ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ TV CRT PHILIPS 36PW9618/12

Reaction score
27.147
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ.

ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΤΩΝ CRT TV.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ.
1.ΘΕΛΕΙ 2 ΓΕΡΟΔΕΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ 4ο ΟΡΟΦΟ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ 80 ΚΙΛΑ!!!!!
2.ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΙΖΕΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΣΤΡΩΝΕΙ. ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΕ.

3. ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΜΕΣΑ-ΕΞΩ.

4.EXΩ ΤΟ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ Τ/Χ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.

5.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΗΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑ ΠΟΤΕ.
ΙΣΩΣ ΒΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΟΥΑΛ.

ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

http://download.p4c.philips.com/files/3/36pw9618_12/36pw9618_12_pss_.pdf

Reaction score
27.147
ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ.....

Reaction score
362
Η τηλεόραση είναι φοβερή!

Έχω τη 32άρα 32PW9618/58 (ολόϊδια εμφανισιακά με τα ίδια περιφερειακά) που πήρα μεταχειρισμένη πριν 4 χρόνια με 17,5 χιλιάδες ώρες λειτουργίας, επίσης με τα ασύρματα περιφερειακά. Ήταν και είναι σε κατάσταση καινούργιας. Ο προηγ. ιδιοκτήτης την είχε σε άψογη κατάσταση. Φοβερή τηλεόραση όταν παίζει στο Pixel Plus ή στο Movie Plus με άριστο σήμα π.χ. μέσω κάποιου κορυφαίου DVD Player. Έχω πάνω της ένα Pioneer DV868 που πήρα επίσης μ/χ. Στην αμερικάνικη έκδοση του AVATAR η εικόνα είναι εξωπραγματική για "απλή" τηλεόραση όπως και ο ήχος Dolby Digital με το ενσωματωμένο υπογούφερ. Τα πράγματα αντιστρέφονται με απλό σήμα από τα κανάλια μέσω κεραίας όπου είναι ίσως χειρότερη από μια απλή CRT των 50 Hz. Σε σήμα δορυφορικής όλα εξαρτώνται από τη ποιότητα του κάθε καναλιού.
Έχει όμως και τα μείον της όπως κάποια τεχνουργήματα που εμφανίζονται σε πολύ γρήγορη κίνηση (ουρές και πιξελιάσματα που δεν μπορεί να αποφύγει το Pixel Plus), και το cloudness δηλ. περίεργες σκιές σα συννεφάκια σε γαλάζιο ουρανό ή σε πλήρες λευκό στην οθόνη. Το πρόβλημα έχει να κάνει γενικά με τη τεχνολογία των 100 Hz στις παλιές CRT.

Πλησιάζει τις 20000 ώρες και παίζει σα καινούργια. Η απόδοσή της φοβερή. Χρώματα, μαύρο, λεπτομέρεια, ήχος. Επίσης και το βάρος της εξωπραγματικό.. Θέλει γερό έπιπλο. Προσωπικά της έφτιαξα ένα DIY που έδεσε χρωματικά μαζί της.
Στο τ/χ της και μένα κάτι κουνούσε μέσα. Το άνοιξα προσεκτικά και αυτό που βρήκα ήταν ένα μικροσκοπικό κομμάτι πλαστικού.

Αν η συγκεκριμένη τηλεόραση του φίλου που τη χαρίζει δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα τότε αυτός που θα τη πάρει αν της δώσει άριστο σήμα θα καταλάβει πως παίζει μια καλή CRT.

Αν ήμουν Αθήνα θα έμπαινα στη λίστα κι ας μην έχω που να τη βάλω.

Reaction score
27.147
ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ?

ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΡΥΦΟ ΜΕΝΟΥ?

ΥΓ. ΚΑΙ ΜΕΝΑ Η 9618 ΕΙΝΑΙ.
ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.

Reaction score
362
ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ?

ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΡΥΦΟ ΜΕΝΟΥ?
Για να μπείς στο service menu που το χρησιμοποιούν υποτίθεται μόνο οι τεχνικοί, πατάς με σειρά και γρήγορα στο τ/χ: 062596 και το πλήκτρο i+ (αν θυμάμαι καλά το κάτω αριστερά πλήκτρο) ;) και μετά ένα οποιοδήποτε πλήκτρο π.χ. menu. Το πρώτο πράγμα που θα δεις είναι το operation hours. Το βρήκα και στο αγγλικό avforums:
http://www.avforums.com/threads/phi...umbers-required-from-service-menu-sos.145797/

ΥΓ. ΚΑΙ ΜΕΝΑ Η 9618 ΕΙΝΑΙ.
ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.
Εεεεμ, γι αυτό έγραψα και εγώ ότι είναι ολόϊδια η δική μου με τη φωτό...

Last edited:

Reaction score
362
Λάθος, είναι το πλήκτρο κάτω από το 7.

81OVDck5KbL__SL1500_.jpg

Πατάς με σειρά ένα-ένα: 0 - 6 - 2 - 5 - 9 - 6 - ι+ - οποιοδήποτε πλήκτρο.

Reaction score
27.147
Για να μπείς στο service menu που το χρησιμοποιούν υποτίθεται μόνο οι τεχνικοί, πατάς με σειρά και γρήγορα στο τ/χ: 062596 και το πλήκτρο i+ (αν θυμάμαι καλά το κάτω αριστερά πλήκτρο) ;) και μετά ένα οποιοδήποτε πλήκτρο π.χ. menu. Το πρώτο πράγμα που θα δεις είναι το operation hours. Το βρήκα και στο αγγλικό avforums:
http://www.avforums.com/threads/phi...umbers-required-from-service-menu-sos.145797/

Εεεεμ, γι αυτό έγραψα και εγώ ότι είναι ολόϊδια η δική μου με τη φωτό...

ΟΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΣΤΙΣ ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙ 1680 ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.

Reaction score
362
Μήπως είχε γίνει επισκευή από τεχνικό και άλλαξε κάποια πλακέτα;

Μήπως λέει 16800;

Μήπως πράγματι έχει παίξει τόσο λίγο; (Ο προβολέας μου π.χ. που τον έχω από το 2004 στο ταβάνι αλλά έχει ελάχιστη χρήση έχει 860 ώρες λειτουργίας) Λέω, μήπως;

Reaction score
27.147
OXI!

1680 ΛΕΕΙ!

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙ 16800 ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ 5 ΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.

Reaction score
27.147
ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΕΙ 1682 ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΨΗΦΙΑ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΟΙ ΩΡΕΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΑΓΕ ΣΤΙΣ 100,000 ΩΡΕΣ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΑΧΥΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ?

ΜΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΑΝΤΩΣ.

ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΓΙΝΕ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΩ UPS ΒΡΗΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 2 ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΠΟΣΤ.

ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

Reaction score
27.147
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.

ΕΧΟΥΜΕ 2 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ.

1.makis.pol

KAI

2.alexander.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.

Reaction score
362
ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΕΙ 1682 ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΨΗΦΙΑ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΟΙ ΩΡΕΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΑΓΕ ΣΤΙΣ 100,000 ΩΡΕΣ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΑΧΥΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ?

ΜΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΑΝΤΩΣ.

ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΓΙΝΕ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΩ UPS ΒΡΗΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 2 ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΠΟΣΤ.

ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?
Για τις 100.000 ώρες είναι αδύνατο για 2 λόγους:

1) Για την απόδοση:
Μετά από 100.000 ώρες η φωτεινότητα (ειδικά σε μια 36άρα που λόγω μεγέθους έχει και γρηγορότερη πτώση με τη χρήση) θα είχε πέσει τόσο που η εικόνα (αν φαινόταν καν) θα ήταν στη καλύτερη περίπτωση αχνή. Το ίδιο και τα χρώματα.

2) Με αριθμούς:
Η τηλεόραση πρέπει να είναι παραγωγής 2003-2004.
Ας υποθέσουμε του 2003.
Έχουμε λοιπόν ηλικία 11 χρόνια.
11 χρόνια x 365 ημέρες x 24 ώρες = 96.360 ώρες
Ακόμη και αν ήταν ασταμάτητα ανοικτή από καινούργια μέχρι σήμερα, μετά βίας θα έπιανε τις 100.000 ώρες.

Την είχες έτσι συνέχεια ανοικτή;

(Τη 32άρα μου την αγόρασα το Πάσχα του 2011. Μπαίνοντας στο service menu είχα δεί τότε περίπου 17.600 ώρες. Στη συνέχεια των menu γράφει (όπως και στη δική σου) το firmware των πλακετών, μαζί και την ημερομηνία εγκατάστασης αυτών των firmware. Στη δική μου λέει αν θυμάμαι καλά, "May 2004" (Μάϊος 2004) προφανώς την ημερομηνία που μπήκε το firmware φεύγοντας από το εργοστάσιο. Υπολογίζοντας είδα ότι στα 7 χρόνια ζωής της έπαιζε κατά μέσο όρο 7 ώρες τη μέρα, φυσιολογικό νούμερο (αν όχι πολύ) για μια οικιακή τηλεόραση:
7 χρόνια x 365 ημέρες x 7 ώρες = 17.885 ώρες)

Last edited:

Reaction score
390
Καλημέρα παιδιά.
Εχω ακόμη την 32,την οποία χρησιμοποιώ σαν τρίτη TV.
Την είχα αγοράσει το 2004 από το ΡΑΔΙΟ-ΚΟΡΑΣΙΔΗ 2000 euro.
Πραγματικά εκπληκτική TV,ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα από άποψη εικόνας και ήχου.
Τυχερός ο νέος ιδιοκτήτης.

Reaction score
5.673
Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Γρηγόρη και γραπτώς για την εξαίρετη κίνηση του .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll