Φθηνή λύση για media player. .

Reaction score
9
Καλησπέρα εχω ένα all in one home cinema Samsung HT-TZ325
Και bd player Samsung p1580.
Δυστυχώς υποστηρίζει μόνο αρχεία avi divx όταν συνδέω usb εξωτερικό σκληρό .
Βέβαια λύνεται το Πρόβλημα συνδέοντας το laptop.
Αλλα θα προτιμούσα συνδέοντας τον σκληρό να παίζει ολα τα αρχεία , MP4 και mkv γιατί κατεβάζω ταινίες με 5.1 ήχο .

Υπάρχει κάποια φθηνή λύση για να παιζει ολα τα αρχεία ? λέω φθηνή διότι στην ουσία μπορώ να τα παίζω με το laptop. απλά για να μην συνδέω συνέχεια το laptop, δεν είμαι διατέθηκε και να ξοδέψω πολλά ( δεδομένου οτι κάποια στιγμή θα δώσω χρήματα για να στήσω καλύτερο σύστημα ) .

Εχω σκεφτεί
1. Μετατροπή των αρχείων ταινιών σε avi και μετα μεταφορά με usb η σκληρό . Αλλα πολύς χρόνος για τις μετατροπές και ίσως απώλεια ποιότητας ?

2. Αγορά media player . Αλλα δεν διαθέτω πολλά χρήματα διότι θα αλλάξω το σύστημα κάποια στιγμή. Τα NAS που ακούω? αλλα δεν ξέρω ακριβώς περί τίνος πρόκειται .?

3. Υπάρχει άλλη λύση που αγνοώ ? πχ να εγκαταστήσω κανά codec στο home cinema ? το θεωρο απίθανο βέβαια .

Reaction score
9
Περα απο την ευκολία να μην συνδέω στην tv το laptop , προσφέρει κάτι παραπάνω ένας media player . Σκέφτομαι τον wd tv.

Reaction score
1.458
Το wd tv είναι καλή και οικονομική λύση.Θα έχεις εξώφυλλα στις ταινίες,περίληψη και άλλες ευκολίες όπως youtube κλπ.

Reaction score
9
Υπάρχει τρόπος να κάνω mirroring το ipad στο wd tv ?
Οτι κανει το apple tv δηλαδή .

Νομίζω όχι , αλλα μήπως ξέρει κανείς κάτι διαφορετικό ?

Reaction score
9
Με το wd tv μπορώ να κάνω stream hd ταινίες απο το PC ? η θα κολλάει?

Άλλη λύση ? θα μπορούσα να συνδέσω ένα σκληρό απευθείας στο router για να τον βλέπω απο όλες τις συσκευές στο δίκτυο και να παίζει ασύρματα απο εκεί ? απο το router ? η πάλι το ίδιο θα ειναι ?

Όπως καταλάβαινετε είμαι αρχάριος ...

Reaction score
1.458
Αν τα συνδέεις με καλώδιο στο router και τα 2 θα είσαι εντάξει.Αν το κάνεις μέσω wifi σε βαριά αρχεία θα έχεις πρόβλημα.
Τι router έχεις?Δέχεται σκληρό σε usb θύρα?Ελεγξε τι format σκληρών δίσκων υποστηρίζει το router σου,γιατί αν υποστηρίζει μόνο fat32 θα έχεις περιορισμό μέχρι 4GB το κάθε αρχείο.

Reaction score
9
Ενα καινούργιο zte της hol .
Εχει θύρα usb , αλλα δεν ξέρω αν ειναι για αυτή τη δουλειά ..

Το καλύτερο θα ήταν να συνδέσω με Ethernet το media player , αλλα δεν εχω, και η γραμμή τηλεφώνου / router ειναι μακρυά απο το χώρο που θα μπει το media player .

Καμία σκέψη ?

Reaction score
1.458
Για δες στο manual του router θα γράφει σε τι format πρέπει να είναι ο δίσκος για να συνδεθεί στη usb.Αν και υποψιάζομαι πως θα υποστηρίζει μόνο fat32.
Σε ασύρματο δίκτυο σε 1080p θα έχεις πρόβλημα τις πιο πολλές φορές.

Reaction score
9
Σε ευχαριςτω πολύ για το ενδιαφέρον .

Αλλα τι ακριβώς κανει αυτό που μου έστειλες ?
Απο μια πρίζα απλή βγάζω καλώδιο lan , και μπορώ πχ να συνδέσω το media player σε lan , απλά απο μια πρίζα τοίχου ?

Reaction score
1.458
Το ένα θα το συνδέσεις με ethernet στο router και το άλλο θα το συνδέσεις πάλι με ethernet στο wd tv και θα έχεις ενσύρματο δίκτυο.
Προσοχή όμως δε θα πρέπει να συνδέσεις τα powerline σε πολύπριζο ασφαλείας γιατί δεν δουλεύουν.Σε απλό πολύπριζο ή κατευθείαν στην πρίζα.

Reaction score
9
Thnx και πάλι . Και πως μεταφέρουν αυτά τα δεδομένα, απο τα καλώδια ρεύματος ?
Μπορώ να μεταφέρω δηλαδή σε πρίζα άλλη μακρινή απο αυτή του τηλεφώνου / router ?

Reaction score
1.458
Ακριβώς μέσα από τα καλώδια ρευματος.

Να σου δώσω παράδειγμα το δικό μου setup:
Εγώ έχω το WD Livewire Powerline:http://www.cnet.com/products/western-digital-wd-livewire-powerline-av-network-kit/

Το ένα κουτάκι το έχω στο σαλόνι και το συνδέω με ethernet κατευθείαν στο router.
Το άλλο κουτάκι το έχω στον επάνω όροφο του διαμερίσματος,στην κρεβατοκάμαρα.Εκεί του έχω συνδέσει το Mede8er 1000x3d media player,το apple tv3 και ένα bd player της samsung.Ετσι στο επάνω δωμάτιο μέσω του ηλεκτρικού δικτύου έχω στα 3 παραπάνω μηχανήματα όλες τις ιντερνετικές εφαρμογές που υποστηρίζουν και βλέπω ταινίες από το δικτυακό δίσκο που βρίσκεται στο σαλόνι στο router.

Reaction score
9
Ακούγεται τέλειο !
Δεν ήξερα οτι γίνεται ..
Sorry και για το off topic , αλλα μια λεπτομέρεια μήπως ξέρεις.
Εγώ το router το εχω στο δίπλα διαμέρισμα των γονιών ( κολλητό διαμέρισμα με το δικό μου σε πολυκατοικία) .
Μπορώ να κάνω αυτή τη σύνδεση ? ή ειναι διαφορετικά κυκλώματα ρεύματος και δεν θα επικοινωνεί ένα power link με το αλλο ?

Reaction score
6.611
Ακριβώς μέσα από τα καλώδια ρευματος.

Να σου δώσω παράδειγμα το δικό μου setup:
Εγώ έχω το WD Livewire Powerline:http://www.cnet.com/products/western-digital-wd-livewire-powerline-av-network-kit/

Το ένα κουτάκι το έχω στο σαλόνι και το συνδέω με ethernet κατευθείαν στο router.
Το άλλο κουτάκι το έχω στον επάνω όροφο του διαμερίσματος,στην κρεβατοκάμαρα.Εκεί του έχω συνδέσει το Mede8er 1000x3d media player,το apple tv3 και ένα bd player της samsung.Ετσι στο επάνω δωμάτιο μέσω του ηλεκτρικού δικτύου έχω στα 3 παραπάνω μηχανήματα όλες τις ιντερνετικές εφαρμογές που υποστηρίζουν και βλέπω ταινίες από το δικτυακό δίσκο που βρίσκεται στο σαλόνι στο router.
1)η εισοδος 4 συσκευων δειχνει τη δυνατοτητα διαχειρησης του πολλαπων συσκευων, η μπορουμε με τα μονα και χρηση ενος σπλιτερ π.χ.http://e-damianakis.gr/category-9/adaptor-1rj11-5-rj11-6x4.html να εχουμε παρομοια αποτελεσματα?
2)μπορουμε το σκληρο να τον βαλουμε σε οποια πριζα-adaptor η πρεπει να ειναι διπλα στο ρουτερ ?

Reaction score
1.458
Η όλη διαχείρηση γίνεται από το powerline.Εχει και με μία γραμμή,έχει και με 4 γραμμές!

Reaction score
6.611
αν καποιος δεν παει στη λυση nas , αλλα θελει να παιξει απο τη usb του ρουτερ εχεις να προτεινεις κατι δοκιμασμενο σε ρουτερ? εννεοειται για βαρια αρχεια..

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead