Χαμηλοβατο se και οδήγηση μη ειδικού ηχειου

Z

Zdimis

Guest
Θα ήθελα τις απόψεις σας για το ποσό αιρετικό μπορεί να είναι το ταίριασμα του John blue tl66 monoblock 6 watt x 2 se class a pentode el34 με τριδρομο τριών γουφερ 92 db αντίσταση 6 έως 8 ohm triangle celius es.Με το συνδυασμό αυτό σε τεράστιο χώρο 100 τμ αλλά από κοντά 2,5 μέτρα είμαι πολύ οι.Επειδή καλοσκεφτομαι κι ένα ζευγάρι proac d25 πάντα με το ίδιο ενισχυτακι,αναρωτιέμαι μήπως είμαι σε πλάνη κ πρέπει να στραφω σε κάμια κόρνα ,μονόδρομο ή ενάμισι δρόμο και να αξιποιησω ενδεχόμενος αρετές του ενισχυτή που τώρα δεν....(παρόλο ότι δεν βλέπω θέμα οδήγησης στα 85 db ακρόαση που ζητάω από τα 2,5 μέτρα.Συγκριτικά με άλλο πόυς πουλ el34 30 watts το ηχείο γεμίζει σαφώς λιγότερο αλλά το μπάσο πλέον ακολουθείται κ λεπτομέρεια κ διαφάνεια είναι από άλλο πλανήτη ...σαξόφωνα τρομπέτες λεπτότερα..όμως...κ κλασσική ορχήστρα χωρίς όγκο αλλά με πολύ καλύτερη λεπτομέρεια κ λιγότερο υστερια).
Γνώμες για το ποσό μπορεί να ευσταθεί 5 wattt με τριδρομοέστω ευαίσθητο κ τι μπορεί να χάνεται στην μουσική αποτύπωση λόγω μη ειδικού ηχείου?

Reaction score
1.019
Και εγω εκ πειρας θα συμωνησω ,με 5w κανα φουλρειντζ....
και εχω 100+ db κορνα....

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Θεωρητικά η ισχύ του ενισχυτή σου είναι αρκετή για τις απαιτήσεις σου, δες αυτό Πόσα watt χρειαζόμαστε?

upload_2015-12-29_20-52-33.png

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το "πρόβλημα" με τα ηχεία που έχουν περισσότερους από έναν δρόμους, δεν είναι μόνο η ευαισθησία ή η ελάχιστη αντίσταση, αλλά οι απότομες διακυμάνσεις της φάσης ειδικά στα σημεία του cross, η οποίες όταν ξεπερνάνε τις +/-45 μοίρες δυσκολεύουν αρκετά τους ενισχυτές.

Από την άλλη οι SE ενισχυτές έχουν συνδέσει την επιτυχία τους με μονόδρομα ηχεία κάτι που δεν νομίζω πως είναι τυχαίο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Για 100τμ και με δεδομενα τα ενισχυτικα, για να εκμεταλλευτεις πληρως τα λιγα αυτα βατ, μαλλον πρεπει να σκεφτεις κατι σε horn loaded fullrange.

Z

Zdimis

Guest
Τα τετραγωνικά πάντως δεν με απασχολεί να γεμίζουν,ή θέση άκρο;σης με απασχολεί,free field στήσιμο σε neafield εφαρμογή .

Θεωρητικά η ισχύ του ενισχυτή σου είναι αρκετή για τις απαιτήσεις σου, δες αυτό Πόσα watt χρειαζόμαστε?

View attachment 54955

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το "πρόβλημα" με τα ηχεία που έχουν περισσότερους από έναν δρόμους, δεν είναι μόνο η ευαισθησία ή η ελάχιστη αντίσταση, αλλά οι απότομες διακυμάνσεις της φάσης ειδικά στα σημεία του cross, η οποίες όταν ξεπερνάνε τις +/-45 μοίρες δυσκολεύουν αρκετά τους ενισχυτές.

Από την άλλη οι SE ενισχυτές έχουν συνδέσει την επιτυχία τους με μονόδρομα ηχεία κάτι που δεν νομίζω πως είναι τυχαίο.
[DOUBLEPOST=1451416828][/DOUBLEPOST]Ωραίος ο αυτοματισμός!

Reaction score
126
.Συγκριτικά με άλλο πόυς πουλ el34 30 watts το ηχείο γεμίζει σαφώς λιγότερο αλλά το μπάσο πλέον ακολουθείται κ λεπτομέρεια κ διαφάνεια είναι από άλλο πλανήτη ...σαξόφωνα τρομπέτες λεπτότερα..όμως...κ κλασσική ορχήστρα χωρίς όγκο αλλά με πολύ καλύτερη λεπτομέρεια κ λιγότερο υστερια).
Γνώμες για το ποσό μπορεί να ευσταθεί 5 wattt με τριδρομοέστω ευαίσθητο κ τι μπορεί να χάνεται στην μουσική αποτύπωση λόγω μη ειδικού ηχείου?[/QUOTE]

Αυτό που περιγράφεις στα κομμάτια ειναι κατά την γνώμη μου ελειψη drive του ενισχυτή,ακούς μεσουψηλες συχνότητες και πολλές φορές αυτή η κατάσταση κάνει κάποια κομμάτια να ακούγονται ξεκούραστα αφού λείπουν τα άκρα...
Καλούς πειραματισμούς

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads