ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ

Reaction score
51
Απάντηση: ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ

Με καλορυθμισμένα xenon, να μη φέγγουν πολύ μακριά και πολύ αριστερά, θα απορείς πως οδηγούσες τόσο καιρό χωρίς αυτά.

Δεν είναι θέμα ρύθμισης.
Αν το φανάρι δεν έχει προτζέκτορα («μάτι φάλαινας») ή εργοστασιακά xenon, ακόμα και χαμηλά να ρυθμιστεί το φανάρι, υπάρχει διάχυση φωτός που ενοχλεί τους απέναντι.
Και για μένα, ενοχλημένος οδηγός στα μάτια και απέναντί μου, πέρα από άδικο είναι και επικίνδυνο!!!

Από την άλλη, τα περισσότερα κιτ που πουλούν είναι πολύ αναξιόπιστα.
Και δεν είναι ό,τι καλύτερο να μείνεις από φώτα επειδή τα καρακινέζικα μπάλαστ την άκουσαν.
Και συμπληρωματικά να αναφέρω πως τα περισσότερα μπαλαστ μετά από κάποιους μήνες αδυνατούν να τροφοδοτήσουν σωστά τις λάμπες και υπάρχει εντονότατη πτώση φωτεινότητας που όμως δεν γίνεται αντιληπτή λόγω συνήθειας (αντίστοιχο με τις λάμπες προβολέων που χάνουν την φωτεινότητά τους και το καταλαβαίνουμε μόνο αν τις αντικαταστήσουμε)

Σε τελική ανάλυση, αν κανείς βάλει τέτοια και τα ανάψει βράδυ, θα απορεί πως οδηγούσε τόσο καιρό χωρία αυτά. Δε σημαίνει όμως πως είναι και λογικό να το κάνει :121:
Γιατί αν είναι λογικό, ας βάλουμε όλοι μας την κατάλληλη μπάρα και ποιος θέζει τον απέναντι?

Reaction score
51

Εδώ τα faq εταιρίας που πουλά kit xenon.
Όλα τέλεια και ιδανικά, αλλά διαβάστε πως οι δυνατές και σταθερές απόψεις ξεφουσκώνουν όταν (αναγκαστικά) πρέπει να μιλήσει για νομιμότητα.....

Are these bulbs Legal for highway use?

Everything we sell is not legal for use in the U.S. and they exceed the D.O.T.'s regulations for brightness and are labeled for "off road / show car use only." However, I have never witnessed the authorities remove a bulb to check for a D.O.T. sticker, have you? These laws are changing as many people feel it is unfair if you wish to save thirty thousand dollars and buy a car not made in Europe why should you have to live with crappy lights? Almost all cars made in the United States do not have optional HID lamps. Is this fair?

Ωραία επιχειρήματα?
Μια χαρά, εεε? :135:

Reaction score
169

lol..... θεοί... απλά θεοί...

Πάντως, τα συστήματα xenon για να είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ πρέπει να έρχονται πακέτο με πλυστικά και με σύστημα αυτόματης ρύθμισης του ύψους. Αυτός είναι και ένας λόγος για τον οποίο έρχονται τόσο ακριβά τα εργοστασιακά (πέρα από το γδάρσιμο της κάθε εταιρείας για το "εφφέ")

Reaction score
12.136
Παρακολουθώ καιρό το θέμα, οπότε έφτασε η ώρα να κάνω την ερώτησή μου:

Για BMW E30 που μου λένε από το ΚΤΕΟ ότι δεν φωτίζουν επαρκώς τα φώτα μου (όχι η μεγάλη σκάλα, η κανονική) ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; Έχω 55 βατ λάμπες.

Να βάλω ξένων; Και ποιά;
Να βάλω άλλες λάμπες; Ποιές; Πόσα βατ; Δεν θέλω να βάλω παραπάνω βατ γιατί δεν ξέρω αν θα αντέξει η καλωδίωση το παραπάνω φορτίο και τα φώτα την παραπάνω θερμότητα.

Reaction score
1.311

Υποθέτω ότι έχει μετρήσει τάση δυναμό στην μπαταρία και τάση στο ντουί τις λάμπας !

14,4 Αν είναι παντού είσαι καλά !

Υποθέτω ότι έχει το ε30 ρελέδες για τα διασταυρώσεως και για τα πορείας !

Reaction score
12.136
Φυσικά έχει ρελέδες. Έχω μια μικρότατη πτώση τάσης από την μπαταρία εως τις λάμπες, αλλά ας μην ασχοληθούμε με αυτό, δεν είναι πρόβλημα.

Το θέμα μπορεί να λυθεί με λάμπες 65 ή 70 ή 80 βατ. Αλλά φοβάμαι την επιπλέον θερμότητα στο φωτιστικό σώμα (δοθέντως ότι τα ανακαλωδιώνω με χοντρύτερα καλώδια). Η BMW λέει λάμπες 55 βατ.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.871
Είχα κάποτε κληρονομήσει μία BMW Ε3 3.0Si που είχε αυτό το πρόβλημα, και μετά από λύσιμο και καθάρισμα των φαναριών, βελτιώθηκε αρκετά, είναι θολά τα κρύσταλλα?
Τό '88 δεν υπήρχαν λευκές λάμπες, οπότε είχα βάλει 65 Watt λάμπες νομίζω(?), χωρίς παρενέργειες.

Reaction score
1.772

καθε βραδυ κανω 60 χιλιομετρα εκτος πολης.

δεν νομιζω οτι ολα τα αυτοκινητα με xenon εχουν κακορυθμισμενα φωτα.

η συχνοτητα ειναι πολυ μεγαλυτερη απο οτι στα αυτοκινητα με συμβατικα

φωτα.

εμενα παντως μου δινουν την εντυπωση οτι διαχεουν το φως ανεξαρτητως

ρυθμισεις και ενοχλουν.

Reaction score
467

exactly...απλα τα κατοπτρα στα αμαξια διχψς xenon δεν συμαζευουν σωστα το φως απτα xenon και γιαυτο φεγκουν καπως αναρχα πολλες φορες..και γιαυτο ενω η κυρια δεσμη ισως φεγκει τερμα κατω στον δρομο, ο απεναντι ισως ενοχληθει.. κατι παρομοιο το καταλαβαινουμε ευκολ αοταν παιξουμε με φακους led. αλλος με βαθυ λειο κατοπτρο φεγκει συγκεντρωμενα και μακρυα, αλλος με ρηχο και φαρδυ κατοπτρο φεγκει flood ..
Με λιγα λογια τα αμαξια με xenon απτην μανα τους εχουν φαναρια με κατοπτρα που μαζευουν το φως σωστα.
Εγω επειδη φοραω γιαλια και το βραδυ ψιλοζοριζομαι με τις κοινες κιτρινες λαμπες, εβαλα aftermarket xenon στο accent Μου, τωρα βλεπω καταπληκτικα το βραδυ χωρις κανενα προβλημα, αλλα τα βαζω σχεδον παντα στην κατωτερη σκαλα για να μην ενοχλω πολυ τους απεναντι.

Reaction score
26.650

Επειδή εχω δοκιμάσει τα πάντα

http://www.theretrofitsource.com/

http://www.theretrofitsource.com/index.php?cPath=24

Μακραν η καλύτερη λύση αναβάθμισης φωτισμού.
Τελεία δέσμη , εξαιρετικά ballast , ταχύτατο αναμα και μεγάλη σκάλα που σκοτώνει .
Για όσους δεν πιάνουν καλά τα χέρια τους δείτε τις λύσεις με τα morimoto. Βιδωνουν στο ντουι της μαμα λαμπας - το μόνο που μένει είναι απλά να ανοίξεις το φανάρι σου.
Υπόψην ότι εχω δοκιμάσει και ρελεδες και μεγάλες λάμπες (άλλαξα δύο σετακια φανάρια στο 205 γιατί έκαιγαν τα κατοπτρα) και τουλάχιστον 5 σετακια ξενον σε 4 αυτοκίνητα . Καμία άλλη λύση δε μου έδινε τόσο δυνατό και χρήσιμο φως. Στο cx7 άλλαξα τα μαμα projectors με bixenon ίδια με αυτα της w211 - δείτε για projector e55 - και πλέον η οδήγηση στο επαρχειακο δίκτυο γίνεται με ταχύτητες ημέρας.
Σε όλα τα υπόλοιπα η πιθανότητα να σου δέσει η λάμπα με φανάρι είναι λόττο . Στο φιέστα για να πετύχω δέσμη περιοπης φωτίζοντας καλά στο δεξί μέρος του δρόμου ( πεζοδρομιο, όπου λόγω δυνατού φωτισμού εντός δέσμης είναι αδύνατον να διακρυνεις πεζό εκτός δέσμης ) έκανα μοντιφα στην καλύπτρα της λαμπας Η4 και αφού έφερα της αμπουλα στη σωστή θέση για να μη φωτίζει αλλού γι αλλού . Η μεγάλη σκάλα όμως πάλι σκατά είναι . Όταν βρω χρόνο θα βάλω και εκεί projector.

Reaction score
26.650

Το αεράκι morimoto έχει όσο γράφει εκεί καθ έχει όσα χρειάζεσαι. Συν μεταφορικά με usps και αν είσαι τυχερός γλυτωνεις τελωνείο - ο τύπος είναι συνεργάσιμος και κάνει και καλύτερες τιμές από αυτές που γράφει.
Από κει κσι πέρα προσωπική εργασία να ανοίξει το φανάρι και παρπριζοκολλα 3Μ για να σφραγίσει.
Προτείνω παραλλαγή με ballast matsushita gen iii και λάμπες Phillips εφόσον έχεις λάμπα Η4 οπότε χωράει το μεγάλο αεράκι με λάμπες d2s. Ας πουμε χοντρα μια 300άρα να μαστε μέσα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.682
Members
38.730
Νεότερο μέλος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΣΙΟΥ