Φως ή σκοταδι???

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Μηνύματα
3.198
Reaction score
195
Εν οψει του συγκριτικου προβολεων του AVsite, με ενδιαφερει παρα πολυ να δω την αποψη των μελων πανω σ'αυτο το θεμα.
Μερικοι προτιμουν φωτεινους προβολεις και αλλοι, προβολεις με χαμηλοτερη φωτεινοτητα, για τους δικους τους λογους.
Προσωπικα, προτιμω ενα προβολεα, που θα εχει μεγαλη εως πολυ μεγαλη φωτεινοτητα. Ενας λογος ειναι το μεγεθος οθονης. Οσο μεγαλυτερο, τοσο καλυτερο. Σε μεγαλα μεγεθη ομως, η φωτεινοτητα της εικονας μειωνεται αισθητα. Αρα για να μπορουμε να εχουμε ζωντανη εικονα σε μεγαλο μεγεθος, πρεπει να εχουμε ενα φωτεινο προβολεα.
Ο αλλος λογος, ειναι η πτωση της φωτεινοτητας με την παροδο του χρονου. Ενας πολυ φωτεινος προβολεας θα δωσει περισσοτερες ωρες με υψηλη φωτεινοτητα απ'οτι ενας με χαμηλη φωτεινοτητα.
Για την θεαση με περιφερειακο φωτισμο, δεν αναφερομαι καθολου, γιατι ειναι απαραδεκτη σε περιπτωση ποιοτικων προβολων.
Στις περισσοτερες των περιπτωσεων, ολοι οι νεοι προβολεις ειναι σε θεση να προσφερουν ικανοποιητικη φωτεινοτητα μεχρι καποια μεγεθη οθονης. Τωρα που το HD ομως βρισκεται στην ζωη μας και το μεγεθος της οθονης μπορει να μεγαλωσει μεχρι και 200", ποιος ο λογος να παραγονται προβολεις (και δη 1080) με χαμηλες φωτεινοτητες?
 


Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.315
Reaction score
31.095
Κι εγώ προτιμώ φωτεινότητα που ούτως ή άλλως την ελέγχεις όσο χρειάζεται από τα μενού.
Και όπως λέω καλύτερα να έχεις και να περισσεύει παρά να θέλεις κι άλλη και να μη φτάνει.
 

Μηνύματα
1.251
Reaction score
12
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ said:
Τωρα που το HD ομως βρισκεται στην ζωη μας και το μεγεθος της οθονης μπορει να μεγαλωσει μεχρι και 200", ποιος ο λογος να παραγονται προβολεις (και δη 1080) με χαμηλες φωτεινοτητες?

Γιατί μετά από ένα χρόνο θα βγούν νέοι προβολείς οι οποίοι θα είναι βελτιωμένοι σε αυτόν τον τομέα με μεγαλύτερη φωτεινότητα.Πώς αλλοιώς θα μπούμε πάλι εμείς στο λούκι να αγοράσουμε τα νέα μοντέλα τους;
Κάθε χρόνο βγαίνουν τα καινούργια μοντέλα τα οποία είναι λίγο καλύτερα τόσο ωστε να δικαιολογεί για κάποιους την αντικατάσταση αυτών που ήδη έχουν.
Φαντάζομαι πως η τεχνολογία και η γνώση που υπάρχει σήμερα ειναι σε θέση να μας δώσει πολύ καλά μηχανήματα αλλά δεν το κάνουν αυτό όχι για το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά γιατί μάλλον υπάρχει καποιος άλλος λόγος εμπορικός.
Ποιά θα ήταν η τιμή ενός τέτοιου προβολέα;
Πόσοι θα τον αγόραζαν;
Και αν τον αγόραζαν μετά τί γίνεται;
Με την τακτική που ακολουθείται σήμερα εγώ εχω αλλάξει ήδη ένα προβολέα μέσα σε 9 μήνες και τώρα που βγαίνουν οι 1080π αρχίζω να σκέφτομαι οτι χρειάζεται αναβάθμιση. Είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν πολλοί εδώ μέσα που έχουν αλλάξει δυο και τρείς προβολείς με αυτά τα τερτίπια.
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.384
Μηνύματα
3.078.270
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ
Top