Φθηνοί δέκτες για ξενοδοχείο

Reaction score
0
Καλημέρα παιδιά, νέος στην παρέα σας, αλλά σας γνωρίζω από παλιότερα λόγω του videomix που ήταν σε μέλος σε άλλο φόρουμ, ασχέτου θεματολογίας από το δικό σας. (Που χάθηκες ρε Σάκη)?
Παντελώς άσχετος με τον τομέα της δορυφορικής τηλεόρασης (προχθές έμαθα τι είναι τα LNB), έκανα εγκατάσταση σε μονάδα τουριστικών διαμερισμάτων που έχω, δορυφορική κεραία. Σκοπός μου είναι να έχουν οι ξένοι να βλέπουν μερικά κανάλια της πατρίδας τους και επίσης να έχω τη δυνατότητα αργότερα αν θέλω, να βάλω NOVA για τους Έλληνες πελάτες.
Ο τεχνικός που έκανε την εγκατάσταση της κεραίας μου προτείνει να βάλω τους δέκτες της NOVA. Κάνοντας μια βόλτα όμως σε διάφορα site είδα πολλοί να τους απορρίπτουν επειδή είναι προβληματικοί. Έλα όμως που είναι και από τους φθηνούς inderto. Όσους άλλους έχω δει παίζουν από 160 ευρώ και πάνω. Με ενδιαφέρει να βρω κάτι απλό σε ένα εύρος τιμής από 100 - 150 ευρώ (σημ. θέλω 4). Τι μου προτείνετε να κάνω?

Reaction score
3
Φίλε μου απ' ότι κατάλαβα θέλεις δορυφορική σέ 4 διαφορετικά δωμάτια.
Σ' αυτή την περίπτωση θά πρέπει νά σού έβαλε ο εγκαταστάτης LNB quand (μέ 4 εξόδους).
Δέκτες γύρω στα 100 ευρώ υπάρχουν στην αγορά π.χ. YUMATU και "κλώνοι".
Επίσης πολύ συχνά τα LIDL φέρνουν ένα πολύ καλό γιά την περίπτωση σου δέκτη, τον Silver Crest μέ 69 ευρώ και 2 CI.
Πάντως οι δέκτες πού θά πάρεις φρόντισε νά έχουν έστω μία CI γιά νά μπορείς αργότερα νά βάλεις ΝΟΒΑ.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Φθηνοί δέκτες για ξενοδοχείο

Καταρχήν σε πόσα δωμάτια θέλεις να βλέπουν δορυφορική;

Αν είναι πάνω από 4 τότε αλλάζει το πράγμα. Αν είναι μόνο 4 τότε πάρε έναν YUMATU ή κάποιον κλώνο του με 1 τουλάχιστον ci και κόστος 80-100 Ευρώ. Θα έχεις στον Hotbird εκατοντάδες κανάλια...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Φθηνοί δέκτες για ξενοδοχείο

Φίλε μου απ' ότι κατάλαβα θέλεις δορυφορική σέ 4 διαφορετικά δωμάτια.
Σ' αυτή την περίπτωση θά πρέπει νά σού έβαλε ο εγκαταστάτης LNB quand (μέ 4 εξόδους).
Δέκτες γύρω στα 100 ευρώ υπάρχουν στην αγορά π.χ. YUMATU και "κλώνοι".
Επίσης πολύ συχνά τα LIDL φέρνουν ένα πολύ καλό γιά την περίπτωση σου δέκτη, τον Silver Crest μέ 69 ευρώ και 2 CI.
Πάντως οι δέκτες πού θά πάρεις φρόντισε νά έχουν έστω μία CI γιά νά μπορείς αργότερα νά βάλεις ΝΟΒΑ.
geia sas paidia me lene basilh eimai asxetos me ta doryforika.
phra ton silver crest 65 apo to lidl.
tha htela na rwthsw ta exhs:
1.pws mporw na blepw kai ton hotbird; (twra blepw mono astra).
ekana blakeia pou de phra nova (de xerw ean exei spasthrei to nova:)exw 80 cm piato einai arketo;
2.de mporw na kanw anabathmhsh .exw brei to programma www.comag-ag.de alla de mporw na to fortwsw. xerei kaneis pws ginetai;
3.yparxei programataki gia ta kleidwmena programata, kyriws to nova;
opoiws xerei as moy apanthsei parakalw

Reaction score
3

Ναι υπάρχει φίλε μου!

http//www.tisfylakistasidera.gr

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

phra ton silver crest 65 apo to lidl.
tha htela na rwthsw ta exhs:
1.pws mporw na blepw kai ton hotbird; (twra blepw mono astra).
ekana blakeia pou de phra nova (de xerw ean exei spasthrei to nova:)exw 80 cm piato einai arketo;
2.de mporw na kanw anabathmhsh .exw brei to programma www.comag-ag.de alla de mporw na to fortwsw. xerei kaneis pws ginetai;
Φίλε billchris, καλως ήλθες στο AVSite,
Θα ήθελα να σου πώ κατ'αρχήν οτι θα πρέπει να γράφεις Ελληνικά και μόνο στο φορουμ. Επίσης ερωτοπαντήσεις που αφορούν κλειδώματα - ξεκλειδώματα και λοιπα μη νομιμα δεδομένα, δεν μπορούν να συνεχιστούν.

Το πιάτο των 80cm για τον Hotbird είναι αρκετό, όπως και για τον Astra, όχι όμως για όλες τις δέσμες.
Χρησιμοποιείς ενα διπλό LNB για Astra+Hotbird , πουλάνε έτοιμα παντού, ώς και τα μεγάλα Supermarket έχουν, και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Για να βλέπεις NOVA, θα πρέπει να πάρεις μια μοντούλα Irdeto και με τη νόμιμη κάρτα της NOVA , μπορείς να δείς κανονικα.

Οσον αφορα τη δευτερη ερώτηση, το πρόγραμμα που παρέχεται απο το site είναι ενας channel editor για τη φορτωση και edit καναλιών απο το PC στον δέκτη.
Υπάρχει τρόπος και για αναβάθμιση του δέκτη.

Δες παλαιότερο post για τον συγκεκριμένο δέκτη.
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=32013&highlight=silvercrest

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=31810&highlight=silvercrest

Η τρίτη ερώτηση είναι ανευ ουσίας.

Reaction score
1
Απάντηση: Φθηνοί δέκτες για ξενοδοχείο

Καλημέρα παιδιά, νέος στην παρέα σας, αλλά σας γνωρίζω από παλιότερα λόγω του videomix που ήταν σε μέλος σε άλλο φόρουμ, ασχέτου θεματολογίας από το δικό σας. (Που χάθηκες ρε Σάκη)?
Παντελώς άσχετος με τον τομέα της δορυφορικής τηλεόρασης (προχθές έμαθα τι είναι τα LNB), έκανα εγκατάσταση σε μονάδα τουριστικών διαμερισμάτων που έχω, δορυφορική κεραία. Σκοπός μου είναι να έχουν οι ξένοι να βλέπουν μερικά κανάλια της πατρίδας τους και επίσης να έχω τη δυνατότητα αργότερα αν θέλω, να βάλω NOVA για τους Έλληνες πελάτες.
Ο τεχνικός που έκανε την εγκατάσταση της κεραίας μου προτείνει να βάλω τους δέκτες της NOVA. Κάνοντας μια βόλτα όμως σε διάφορα site είδα πολλοί να τους απορρίπτουν επειδή είναι προβληματικοί. Έλα όμως που είναι και από τους φθηνούς inderto. Όσους άλλους έχω δει παίζουν από 160 ευρώ και πάνω. Με ενδιαφέρει να βρω κάτι απλό σε ένα εύρος τιμής από 100 - 150 ευρώ (σημ. θέλω 4). Τι μου προτείνετε να κάνω?
σκέφτηκες να πας σε επαγγελματικές λύσεις ; αντί να έχεις δέκτη σε κάθε δωμάτιο ( και να φοβάσαι μην το κλέψουν , και κάνεις 1002 ασφάλειες - αλυσίδες ) να αλλάζεις το σήμα σε UHF και να στέλνεις στα δωμάτια μέσω του καλωδίου της κεραίας 80 κανάλια ... το όριο είναι 99 ή ανάλογα την τηλεόραση ... λίγο ακριβή λύση , αλλά μόνο ένα τηλεχειριστήριο και μία τηλεόραση , η οποια προσθήκη τηλεόρασης μετά δεν χρειάζεται και δέκτη και επιπλέον καλώδια ...

Reaction score
0
Οι λύσεις που μπορείς να επιλέξεις είναι αρκετές και με ανάλογο κόστος.
Θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε ένα εξιδεικευμένο κατάστημα που αναλαμβάνει την υλοποίηση τέτοιων εφαρμογών και μετά να πας σε ένα δεύτερο κατάστημα, να πάρεις μαι δέυτερη γνώμη και μια ακόμα εναλλακτική πρόταση.

Πέραν όμως της τιμής που είναι ανάλογη με αυτά που θα προσφέρεις στους πελάτες σου,
δες και το θέμα της υποστήριξης, αλλά και της αναβάθμισης αργότερα ( αν υπάρχει ενδεχόμενο να προστεθούν δωμάτια ή να θελήσεις να δώσεις υπηρεσίες Nova ή και ΟΤΕ στο κοντινό μέλλον ... ).

Τα πράγματα δνε είναι τόσο απλά όσο φαίνονται.
Yumatu και άλλοι δέκτες είναι καλοί έως ένα βαθμό.
Panasat σε έναν άλλο βαθμό με υπέρ και κατά γι αυτό που θες να προσφέρεις.
Xδέκτης ίσως φτηνότερος από τους παραπάνω.
Ψδέκτες με Modulator μπορούν να σου προφέρουν περιοριμένο αριθμό καναλιών.
κτλ ..

ελπίζω να σε προβλημάτισα κάπως.

Καλή επιτυχία στην απόφασή σου

Κωνσταντίνος

edit για PS : Η Nova προεσφέριε λύσεις για επαγγελματίες καθώς το κόστος κυμαίνεται από των αριθμό των δωματίων.
Θα πρέπει να σε παραπέμψω στην επίσημη σελίδα της nova για να δεις τα πακέτα για "επαγγελματίες" αφού δεν ισχύει η ίδια εμπορική πολιτική με τους ιδιώτες. Επίσημα τουλάχιστον. Από εκεί και πέρα είναι στην δική σου επιλογή αν θα επιλέξεις να είσαι νόμιμος.

Reaction score
0
Εναν δεκτη που μπορει να κανει αυτα που θελεις και πιστεψε με μπορει,ειναι ο συγκεκριμενος στο παρακατω link,παιζει νοβα χωρις προβληματα οπως αλλοι δεκτες και στελνει το σημα και σε αλλους ιδιους δεκτες χωρις καλωδια!
ριξε μια ματια...

http://www.techmarket.gr/eshop/product_info.php?cPath=25_31_33&products_id=54

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954