Χρυσές σφαίρες 2011

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Τέσσερις Χρυσές Σφαίρες κέρδισε η ταινία που είχε ως θέμα τη δημιουργία του Facebook συμπεριλαμβανομένης και αυτής για την καλύτερη δραματική ταινία.

Η ταινία τιμήθηκε επίσης με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Ντέιβιντ Φίντσερ, καλύτερου σεναρίου για τον Ααρον Σόρκιν και καλύτερης μουσικής για τον Τρεντ Ρέζνορ.

Στην κατηγορία καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ το βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία "Τα Παιδιά είναι εντάξει" και η Ανέτ Μπένινγκ κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ίδια ταινία.

Δύο Χρυσές Σφαίρες κέρδισε η δραματική ταινία "The Fighter": Ο Κρίστιαν Μπέιλ το βραβείο ερμηνείας β' ανδρικού ρόλου και η Μελίσα Λίο το βραβείο β' γυναικείου ρόλου.

Η ταινία "Toy Story 3" τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και το "In a Better World" από την Δανία κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινία.

Ο Κόλιν Φερθ κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην δραματική ταινία "Ο Λόγος του Βασιλιά". Το αντίστοιχο βραβείο για την γυναικεία ερμηνεία κέρδισε η Νάταλι Πόρτμαν για την ταινία "Ο Μαύρος Κύκνος".

Ο Πολ Τζιαμάτι κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ερμηνεία σε κωμωδία ή μιούζικαλ για την ταινία "Barney's Version".

Τέλος, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο τιμήθηκε με το βραβείο Σεσίλ ΝτεΜιλ για την προσφορά του στον κινηματογράφο.

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=241918
 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Απάντηση: Χρυσές σφαίρες 2011

Ήρθε, είπε και... τάραξε. Ο Ρίκι Τζερβές, παρουσιαστής των Χρυσών Σφαιρών, έστρεψε τα βέλη του σε όλο το Χόλιγουντ, χωρίς να λυπηθεί τίποτα και κανέναν. Πολλοί μιλούν για καυστικό χιούμορ, άλλοι για κακεντρεχές. Μπορούν τα αστεία του Βρετανού κωμικού να του στερήσουν την παρουσίαση των βραβείων της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών την επόμενη χρονιά; Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι τα αστεία του δεν πρόσβαλαν κανέναν.

Η βραδιά φάνηκε πως θα κυλούσε ήδη από την αρχή. Ο Ρ.Τζερβές βγήκε στη σκηνή, λέγοντας: «Θα είναι μια βραδιά με ξεφάντωμα και γερή οινοποσία. Ή, όπως το αποκαλεί ο Τσάρλι Σιν, πρωινό. Για να καταλάβει κανείς, αυτό που έκανε ήταν ότι προσέλαβε μια πορνοστάρ, την πλήρωσε για να βγει μαζί του για φαγητό, τη σύστησε στην πρώην γυναίκα του, την πήγε σε ένα ξενοδοχείο, μέθυσε, έβγαλε τα ρούχα του, έκανε άνω-κάτω το μέρος ενώ εκείνη ήταν κλειδωμένη σε ένα ντουλάπι και όλα αυτά έγιναν μια Δευτέρα σαν όλες τις άλλες; Τι κάνει δηλαδή την Πρωτοχρονιά;»

Κανένας σταρ δεν κατάφερε να προστατευθεί από τα σχόλια του παρουσιαστή. Ούτε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ (για τον οποίο είπε: «οι περισσότεροι ίσως τον ξέρετε από εγκαταστάσεις όπως η Κλινική Μπέτι Φορντ και η Φυλακή της Κομητείας του Λος Άντζελες»).

Όταν ο ηθοποιός ανέβηκε επί σκηνής, έσπευσε να απαντήσει: «Πέρα από το γεγονός ότι είναι πολύ κακεντρεχές και με μοχθηρούς τόνους, θα έλεγα ότι το σόου είναι αρκετά καλό μέχρι στιγμής, τι λέτε;»

Ψιθύρους προκάλεσε και το αστείο του για τον Τομ Κρουζ. «Στο I Love You Philip Morris, ο Τζιμ Κάρεϊ και ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ παριστάνουν τους γκέι... Το αντίθετο από αυτό που κάνουν μερικοί διάσημοι Σαϊεντολόγοι δηλαδή».

«Μιλώντας για το σόου The Walking Dead ("Οι ζωντανοί νεκροί") θα πρέπει να κάνουμε μια αναφορά στον Χιού Χέφνερ που ετοιμάζεται να παντρευτεί στα 84 χρόνια του» είπε.

Αλλά ούτε και τα κορίτσια του Sex and the City γλίτωσαν. «Πολλές ήταν οι σπουδαίες ταινίες που δεν έλαβαν υποψηφιότητα φέτος. Για παράδειγμα το Sex and the City 2 δεν πήρε τίποτα. Και ήμουν σίγουρος ότι η Χρυσή Σφαίρα για ειδικά εφέ θα πήγαινε στην ομάδα που έκανε την επεξεργασία του πόστερ. Κορίτσια, ξέρουμε πόσων χρονών είστε».

Παρουσίασε τον Μπρους Γουίλις ως τον «μπαμπά του Άστον Κούτσερ», ενώ στράφηκε εναντίον του The Tourist («Ήταν μια σπουδαία χρονιά για τις ταινίες σε 3D: Toy Story 3, Despicable Me, Tron. Είναι λες κι αυτή την χρονιά τα πάντα ήταν τρισδιάστατα. Τα πάντα εκτός από τους χαρακτήρες του The Tourist» είπε).

Οι Τομ Χανκς και Τιμ Άλεν (συμπρωταγωνιστές στο Toy Story 3) έσπευσαν να επιπλήξουν τον παρουσιαστή: «Θυμάμαι όταν ο Ρίκι Τζερβές ήταν ένας κάπως παχουλός, αλλά πολύ ευγενικός κωμικός» είπε ο Τομ Χανκς. «Τώρα δεν είναι τίποτα από τα δύο» πρόσθεσε ο Τιμ Άλεν.

Οι φήμες ότι ο Ρίκι Τζερβές -που παρουσίασε και πέρυσι τα βραβεία- μπορεί να μην επιστρέψει του χρόνου, αυξάνονται μετά τη δήλωση του προέδρου της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών ότι ξεπέρασε τα όρια. «Αυτός είναι ο Ρίκι» είπε ο Φίλιπ Μπερκ, για τον οποίο ο παρουσιαστής δήλωσε: «Τον βοήθησα να βγει από την τουαλέτα και να φορέσει τη μασέλα του».

Ο ίδιος, πάντως, είπε στον Hollywood Reporter: «Όλοι το πήραν καλά και η ατμόσφαιρα στα παρασκήνια και μετά το σόου ήταν φανταστική».

Προς επιβεβαίωσή του, αρκετοί σταρ έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν έχουν πρόβλημα με το χιούμορ του: «Δόξα τω Θεώ που υπάρχουν οι κωμικοί» είπε ο Κρίστιαν Μπέιλ.

Newsroom ΔΟΛ
 


Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.621
Μηνύματα
2.868.382
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top