ΧΡΗΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΓΙΑ ΡΕΖΕΡΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Reaction score
27
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη,
Θα ήθελα να ανοίξω αυτό το θέμα με αφορμή την προσωπική εμπειρία που είχα πριν από λίγο καιρό.
Κάποια στιγμή έμεινα από λάστιχο και όταν πήγα να τοποθετήσω την ρεζέρβα για να πάω έως το κοντινότερο βουλκανιζατέρ διαπίστωσα ότι η ρεζερβα μετά από 14 χρόνια ήταν διαλυμένη...
Αυτό θα πει κάποιος είναι λογικό έως ένα σημείο. Το τρελό είναι και λογικά θα το γνωρίζετε πολλοί από σας ότι ρεζέρβες μικρής διάστασης δεν υπάρχουν στην αγορά και αν κάνεις ειδική παραγγελία, κοστίζει περισσότερο και από μία καινούργια τετράδα ελαστικών κανονικών διαστάσεων.

Κατά την αναζήτηση που έκανα, ένας φίλος που πρότεινε να αγοράσω ένα ελαστικό μοτοσυκλέτας με συμβατές διαστάσεις (ρεζέρβας) που εννοείται κοστίζει πολύ φθηνότερα. Θα εκτιμούσα τις απόψεις και τα φώτα σας σχετικά με το θέμα αυτό και αν έχει λογική η πρόταση του φίλου.
Ευχαριστώ..

Reaction score
27
Αυτή ήταν και η δική μου ανησυχία. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο στις προδιαγραφές των ελαστικών μοτοσυκλετών είδα ότι αντέχουν στο μισό περίπου βάρος του αυτοκινήτου μου. Βεβαια αναφέρουν το μέγιστο φορτίο σε συνδυασμό και με την μέγιστη ταχύτητα. Εκεί είχα κενό. Γιατί εγώ αυτό το ελαστικό θα το ήθελα μόνο μέχρι το επόμενο βουλκανιζατέρ με 20 χλμ και όχι για να πάω ....ταξίδι....Όπως το βλέπω θα μπαίνει πρόκα και θα καλώ οδική λες και είμαι καμία γιαγιά που δεν έχει ιδέα...👩‍🦳

Reaction score
27.911
Αυτή ήταν και η δική μου ανησυχία. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο στις προδιαγραφές των ελαστικών μοτοσυκλετών είδα ότι αντέχουν στο μισό περίπου βάρος του αυτοκινήτου μου. Βεβαια αναφέρουν το μέγιστο φορτίο σε συνδυασμό και με την μέγιστη ταχύτητα. Εκεί είχα κενό. Γιατί εγώ αυτό το ελαστικό θα το ήθελα μόνο μέχρι το επόμενο βουλκανιζατέρ με 20 χλμ και όχι για να πάω ....ταξίδι....Όπως το βλέπω θα μπαίνει πρόκα και θα καλώ οδική λες και είμαι καμία γιαγιά που δεν έχει ιδέα...👩‍🦳
ΤΙ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ?

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
45.048
....ειναι καποια μοντελα αυτοκινητου που λεγεται οτι πανε και σε 3 ροδες... ή μπορεις να αλλαξεις τυπο οχηματως σε κατι που να εχει ρεζερβα προσιτου (οικονομικα) τυπου...να ας πουμε τρικυκλο... 🐒
Πατεντες και ιδεες μπορει κανεις να δει στο νημα "πατεντες και πυρηνικη υδραυλικη" :king: :angel:

-> το ενδεδειγμενο ειναι να γινεται ελεγχος της ρεζερβας, μια φορα το χρονο και πριν απο μεγαλα ταξιδια. Καποια τουτου εχουν ροδα, και καποια καποιο τροχο με καποιες προδιαγραφες οριων ασφαλειας...αυτο απλα το γραφω για να μην καταληξει κανεις να γινει ρομπα στο αλλο νημα που λεγεται τροχαια ατυχηματα...

Last edited:

Reaction score
27
....ειναι καποια μοντελα αυτοκινητου που λεγεται οτι πανε και σε 3 ροδες... ή μπορεις να αλλαξεις τυπο οχηματως σε κατι που να εχει ρεζερβα προσιτου (οικονομικα) τυπου...να ας πουμε τρικυκλο... 🐒
-> το ενδεδειγμενο ειναι να γινεται ελεγχος της ρεζερβας, μια φορα το χρονο και πριν απο μεγαλα ταξιδια. Καποια τουτου εχουν ροδα, και καποια καποιο τροχο με καποιες προδιαγραφες οριων ασφαλειας.
Πατεντες και ιδεες μπορει κανεις να δει στο νημα "πατεντες και πυρινικη υδραυλικη" :king: :angel:
Σαν άνθρωπος είμαι νοικοκύρης και δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ πατέντες σε κάτι τόσο σημαντικό που αφορά την ασφάλεια τη δική μου και της οικογένειας μου. Είναι όμως τραγικό να μην υπάρχουν στην αγορά, ενώ κυκλοφορούν εκατομμύρια αυτοκίνητα, ρεζέρβες μικρής διάστασης σε λογική τιμή. Είναι ντροπή κυρίως για τις αντιπροσωπείες οι οποίες ενώ κάποτε πωλούσαν αμάξια με χώρο ΜΟΝΟ για μικρή ρεζέρβα στο πορτ παγκάζ, να μην υποστηρίζουν τους πελάτες τους και να μας λένε ούτε λίγο ούτε πολύ κόψε τον λαιμό σου. Και εγώ ρωτώ. Άντε και σε αφήνει το λάστιχο στην Αθήνα ή σε κάποια πόλη. Φωνάζεις την οδική και σε μισή με μία ώρα το λύνεις. Αν σε αφήσει το λάστιχο στην μέση του πουθενά σε διακοπές τι κάνεις? Περιμένεις 1-2 μέρες να έρθει ο γερανός??? ή θα πρέπει να δώσω 500€ για ρεζέρβα ενώ η τετράδα μου κοστίζει 350€ ή μήπως θα πρέπει να βάλω κοτσαδόρο με συρόμενο για να κουβαλάω και κανα δύο λάστιχα spare???
Πατεντες και ιδεες μπορει κανεις να δει στο νημα "πατεντες και πυρηνικη υδραυλικη" :king: :angel:

-> το ενδεδειγμενο ειναι να γινεται ελεγχος της ρεζερβας, μια φορα το χρονο και πριν απο μεγαλα ταξιδια. Καποια τουτου εχουν ροδα, και καποια καποιο τροχο με καποιες προδιαγραφες οριων ασφαλειας...αυτο απλα το γραφω για να μην καταληξει κανεις να γινει ρομπα στο αλλο νημα που λεγεται τροχαια ατυχηματα...
ΤΙ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ?
120/80/16

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
45.048
ντροπη τους... οπως και να εχει.
μισο ομως 500 για λαστιχο ? ή μαζι με τη ζαντα ?
(εγω εχω ροδα...τσαντα και κοπανα!?)
υγ: η ζαντα θα ελεγα με το αθωο μου μυαλο τι να παθει το σιδερο !?

Last edited:

Reaction score
26.146
ενδιαφέρον
αν χωράει στην γούβα δες λίγο μεγαλύτερο πχ αυτό
πιο φθηνό https://mpalogiannis.gr/shop/tyres/continental-t125-80r16-97m-scontact/

και είναι όντω για ρεζέρβα ανάγκης, να υποθέσω ρώτησες εκεί που κάνεις service το αυτοκίνητο και όχι σε κατάστημα ελαστικών

Reaction score
27
ντροπη τους... οπως και να εχει.
μισο ομως 500 για λαστιχο ? ή μαζι με τη ζαντα ?
(εγω εχω ροδα...τσαντα και κοπανα!?)
υγ: η ζαντα θα ελεγα με το αθωο μου μυαλο τι να παθει το σιδερο !?
Και γω αυτό είπα, αλλά δεν πουλάνε μόνο το λάστιχο. Σου δίνει μαζί υποχρεωτικά και τη ζάντα και το σχετικό kit (Γρύλο κλπ) Τι να τα κάνω ? Έχω..
ενδιαφέρον
αν χωράει στην γούβα δες λίγο μεγαλύτερο πχ αυτό
πιο φθηνό https://mpalogiannis.gr/shop/tyres/continental-t125-80r16-97m-scontact/

και είναι όντω για ρεζέρβα ανάγκης, να υποθέσω ρώτησες εκεί που κάνεις service το αυτοκίνητο και όχι σε κατάστημα ελαστικών
Ρώτησα και σε αντιπροσωπείες και στον εισαγωγέα της μάρκας του αυτοκινήτου και σχεδόν όλους τους μεγάλους εμπόρους ελαστικών. Μην λέμε ονόματα.

Reaction score
26.146
ε παρε τον μπαλογιάννη πως τον λένε που λέει οτι έχει διαθέσιμο έτοιμο με 85 ευρώ

gid

Reaction score
10.422
Μια πιο ορθόδοξη εναλλακτική είναι να κοιτάξεις για κιτ επισκευής μαζί με αμπούλες αέρα αναπλήρωσης.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
45.048
Και γω αυτό είπα, αλλά δεν πουλάνε μόνο το λάστιχο. Σου δίνει μαζί υποχρεωτικά και τη ζάντα και το σχετικό kit (Γρύλο κλπ) Τι να τα κάνω ? Έχω..
ντεν παιζονται ! ισως βρεθει κατι μεσα απο τα παρπανω λινκς...τι να πω.. :(

1673370622610.png

Last edited:

gonis

Luger
Reaction score
12.609
Η άλλη λύση είναι Οδικη βοηθεια στην ασφάλεια του αυτοκινήτου (αν δεν έχεις) και ξεμπερδευεις;)

Reaction score
26.146
Αυτό δεν είναι πάντα λύση , αν είσαι μακρυά μπορεί να περιμένεις πολλές ώρες.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
45.048

παντως αν κανουν οι ροδες για μοτοσυκλετα στο αυτοκινητο...θα σκεφτομουν επισης την αλλαγη πικαπ...ερρρ...οχηματως...σε κατι πιο συχρονο...🐒 just a thought

Reaction score
177
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη,
Θα ήθελα να ανοίξω αυτό το θέμα με αφορμή την προσωπική εμπειρία που είχα πριν από λίγο καιρό.
Κάποια στιγμή έμεινα από λάστιχο και όταν πήγα να τοποθετήσω την ρεζέρβα για να πάω έως το κοντινότερο βουλκανιζατέρ διαπίστωσα ότι η ρεζερβα μετά από 14 χρόνια ήταν διαλυμένη...
Αυτό θα πει κάποιος είναι λογικό έως ένα σημείο. Το τρελό είναι και λογικά θα το γνωρίζετε πολλοί από σας ότι ρεζέρβες μικρής διάστασης δεν υπάρχουν στην αγορά και αν κάνεις ειδική παραγγελία, κοστίζει περισσότερο και από μία καινούργια τετράδα ελαστικών κανονικών διαστάσεων.

Κατά την αναζήτηση που έκανα, ένας φίλος που πρότεινε να αγοράσω ένα ελαστικό μοτοσυκλέτας με συμβατές διαστάσεις (ρεζέρβας) που εννοείται κοστίζει πολύ φθηνότερα. Θα εκτιμούσα τις απόψεις και τα φώτα σας σχετικά με το θέμα αυτό και αν έχει λογική η πρόταση του φίλου.
Ευχαριστώ..
Όταν λέτε “η ρεζέρβα ήταν διαλυμένη “ μπορείτε να δώσετε περισσότερες πληροφορίες ?

Reaction score
27
Όταν λέτε “η ρεζέρβα ήταν διαλυμένη “ μπορείτε να δώσετε περισσότερες πληροφορίες ?
Για κάποιο λόγο είχε ανοίξει σαν τριαντάφυλλο. Και το φοβερό είναι ότι πριν από περίπου 1,5 χρόνο την είχα τοποθετήσει και δεν είχε δείξει τέτοια σημαδια

παντως αν κανουν οι ροδες για μοτοσυκλετα στο αυτοκινητο...θα σκεφτομουν επισης την αλλαγη πικαπ...ερρρ...οχηματως...σε κατι πιο συχρονο...🐒 just a thought
:) Αυτό ξανά πες το, αλλά οι τιμές των αυτοκινήτων των τελευταίο χρόνο και κάτι, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Δηλαδή το αμάξι της φωτό το πληρωνεις για cupra

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.859
Members
38.623
Νεότερο μέλος
parkrou