ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ

Reaction score
0
Γεια χαρά παιδιά! Όλοι μιλάνε για φωτά xenon. Σε σημείο να βλέπουμε τιμές ακόμα και 45 Euro! Τι παίζει? Ποιο συγκεκριμένα, έχω το TOYOTA STARLET 99 με λάμπες Η4 (HI/LOW). Θέλω να ενισχύσω το φωτισμό του αυτοκίνητου μου με XENON. Αλλά γίνεται χαμός στο internet! Όλοι έχουν Α ποιότητα, εγγύηση, και σούπερ τιμές. Τι πρέπει να προσέξω? Δε θέλω να δώσω μια περιουσία, δεν παίζουν κ πολλά, αλλά και ούτε να πάρω κάτι που απλά να είναι λευκό. Κάτι φθηνό και συνάμα ποιοτικό. Ένα φιλαράκι μου έβαλε με 70 euro και φέγγουν αρκετά καλά! Υπάρχει κάποιο "αλλά" όμως??? Αν έχετε να προτείνεται κάποιο site γιατί είμαι επαρχία και μόνο παραγγελία. Όλες οι προτάσεις από εμπειρία και γνώση δέκτες.

Reaction score
51
Απάντηση: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ

Μη βάλεις.
Προτίμησε ένα σετ καινούριες λάμπες Crystal vision ή night breaker για περισσότερο φως (και πιο λευκό) και είσαι ΟΚ.
Υπάρχουν πολλά μείον στα after market xenon.
Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσα να δεχτώ ήταν η περίπτωση που το φωτιστικό σώμα έχει μπροστά από την λάμπα «μάτι φάλαινας» (ή τοποθετηθεί μετά από πολύ κόπο χωρίς βέβαιο αποτέλεσμα) και ως λάμπες/μπάλαστ χρησιμοποιηθεί επώνυμη εταιρία.

Reaction score
1.772

εχω παρατηρηση οτι οσα αυτοκινητα εχουν after market xenon με τυφλωνουν στο δρομο ειδικα

οταν ειναι πισω μου ενω δεν συμβαινη το ιδιο με τα εργοστασιακα.

δεν ξερω αν ειναι θεμα ρυθμισης αλλα εχω απορια.

Reaction score
995

Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω τα περισσότερα φανάρια δεν έχουν το καθρεφτάκι μπροστά στη λάμπα και για αυτό τυφλώνουν.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.871
Τυφλώνουν γιατί τα εργοστασιακά έχουν αυτόματη συνεχή ρύθμιση ύψους, ενώ τα after market όχι, και γιατί δεν τα ρυθμίζουν σωστά.

Δεν έχει να κάνει με καθρεφτάκια απαραίτητα.

Reaction score
169

Σε αυτά που σε τυφλώνουν, αν σε τυφλώνουν και τα δύο, τότε είναι είτε κακορυθμισμένα, είτε after market. Αν σε τυφλώνει μόνο το ένα, είναι εργοστασιακά και έχει πρόβλημα το αυτόματο σύστημα ρύθμισης ύψους.

Εγώ έχω βάλει κάτι γιαπωνέζικα noname με 50 ευρώ και εδώ και 5 χρόνια δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αλλά το αυτοκίνητό μου είχε ήδη φωτιστικά με φακούς για να μην τυφλώνουν.

Θα σού λεγα να μην το κάνεις. Βάλε απλά μια ποιοτική λάμπα αν θέλεις. Και μακρυά από ΡΙΑΑ.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.871
Re: Απάντηση: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ

Και μακρυά από ΡΙΑΑ.
Γιατί? Έχω PIAA όπου δεν έχω xenon. Στο δεύτερο αυτοκίνητο, στο μηχανάκι, και είναι τέλεια 4 χρόνια τώρα.

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ

Και μακρυά από ΡΙΑΑ.
Γιατί? Έχω PIAA όπου δεν έχω xenon. Στο δεύτερο αυτοκίνητο, στο μηχανάκι, και είναι τέλεια 4 χρόνια τώρα.

Και εμένα εντύπωση μου έκανε το σχόλιο!!
Μακρυά λόγω μεγάλου κόστους? Ή κάτι άλλο?

Το απογευματάκι θα γράψω 5 κουβέντες για τα aftermarket xenon και γιατί δεν πρέπει να τα βάζουμε.
Να βρω λίιιγο χρόνο

Reaction score
169

Oι ΡΙΑΑ τραβάνε πολύ ρεύμα και ανεβάζουν μεγάλη θερμοκρασία. Σε παλιότερο αυτοκίνητο μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. αν το googlάρεις θα δεις διάφορα από καμμένα καλώδια μέχρι λιωμένα ντουί και κάτοπτρα. Δεν ξέρω καν αν θα τις σηκώσει ο ρελές.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.871
Μα σε παλιά αυτοκίνητα τις έχω τοποθετημένες.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν στη Vespa μου, όπου κάηκε η μεγάλη σκάλα σε καύσωνα. Αλλά μου την άλλαξαν.

Reaction score
51

Ενδιαφέρον!!!
Θα το κοιτάξω.
Αν και περισσότερο πρόβλημα θα έβγαινε στα καινούρια που θα εμφάνιζε δυσλειτουργία check lamp στα όργανα!!

Ευχαριστούμε για την πληροφορία :107:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.871
Re: Απάντηση: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ

Αν και περισσότερο πρόβλημα θα έβγαινε στα καινούρια που θα εμφάνιζε δυσλειτουργία check lamp στα όργανα!!
Και γι' αυτό προέβλεψαν, και υπάρχουν μοντέλα με αντίσταση, που δεν εμφανίζει βλάβη. Έχω βάλει και τέτοιες στα πίσω.

Reaction score
4.776

καγκουριά μέγιστη και επικύνδινη.

Αν θες παρόλ'αύτα να είσαι ιν στο μπουρνάζι ή στις αχαρνές βάλε μπλε λεντάκια στους πιτσιλιτίρες και αυτοκόλλητο 2φαστφοργιου στο πίσω τζάμι

Reaction score
1.847

... και αυτοκόλλητο 2φαστφοργιου στο πίσω τζάμι
Γράφτο σωστά, ανορθόγραφε. Το σωστό είναι 2fast4u. Απορώ αυτό το σχολείο πως το βγάλατε ασούμε, με λάδια ή με ψάρια;

:138:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

... Ένα φιλαράκι μου έβαλε με 70 euro και φέγγουν αρκετά καλά! Υπάρχει κάποιο "αλλά" όμως???
Πέραν του ότι κατά πάσα πιθανότητα και δεν θα τα ρυθμίσουν σωστά, και δεν θα έχουν αυτόματη ρύθμιση ύψους και θα τυφλώνεις τον απέναντι, κάτι που θα συμβαίνει και λόγω εσφαλμένης εστίασης, ο υπερβολικός φωτισμός ελαττώνει το άνοιγμα της κόρης και κάνει το μάτι αναίσθητο στα σκοτεινά πλάγια του δρόμου, όπου δεν θα βλέπεις σχεδόν τίποτα. Αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο είναι αντιληπτό εκτός πόλης, καθώς μέσα στην πόλη υπάρχει δημοτικός φωτισμός.

Βέβαια, στην ηλικία σου αυτά είναι ψιλά γράμματα... :105:

Reaction score
30.491

Παιδιά μην δαιμονοποιούμε καταστάσεις γιατί ετσι νομίζουμε η γιατί μας το είπε ο φίλος του γιου της ξαδέρφης μας.
Φοράω ξενον και στα δυο αυτοκίνητα, και στο vtr.
Στο 307 , με h7 λάμπα με το προστατευτικό καθρεπτάκι. Στο νισάν h4 το ίδιο.Στο vtr h4 και πάλι το ίδιο.Δεν στραβώνω ποτέ κανέναν εκτός και εχω ανεβάσει την δέσμη μου ψηλά.Ναι τα aftermarket δεν έχουν ρύθμιση ύψους, έχουν ολα καθρέπτη , αλλά δεν στοιχίζουν εναν σκασμό λεφτά,εν αντιθέσει με τα εργοστασιακά που τα πουλάνε σετ μαζί με το φανάρι και ποτέ χώρια.
Τώρα για την ρύθμιση ύψους , νομίζω οτι χειροκίνητη έχουν όλα τα αυτοκίνητα.

Reaction score
0

Ρε παιδια, τωρα που εχω πανω τις Philips Diamond Vision, και το μονο που κανουν ειναι να φεγκουν λευκα. Ουτε μακρια φεγκουν, ουτε αρκτα.

Reaction score
1.847

Με καλορυθμισμένα xenon, να μη φέγγουν πολύ μακριά και πολύ αριστερά, θα απορείς πως οδηγούσες τόσο καιρό χωρίς αυτά.

Reaction score
51

Ένα βίντεο που εξηγεί γιατί δεν πρέπει να κάνουμε την μετατροπή :121:

[YOUTUBE]yVuSSdZNsZw[/YOUTUBE]

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.682
Members
38.730
Νεότερο μέλος