Χρειάζομαι προενισχυτή?

Reaction score
0
Καλημέρα.

Έχω στη κατοχή μου ένα πικάπ pro-ject debut iii phono usb, το οποίο το έχω συνδέσει με τον ενισχυτή μου pioneer vsx-521-k με καλώδιο rca (χωρίς προ ενισχυτή). Το αποτέλεσμα που παίρνω σαν ήχος είναι χάλια (χαμηλή ποιότητα και πολύ χαμηλή ένταση).
Η ερώτηση μου είναι αν χρειάζομαι προ ενισχυτή για να ακούγονται σωστά οι δίσκοι???
Αν ναι θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιον value for money αναλογικά με το "φτωχό πλην τίμιο" σύστημα που διαθέτω???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

D

deleted user 10898

Guest
απο οσο ειδα ο pioneer δεν εχει εισοδο προενισχυτη phono. αρα χρειαζεσε εξωτερικο.
ο προενισχυτης για πικαπ εκτος απο την παραπανω ενισχυση κανει και μια απαραιτητη ισοσταθμιση στο σημα.

edit!
ειδα οτι το πικαπ σου εχει ενσωματωμενο προενισχυτη phono με την απαραιτητη ισοσταθμιση.
δεν ξερω αν το σημα το βγαζει στα rca ισοσταθμισμενο ή μονο στο usb, ρωτα τον αντιπροσωπο.
αν το βγαζει στα rca δεν χρειαζεσε προενισχυτη και ο κακος ηχος ειναι θεμα ρυθμισεων...

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση...
είχα την εντύπωση ότι το πικάπ είχε ενσωματωμένο προ ενισχυτή αλλά μάλλον έκανα λάθος.
χωρίς να γίνομαι κουραστικός αν θέλει κάποιος ας μου προτείνει κάποιον σχετικά οικονομικό...

D

deleted user 10898

Guest
εχει.
και λεει στο manual να το συνδεεις ΜΟΝΟ σε LINE LEVEL.
οποτε δες τι φταιει και δεν παιζει δυνατα...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Καλημέρα.

Έχω στη κατοχή μου ένα πικάπ pro-ject debut iii phono usb, το οποίο το έχω συνδέσει με τον ενισχυτή μου pioneer vsx-521-k με καλώδιο rca (χωρίς προ ενισχυτή). Το αποτέλεσμα που παίρνω σαν ήχος είναι χάλια (χαμηλή ποιότητα και πολύ χαμηλή ένταση).
Η ερώτηση μου είναι αν χρειάζομαι προ ενισχυτή για να ακούγονται σωστά οι δίσκοι???
Αν ναι θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιον value for money αναλογικά με το "φτωχό πλην τίμιο" σύστημα που διαθέτω???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Αν εννοείς πως έχεις χαμηλή ένταση σε σχέση με μια ψηφιακή πηγή αυτό είναι λογικό.
Η έξοδος του ενσωματωμένου στο πικάπ προενισχυτή είναι μόλις 0,16 Volts όταν συνεργάζεται με κεφαλή εξόδου 4 mV.
Mια ψηφιακή πηγή έχει τυπικά 2 Volts.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Άρα αν κατάλαβα καλά PeterMeni χρειάζομαι προενισχυτή. σωστά?
Δεν είναι απαραίτητος και δεν θα σου δώσει κάτι παραπάνω σε ποιότητα.
Απλά θα συνηθίσεις να γυρνάς το ποτενσιόμετρο όγκου (volume) σε υψηλότερη ένδειξη.
Δες και το καλώδιο που χρησιμοποιείς μεταξύ πικάπ και ενισχυτή, αρχικά να είναι όσο κοντύτερο γίνεται.
Είμαι σίγουρος πως το ενσωματωμένο Phono δεν θα είναι κάτι ιδιαίτερο σε θέμα οδήγησης.

Reaction score
0
ευχαριστώ πάρα πολύ...
α και κάτι τελευταίο και δε σας κουράζω άλλο...
στο πικαπ υπάρχει στο πίσω ένα μέρος, μία υποδοχή για καλώδιο γείωσης, αυτό πρέπει να το συνδέσω στον ενισχυτή και αν ναι πως? (στον ενισχυτή δεν υπάρχει αντίστοιχη υποδοχή)...

όπως καταλαβαίνετε έχω ψιλό βαθιά μεσάνυχτα περί του θέματος.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
ευχαριστώ πάρα πολύ...
α και κάτι τελευταίο και δε σας κουράζω άλλο...
στο πικαπ υπάρχει στο πίσω ένα μέρος, μία υποδοχή για καλώδιο γείωσης, αυτό πρέπει να το συνδέσω στον ενισχυτή και αν ναι πως? (στον ενισχυτή δεν υπάρχει αντίστοιχη υποδοχή)...

όπως καταλαβαίνετε έχω ψιλό βαθιά μεσάνυχτα περί του θέματος.
Μόνο αν έχεις κάποιο θέμα με βόμβους χρειάζεται σύνδεση σε μια βίδα του σασί του ενισχυτή.

Reaction score
0
Τελικά δοκίμασα να το δουλέψω με έναν δανεικό προενισχυτή και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.
Οπότε μάλλον θα κινηθώ προς τον Project Phono Box MM, ο οποίος είναι και σχετικά οικονομικός.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τη βοήθειά σας.

D

deleted user 10898

Guest
το πικαπ σου εχει εξοδο που όπως γραφει το manual την συνδεεις ΜΟΝΟ σε line. προφανως κανει αποεμφαση riaa πριν βγαλει σημα στις εξοδους. αν εσυ βαλεις εκει τον προενισχυτη που λες, θα υπαρξει διπλη ισοσταθμιση με τελειως λαθος αποτέλεσμα.
αν δεν εισαι σε θεση να το ακουσεις, βρες έναν φιλο να σε βοηθησει, αλλα στο πικαπ σου πιθανότατα δεν πρεπει να βαλεις προενισχυτη με αποεμφαση κατά riaa όπως ο project που περιγραφεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo