Χάνεται η εικόνα όταν σβήνω κάποια λάμπα

Μηνύματα
1.507
Reaction score
1.817
Όπως γράφω στον τίτλο , η TV δεν έχει θέμα αλλά ο προβολέας με 15μετρο HDMI χάνει την εικόνα, άσπρη με χιόνια για λίγα δευτερόλεπτα και επανέρχεται . Έχει περίπου ένα χρόνο που συμβαίνει αυτό, με τα φωτιστικά (led λάμπες) στο σαλόνι δεν συμβαίνει πάντα αλλά με το φως στον απορροφητήρα της κουζίνας (λάμπες 12v g4 10w) πάντα. Σας λέει κάτι ; Ο προβολέας δεν πρέπει να χάνει το σήμα διότι δεν βγάζει το μήνυμα HDMI source που βγαίνει όταν κλείσω την πηγή, το media player δίνει την εικόνα στον ενισχυτή και αυτός ταυτόχρονα σε προβολέα και TV.
 


Μηνύματα
93
Reaction score
142
για πρωτη δοση φαινεται οτι εχεις κακο διακοπτη πεταει σπινθηρα παλμο και επειρεαζει ψιφιακα σηματα.αν γινεται μπορεις να 1ον αλαξεις η συντηρησεις τον διακοπτη αποροφητηρα.2ον να τροφοδοτησεις τον προβολεα μεσω φιλτρου emc/emi 3ον αλαγη καλωδιου (δοκιμη) hdmi η ρευμα απο αλλη πριζα στον προβολεα.το ιδιο προβλημα ειχα με ψιφιακη συνδεση απο εξοδο μικτη πριν χρονια.πατωντας το μπουτον του ρολου στο παραθυρο χανοταν ο ηχος για 3 δευτερολεπτα.
και κατι ακομα κοιτα μηπως με μια απλη αντιστροφη του φις ρευματος του προβολεα φτιαξει το προβλημα.
 

Μηνύματα
1.507
Reaction score
1.817
Ευχαριστώ, θα κάνω τις δοκιμές τις επόμενες ημέρες καθώς το σαλόνι βρίσκεται σε καθεστώς ανακαίνισης. Το μόνο που δεν μπορώ να κάνω είναι ο διακόπτης του απορροφητήρα καθώς είναι πλακέτα ολόκληρη που είναι φιξ με το μοτέρ.
 

Μηνύματα
1.507
Reaction score
1.817
Σημαντικό ίσως που ξέχασα να το αναφέρω , ο προβολέας είναι επάνω σε ups .
 

TGD

Μηνύματα
7.153
Reaction score
7.186
1. To UPS παίρνει εμπρός όταν περνάει ο παλμός;
2. Αφού το πρόβλημα είναι στον απορροφητήρα, πρέπει να δεις τον απορροφητήρα.
2α. Είναι στην ίδια γραμμή ο απορροφητήρας και ο βιντεοπροβολέας;
2β. Θα μπορούσες να βάλεις την προστασία/φίλτρο στον πίνακα, πάνω στη γραμμή του απορροφητήρα.
 

Μηνύματα
1.507
Reaction score
1.817
Όχι το ups δε δείχνει απώλεια , η γραμμή είναι άλλη αλλά ορισμένες φορές 2-3 στις 10 το κάνει και με τα άλλα φωτιστικά , σκέφτομαι να δοκιμάσω με άλλο καλώδιο hdmi 2μετρο δίνοντας σήμα από το laptop διότι δεν υπάρχει δεύτερο 15μετρο hdmi . Εάν δεν υπάρχει πρόβλημα όμως πως θα ξέρω εάν φταίει αυτό ή ο ενισχυτής ;
 

Μηνύματα
93
Reaction score
142
περιεργο τα ups συνηθως εχουν καποιο απλο φιλτρο.δοκιμασε με αναστροφη ρευματοληπτη στο ups η απο αλλη πριζα.βασικα μονο με δοκιμες πειραματα μπορεις να βρεις τι φταιει.προσφατα σε επαγγελματικο χωρο κλαμπ φιλου καθε που εσβηνε ενας καταψυκτης βαρουσε κανονια το pa συστημα του μαγαζιου και μεσα γεματο κοσμο.ωσπου του ειπα να αλαξει πριζα στα ηχητικα και το προβλημα εξαφανιστηκε χωρις αλλη παρεμβαση.
 

Μηνύματα
1.507
Reaction score
1.817
Μετά από δοκιμές επανέρχομαι έχοντας διαπιστώσει αλλαγές σε δύο από αυτές .
1η δοκιμή : ο ενισχυτής έχει δύο εξόδους hdmi , στην Νο 2 είχα τον προβολέα και στην 1 την tv , άλλαξα θέση στα καλώδια και βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση .
2η : Κούμπωσα το 15μετρο hdmi του προβολέα επάνω στο media player παρακάμπτοντας τον ενισχυτή και είδα ολόκληρη ταινία δίχως καμία διακοπή στην εικόνα .
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.566
Μηνύματα
2.865.747
Members
37.934
Νεότερο μέλος
corfu11
Top