Φωτα xenon

Reaction score
264
Ειμαι ασχετος με το θεμα αυτο και θελω την βοηθεια σας.Θελω εγω και ακομη 2 φιλαρακια να βαλουμε στα αυτοκινητα μας φωτα xenon.Βασικα να μην μας παει ο κουκος αιδονι.
Τι μαρκες υπαρχουνε?
Ποσο παει το μαλι?
Ειναι ευκολη η τοποθετηση?
Τι πρεπει να προσεξουμε στις προδιαγραφες?
Θελω τις προτασεις σας.

Ευχαριστω πολυ.

Reaction score
1.846
Απάντηση: Φωτα xenon

Μάρκες πολλές. :107:

Θέματα
1. Οι καλύτερες και ακριβότερες είναι οι Κορεάτικες
2. Οι απλές κοστίζουν ~140 ευρά για τη μια σκάλα, εκτός αν έχεις H4 (διπλή λάμπα) οπότε πάμε στα ~250 ευρά.
3. Μόνο αυτές που έχουν digital ballast (~240 ευρά) είναι κατάλληλες για τη μεγάλη σκάλα. Οι άλλες έχουν υστέρηση στο άναμα και δεν έχεις σινιάλο.​

Έχω βάλει, εδώ και ~1 μήνα, στο Civic Type S, κινέζικα (Thunder) στη μεσαία σκάλα και έχω μείνει μ@λ@κ@ς. Η διαφορά είναι τεράστια!
:111:

Reaction score
51

Και μη βάλεις πάνω από 6000° Kelvin.
Προσωπικά θα πήγαινα σε Xenon γύρω στους 4300°Κ που είναι το απόλυτο λευκό.
Ακόμα και στους 6000°Κ υπάρχει τάση προς το μπλε, αν και είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Reaction score
1

Εγώ θα έλεγα να μην βάλεις. Είναι τόσο ενοχλητικά για τους άλλους...

Reaction score
164
Απ' όσο γνωρίζω, λόγω διαφορετικής διασποράς της δέσμης, οι λάμπες Xenon χρειάζονται και αλλαγή κατόπρων ή/και πρισμάτων στο φανάρι.

Reaction score
264

το αμαξι μου εχει λαμπες Η7 και 4 φαναρια.Τα 2 για την μικρη σκαλα και τα αλλα 2 για την μεγαλη.Να βαλω και στην μεγαλη σκαλα xenon η' θα στραβωνω ευκολα τους απεναντι και πια μαρκα προτεινεται?

Reaction score
460
φώτα xenon μη εργοστασιακά (χωρίς αυτόματο σύστημα ρύθμισης του ύψους της δέσμης φωτός) απλά στραβώνουν τους απέναντι και τους μπροστινούς σε βαθμό επικίνδυνο...!

Reaction score
34
θα ελεγα οτι η πλειοψηφια αυτών που έχουν AFTER MARKET XENON τα έχει αρυθμιστα μάλλον απο αγνοια ή και αδιαφορία.

Reaction score
1.846

Σωστό. Θα το τροποποιούσα πως η πλειοψηφία αγοράζει τα φώτα xenon από εμπόρους κουκουρούκου (ένας στη γειτονιά μου με ρούχα πουλάει και xenon :111: ) και κάνουν μόνοι τους την εγκατάσταση με τη μέθοδο άρπακόλα. Ποιος να ρυθμίσει σωστό ύψος, τι λέμε τώρα! Όπως κάτσει! :440:

Reaction score
108
Αγοραζοντας απο ιντερνετ οι τιμες ειναι 50% κατω απο αυτες που αναφερατε. Διαφορες σε μαρκες δεν υπαρχουν καθως ειναι ολα κινεζικα η κορεατικα. Κανενα siemens, bosch ή philips δεν ειναι απο αυτες τις εταιριες που αναγραφονται. Ειναι ολα απομιμισεις! Οποτε αγοραστε κατι φτηνο ειναι το ιδιο με το κατα πολυ ακριβοτερο "Bosch"! Αλλωστε στα επισημα site των εταιριων αυτων αναφερεται οτι ποτε δεν προκειται να κυκλοφορησουν after market kit xenon γιατι δεν ειναι δυνατο να δουλεψουν σωστα χωρις να στραβωνουν τους απεναντι.
Επισης η καλυτερη θερμοκρασια λευκου ειναι 4300Κ-4700Κ που ειναι σαν τα εργοστασιακα xenon εντελως λευκο φως και οχι μπλε. Επισης οσο ανεβαινει η θερμοκρασια λευκου μειωνεται η φωτεινοτητα.

Reaction score
1.846
Απάντηση: Re: Φωτα xenon

Αγοραζοντας απο ιντερνετ οι τιμες ειναι 50% κατω απο αυτες που αναφερατε ...
Επισης η καλυτερη θερμοκρασια λευκου ειναι 4300Κ-4700Κ που ειναι σαν τα εργοστασιακα xenon εντελως λευκο φως και οχι μπλε ...
Δεν είναι άσκοπο να βάλεις κάποια links για να βοηθήσεις αυτούς που ενδιαφέρονται. Οι τιμές που είπα, είναι της ελληνικής αγοράς, συνήθως με τοποθέτηση.
Η κανονική θερμοκρασία λευκού είναι οι 6.000 βαθμοί, αυτό είναι αναμφισβήτητο. Οι πιο "θερμές" μπλεδίζουν και οι πιο "ψυχρές" κιτρινίζουν.

Reaction score
108
Θεωρητικα οντως το πραγματικο λευκο ειναι στους 6400Κ. Στα xenon ομως στους 6000Κ το φως εχει ηδη μια μπλε αποχρωση, και προσωπικα μου φαινεται απο ασχημο εως κιτς! Συν του οτι πεφτει η φωτεινοτητα οσο ανεβαινουν τα κελβιν και βλεπεις και χειροτερα λογω του χρωματικου φασματος.
Για λινκς δεν εχω καποιο συγκεκριμενο ον-λαιν σοπ, με μια αναζητηση στο ebay μπορει κανενας να βρει οτι xenon θελει σε τιμες αρκετα κατω των 100 ευρω με μεταφορικα. Τωρα για την τοποθετηση, οποιος δεν μπορει να την κανει μονος του πηγαινει σε καποιο ηλεκτρολογειο πχ. Παλι φτηνοτερα συνολικα θα στοιχισει.

Reaction score
264

Εχω δει ενα ιβιζα 2004 μοντελο που εχει xenon με λαμπες 6.000κ και μπλεδιζει το χρωμα απο τα φωτα, κατι που χαλαει λιγο,οποτε παμε για πιο χαμηλα.Ξερει να μου πει κανενας απο εδω μεσα καποιο σοβαρο καταστημα στην Αθηνα να μου κανει την δουλεια σωστα χωρις προβληματα?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.121

φώτα xenon μη εργοστασιακά (χωρίς αυτόματο σύστημα ρύθμισης του ύψους της δέσμης φωτός) απλά στραβώνουν τους απέναντι και τους μπροστινούς σε βαθμό επικίνδυνο...!
Πράγματι, τα "όπως λάχει" aftermarket xenon, δεν είναι απλή καγκουριά, είναι εγκληματική αδιαφορία για την ασφάλεια.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Μα αφου διαφημιζετε στο Avsite, γιατι δεν κανετε μια βολτα προς τα εκει;

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Re: Φωτα xenon

Πράγματι, τα "όπως λάχει" aftermarket xenon, δεν είναι απλή καγκουριά, είναι εγκληματική αδιαφορία για την ασφάλεια.
Γιατί, υπάρχουν after market Xenon που δεν είναι "όπως λάχει";

Το ότι θέλουν άλλα φανάρια, δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν. Όλοι αλλάζουν τις λάμπες και μόλις σου έρθει ο κάγκουρας από απέναντι νιώθεις σαν τον λαγό στη μέση του δρόμου. :141:

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φωτα xenon

Γιατί, υπάρχουν after market Xenon που δεν είναι "όπως λάχει";

Το ότι θέλουν άλλα φανάρια, δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν. Όλοι αλλάζουν τις λάμπες και μόλις σου έρθει ο κάγκουρας από απέναντι νιώθεις σαν τον λαγό στη μέση του δρόμου. :141:

Παιδιά δεν είναι έτσι.....
Μη τα τσουβαλιάζουμε τα πράγματα.....

Αρχικά να (ξαν)αναφέρω πως η σωστή λάμπα θα πρέπει να παίξει στους 4300°Κ (ή ελάχιστα παραπάνω) που δίνει εντελώς λευκό χρώμα στο φως (που είναι πιο ξεκούραστο για όλους και δίνει καλύτερο αποτέλεσμα στο δρόμο για τον οδηγό).
Ακόμα και 6000°Κ να μπουν, θα αρχίσει να μπλεδίζει......
Και δεν θέλω να συζητήσω καν για παραπάνω......

Μην μπερδεύουμε το θέμα της θερμοκρασίας με όσα ξέρουμε από τους προβολείς ή τις τηλεοράσεις.....

Από εκεί και μετά να ξέρουμε και μερικά βασικά:
1. Μετά την τοποθέτηση των Xenon θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ρύθμιση στα σώματα των φώτων. Όχι την εσωτερική (από το ταμπλό) αλλά με το μηχάνημα των συνεργείων (ελπίζοντας πως θα είναι σωστό και όχι λάθος το μηχάνημα)

2. Δεν καταργούμε ποτέ το «καπάκι» που υπάρχει εσωτερικά στα φανάρια, μπροστά από τις λάμπες. Πολλοί το καταργούν (γιατί δεν χωρούν οι νέες λάμπες) και οι απέναντι αυτοκτονούν.....

3. Η ηλεκτρική ρύθμιση ύψους των φώτων από το εσωτερικό υπάρχει για κάποιο λόγο.....Όταν λοιπόν φορτώνουμε το αυτοκίνητό μας, δεν θα μας πέσει ο πόλος :116: να κάνουμε μια ρύθμιση για να μην τυφλώνουμε τους απέναντι......Η θέση 0 είναι συνήθως μόνο για να υπάρχει οδηγός και συνοδηγός. Όταν μπαίνουν πίσω επιβάτες αλλάζουμε κλίμακα (πχ 1) κοκ

Και κάτι τελευταίο....
Επειδή το πολύ λαμπερό φως των Xenon είναι εντυπωσιακό για τα μάτια και ιδιαίτερα όταν ξεχωρίζει τόσο πολύ από τα κλασικό λευκοκίτρινο των μη-Xenon, είναι λογικό να μας «τραβάει» το βλέμμα. Αν συνεχίσετε να κοιτάτε στο δρόμο, δεν θα σας ενοχλούν (εξαιρώ τα αρρύθμιστα κλπ)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.933
Members
38.627
Νεότερο μέλος
hatzopou