Φτηνό πικαπ........

Reaction score
0
Γειά σας. Έχοντας ανακαλύψει μερικούς δίσκους του πατέρα μου και έχοντας αρχίσει μια ας πούμε συλλογή βινυλίων, θα ήθελα να πάρω ένα πικάπ, απλώς και μόνο για να ακούω μια στις τόσες κανένα δίσκο. Σύστημα hifi δεν υπάρχει προς το παρόν και δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι σοβαρό για αρκετά χρόνια ακόμα. Υπάρχει μονάχα ένα ψευτοhifi Sony RG330 το οποίο έχει είσοδο για εξωτερική συσκευή. Οπότε υποθέτω οτι μπορώ να το βάλω πάνω σε αυτό.

Θα ήθελα λοιπόν κάτι όσο το δυνατόν καλύτερο στα 100-150 άντε 200€. Προτάσεις; :)

(μη μου πείτε να πάρω κάτι καλό για το μέλλον... Θέλω κάτι απλό αυτή τη στιγμή καθώς έχω περιορισμένο budget και περιορισμένη συλλογή δίσκων. Αργότερα, μετά τις σπουδές κτλ (μαθητής Β' Λυκείου είμαι) θα στηθεί κάτι σοβαρό. Μέχρι τότε όμως απλώς τη δουλειά μας να κάνουμε :) )

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Φτηνό πικαπ........

Πρώτα-πρώτα καλώσήρθες στο avsite.

Λοιπόν, για να ακούσεις τους δίσκους σου θέλεις ένα πικάπ, αλλά και έναν προενισχυτή φωνογραφικής κεφαλής, και όλα αυτά με συνολικό κόστος 200€. Δύσκολη εξίσωση...

Θεωρώ σαν καλύτερη λύση στην χαμηλή κατηγορία τιμών το Denon DP-300f
http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=2855
το οποίο περιέχει και προενισχυτή κεφαλής, αλλά ξεφεύγει πάνω από τα οικονομικά σου όρια (κοντά στα 300€).

Για κάτι πιο οικονομικό δες το Stanton T.50 http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=2356 σε συνδιασμό με έναν εξωτερικό προενισχυτή κεφαλής.

Reaction score
7
Θα σου πρότεινα το Technics SL-BD22. Αυτό βέβαια εφόσον το ηχοσύστημα που έχεις διαθέτει είσοδο Phono. Αν διαθέτει μόνο είσοδο Line-In τότε θα χρειαστείς και ένα προενισχυτή Phono.

Reaction score
7
Καλή φάση το DENON και φτηνό, δεν το είχα δει. Μόνο κάτι παρόμοιες προτάσεις τις Project είχα στο νού μου οι οποίες βγαίνουν ακριβότερα βέβαια.

Reaction score
23
Στo www.E-shop.gr έχουν ένα φτηνό Gemini TT 01 MK II ( 119 euro)

GEMINI TT-01 MK II

Επαγγελματικό πικάπ οδήγησης με ιμάντα (Belt drive).

Υψηλή ροπή εκκίνησης.
Σασί με αντικραδασμικό σχεδιασμό.
Πλατό από αλουμίνιο βαρέως τύπου.
Συρόμενος επιλογέας μεταβαλλόμενης ταχύτητας αναπαραγωγής +/- 10%.
Αναπαραγωγή σε 33 ή 45 στροφές.
Φωτιζόμενα πλήκτρα Start / Stop / Rpm.
Βραχίονας πλήρως ρυθμιζόμενος με ρυθμιστικά αντιολίσθησης.
Δυνατότητα τοποθέτησης αποσπώμενου led φωτισμού του πλατό (δεν περιλαμβάνεται)
Περιλαμβάνει κεφαλή (CN 1000) και αντιολισθητική τσόχα.
Αποσπώμενα καλώδια σύνδεσης (RCA) και γείωσης.
Διαστάσεις: 45 x 8,2 x 35,3 cm (πλάτος x ύψος x βάθος)
Βάρος: 8,2 kg.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554210

Δεν ξερω αν ειναι καλο , αλλά σιγουρα ειναι μια φτηνη λύση που στο SONY δεν νομιζω να σε προβληματισει.
Φυσικα θελεις και ένα προενισχυτή Phono.

Reaction score
13
Ειναι οτι πρεπει για την περιπτωση σου.
Υπαρχουν κι αλλα της ιδιας κλασεως για DJs.

Κατσε να κυτταξω και να σου πω.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.924
Φίλε μου, οποιαδήποτε κι αν είναι η επιλογή σου, φρόντισε να ΜΗΝ έχει ίσιο βραχίονα, αλλά κέλυφος κεφαλής υπό τη γνωστή γωνία εκτροπής. Προσωπικά, προτείνω το Denon που ανακάλυψε ο Σπύρος, ή οποιοδήποτε άλλο πικάπ, αλλά όχι με ίσιο βραχίονα. Σε καμιά περίπτωση. Πρόκεται για κραυγαλέο και απαράδεκτο σχεδιαστικό σφάλμα, στο βωμό του marketing.

Reaction score
0
Βασικά το sony πρέπει να έχει κάποια προενίσχυση οπότε δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα... Θα το ψάξω.

Όσο για τον ίσιο βραχίονα... Από ότι είδα τα περισσότερα που μου προτείνατε έχουν ίσιο... Τι σημασία έχει το αν είναι ίσιος ή έχει κάποια γωνία; (άσχετος με πικαπ).

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)

Reaction score
3.477
Makis , να πας και στον Βενιέρη στο Περιστέρι. Εχει μερικά επαγγελματικά πικαπ σε πολύ χαμηλες τιμές . Αυτά θα δουλεύουν για μια ζωή. Νομίζω ότι έχει και το Denon. Eκει θα βρεις τα πάντα και σε αρκετά χαμηλές τιμές. Σε μετρητοίς κάνει και σοβαρές εκπτώσεις .

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Φτηνό πικαπ........

Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει κάτι σε μεταχειρισμένο...

Αφού είσαι Ηράκλειο ρίξε μία βόλτα από το Planet-av (http://www.planetav.gr). Ο ιδιοκτήτης είναι μέλος του Av-site και θα σε βοηθήσει. Σίγουρα θα βρεις κάτι εκεί είτε σε καινούριο είτε σε μεταχειρισμένο...

Reaction score
0
Καλημέρα,

Στη θέση σου θα μάζευα λίγα ακόμα για να αγοράσω το technics sl1200 mk2. Αν και δεν το είχα ποτέ σπίτι, το λίγο που το έχω χρησιμοποιήσει δεξιά κι αριστέρα μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση, ιδίως το μοτέρ του. Εγώ έχω ένα αρχαίο ΑΚΑΙ AP-004 με μια Shure 97 και είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος (για την ακρίβεια, δεν το αλλάζω).

Ένα άλλο πλεονέκτημα των βραχιόνων με αποσπώμενο headshell είναι ότι μπορείς να αλλάζεις κεφαλές πολύ πιο εύκολα (για την ακρίβεια ρυθμίζεις μόνο βάρος ανάγνωσης και δύναμη anti-skating - α σόρρυ και vta!), ενώ επίσης σε παλαιότερα ή/και dj oriented πλατώ είναι πολύ πιο εύκολη η εναλλαγή ανάμεσα 33/45 στροφές, στην περίπτωση δε του ΜΚ2 και ιδιαίτερα γρήγορη.

Στον αντίποδα στην τιμή αυτή υπάρχουν τα entry - level, πιό μοντέρνου σχεδιασμού πικάπ. Είχα κάποια στιγμή ένα οικονομικό Pro-ject το οποίο είχε μάλιστα carbon βραχίονα και anti-skating σύστημα με βαρίδι αλλά ποτέ δεν με "κέρδισε".

Επίσης υπολόγισε κάποια χρήματα για Phono stage και κεφαλή, εμένα μου αρέσουν (και έχω χρησιμοποιήσει) οι shure (την sc35c και τώρα την Μ97) και οι φθηνές ortofon (είχαν την 5), ωραία παίζει στο πικάπ μου και η μικρή benz (mc20e2 Νομίζω). Είχα δύο φορές clearaudio (alpha wood) από 200 ώρες πες η κάθε μια, αλλά ποτέ δεν κατάφερα να μην στραβώσω το cantilever!

Phono stage τώρα έχω το CREEK ΟΒΗ-18 ενώ είχα και το μικρό pro-ject to οποίο ταίριαζε καλύτερα στην high-ouput mc20e2 (στη θέση ΜC).

Nικόλας

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Θα σου πρότεινα το Technics SL-BD22. Αυτό βέβαια εφόσον το ηχοσύστημα που έχεις διαθέτει είσοδο Phono. Αν διαθέτει μόνο είσοδο Line-In τότε θα χρειαστείς και ένα προενισχυτή Phono.

Το TECHNICS SL-BD 22 ειναι η χειροτερη επιλογη που μπορει να κανει καποιος . Εξαιρετικα ελαφρυ ( αποσβαινει δια μαζας , δεν εχει δηλ αναρτηση) , φοβερα ευκαμπτο (σηκωνεις την μια γωνια και οι αλλες 3 ακουμπανε κατω! ) , παιρνει μονο Τ4Ρ κεφαλη και το αντιβαρο του ειναι ενα σωμμα με τον βραχιονα δηλ δεν ρυθμιζεται και φυσικα δεν υπαρχει ρυθμιση εξισορροπησης κεντρομολου antiscating (ολα τα ειχε η Μαριωρη ...) .

Υπαρχουν στην κατηγορια τιμης του προαναφερθεντος ομοιωματος πικαπ αρκετες αξιολογοτερες επιλογες :

1) STANTON T-50 ( κεφαλη Stanton 500 , belt drive , χειροκινητο) 125 ευρω
2) AKAI AP 8110 ( με κεφαλη , belt drive , ημιαυτοματο ) 140 ευρω
3) STANTON T-60 ( κεφαλη Stanton 500 , direct drive , χειροκινητο) 180 ευρω

Reaction score
7
Το TECHNICS SL-BD 22 ειναι η χειροτερη επιλογη που μπορει να κανει καποιος ...παιρνει μονο Τ4Ρ κεφαλη και το αντιβαρο του ειναι ενα σωμμα με τον βραχιονα δηλ δεν ρυθμιζεται και φυσικα δεν υπαρχει ρυθμιση εξισορροπησης κεντρομολου antiscating (ολα τα ειχε η Μαριωρη ...) .

Υπαρχουν στην κατηγορια τιμης του προαναφερθεντος ομοιωματος πικαπ αρκετες αξιολογοτερες επιλογες :

1) STANTON T-50 ( κεφαλη Stanton 500 , belt drive , χειροκινητο) 125 ευρω
2) AKAI AP 8110 ( με κεφαλη , belt drive , ημιαυτοματο ) 140 ευρω
3) STANTON T-60 ( κεφαλη Stanton 500 , direct drive , χειροκινητο) 180 ευρω
Αφού παίρνει μόνο T4P λογικό είναι να μην ρυθμίζεται το αντίβαρο και η δύναμη αντιολίσθισης. Eξάλου εισαγωγικό πικάπ είναι και ο αρχάριος δεν θέλει να ασχοληθεί με αυτά τα πράγματα. Πάντως το δίνει η Technics me κεφαλή Audio Technica (Technics Branded) και παίζει πολύ καλά για τα λεφτά του out of the box. Και έλεος δεν είναι σε καμία περίπτωση χειρότερο από τα Stanton που προτείνεις με τους άθλιους ίσιους βραχίονες με μηδενική κλήση του headshell προς αυτόν (καταστροφή για τα καημένα βινύλια) και τις ψυχρές ηχητικά κεφαλές Stanton. Εκτός αν το θέλει για επαγγελματικό σκοπό, πάω πάσο.
Πάντως αν και "ομοίωμα" πικάπ όπως το αναφέρεις σέβεται τα βινύλια σε αντίθεση με τους καταστροφείς βινυλίου που αναφέρεις πιο πάνω με τους ολόισιους βραχίονες. (Δεν αναφέρομαι στο AKAI γιατί δεν το ξέρω)
Αλήθεια το έχεις ακούσει το BD-22 με καλές κεφαλές T4P Ortofon ή Audio Technica? Αμφιβάλλω....
Σαφώς όμως τα DENON, Goldring και Pro-Ject είναι οι καλύτερες επιλογές.

Reaction score
1.988
Είδα το θέμα και μου κέντρισε το ενδιαφέρων.......
Όταν έστησα το σύστημά μου προσάθησα να επισκευάσω ένα Lenco που έπαιζε σε ένα ηχοσύστημα αγορασμένο την δεκαετία του 70, για να το έχω για την ίδια ακριβώς χρήση όπως ο φίλος MakisH, αλλά μου ήπαν οτι δεν......

Επειδή δεν γνωρίζω από πικαπ.....με τον Yamaha 757 τι μπορώ να συνδυάσω?

Για να πώ την αλήθεια κάπου σας "έχασα" με τις τεχνικές λεπτομέρειες κλπ......

Ευχαριστώ!!

Reaction score
0
Για να πώ την αλήθεια κάπου σας "έχασα" με τις τεχνικές λεπτομέρειες κλπ......
Ρώτα ! :cool_4: Προσωπικά είμαι πρόθυμος να σου πω ό,τι γνωρίζω. Οι τεχνικές λεπτομέρειες είναι εύκολο να απαντηθούν, υπάρχουν όμως και κάποιες ερωτήσεις που πρώτα απαντάει καθένας για τον εαυτό του:

• Αξίζει/έχω όρεξη να ασχοληθώ σήμερα με το βινύλιο?
  • Εφόσον έχω ήδη μια συλλογή, με ενδιαφέρει να την ακούω όπως είναι? ή θα με ενδιέφερε να την μετέτρεπα σε mp3 ή cd και να ξαναβάλω τους δίσκους στο πατάρι?
Απόφάσισε αυτά και για τα λοιπά...εδώ είμαστε.

Τώρα...
Επειδή δεν γνωρίζω από πικαπ.....με τον Yamaha 757 τι μπορώ να συνδυάσω?
Ευχαριστώ!!
Από ότι βλέπω εδώ:
http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/pdfs/moreinfo/rxv757.pdf
φαίνεται να έχει μια είσοδο για πικάπ (εκεί που λέει phono, έχει και μια γείωση παραδίπλα). Το πιο λογικό στην περίπτωση που ο ενισχυτής δεν εξηγεί και πολλά σχετικά, στρέφεσαι προς κεφαλές MM (κινητού μαγνήτη) και δη με ψηλή έξοδο (>4mv κατά τη γνώμη μου).

Reaction score
1.988
NPER,
Thanks για την απάντηση σε πρώτη φάση.....
Επειδή φεύγω από το γραφείο και δεν σκοπεύω να πιάσω πληκτρολόγιο μέχρι την Τρίτη, θα επανέλθω τότε μέ όποιες ερωτήσεις/διευκρινήσεις....

Καλή Ανάσταση!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος