Χαρά και λύπη ο έρωτας ...

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - 3/4/2009

ET1 - 00:00 Χαρά και λύπη ο έρωτας

Η ιστορική κινηματογραφική ζώνη, που μεταδίδεται ανελλιπώς επί 27 συνεχή χρόνια από την ΕΤ1, θα προσφέρει και φέτος ένα απάνθισμα από μεγάλες καλλιτεχνικές δημιουργίες παλαιότερων και νεότερων σκηνοθετών.

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Κινηματογραφική Λέσχη, πιστή στην παράδοση της, εξασφάλισε έναν κύκλο εννέα ταινιών του σύγχρονου κινηματογράφου, που εκφράζουν δημιουργικά και συχνά αριστουργηματικά την νεωτερικότητα, τόσο στην ουσία όσο και στην μορφή τους. Είναι πρόσφατα φιλμ από κινηματογραφίες όλης της Γης, που ξεχώρισαν, βραβεύτηκαν στα μεγάλα διεθνή Φεστιβάλ, έλαβαν εξαιρετικές κριτικές . Όλες προβάλλονται για πρώτη φορά στην τηλεόραση.


Ο κύκλος αρχίζει με μια ήδη μυθική δημιουργία του Γονγκ Καρ Γουάι: «2046», που συνθέτει τον λυρικό αισθητισμό της «Ερωτικής επιθυμίας» με ενοράσεις ενός φασματικού μέλλοντος.

Ακολουθεί «Η Οδύσσεια του Κυρίου Λαζαρέσκου» (2005) η αυστηρή και πικρά ειρωνική ταινία του Κρίστι Πούιου, που αποκάλυψε την δύναμη του νέου Ρουμάνικου Κινηματογράφου. Τα «Κλίματα αγάπης» (2006) επιβεβαιώνουν την μεγάλη αξία του Τούρκου Νουρί Μπιλγκέ Τζειλάν (Μακριά) στην αυτοκτονική μελέτη των προβληματικών ερωτικών σχέσεων. Στην συνέχεια, μια προδρομική δημιουργία του λυρικού Aγγλου
σκηνοθέτη Τέρενς Ντέιβις «Neon Bible» (1995), την οποία γύρισε στις ΗΠΑ με την Τζίνα Ρόουλαντς. Η «Ακίνητη ζωή» (2006) η βραβευμένη με Χρυσό Λέοντα στην Βενετία ταινία του διεισδυτικού Κινέζου Ζια Ζνγκ Κε, (τον οποίο πρωτοπαρουσίασε η Κινηματογραφική Λέσχη).

«Οι τρεις στιγμές» (2005) τρεις ερωτικές ιστορίες από τον σπουδαίο Ταιβανέζο Χου Χσιάο Σιέν, διαφορετικές και ίδιες από το 1911 ως το 2005. Ακόμη δυο φιλμ καθιερωμένων μοντέρνων δημιουργών του Ευρωπαικού σινεμά , «Φώτα στο σούρουπο» (2006) του ’κι Καουρισμάκι (Νύχτα και περιπέτεια στο Ελσίνκι) και η «Ώρα του Λύκου» 2003 του Μίκαελ Χάνεκε (αποκαλυπτικός σκοτεινός μύθος με την Ιζαμπέλ Ιπέρ). Τέλος, «Ο χτύπος που έχασε η καρδιά μου» (2005) στέρεη και συγκινητική μελέτη ενηλικίωσης.

 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.694
Μηνύματα
2.870.126
Members
37.945
Νεότερο μέλος
daemon76
Top