Φτιάχνοντας Pc...

Reaction score
185
Γνωρίζει κανείς φίλος αν η παρακάτω σύνθεση είναι ικανοποιητική για απλή, καθημερινή χρήση (όχι HTPC) ? Για κανένα παιχνίδι, ιντερνετ, το πολύ κανένα corel ή photoshop...

ΚΟΥΤΙ
http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...6DE4D5C7F3A99F

ΜΝΗΜΗ
http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...32& tab=specs

Μ/Β
http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...5 7&tab=specs

ΣΚΛΗΡΟΣ
http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...55 &tab=specs

CPU
http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...oduct=77078 7

TV
http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...33& tab=specs

DVD-RW
http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...product=927775

Reaction score
3
Δεν ξέρω για τα άλλα κομμάτια, αλλά μακριά από Pinnacle TV card.
Δες και το αντίστοιχο θέμα που έχω βάλει για την AverMedia και θα καταλάβεις.

Reaction score
7.350
Συντομα θα χρειαστεις αρκετη μνημη ακομα (μεχρι τα 2GB) και μια καλη καρτα γραφικων αν θελεις να δουλεψεις τα vista.O 120αρης δισκος θα γεμισει γρηγορα,προτεινω ενα 250αρη ή ακομα καλυτερα συστοιχια RAID0 με 2 250αρηδες.Κατα τα αλλα μια χαρα συνθεση ειναι.

Reaction score
298
Τα κομμάτια που παραθέτεις, ilias, είναι φτηνά και επαρκή για τις απλές χρήσεις που τα προορίζεις. Στη θέση σου όμως δεν θα έπαιρνα επ' ουδενί CPU παλιάς τεχνολογίας (Pentium 4). Προτίμησε κάποιον Athlon X2 ή Core 2 Duo (αυτά αναγκαστικά πάνε με διαφορετική μητρική), έστω και αν ξεφύγεις λίγο από τον προϋπολογισμό σου. Επίσης προσανατολίσου σε RAM 2x512. Tα ΧΡ με 512 ΜΒ μνήμη δεν ....

Reaction score
185
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τα σχόλιά σας, θα προσπαθήσω να απαντήσω συνολικά μια και όλοι όντως εντοπίσατε τα αδύνατα σημεία αλλά...

...η χρήση που το προορίζω είναι για το μαγαζί τις ελεύθερες ώρες όπου είτε θα είμαι στο ιντερνετ, είτε θα παίξω κανένα παιχνίδι (δεν είμαι ιδιαίτερος φαν για 3D ή βαριά παιχνίδια, το mame είναι υπεραρκετό) άντε το πολύ πολύ να επεξεργαστώ καμμιά φωτογραφία είτε με το corel είτε με το photoshop (και πάλι όχι επαγγελματικά) και να βλέπω και λίγη τηλεόραση (αν υπάρχει κάτι που να βλέπεται).

Άρα προσπάθησα να κινηθώ στο κατώτατο οικονομικά κομμάτι της αγοράς μια και το παρόν Pc θα αντικαταστήσει celeron 333Mhz λόγω του ότι χάλασε το cd/drive του και δεν μπορώ να βρω άλλο να το αντικαταστήσω συν του ότι δεν είχε usb θύρα και δεν μπορούσα να βρω εκτυπωτή με παράλληλη θύρα σύνδεσης αλλά και να αναβαθμίσω τη γραμμή μου σε ADSL μια και νομίζω τα μοντεμ κι εκεί θέλουν usb θύρες.... από το celeron (8 χρόνια τώρα ήμουν υπέρευχαριστημένος να φανταστείτε).

Άρα στο κουτί (νομίζω) με ενδιαφέρει μόνο το τροφοδοτικό του να είναι αθόρυβο ( ο celeron δουελεύει 10 ώρες καθημερινά δίπλα μου 8 χρόνια τώρα και δεν ακούγεται καθόλου).

Η CPU ήθελα να είναι απλώς αξιόπιστη για την χρήση που το προορίζω έτσι έψαχνα μέχρι και celeron αλλά....μας τελείωσε.

Για τη μνήμη και την κάρτα γραφικών έχω υπ' όψιν μου ότι αν χρειαστώ μπορώ να προσθέσω, το M/B έχει κάποιες θύρες ελεύθερες.

Ο σκληρός, μου είναι υπέραρκετός σε χωρητικότητα, δεν πρόκειται να αποθηκεύω ταινίες ή βίντεο, απλά δεν γνωρίζω αν είναι sata ή sata2 και αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό ή αν είναι αρκετά γρήγορος.

Να πω εδώ ότι -είμαι αρχάριος- έπεσα και σε πωλητή που βαριόταν/δεν ήξερε και στην αρχή μου έδωσε ένα δίσκο 80GB που είχε όμως διαφορά στην τιμή 5 Ευρώ με τον 120ρη που έβαλα τελικά.

Γι' αυτό είπα να ρωτήσω τη γνώμη σας - και να απαντήσω και στον Κώστα Κόγια - ότι ναι μεν θέλω να είμαι κοντά στα 500 Ευρώ (με αγορά λειτουργικου + κάρτα TV) αλλά και 10-20 Ευρώ πάνω κάτω σε κάθε κομμάτι -αν πρόκειται για ουσιαστική αναβάθμιση δε θα ήταν πρόβλημα πάντα όμως για την χρήση που προανέφερα.

Για την κάρτα TV θα κοιτάξω το αντίστοιχο θέμα Κωνσταντίνε. Δεν το έχω υπ' όψιν μου. Ελπίζω ότι θα ..... δουλεύει.

Στέκομαι στο επαρκές που αναφέρει ο RDoherty αλλά να ρωτήσω το επ' ουδενί συνεχίζεις να το υποστηρίζεις για τη χρήση που προανέφερα?

Και κάτι τελευταίο... ο θόρυβος ή όχι του υπολογιστή προέρχεται μόνο από το τροφοδοτικό του ή και από τα υπόλοιπα μέρη?

Reaction score
298
Ο λόγος που είχα αρχικά στο μυαλό μου ήταν ο εξής: όταν αγοράζεις με κριτήριο το κόστος, λάβε υπ' όψη σου και τι θα γίνει σε 1-2 χρόνια. Δηλαδή τελικά μπορεί να αναγκαστείς να πετάξεις το μηχάνημα στα σκουπίδια, γιατί απλούστατα δεν σηκώνει καμμία αναβάθμιση. Καληώρα ο παλιός σου Celeron. Οπότε ουσιαστικά χάνεις λεφτά. Τον δεύτερο λόγο μου τον έδωσες εσύ μόλις τώρα: θες αθόρυβη λειτουργία. Οι P4 καίνε σαν λυχνίες Bunsen :happy_5: και συνεπώς θέλουν ψύξη, δηλαδή θόρυβο.

Όσο για την SATA2, είναι μία προδιαγραφή που δεν κάνει διαφορά διότι οι σκληροί δίσκοι δεν μπορούν ακόμη να την αξιοποιήσουν.

Reaction score
185
Ο λόγος που είχα αρχικά στο μυαλό μου ήταν ο εξής: όταν αγοράζεις με κριτήριο το κόστος, λάβε υπ' όψη σου και τι θα γίνει σε 1-2 χρόνια. Δηλαδή τελικά μπορεί να αναγκαστείς να πετάξεις το μηχάνημα στα σκουπίδια, γιατί απλούστατα δεν σηκώνει καμμία αναβάθμιση. Καληώρα ο παλιός σου Celeron. Οπότε ουσιαστικά χάνεις λεφτά. Τον δεύτερο λόγο μου τον έδωσες εσύ μόλις τώρα: θες αθόρυβη λειτουργία. Οι P4 καίνε σαν λυχνίες Bunsen :happy_5: και συνεπώς θέλουν ψύξη, δηλαδή θόρυβο.

Όσο για την SATA2, είναι μία προδιαγραφή που δεν κάνει διαφορά διότι οι σκληροί δίσκοι δεν μπορούν ακόμη να την αξιοποιήσουν.
Έχεις δίκιο σε όσα λες περί αναβάθμισης, πέρα από αυτό όμως να πάρω την γνώμη σου ως θετική ή τουλάχιστον μη αρνητική ως προς τις επιλογές μου?

Αν πω να αλλάξω σε Athlon για πιο αθόρυβη λειτουργία, υπάρχει κάτι στην ίδια κατηγορία τιμής (σε συνδυασμό με Μ/Β που όπως είπες πρέπει να αλλάξει) ή να μείνω ως έχω?

Reaction score
185
Δεν ξέρω για τα άλλα κομμάτια, αλλά μακριά από Pinnacle TV card.
Δες και το αντίστοιχο θέμα που έχω βάλει για την AverMedia και θα καταλάβεις.
Κωνσταντίνε μάλλον θα την ακυρώσω παντελώς την κάρτα TV. Kαλύτερο μου φαίνεται να βάλω μια 14άρα...... Bluesky !!!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778
Παρατηρήσεις

• Επέλεξα έναν δίσκο λογικής τιμής, ο οποίος είναι αποδεδειγμένα αθόρυβος, ενώ το ίδιο αθόρυβη είναι και η νεώτερη σειρά της Seagate, η σειρά 7200.10, την οποία πρέπει να προτιμήσεις. Αυτή τη στιγμή είναι η πλέον εξελιγμένοι σκληροί δίσκοι της αγοράς.
  • Αν τα Windows Vista σου δημιουργούν την εντύπωση ενός άγουρου προϊόντος με προβλήματα, πάρε WindowsXP, αλλά σκέψου ότι αγοράζεις κάτι ώριμο, το οποίον όμως απέρχεται, οδεύοντας προς την Ιστορία. Τί απέρχεται δηλαδή... Απήλθε να λες...
  • Μην εγκαταλείψεις τον Athlon64 ΑΜ2 (που είναι ένα εξαίσιο value for money) προς χάριν κάποιου Celeron, ενώ αξίζει να τον προτιμήσεις και έναντι των απελθέντων Pentium 4. Επίσης, ο ανεμιστήρας που τοποθετεί η AMD στα ψυγεία της είναι αποδεδειγμένα αθόρυβος, αρκεί να αερίζεται το κουτί σωστά.
  • Δεν ξέρω πόσο αθόρυβο είναι το τροφοδοτικό του κουτιού. Καλύτερα να προτιμήσεις ένα άλλο, όχι επώνυμο και τέτοια. Απλά, βρες ένα τίμιο τροφοδοτικό των 50 ευρώ, με 12άρη ανεμιστήρα.
  • Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να χωρέσω και μια καρτούλα TV. Έβαλες δύσκολα! Αλλά εντάξει, πόσο θα κοστίζει πια;
(Το screen shot προέρχεται από το eshop.gr).

Attachments

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Φτιάχνοντας Pc...

Να τονίσω κι εγώ ότι δεν αξίζει να πας, για κανένα λόγο, σε Pentium 4. Core2Duo ή έστω Athlon X2. Στα υπόλοιπα ok, απλά θα πρότεινα να βάλεις 1 GB μνήμη, αν όχι άμεσα, το συντομότερο

Reaction score
191
για καρτα tv παρε την asus απο το eshop στα 47 ευρω.ειναι pcι και εχει αναλογικη-ψηφιακη tv και ραδιο!

με 1gb εισαι μια χαρα με 512 οχι.ενας δισκος western digital 250αρης εχει 70 ευρω.

παρε τον 4300 και την abit ab9 που ειναι αρκετα φθηνα.

Reaction score
185
Σας ευχαριστώ όλους... μάλλον πάω προς..... τι άλλο, Athlon (Θεού θέλοντος αλλά και...Κων Κόγια - RDoherty) μάλλον δεν έχω καλύτερες επιλογές.

Θα ψάξω λίγο (τα οικονομικά μου) αν θα βάλω τώρα 2 μνήμες ή αργότερα.

Η τηλεόραση ....αποβλακώνει (δεν το ψάχνω πλέον).

Στο Μ/Β θα εμπιστευτώ τον Δρ. Αυτή που προτείνεις Κώστα έχει On board vga ή όχι?

Η κάρτα γραφικών (retail) σημαίνει μεταχειρισμένη/επισκευασμένη? Λέω να κόψω λίγο και από τον σκληρό (και σκέφτομαι και από το.... λειτουργικό) και να πάω σε μια καλύτερη.

Και όταν με το καλό κυκλοφορήσουν τα vista να τα εγκαταστήσω....γίνεται?

Πάω να μελετήσω....

Ευχαριστώ και παλι...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778
Όχι, δεν έχει VGA on board. Ο όρος retail σημαίνει ότι η κάρτα παρέχεται στη δική της, ατομική συσκευασία "βιτρίνας", σε κουτί, και όχι χύμα (bulk).

Reaction score
5
Κώστα, το screenshot διαβάζεται σχετικά δύσκολα. Ίσως σε gif να φαινόταν καλύτερα σε αυτό το μέγεθος/dpi.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778
Άκη, έχεις δίκιο. Το πρόβλημα είναι ότι υπέστη αυτόματο resize κατά το ανέβασμα. Μήπως θα ήταν δυνατό να γίνουν ευρύτερα τα όρια μεγέθους των εικόνων που αναβάζουμε;

GTX

Reaction score
39
Να πω ότι το κουτί που είχε διαλέξει ο Ηλίας αρχικά περιέχει τροφοδοτικό 420w και αν δε κάνω λάθος δε κάνει και ιδιαίτερο θόρυβο. Ίσως τον συμφέρει περισσότερο να πάρει αυτό το κουτί τελικά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.670
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale