Χάκερ καταφέρνουν να παίξουν με το Kinect σε PC και Mac

panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Λίγες ημέρες μετά την άφιξη του αισθητήρα κίνησης Kinect για το Xbox 360 της Microsoft, βίντεο που εμφανίζουν τη συσκευή να συνδέεται σε υπολογιστές Mac και σε PC που τρέχουν Linux έκαναν την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο.

Η Microsoft δεν χάρηκε με την εξέλιξη, και συνιστά στους πελάτες «να χρησιμοποιούν το Kinect για το Xbox 360 μόνο με το Xbox 360 ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία».

Το πρωτοποριακό περιφερειακό, μια παραλληλόγραμμη κάμερα που τοποθετείται πάνω από την τηλεόραση, επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν βιντεοπαιχνίδια με τις κινήσεις του σώματος και με φωνητικές εντολές, χωρίς να κρατούν χειριστήριο.

Φαίνεται όμως ότι ο αισθητήρας ενδιαφέρει και χομπίστες των υπολογιστών και της ρομποτικής. Όπως αναφέρει την Παρασκευή το BBC, η εταιρεία Adafruit, που ειδικεύεται στα κιτ ηλεκτρονικών, ξεκίνησε στις 4 Νοεμβρίου διαγωνισμό για τη σύνδεση του Kinect σε υπολογιστές.

Το έπαθλο αυξήθηκε από τα 1.000 στα 3.000 δολάρια όταν η Microsoft ανακοίνωσε ότι δεν επικροτεί το εγχείρημα.

Νικητής του διαγωνισμού στέφθηκε ο χάκερ Χέκτορ Μάρτιν, ο οποίος δημιούργησε οδηγούς λογισμικού (driver) για τη χρήση του αισθητήρα στο λογισμικό Linux. Προς το παρόν, ο κώδικάς του αξιοποιεί μόνο τη λειτουργία αναγνώρισης κινήσεων, συνεχίζει όμως να βελτιώνεται ώστε να καταλαβαίνει και φωνητικές εντολές.

Βίντεο που εμφανίζουν το Kinect να παίζει σε υπολογιστές Mac κυκλοφορούν ήδη στο Διαδίκτυο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για τη σύνδεση του περιφερειακού στα Windows.

Ακόμα δύο διαγωνισμοί για το Kinect διοργανώνονται από τον μηχανικό της Google Ματ Κατς: θα δώσει 1.000 δολάρια στο καλύτερο πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα για τον αισθητήρα, και ακόμα 1.000 δολάρια για τη δημιουργία εργαλείων που διευκολύνουν τη χρήση του στο Linux.

Newsroom ΔΟΛ
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.565
Reaction score
94.427
[YOUTUBE]b9vqV34HQ5c[/YOUTUBE]
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.552
Μηνύματα
2.864.077
Members
37.929
Νεότερο μέλος
stergiosgk
Top