Χρήση UPS σε προβολέα

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263
Γεια χαρά σε όλους,

ξέρει κανείς αν επιτρέπεται η χρήση UPS με έξοδο τετραγωνικού παλμού (δηλ. το 95% της αγοράς) στους σύγχρονους ψηφιακούς προβολείς;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.238
Απάντηση: Χρήση UPS σε προβολέα

Γιατί όχι.
Χρησιμοποιώ χρόνια τώρα UPS στους προβολείς αλλά η χρήση του είναι μόνο για την περίπτωση διακοπής του ρεύματος, ώστε να μην κλείσει ξαφνικά ο προβολέας αλλά να ψυχθεί η λάμπα του και να κλείσει κανονικά.
Δηλ. να λειτουργήσει μόνο στην περίπτωση της διακοπής για 1 - 2 λεπτά και όχι για συνεχή χρήση.
Έτσι δεν βλέπω να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263

Μάλιστα, πολύ ενδιαφέρον ποστ.
Το συμπέρασμα είναι λοιπόν ότι μπορώ να συνδέσω τον EPSON TW1000 στο τετραγωνικής εξόδου 1000VA Line-Interactive UPS μου, αρκεί να τον σβήνω αμέσως μόλις κοπεί το ρεύμα, σωστά;

ΥΓ Απορία: γιατί η λειτουργία "Search" του Forum δε μου δίνει κανένα αποτέλεσμα για τη λέξη "UPS"?

Reaction score
177

Νομίζω η μηχανή αναζήτησης του vBulletin δεν ψάχνει λέξεις με τρία ή λιγότερα γράμματα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263

Μάλιστα... Είχα κάνει ένα ψάξιμο πριν ανοίξω το δικό μου θέμα και παραξενεύτηκα που δε βρήκα τίποτα.

Reaction score
1
Εγώ αποφάσισα να χώσω βαθιά το χέρι στη τσέπη πέρυσι τον Οκτώβριο και αγόρασα το MGE Pulsar Evolution 800 και πλέον κοιμάμαι ήσυχος, από τις π@π@ριές που κάνουν οι κρετίνοι της ΔΕΗ! :mad_3:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Καθαρόαιμο sine wave, δηλαδή ρεύμα με ατόφιο ημίτονο. Τα 265 ευρώ που πλήρωσα, θεωρώ ότι δεν είναι πολλά για να προστατεύω για πάντα τον οποιοδήποτε προβολέα διαθέτω και τη πολύτιμη λάμπα του. Έχω συνδέσει πάνω του τον BenQ 8700 καθώς και το Toshiba E1.
<o:p> </o:p>
Μόλις μου πρωτοήρθε το MGE και αφού φόρτισα 100% τις μπαταρίες του, άναψα τον προβολέα και κατέβασα τον διακόπτη του ρεύματος που τροφοδοτεί το MGE για περισσότερα από πέντε λεπτά! Ο BenQ ούτε που πήρε χαμπάρι την εναλλαγή στη τροφοδοσία του, ούτε όταν κατέβηκε η ασφάλεια, ούτε όταν ξαναανέβηκε.
Το μόνο σοβαρό μειονέκτημα των sine wave UPS, εκτός της υψηλής τιμής, είναι ο θόρυβος που παράγουν οι ανεμιστήρες ψύξης που διαθέτουν. Στο δικό μου περιβάλλον (πάνω σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας), ο ανεμιστήρας του MGE γίνεται μόλις αποδεκτός (λειτουργεί για είκοσι δευτερόλεπτα κάθε πέντε λεπτά). Σε απόλυτα ήσυχα όμως, ηχομονωμένα, dedicated home theaters αυτός ο θόρυβος απλά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. wall_1

Reaction score
1
Το μόνο σοβαρό μειονέκτημα των sine wave UPS, εκτός της υψηλής τιμής, είναι ο θόρυβος που παράγουν οι ανεμιστήρες ψύξης που διαθέτουν
Παναγιώτη διόρθοσε με αν κάνο λάθος αλλα νόμιζα οτι το βασικό μειονέκτημα είναι οτι ενα UPS θέλει αντικατάσταση μετά απο 1-5 χρόνια επιδεί "τα παίζει" η εσωτερική του μπαταρία... αρα μιλάμε για συνεχόμενο έξοδο και οχι για μια αγορά που την κάνεις μία φορά και ξεχνάς ότι projector και να έχεις στο μέλλον. Σωστά ή οχι;

Reaction score
1
Παναγιώτη διόρθοσε με αν κάνο λάθος αλλα νόμιζα οτι το βασικό μειονέκτημα είναι οτι ενα UPS θέλει αντικατάσταση μετά απο 1-5 χρόνια επιδεί "τα παίζει" η εσωτερική του μπαταρία... αρα μιλάμε για συνεχόμενο έξοδο και οχι για μια αγορά που την κάνεις μία φορά και ξεχνάς ότι projector και να έχεις στο μέλλον. Σωστά ή οχι;

Δεν είναι απαραίτητο να αντικαταστήσεις ολόκληρο το UPS, απλώς του βάζεις καινούριες μπαταρίες! Το κόστος φυσικά θα είναι σεβαστό, πάντως αρκετά μικρότερο από το κόστος ενός καινούριου UPS!
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Φυσικά, μιλάμε πάντα για σοβαρούς κατασκευαστές, που φροντίζουν να τροφοδοτούν την αγορά με ανταλλακτικές μπαταρίες για τα διάφορα μοντέλα UPS που κατασκευάζουν, ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια κατηγορία συσκευών που εξελίσσεται με την ταχύτητα του φωτός! Σκέψου ότι αγόρασα το Pulsar Evolution 800 τον Οκτώβριο πέρυσι και δύο μήνες αργότερα, είχε ήδη καταργηθεί σαν μοντέλο!
Επίσης, θα ήθελα να σου πω ότι πιστεύω ότι οι μπαταρίες των UPS (αναλόγως βέβαια και με τον κατασκευαστή) έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από 1,5 έως 2 χρόνια. Βεβαίως και πέφτει κατακόρυφα η απόδοση των μπαταριών με το πέρασμα του χρόνου, αλλά πάντα έχεις τη λύση να τροφοδοτήσεις με το UPS με τη πεσμένη μπαταρία μια άλλη συσκευή με μικρότερες απαιτήσεις σε ρεύμα. Να σου δώσω ένα παράδειγμα: Χρησιμοποιούσα για τρία περίπου χρόνια το μικρό MGE Ellipse 500 για να τροφοδοτώ τον Sanyo Z2 που είχα αρχικά και μετά τον BenQ 8700. Όταν έπεσε η μπαταρία του, το έβαλα να τροφοδοτεί και να προστατεύει το υπερπολύτιμο για μένα θηριώδες Τ962 CRT μόνιτορ της EIZO που χρησιμοποιώ για να δουλεύω. Τέτοια CRT μόνιτορ δεν κατασκευάζονται πλέον εδώ και αρκετά χρόνια, κι εγώ ούτε που το συζητώ να αγοράσω TFT μόνιτορ, μόνο που τα βλέπω κάνω εμετό!
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σαν κλασικοί Έλληνες που είμαστε όλοι μας, γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας τις οδηγίες των κατασκευαστών! Π.χ., όλοι ανεξαιρέτως οι κατασκευαστές UPS συστήνουν ότι είναι απαραίτητη τουλάχιστον μια πλήρης αποφόρτιση και επαναφόρτιση των μπαταριών κάθε έξι μήνες για μέγιστη επιμήκυνση της διάρκειας ζωής των μπαταριών. Ξέρεις κανέναν που να το κάνει αυτό; Εγώ πάντως όχι, δυστυχώς δεν το κάνω ούτε εγώ, απλά γιατί βαριέμαι! :crazy_1:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.660
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale