Φήμες για Sony VPL-VW40...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Φημες για ενα νεο, φτηνο μοντελο της Sony με τον κωδικο VPL-VW40
ακουστηκαν χθες.
Ο νεος? προβολεας θα παιζει-εαν βγει ποτε- στην κατηγορια τιμης των Sanyo,Panasonic,Epson και θα κυκλοφορησει τον Ιανουαριο.
Οπωσδηποτε θα ειναι με "ελαφρυτερο οπλισμο" απο οτι ο μεγαλυτερος αδερφος του , ο 60αρης.

Εδω που τα λεμε, και μεταξυ μας δηλαδη, εαν το νεο μοντελο δεν εχει την ικανοτητα συγκλισης που εχει ο 60 δεν βλεπω κανενα λογο υπαρξης...

Reaction score
8.350
Re: Φήμες για Sony VPL-VW40...

αυτο μαλλον πρεπει ναναι LCD οχι SXRD,νομιζω οτι ειναι μια κατηγορια που θα αποσπασει ισως το μεγαλυτερο μεριδιο αγορας και λογικο ειναι η ΣΟΝΥ να θελει να παιξει εκει,ηδη αρκετοι που ειδαν τον Epson στην εκθεση τους αρεσε,για αρκετο κοσμο πιστευω με τη μεγαλη βελτιωση στα κατω απο 3χιλιαρικα θα ειναι το πιο καυτο γηπεδο....η Σονυ εχει τον μικρο Τοπαζ αλλα
αυτος παιζει πιο χαμηλα..

Reaction score
8.350

στο avs ισχυριζονται οτι θαναι ιδιος ο 60αρης μονο χωρις τη λειτουργια 2.35
και θα κανει 3.500$.Αν ειναι ετσι τοτε δεν ειναι στη κατηγορια των LCD ειναι ενα χιλιαρικο πανω,αλλα πολυ φθηνος για 60αρης.Περιεργα μου φαινονται αυτα!!!!

Reaction score
54

Ερωτησεις ενος newbie:

Τι ειναι η ικανοτητα συγκλισης;
Και τι ειναι η λειτουργια 2.35?

Reaction score
1

Με την "ικανότητα σύγκλισης" ο Ανδρέας αναφέρθηκε στη δυνατότητα του 60άρη για διόρθωση σύγκλισης με ακρίβεια sub-pixel.

Η λειτουργία "2.35", αφορά στην υποστήριξη αναμορφικού φακού. Κανονικά, όταν ο προβολέας δέχεται αναμορφικό σήμα, το μεγενθύνει και στους δύο άξονες ώστε να καλύψει το πάνελ του. Με τη λειτουργία αυτή, το σήμα μεγενθύνεται μόνον ως προς τον έναν άξονα (ψηφιακά), ώστε τον άλλο να αναλάβει ο φακός (οπτικά). Το ποιος άξονας θα επηρεαστεί ψηφιακά και ποιος οπτικά, εξαρτάται από τον τύπο του φακού και φυσικά την αντίστοιχη δυνατότητα του προβολέα.

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Φήμες για Sony VPL-VW40...

Εγω ρε παιδια θα σκασω αν δεν μαθω! Τι πατεντα ειναι αυτη?

ARC-F (All Range Crisp Focus) Lens
A specially developed crisp focus lens was developed to take full advantage of the full 1920 x 1080 HD resolution that the SXRD panel device offers. It offers superior resolution and focus.

Στην αρχη νομιζα οτι ειναι marketing.Τελικα αποδειχτηκε οτι οντως ισχυει.
Και στους τρεις sony topaz που εχω δει (ο φακος του topaz ειναι ARC-F) ολοι ειχαν τελειο focus και ομοιομορφο σε ολη την οθονη.
Εν τω μεταξυ προκειται για προβολεα του 1000ρικου με lens-shift και 1,6 zoom!

Αυτο μου δημιουργει πολλα ερωτηματικα. :confused:

Πως το καταφεραν? Τι παιζει?
Επιδραει καπου αρνητικα? (π.χ.στον topaz τα κουτακια στη καρτα για ελεγχο του focus απο το nokia monitor test μου φαινονται αρκετα bold.Ειναι θεμα αναλυσης,ειναι εξαιτιας της μετριας συγκλισης ή ειναι αποροια του ARC-F?)
Γιατι δεν εχει κανεις αλλος κατασκευαστης παρομοια πατεντα?

.

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Φήμες για Sony VPL-VW40...

Επισυναπτω δυο αρχεια zip τα οποια περιεχουν την καρτα ελεγχου του focus απο το nokia monitor test.
Το ενα περιεχει την καρτα σε αναλυση 720 και το αλλο σε αναλυση 1080.

Αν δεν εχετε το pc συνδεδεμένο με τον προβολεα μπορειτε να τα καψετε σε ενα cd και να τα δειτε απο το player σας.
Με την προυποθεση ομως οτι το player αναγνωριζει BMP αρχεια εικονας (αλλιως πρεπει πρωτα να τα μετατρεψετε σε jpeg) και οτι θα δειξει τη καρτα στη πραγματικη της αναλυση.

Οσοι θελουν μπορουν να κατεβασουν το πληρες προγραμμα το οποιο επισης εχω επισυναψει.

Attachments

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.483
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid