Χάλια η γωνία θέασης και η φωτεινότητα της Sony Bravia Lcd τεχνολογίας Sxrd A55?

Reaction score
7
Καλησπέρα παιδιά.Είναι το πρώτο μου μήνυμα στο φόρουμ και θα ήθελα την βοήθειά σας.
Θέλω να πάρω full hd 1080p τηλεόραση και διάβασα στο άλλο topic για την SONY BRAVIA LCD τεχνολογίας SXRD A55 και ότι έχετε εντυπωσιαστεί κλπ.
Όμως κανείς δεν μιλάει για την γωνία θέασης και την φωτεινότητά της.Κάποιοι μου είπαν ότι είναι χάλια η γωνία θέασης κι ότι όταν πάς λίγο διαγώνια να δεις η εικόνα σκοτεινιάζει και γίνεται χάλια!Επίσης μου είπαν ότι λίγο αντηλιά να έχει το σπίτι δεν βλέπεις καθόλου.Βέβαια μου είπαν ότι οι lcd flat τηλεοράσεις δεν τα κάνουν αυτά αλλά είναι και πανάκριβες...
Please εσείς που την έχετε πείτε την αλήθεια για την γωνία θέασης και την φωτεινότητα γιατί δεν θέλω να δώσω τσάμπα 2500 ευρώ και να τα κλαίω.Βέβαια είναι 55αρα και γουστάρω, αλλά αν είναι να είναι μουφα η γωνία και να σκοτεινιάζει τότε δίνω 2900 ή 4700 και παίρνω τις bravia lcd 1080p και ησυχάζω.Απλά πείτε μου αν αξίζει ή sxrd rear projection η 55αρα από γωνία θέασης...

Reaction score
84
Απάντηση: Χάλια η γωνία θέασης και η φωτεινότητα της Sony Bravia Lcd τεχνολογίας Sxrd

Καλησπέρα παιδιά.Είναι το πρώτο μου μήνυμα στο φόρουμ και θα ήθελα την βοήθειά σας.
Θέλω να πάρω full hd 1080p τηλεόραση και διάβασα στο άλλο topic για την SONY BRAVIA LCD τεχνολογίας SXRD A55 και ότι έχετε εντυπωσιαστεί κλπ.
Όμως κανείς δεν μιλάει για την γωνία θέασης και την φωτεινότητά της.Κάποιοι μου είπαν ότι είναι χάλια η γωνία θέασης κι ότι όταν πάς λίγο διαγώνια να δεις η εικόνα σκοτεινιάζει και γίνεται χάλια!Επίσης μου είπαν ότι λίγο αντηλιά να έχει το σπίτι δεν βλέπεις καθόλου.Βέβαια μου είπαν ότι οι lcd flat τηλεοράσεις δεν τα κάνουν αυτά αλλά είναι και πανάκριβες...
Please εσείς που την έχετε πείτε την αλήθεια για την γωνία θέασης και την φωτεινότητα γιατί δεν θέλω να δώσω τσάμπα 2500 ευρώ και να τα κλαίω.Βέβαια είναι 55αρα και γουστάρω, αλλά αν είναι να είναι μουφα η γωνία και να σκοτεινιάζει τότε δίνω 2900 ή 4700 και παίρνω τις bravia lcd 1080p και ησυχάζω.Απλά πείτε μου αν αξίζει ή sxrd rear projection η 55αρα από γωνία θέασης...
Φίλε μου όπως λένε και οι προδιαγραφές της τηλεόρασης για να μην έχεις αυτά τα προβλήματα η γωνία θέασης πρέπει να είναι 130 μοίρες στον οριζόντιο άξονα και 60 μοίρες αν δεν κάνω λάθος στον κάθετο άξονα. Επειδή έχω και εγώ οπίσθιας προβολής βλέπεις μιά χαρά σε αυτήν. Ως προς την φωτεινότητα άμα το δωμάτιο είναι πολύ φωτεινό θα πρέπει να κλείσεις τις κουρτίνες.

Reaction score
7
Τί σημαίνει 130 στο οριζόντιο και 60 μοιρες στο κάθετο επίπεδο?Αν κάθομαι δηλαδή διαγώνια αριστερά ή δεξιά δεν θα βλέπω καλά?

HV

Reaction score
0
Σε ολες τις DLP δεν μπορεις να καθεσαι πλαγια...Ειναι το κοστος που πληρωνεις για να εχεις παρομοια ποιοτητα με την αναλογη 1080p LCD αλλα ταυτοχρονα πολυ μεγαλυτερη τηλεοραση και πολυ φτηνοτερη.
Χαρακτηριστικα μια 55αρα LCD αν δεν κανω λαθος αγγιζει τα 8.000ευρω εναντι των 2400ευρω που θα δωσεις για αυτην.
Απο γωνια και εγω εχω προβλημα αλλα δεν την πηρα για να βλεπω υπο γωνια.
Οσο για το φως δεν θα δεις ποτε αντανακλαση απλα εφοσον μιλαμε βασικα για προβολεα οταν σκαει φως πανω της θα βλεπεις πολυ δυσκολα...Κλειστα τα στορια εν ολιγοις :)

Reaction score
7
Μέχρι πόσο πλάγια δεξιά αριστερά δηλαδή δεν χάνει η εικόνα?
Μπορούμε να δούμε καμιά φωτογραφία ή σχεδιαγραμμα?
Οι μοίρες από που ξεκινάμε και τις μετράμε?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Χάλια η γωνία θέασης και η φωτεινότητα της Sony Bravia Lcd τεχνολογίας Sxrd

130 μοίρες δεξιά και αριστερά δεν νομίζω ότι δημιουργούν πρόβλημα...

Τις μοίρες τις μετράς από το κέντρο της οθόνης...

Όντος είναι ένα πρόβλημα της οπίσθιας προβολής σε σχέση με την lcd τεχνολογία που σου επιτρέπει 170 μοίρες δεξιά και αριστερά. Αλλά και η διαφορά στην τιμή είναι τεράστια.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας π.χ. στο Πλαίσιο στην Κηφισιά και να δεις την 70άρα. Δες από πλάγια την εικόνα για να καταλάβεις πόσο πλάγια μπορείς να βλέπεις...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508