Υπερβολικό κέρδος!!!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Θέλοντας να αγοράσω ένα μεταχειρησμένο CRT,συγκεκριμένα έναν G70 έψαξα πρώτα όπως πρέπει
στο ίντερνετ για τιμές, οι οποίες κυμαίνονταν απο 2000 $ έως οι καλομεταχειρισμένοι 9/10 5000 $ με λίγες ώρες.
Στα ελληνικά καταστήματα τώρα,ψάχνοντας,όλοι μου ζητάνε για να φέρουν,έως και 10.000 ευρώ!!!
Σε η απάντηση στην εύλογη απορία μου ήταν ότι, όταν τους φέρνουν εδώ,τους αλλάζουν τα πυροβόλα για να πάρει
ο πελάτης καλό μηχάνημα!!!! Ρωτάω εγώ ο ηλίθιος,και εάν τα πυροβόλα είναι καλά? Απάντηση (έτσι και αλλιώς τα αλλάζουμε
για σιγουριά).
Νομίζω ότι δίκαια βαράνε κανόνι μερικά μαγαζιά, είπαμε να κερδίσουμε αλλά όχι 1000 % !!!!
Αναγκαστικά μάλλον θα ρισκάρω παραγγελία με την κάρτα μου, δεν ξέρω ακόμη.

Υ/Γ Σήμερα βρήκα G90 με 5000 $ !!!

Reaction score
164
Νομίζω ότι είσαι άδικος. :)
Το κατάστημα στο οποίο αναφέρεσαι έχει μια συγκεκριμένη τακτική (χωρίς να γνωρίζω για ποιό πρόκειται):
Αγοράζει προβολείς, αλλάζει τα πυροβόλα, προφανώς κάνει κάποιο σέρβις-καθαρισμό και στους παραδίδει σαν καινούριους, παίρνοντας παράλληλα και το όποιο ρίσκο.
Αν προτιμάς να πάρεις το ρίσκο, αγοράζοντας μόνος σου από το Internet μεταχειρισμένο CRT, τότε αυτό είναι δική σου υπόθεση. Διαλέγεις και παίρνεις: επιλογή στα τυφλά ή σιγουριά;
Είναι σαν να διαμαρτύρεσαι επειδή κάποιος σου πουλάει ένα αυτοκίνητο μεταχειρισμένο 3000€, χωρίς να γνωρίζεις σε τι κατάσταση είναι και χωρίς να το δεις και να το οδηγήσεις, ενώ μια μάντρα το δίνει 5000€, βαμμένο, μετά από σέρβις και με εγγύηση :)

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Συγγνώμη δεν αναφέρωμαι σε κανένα συγκεκριμένα, έχω επισκεφτή πάνω απο 5, και επίσεις 2 ιδιώτες που ασχολούνται με την εισαγωγή!!!
Μαλιστα σε γνωστό κατάστημα του χώρου βρήκα τον BARCO CINE 7 6000 ευρώ !!! + τους τόκους πήγαινε το μηχάνημα στον ουρανό.
Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά, εάν η μηχανή του μεταχειρησμένου αυτοκινήτου είναι καλή την αλλάζουμε καλού κακού, και χρεώνουμε τον πελάτη!!!!!
Τότε κάνω λάθος και ζητώ συγγνώμη, θα μπώ στο πνεύμα που θα πάει.

Reaction score
164
Αν δεν κάνω λάθος το πυροβόλο που αναφέρεις είναι σαν τη λάμπα: κανείς δεν ξέρει σίγουρα πόσες ώρες έχει κάψει, πόσο ταλαιπωρημένη είναι και πόσο θα κρατήσει ακόμα.
Από τη στιγμή που αγοράζεις από κατάστημα, αν σε 3 μέρες παραδώσει το πνεύμα, δεν θα ζητήσεις το λόγο από τον καταστηματάρχη; Πιστεύω ότι κανένας δεν γνωρίζει με σιγουριά σε τι κατάσταση είναι το πυροβόλο και τι χρήση του έχει γίνει. Γι' αυτό το αλλάζουν έτσι και αλλιώς.

Reaction score
79
O προβολεας που ψαχνεις εχει χρονομετρητη για τις λαμπες ομως αυτο δεν ειναι αρκετο. Εχω δει CRT με 2000 ωρες και τις λαμπες σε αθλια κατασταση και αλλον με 8000 ωρες και αριστη κατασταση. Πολυ μεγαλο ρολο για την κατασταση της λαμπας παιζει το ποσο ελαφροχερης ειναι ο ιδιοκτητης. Για παραδειγμα στους CRT αν ανεβασεις το κοντραστ απο ενα σημειο και πανω η φθορα της λαμπας αυξανεται κατακορυφα, αν παλι εχεις το κοντραστ και την φωτεινοτητα σε λογικα επιπεδα μπορει οι λαμπες να εχουν 8000-9000 ωρες και να φαινονται σαν καινουργιες χωρις σημαδια και καψιματα οποτε αυτες οι λαμπες θα βγαλουν και πιο πολλες ωρες χωρις αλλαγη. Τα sony γενικα ειναι πολυ αξιοπιστα και εχω δει G70 σε επαγγελματικο χωρο με πανω απο 28000 ωρες και επαιζε σαν καινουργιο. Τωρα που ολοι περιμενουν τα πανελ 1080p oι τιμες των CRT θα πεσουν κι αλλο στην αμερικη. Πριν 3 χρονια ειχα παρει απο το ebay εναν sony 1042 και παρολο που το μηχανημα φαινοταν πολυ ταλαιπωρημενο επαιζε μια χαρα και οι λαμπες ηταν σε αριστη κατασταση.

Reaction score
182
ΘΕΟΦΙΛΟΣ said:
. Για παραδειγμα στους CRT αν ανεβασεις το κοντραστ απο ενα σημειο και πανω η φθορα της λαμπας αυξανεται κατακορυφα,
αυτο συμβαινει και στους τωρινους lcd η μονο στους crt? και σε ποιες ρυθμισεις εκτος από τα διαφορα modes?

Reaction score
79
Οι λαμπες τον LCD και των DLP δεν εχουν καμια σχεση με τα CRT. Στα ψηφιακα πιο πολυ οι λαμπες υποφερουν απο τις αποτομες αλλαγες θερμοκρασιας και τα τρανταγματα. Ειδικα οταν σβηνουμε τον προβολεα και τον παιρνουμε απο το τραπεζι για να τον φυλαξουμε σε καποιο ραφι θελει προσοχη γιατι η λαμπα ειναι ακομα πολυ ζεστη και υπαρχει κινδυνος με ενα δυνατο τρανταγμα να σπασει. Επισης στις διακοπες ρευματος υπαρχει μεγαλος κινδυνος να καει η λαμπα γιατι κραταει πολυ υψηλη θερμοκρασια και σταματαν τα ανεμιστηρακια που την δροσιζουν. Γι αυτο αναμεσα στον ψηφιακο και το ρευμα βαζουμε παντα ενα UPS. Oποια ρυθμιση και να κανεις δεν επηρεαζεις την λειτουργια της λαμπας εκτος και βαλεις το eco mode στην λαμπα οποτε αναλογα με το μοντελο αυξανει η διαρκεια ζωης της. Στα καινουργια LCD οταν βλεπουμε στα φωτεινα πληρη ισχυ και στα σκοτεινα βλεπουμε να πεφτει η φωτεινοτητα της λαμπας για καλυτερο μαυρο δεν πεφτει η ενταση της λαμπας, κλεινει ο φωτοφραχτης που υπαρχει μπροστα και δεν αφηνει το φως να περασει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.512
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio