Χρησιμοποιείτε controller για την οδήγηση του PA σας?

Reaction score
0
Υπάρχουν DSP contollers για όλα τα γούστα & τα βαλάντια. Εσείς ποια προϊόντα χρησιμοποείτε, κατά κόρον, για την οδήγηση του PA σας? Σας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το κόστος κτίσης ή τα χαρακτηριστικά τους περισσότερο?

Reaction score
0
Απάντηση: Χρησιμοποιείτε controller για την οδήγηση του PA σας?

Όταν είχαν "πρωτοβγεί" στην πιάτσα κόστιζαν αρκετά χρήματα. Μόλις είχε κυκλοφορήσει το Driverack PA της DBX το χρησιμοποίησα ουκ ολίγες φορές. Φτηνό & πασπαρτού για low badget δουλειές σε καφέ μπαράκια χαμηλών απαιτήσεων. Μετά "πήδησα" στα EV DX-38, πολύ καλύτερο μηχάνημα σε κατασκευή & ποιότητα, αλλά & ακριβότερο σχεδόν 3 φορές παραπάνω από το Driverack. Ενδιάμεσα έπαιξα & με τα DBX 260 που από θέμα ποιότητας ήταν περίπου στη μέση. Κάτι αντίστοιχο & το TC-electronic XO-24.
Δυο φορες έτυχε να σετάρω & BSS 366 με τον καλύτερο ήχο απ' όλα. Το καλύτερο definition στην κατηγορία.
Πριν κανα δυο χρόνια αγόρασα τον πρώτο XILICA XP-4080 DSP. Από την πρώτη στιγμή που το έβαλα να παίξει το λάτρεψα ήταν ότι καλύτερο είχα ακούσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Με 24bit & 96khz πλήρως παραμετροποιήσιμο matrix & 4in-8out ήταν ότι καλύτερο
& μπορούσε να σταθεί πανάξια δίπλα στο BSS. To μόνο μείον ότι δεν είχε FIR φίλτρα, που στη συγκεκριμένη τιμή δεν πρόκειται να τα βρεις πουθενά.
Επίσης στα ατού του Xilica ήταν τα πολύ μαλακά limiters (σχεδόν δεν ακούγονται) & ο έλεγχος RMS της λειτουργίας του.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915

τα φιρ φίλτρα δεν είναι απαραιτήτως καλύτερα.

έχουν μεν πλεονεκτήματα, αλλά έχουν και μειονεκτήματα, κάτι περί κωδωνισμών σου λέει τίποτα?

όσο για την φασική ομοιογένεια, επιτυγχάνεται και με άι-του-ερ φίλτρα, δες τον μπαρμπα βάις.

περίπλοκο και βαρύ θέμα θα έλεγα, μη μου δίνεις σημασία....

Reaction score
0

Το ίδιο πιστεύω & γώ Κώστα για τα FIR. Δεν έχω χρησιμοποιήσει περισσότερο από 24/οκτάβα. Δύο τρεις φορές με τα BSS πήγα να παίξω & το αποτέλεσμα δεν ήταν αναμενόμενο. Έχω διαβάσει αρκετά για τα FIR αλλά σε μερικές περιπτώσεις μεγάλων arrays μπορεί να λειτουργήσουν ευεργετικά.
Αλλά να μην το κουράζω περισσότερο...

Reaction score
7

Να πω και εγω τις εμπειριες μου απο τον πατο της τροφικης αλυσιδας

Εχωντας χρησιμοποιησει το driverack pa και το berry ultradrive (προσφατως)
μπορω να πω πως αν εξαιρεσουμε το πολυ πρακτικο auto eq tou dbx δεν υπαρχει κανενας απολυτος λογος να το προτιμησεις σε σχεση με το berry(εκτος φυσικα του οτι το μπερρυ δεν ειναι τρεντυ :p).

-Ηχος κατα τη γνωμη μου αρκετα καλυτερος,
πολλες περισσοτερες ρυθμισεις (εκτος του προαναφερθεντος auto eq)
-Αν δειτε την ποιοτητα κατασκευης εσωτερικα του dbx θα γελατε ενω του μπερρυ ειναι αξιοπρεπεστατη
-Δεν υπαρχει ο τρομερος γδουπος του dbx pa στο ανοιξε κλεισε που αν δεν εχεις παθητικο κρος στο τουιτερ το στελνει για υπνο
-Βασικοτατο:Υπαρχει ελεγχος μεσω pc και rs232(μπορεις να το στειλεις μεσω του multicore και να ελεγχεις τους ενισχυτες που ειναι στη σκηνη μεσω laptop)

-ΕΧΕΙ 259 ΕΥΡΩ!!Το pa εχει νομιζω τα διπλα

Αυτα τα ολιγα

Reaction score
0

Φίλε μου,

Όλα τα dsp είναι καλά. Αναλόγως τι εφαρμογή θες να κάνεις.
Το behringer που συγκρίνεις με το driverack δεν είναι και πολύ διαφορετικό.

Καλό & το ένα, καλό & το άλλο για μικρές δουλειές χωρίς μεγάλες απαιτήσεις. Το behringer είναι πολύ αργό στην επεξεργασία & στο menu, το driverack δεν είναι τόσο εύηχο.

Το ένα έχει αναστροφή (που λειτουργεί επιλεκτικά) (behringer), το άλλο όχι (dbx).
Το ένα έχει επιλέξιμο matrix το άλλο όχι.

Το dbx, άλλωστε ήταν το πρώτο dsp χαμηλής τιμής στην αγορά. Αυτό άνοιξε την πόρτα, πέρίπου στίς αρχές της δεκαετείας & σ' άλλες εταιρίες να δουν, τα πιο προσιτά dsp' s χαμηλής τιμής.

Έμένα προσωπικά σε εφαρμογες μικρών καφέ-μπαρ, μου ήταν ιδιαίτερα αγαπητό & φιλικό.
Όταν προσπαθούσα να το σετάρω με μετριτικό, άκουγε καλύτερα από το μεταγενέστερο behringer (που έκανε καμμιά φορά τα παλβά του).

Τέλος πάντων & τα δύο μηχανάκια σ' αυτή την κατηγορία τιμής είναι σε καλό λόγο απόδοσης - κόστους.

Μιλάμε για δύο μηχανήματα, που είναι low budget

Reaction score
181
Μάκη δεν ξέρω για το ultradrive αλλά το ultracurve μόνο παλαβά κάνει...
Πάντως βλέπω τα ίδια dsp της AD μέσα...
Πιστεύω να το έχουν προγραμματίσει αλλιώς..., αλλιώς...

Κατά τα άλλα η μπέρρυ κλέβει εκκλησίες...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Χρησιμοποιείτε controller για την οδήγηση του PA σας?

Μάκη δεν ξέρω για το ultradrive αλλά το ultracurve μόνο παλαβά κάνει...
Πάντως βλέπω τα ίδια dsp της AD μέσα...
Πιστεύω να το έχουν προγραμματίσει αλλιώς..., αλλιώς...

Κατά τα άλλα η μπέρρυ κλέβει εκκλησίες...
Παιδιά η behringer εδώ & κανα πεντάμηνο ανακοίνωσε την εξαγορά της Midas & της Klark Teknik. Λέτε να δούμε & κανα klark ultradrive ή kammia midas με γεννητρια εφφέ 4 mono & 4 stereo?:142:

Reaction score
313

Σε μικρά set-ups (κυρίως με JBL EON1500 + subs), χρησιμοποιείται το Ultra-Drive.
Μια χαρά δουλειά κάνει, με ακριβείς πολυ-ρυθμίσεις.

Στο μεγάλο set-up, το DP4 της Musicson ( www.musicson.com , Products -> Passive Acoustical Systems -> Touring Range) έχει τους δικούς του controllers.

Reaction score
7

Μα φιλε makisntres για αυτο μιλησα για τον ''πατο της τροφικης αλυσιδας''.
Δυστυχως λογω του ερασιτεχνικου της απασχολησης μου δεν μου εχει δοθει η ευκαιρια να ασχοληθω με πιο ακριβα παιχνιδια :134:

BTW πορειτε να με ενημερωσετε για το τι ειναι τα fir φιλτρα και τι προσφερουν?

Reaction score
0

Μα φιλε makisntres για αυτο μιλησα για τον ''πατο της τροφικης αλυσιδας''.
Δυστυχως λογω του ερασιτεχνικου της απασχολησης μου δεν μου εχει δοθει η ευκαιρια να ασχοληθω με πιο ακριβα παιχνιδια :134:

BTW πορειτε να με ενημερωσετε για το τι ειναι τα fir φιλτρα και τι προσφερουν?
Επειδή η κουβέντα είναι αρκετά μεγάλη. Επειδή τα FIR είναι για συγκεκριμένες χρήσεις, επίσης επειδή η υπερβολική χρήση τους σε μικρά συστήματα (όχι μεγάλα arrays) δημιουργεί φαινόμενα "κωδονισμών" (κουδουνισμα) δεν είναι δηλ. ιδιαίτερα απαραίτητα.

Αν θέλεις διάβασε αυτό εγκυκλοπαιδικά όμως.

Αν διαθέτεις ένα καλό μετρητικό σύστημα FFT όπως Meyer SIM, SMAARTLive, Win MLS, μπορέσεις να βρείς ένα DSP που να διαθέτει FIR filters τότε θα μπορέσεις να δεις την διαφορά από απλά Bessel, L-R, Bandworth & στην αποκοπή & απάντηση ώθησης όπως & στη φάση.

Αν δεν έχεις κάτι από τα παραπάνω απλά διαβασε για πάρεις μια άποψη.

Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι άλλο μη διστάσεις να το ζητήσεις

Βασική αρχή για καλό αποτέλεσμα είναι η σωστή (ορθή) τοποθέτηση των ηχείων στο χώρο ακρόασης.
Όταν γίνει αυτό σωστά είσαι στο 70% το επόμενο βήμα είναι να ελέγξεις μ' ενα καλό μετρητικό αν είσαι "σωστός" & να μπορέσεις να διορθώσεις ηλεκτρονικά τα προβλήματα του χώρου εγκατάστασης.
Τώρα αν ο χώρος δεν είναι ήδη προετοιμασμένος δηλ έχει πολλά στάσιμα μεγάλο RT60 αυτά πρέπει να διορθωθούν μηχανικά & λιγότερο ηλεκτρονικά.:126:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef