάσσα. Εκεί περιμένουμε να ακούσουμε διαφορά. Αν εκεί έχουμε πρόβλημα, άστο καλύτερα.
4. Να σταθεροποιηθούνε οι επαφές για 24-48 ώρες. Να είναι ήδη στο πολύμπριζο δηλαδή και να έχουνε δουλευτεί τα καλώδια.
5. Να μην υπάρχει σταθεροποιητής ρεύματος (ένας καλός της τάξης των 5.000 ε και άνω εξαλείφει κάθε διαφορά)
6. Να γνωρίζουμε την κατάσταση ρεύματος του δικτύου. Αν υπάρχουν συνεχείς διακυμάνσεις δεν έχει νόημα ένα τεστ.
7. Να χρησιμοποιούμε ηχεία χαμηλής σχετικά ευαισθησίας και ενισχυτικά ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος. Εκεί που το επαρκές καλώδιο θα δείξει τις δυνατότητές του.

Είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά μικρής σημασίας και δε τη συνεχίζω.

Γενικά μιλώντας καλό είναι να αποφεύγονται οι υπερβολές καθώς ένα καλό χοντρό ηλεκτρολογικό καλώδιο ουσιαστικά αρκεί. Σίγουρα, αν θεωρούμε ότι "την ψάχνουμε", το τυπικό καλώδιο που έχουνε και τα PCιά μας δεν αρκεί για δυνατό ενισχυτή.

Αν βέβαια μιλάμε για 1-5βατάκια, ας αλλάξουμε θέμα καλύτερα...

Αυτά τα ολίγα....
 

Μηνύματα
559
Reaction score
1
Συμφωνώ με τον Κώστα τον EAR. Αυτά που λέει είναι πολύ σωστά.

Επίσης, από προσωπική εμπειρία συγκριτικών μεταξύ καλωδίων ρεύματος, αλλά και πολλών άλλων τύπων καλωδίων, μπορώ μετά βεβαιότητας να σας πω ότι υπάρχουν διαφορές και μάλιστα πολύ μεγάλες. Αν δεν υπήρχαν, μετά από ένα με δύο χρόνια το πολύ, η βιομηχανία των καλωδίων θα είχε καταρρεύσει. Όμως από ότι βλέπω, ζει και βασιλεύει, ενώ ταυτόχρονα οι ανά τον κόσμο κατασκευαστές, συνεχώς αυξάνονται και πληθύνονται.

Κατά την γνώμη μου λοιπόν, το ερώτημα αυτών των κυρίων στο συγκεκριμένο site, δεν θα έπρεπε να ήταν "αν υπάρχουν διαφορές", αλλά "αν αυτές οι διαφορές αξίζουν τα λεφτά που μας ζητάνε".

Επίσης, αμφισβητώ τα στοιχεία ενός τεστ όταν αυτό βασίζεται σε γνώμη μόνο 15 ανθρώπων, που από ότι αποδείχθηκε και οι 15 τους ήταν ...κουφοί.

Αν θέλετε να δείτε πόσων ανθρώπων οι απόψεις λαμβάνονται υπ' όψιν για να είναι ένα τεστ "στατιστικώς σημαντικό", κάντε ένα κλικ εδώ. Εδώ, όπως θα διαβάσετε, η γνωστή σε όλους μας Linn, έλαβε την άποψη 240 ανθρώπων.

Υ.Γ.: Αχ βρε Καφάτε που θα μου πας!!! Δεν θα μου γλιτώσεις. Μια μέρα θα σε κάνω Hi Endά. Έχεις την φάτσα ρε παιδί μου, πως να το κάνουμε. :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Για τα καλώδια ρεύματος κι εγώ είχα την άποψη ότι είναι φύκια και μεταξωτές.
Μέχρι που άκουσα... :wink:

p.s. Όντως ο Καφάτος είναι κλασσικό μουσούδι hiendά. Και με λίγο το φρύδι σηκωμένο... Πλακώσου Αντρέα :lol:
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Για τα καλώδια είτε αυτά λέγονται ρεύματος interconnect η coaxial πιστεύω ότι ναι δίνουν διαφορές και μάλιστα πολλές φορές είναι τόσο έντονες που δεν μπορεί να της αμφισβητήσει ακόμα και ο πιο δύσπιστος η ο καλύτερος επιστήμονας του είδους φτάνει να κάνει την υπέρβαση να συμμετάσχει σε ένα απλό τεστ για του λόγου το αληθές.

Δεν είμαι υπέρμαχος οποιωνδήποτε τεστ για ανάδειξη του καλύτερου καλωδίου πολύ απλά διότι δεν μιλούμε για μια μαθηματική πράξη την οποία δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει.

Πιστεύω ότι όλα αυτά τα τεστ τύπου ΑΒΧ η τυφλά όπως αλλιώς θέλετε πέστε τα κάθε άλλο παρά λένε την αλήθεια για πολλούς και διάφορους λόγους που βασικά έχουν να κάνουν με την ψυχοακουστική.

Προσωπικά το καλύτερο τεστ θεωρώ όχι για καλώδια αλλά για συσκευές, αυτό της ακουστικής μνήμης στην προϋπόθεση 1 όπως την έχει αναφέρει ο costas EAR.
Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι τα καλώδια από μόνα τους δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε δεν βελτιώνουν το σύστημα και κακά τα ψέματα όλοι μας όταν αγοράζουμε η αγοράζαμε καλώδια αυτό είναι που είχαμε στο μυαλό μας.

Τα παραπάνω αναφέρονται για τα ουδέτερα καλώδια τα οποία στα αφτιά μας αν και εντοπίζουμε κάποιες διαφορές δεν τις θεωρούμε και τόσο μεγάλες. Κυρίως οι διαφορές αυτές έχουν να κάνουν με την θωράκιση και αναφέρομαι στα απλά καλώδια τις συσκευασίας η τα φτηνά που βρίσκουμε στα καταστήματα.

Υπάρχουν όμως και τα αλλά τα ακριβά η πανάκριβα καλώδια που η ακουστικές τους διαφορές δεν βασίζονται απλός και μόνο στις διαφορές που μπορεί να προσφέρει η θωράκιση από τα ηλεκτρομαγνητικά παιδία η απλός από RF παράσιτα αλλά χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές ώστε να αναδείξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες διαφορές από τα απλά καλώδια.

Πέρα από τις διάφορες τεχνικές στην θωράκιση του καλωδίου η την επίστρωση ασημιού στον αγωγό που από μόνες τους μπορούν να προσφέρουν πολύ έντονες διαφορές η πιο προσφιλής τακτική αυτών τον εξειδικευμένων εταιριών είναι αυτή του δεξιόστροφου η αριστερόστροφου στριψίματος του αγωγού που προσφέρει την περίφημη διαφορά της κατεφθυντηκότητας ενός αγωγού.

Προσωπικά τα χειρότερα καλώδια που έχω δοκιμάσει ποτέ είναι αυτά που είχαν κατεφθυντηκότητα από την μια κατεύθυνση έχουν έντονα μπάσα από την άλλη απουσιάζει το σώμα τον οργάνων.

Αν και δεν ασχολούμαι πλέον με διάφορες καλωδίων αυτά τα καλώδια μου έχουν αφήσει τις χειρότερες εντυπώσεις.
 

Μηνύματα
559
Reaction score
1
Είμαι βαθύτατα συγκινημένος για τα όσα έγραψε ο Αντρέας ο Καφάτος στο τελευταίο το μήνυμα. Ο λόγος που συγκινήθηκα είναι γιατί από ότι βλέπω ...ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ HI ENDΑΣ.

ΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
 


Μηνύματα
559
Reaction score
1
Ευτυχώς που έχω και εσένα ρε brother και με επαναφέρεις στην τάξη.  8)

Έχεις απόλυτο δίκαιο. Το Αντώνης Κ. έχει μια πολύ βασική διαφορά από το Αντρέας Κ.

Για φαντάσου αντί για Αντώνης Κ. να ήταν π.χ. Θεμιστοκλής Κ. και να έκανα το ίδιο λάθος. Μετά θα με παίρνανε όλοι να τους πω που προμηθεύομαι τόσο καλό "πράγμα".  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Με άλλα λόγια θα με ρωτάγανε ...τι πίνεις και δεν μας δίνεις.
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.110
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top