Χαλκιδική...πού να πάω?

Reaction score
383
Δεν εχω παει ποτε Χαλκιδικη και τωρα εχω την ευκαιρια να ανεβω για καμποσες μερες και θα ηθελα μερικες συμβουλες.

1. Βασικα ολοι μου λενε να παω στο μεσαιο ''ποδι''. Πορτο Καρρα, κλπ. Εχετε να προτεινετε κατι για διαμονη, η να μπω στο ιντερνετ και να κλεισω ο,τι μου κατσει καλα με το ματι?

2. Το βραδυ εχει ζωη η πρεπει να πηγαινω Σαλονικα για να βλεπω κοσμο? (οχι οτι με πειραζει).

3. Εχω βρει 5-6 καταδυτικα κεντρα αλλα αν εχετε να προτεινετε καποιο συγκεκριμενο θα με ενδιεφερε να ακουσω τη γνωμη σας. Ψαχνω κυριως για σπηλαια, αλλα δεν ξερω κατα ποσο βεβαια τα καταδυτικα της περιοχης ασχολουνται με τετοιου ειδους καταδυσης.

Ευχαριστω
:thumbsup:

Reaction score
44
1. Το μεσαίο πόδι είναι όντως παρα πολύ ωραίο, αλλά και το πρώτο έχει πολύ ωραία μέρη (Αφυτος, Πευκοχώρι, καλιθέα κλπ)
το τρίτο αστο καλύτερα.
2.Αν και Σεπτέμβρης πρέπει να έχει μείνει κόσμος για λίγο ακόμη.
3. Το καταδυτικό στο πορτο καρρα απο τοτε που το θυμαμαι ηταν πολυ ξεπεσμενο (για ασφαλεια ας μην μιλησουμε) ελπιζω να αλλαξε, στο sani ειχε ενα καλο καταδυτικο με ενα μικρο ναυαγιο και ενα ωραιο παγκο στα 25 m. για βαθεια καταδυση στο πορτο κουφο, ωραια μερη επισης: πορτο βαλιτσα, αυλακι και το νησακι απεναντι απο το καρρα με πολλοθς αστακους, για σπηλαια δεν το βλεπω.

Reaction score
26
Απάντηση: Re: Χαλκιδική...πού να πάω?

Στο πρώτο πόδι (Καλλιθέα) παίζει και πολύ clubbing αλλά τώρα Σεπτέμβριο ίσως να είναι πεσμένα τα πράγματα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.577
Απάντηση: Χαλκιδική...πού να πάω?

Νομίζω πως μια καλή λύση είναι η Νικήτη, κάπου στη μέση, ώστε να μπορεί κανείς να κάνει μικρές εξορμήσεις αμφί, και προς το πρώτο πόδι, και προς το δεύτερο, (Νέος Μαρμαράς, Συκιά, Σάρτη, Βουρβουρού κλπ.).

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.843
Aν κ δε γνωριζω απο καταδυσεις κ λπ , που απ οτι φαινεται ειναι το πρωταρχικο σου ενδιαφερον , μπορω να σου πω για αλλα πραγματα για τη Χαλκιδικη!

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.376

εχω παει στο triton(Παλιουρι) για καταδυσεις.
καλουτσικο αλλα ακριβο.
νομιζω (2011)δεν ειχαν σκαφος.δεν ξερω αν αλλαξε.
απο Δευτερα θα ειμαι στο πορτο καρρας για το open water course
δεν εχω ξαναπαει στο poseidon
θα δουμε...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.849
Re: Απάντηση: Χαλκιδική...πού να πάω?

Νομίζω πως μια καλή λύση είναι η Νικήτη, κάπου στη μέση, ώστε να μπορεί κανείς να κάνει μικρές εξορμήσεις αμφί, και προς το πρώτο πόδι, και προς το δεύτερο, (Νέος Μαρμαράς, Συκιά, Σάρτη, Βουρβουρού κλπ.).
Σφυρίδες παιδιά στη Νικήτη. Πολλές σφυρίδες. Λίγο βαθιά και θολούρες... αλλά με σφυρίδες. :biggrin:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.849
Δημήτρη με μπουκαλάκηδες δεν έχω παρτίδες αλλά οι πιο γνωστοί είναι αυτοί κοντά στο Παλιούρι.
Εγώ θα βουτούσα ή εκεί ή τέρμα κάτω δεύτερο πόδι.

...

Reaction score
383

Πηρα 2-3 τηλεφωνα και οντως σπηλιες δεν εχει, μονο ενα τουνελ.

Κατι ασχετο τωρα. Απο Θεσσαλονικη προς μεσαιο ποδι βλεπω οτι υπαρχουν 2 επιλογες. Ο δρομος που περναει απο Πολυγυρο και ο πιο παραλιακος δρομος (Νεα Καλλικρατια, Νεα Μουδανια, κλπ). Το google προτεινει τη δευτερη επιλογη και γλυτωνεις λεει 15 λεπτα.

Ισχυει?

Reaction score
295

Κατι ασχετο τωρα. Απο Θεσσαλονικη προς μεσαιο ποδι βλεπω οτι υπαρχουν 2 επιλογες. Ο δρομος που περναει απο Πολυγυρο και ο πιο παραλιακος δρομος (Νεα Καλλικρατια, Νεα Μουδανια, κλπ). Το google προτεινει τη δευτερη επιλογη και γλυτωνεις λεει 15 λεπτα.

Ισχυει?
Ετσι είναι,μονο που ο πιο παραλιακός δρόμος (ο γρήγορος) δεν είναι παραλιακός και δεν περνάς μέσα απο Μουδανια κλπ.Μετα απο πολλά χλμ βρίσκεις θάλασσα.

Reaction score
5

Θα σου πρότεινα και εγώ τον πρώτο δρόμο. Τον δεύτερο τον χρησιμοποιούμε περισσότερο όταν γίνεται ο χαμός για το πρώτο πόδι διότι γλιτώνουμε χρόνο για το δεύτερο, αλλά Σεπτέμβριο μήνα δε θα έχεις πρόβλημα.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 4

Reaction score
21
Re: Απάντηση: Χαλκιδική...πού να πάω?

Για νυχτερινη ζωη πρωτο ποδι ,για φυσικη ομορφια και μπανια δευτερο ,για καταδυση λιγα πραγματα,και απο δρομους: με προσοχη.

Reaction score
1.844

Όπως το λέει ο nkelara, ο "παραλιακός" δρόμος περνά σε 2-3 χλμ. μέσο όρο απόσταση από την παραλία μέχρι τον Άγιο Μάμα και λίγο μετά στις Καλύβες Πολυγύρου πιάνει παραλία. Ο άλλος δρόμος από Πολύγυρο περνάει πολλές πλαγιές και είναι "στριφτερός", για kavloτιμονους.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.331

Τα νερά και τις παραλίες που έχει το 2ο πόδι δεν θα τις βρεις πουθενά.
Η περιοχή Άγιος Νικόλαος - Βουρβουρού είναι το κάτι άλλο.
Αν έχει σκάφος είσαι διπλά ευνοημένος. Πάντως νοικιάζουν κιόλας εκεί στον κόμβο της Βουρβουρούς.
(Κι εγώ αύριο εκεί θα είμαι)

Πάρε και μια δορυφορική φωτο να δεις τα καλύτερα μέρη που μπορείς να πας.
Η επάνω αριστερα μεγάλη παραλία δεν φαίνεται από τον δρόμο και όσοι δεν το ξέρουν το μέρος δεν μπορούν να πάνε εκεί.
Εκπληκτική παραλία!

Reaction score
572

Η επάνω αριστερα μεγάλη παραλία δεν φαίνεται από τον δρόμο και όσοι δεν το ξέρουν το μέρος δεν μπορούν να πάνε εκεί.
Εκπληκτική παραλία!
Τρανή Αμμούδα* λέγεται. Φοβερή παραλία αλλά γεμάτη κόσμο.
Για τη Βουρβουρού προτείνω και τις μικρές παραλίες δίπλα στο Καρύδι... Πολ'ύ καλές.

*Προφέρεται "Τρανννιή Αμμδα".

Reaction score
17.034

Τρανή Αμμούδα* λέγεται. Φοβερή παραλία αλλά γεμάτη κόσμο.
Για τη Βουρβουρού προτείνω και τις μικρές παραλίες δίπλα στο Καρύδι... Πολ'ύ καλές.

*Προφέρεται "Τρανννιή Αμμδα".
Προς το τέλος της Τρανης Αμμουδας υπάρχει κι ενα μικρό συμπαθητικο μπαρ με τ όνομα ....Στανη,κοπάδι,χειμαδιο...η κατι παρόμοιο.

Η ποιοτητα της θάλασσας ειναι αυτή η γνωστή των ακτων της Χαλκιδικής με νερά που βαθαινουν σχετικά νωρίς.

πισω απο το μπαρ υπάρχει ένας - λοφος,θα τον πω- με πολυ στενό δρόμο κι ανηφόρα με στροφή - που δεν θα τον ξανανεβαινα εθελοντικά οδηγώντας -, ο οποίος οδηγεί στο τελευταίο κομμάτι της ακτής ,πιο απομερο,πιο ευρύχωρο.

Το καρύδι πρέπει να ειναι δυσπροσιτο γι αυτούς που δεν έχουν ξαναπαει,- κατι σαν Secret tip, μιας και δεν βρήκα επίσημη αναγεγραμμενη έξοδο ν ακολουθήσω.

Παρακατω ανακαλύπτει κανείς ομως το Μαnassu κάμπινγκ και Beach Bar - μια μαγευτική θέα απο ψηλά....Συνεχίζοντας βρίσκεις διαρκώς παραλίες με άγρια νερά στο λίγο αεράκι...

Εγω θα τις έπαιρνα όλες με τη σειρά ....:smile:

Reaction score
572

Εγω θα τις έπαιρνα όλες με τη σειρά ....:smile:
Για να μη μας παρεξηγήσουν, τις παραλίες εννοάς ε?
Η Χαλκιδική έτσι είναι. Και μ'αυτό που γράφω για το Καρύδι πιο πριν, αυτό εννοώ.
Υπάρχουν πάρα πολλές "κρυφές" παραλίες που είναι και πανέμορφες και σχετικά απομονωμένες.

Αν ο πρώτος άνθρωπος που πατούσε στο φεγγάρι ήταν Σαλλλλλονικιός,
δεν θα έλεγε "One small step for man, one giant leap for mankind",
θα έλεγε "ωραία είναι μωρέ, αλλά σαν τη Χαλκιδική δεν έχει".

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.414
Members
38.453
Νεότερο μέλος
Xatzisjim