Χ-Μen Origins : Wolverine (2009)

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50


Χ-Μεν Η αρχή : Γουλβεριν - Χ-Μen Origins : Wolverine (2009)




http://www.x-menoriginsmovie.gr/



Σκηνοθεσία: Gavin Hood

Σενάριο: ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΕΝΙΟΦ

Ηθοποιοί: ΛΙΒ ΣΡΑΙΜΠΕΡ , ΧΙΟΥ ΤΖΑΚΜΑΝ , ΡΑΙΑΝ ΡΕΙΝΟΛΝΤΣ , ΝΤΑΝΙ ΧΙΟΥΣΤΟΝ , ΧΙΟΥ ΤΖΑΚΜΑΝ , ΛΙΝ ΚΟΛΙΝΣ

Ελληνική Πρεμιέρα : 29/04/09

Η ιστορία της πολυαναμενόμενης ταινίας δράσης περιγράφει το επικά βίαιο, αλλά και ερωτικό, παρελθόν του Wolverine, τη γνωριμία του με τον Βίκτορ Κριντ, αλλά και την εμπλοκή του με το μυστηριώδες πρόγραμμα Weapon X.

Ο Wolverine έρχεται αντιμέτωπος με πολλούς μεταλλαγμένους, γνωστά αλλά και καινούρια πρόσωπα, ενώ οι θαυμαστές του κόμικ θα ενθουσιαστούν με τις απροσδόκητες εμφανίσεις πολλών από τους θρύλους του σύμπαντος των X-Men.

Ο Χιου Τζάκμαν επιστρέφει στον ρόλο που τον έκανε διάσημο, αυτόν του Wolverine: του ατίθασου πολεμιστή με τις γενετικά ενισχυμένες αισθήσεις, που συγκρίνονται μόνο με αυτές των ζώων, και τις πρωτοφανείς θεραπευτικές ικανότητες,που μπορούν να γιατρεύουν οποιοδήποτε τραύμα.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Γκάβιν Χουντ, σκηνοθέτης του βραβευμένου με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας "Tsotsi", ενώ τον Τζάκμαν πλαισιώνουν οι Ράιν Ρέινολντς ("Άσσος στο Μανίκι"), Λιβ Σράιμπερ ("The Omen") και Ντάνι Χιούστον ("Τα Παιδιά των Ανθρώπων").

 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Απάντηση: Χ-Μεν Η αρχή : Γουλβεριν - Χ-Μen Origins : Wolverine (2009)

X-Men Origins: Wolverine Will Have Multiple Secret Endings!

Marvel has a tradition of hiding easter eggs in their films, and it's no exception for Wolverine.

They've hidden multiple secret endings on different prints and theaters will be showing different versions.
 

Μηνύματα
156
Reaction score
0
Απάντηση: Χ-Μεν Η αρχή : Γουλβεριν - Χ-Μen Origins : Wolverine (2009)

Υπερήρως εξ απαλών ονύχων!
του zerVo
Τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή μου άρεσαν τόσο πολύ τα πρώτα επεισόδια της σειράς, που αν εξαιρέσεις τους πιο πρόσφατους Batman, είναι ότι καλύτερο έχει μεταφερθεί ποτέ από το κόμικ στην οθόνη. Ή στο άκουσμα της λέξης X-Men έχω συνηθίσει να παρακολουθώ μια δεμένη ομάδα (καλών) μεταλλαγμένων με ειδικές δυνάμεις, που όλοι τους λειτουργούν συμπληρωματικά για να αντιμετωπίσουν τον αναλόγων δυνατοτήτων εχθρό. Ή προτιμώ την ιστορία να εξελίσσεται και να βλέπω την συνέχεια από εκεί που την άφησα και τα prequels δεν με συγκινούν στην ίδια αναλογία. Τι θέλω να πω με αυτό? Πως μάλλον δεν συγκαταλέγω το πρώτο από τα επεισόδια των Origins (ακολουθεί εντός ολίγου και ο Magneto, με κατάτι πιο ενδιαφέρουσα υπόθεση) στην ίδια κλίμακα αξίας με τους τρεις προγόνους του, που υπήρξαν κυριολεκτικά εκρηκτικοί.

Το ίντρο μας γυρίζει πολύ πίσω στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν μπροστά στα μάτια του εμβρόντητου ετεροθαλή αδερφού του Βίκτορ, ο Τζιμ Λόγκαν, θα δείξει σε έναν παράξενο άντρα - πιστεύοντας ότι σκότωσε τον πατέρα του - πως τα νύχια του μπορεί να μακρύνουν πολύ περισσότερο από το επιτρεπτό. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Τα δύο αδέλφια με τη λυκίσια κοψιά (και όχι μόνο) που από τα τριάντα - κάτι τους και μετά παραμένουν ίδιοι και απαράλλαχτοι, στο πέρασμα του χρόνου θα εκτονώνονται παίρνοντας μέρος στις δυσκολότερες μάχες, από τον Εμφύλιο έως την Νορμανδία, μέχρι να τους επιστρατεύσει η πατρίδα στο επίλεκτο σώμα των πανίσχυρων πολεμιστών. Ο Λόγκαν θα αντιληφθεί γρήγορα το πονηρό της υπόθεσης και θα πάρει τα καναδέζικα όρη και βουνά, επιλέγοντας τον ήσυχο τρόπο ζωής πλάι στην αγαπημένη του Κέιλα (το πρόσωπο κλειδί δηλαδή). Once warrior όμως, always warrior, που λέει και το τραγούδι κι έτσι αργά ή γρήγορα, οι συνθήκες θα τον κάνουν να επιστρέψει στα πεδία του πολέμου, γεμάτος δίψα για εκδίκηση.

Αν και η δράση του Origins μόνο ως καταιγιστική μπορεί να θεωρηθεί - ειδικά στο πρώτο μισό που δεν παίρνεις ανάσα - θα περίμενα ενδιάμεσα να υπάρχει και χρόνος αφιερωμένος στο πως ο Wolverine, πήρε το ρίσκο να μετατρέψει τα ζωώδη του ένστικτα σε μια superhero οντότητα. Η σύγκρουση ανάμεσα στην διττή προσωπικότητα του κεντρικού πρωταγωνιστή, περνά μάλλον σε δεύτερη μοίρα ανταγωνιζόμενη τις hitech συνέπειες που επιφέρει, με αποτέλεσμα το πέρασμα στην μετάλλαξη να αντιμετωπίζεται επιδερμικά. Ίσως πιο χαλαρά και από την περίπτωση του αδελφού του, που είναι πιο απτή και χειροπιαστή, λίγο πριν μεταβληθεί κι εκείνος σε Sabretooth. Βεβαίως η απειρία του Νοτιοαφρικάνου σκηνοθέτη Gavin Hood, στον τρόπο χειρισμού μιας ακριβής υπερπαραγωγής είναι εμφανής και λογική, αφού από τα πενιχρά δολάρια του Tsotsi καλείται να διαχειριστεί έναν πακτωλό χρημάτων από τη Fox. Η κινηματογράφηση των φυσικών τοπίων της Ωκεανίας είναι έξοχη και τα εφέ σαρωτικά, δίνοντας ζωντάνια και στους παράπλευρους ήρωες που γεννά το σενάριο, όπως ο Deadpool, ο Gambit και ο Bolt.

Για πες: O Hugh Jackman είναι ένας σούπερσταρ και γνωρίζει καλά πως να εκμεταλλευτεί την υπερβολική ώθηση που δίνει στην καριέρα του ο ρόλος του πιο αγαπημένου των X-Men. Στο πέρασμα του χρόνου, αμέτρητοι ηθοποιοί υποδύθηκαν τον υπερ-ήρωα. Θεωρώ πως ο Αυστραλός είναι εκείνος που έχει ταυτιστεί περισσότερο με τον δικό του και δύσκολα θα ξεπεράσει αυτή την ταυτοποίηση στο μέλλον. Ο Schreiber για δεύτερη φορά φέτος, μετά το Defiance, φορά την μάσκα του δευτεροπλανάτου αδελφού κι αυτό το κάνει καλά, από τον Reynolds περίμενα μεγαλύτερη συμμετοχή, ενώ ο Danny Huston, ως σοβαρός ερμηνευτής είναι μια μικρή παραφωνία. Η Αρχή του Wolverine απαιτεί βλέπεις μεγάλη φαντασία και όρεξη για δράση και χώρος για σοβαροφάνειες δεν υπάρχει.
http://www.lessthanzervo.blogspot.com/
 

Μηνύματα
4.111
Reaction score
3.628
Απάντηση: Χ-Μεν Η αρχή : Γουλβεριν - Χ-Μen Origins : Wolverine (2009)

Ο Γουλβεριν σώζει την ταινία η οποία καταντάει αστεία λόγω των πολλών βλακωδών υπερηρώων που πρωταγωνιστούν . Το σενάριο καλό και πιστευτό για την συνέχεια που είναι το x-men 1 , η σκηνοθεσία καλή αλλά .......


Αυτός ο γελοίος Ραιαν Ρεινολντς τι δουλειά έχει σε περιπέτειες ???? !!!!!!!!!!!!
 

Μηνύματα
1.557
Reaction score
2
Re: Χ-Μεν Η αρχή : Γουλβεριν - Χ-Μen Origins : Wolverine (2009)

Κρίμα για την εξαιρετική τριλογία να βγεί αυτή η αηδία...

Κυριολεκτικά μάπα.Ξενέρωσα.
 

Μηνύματα
738
Reaction score
8
Απάντηση: Χ-Μεν Η αρχή : Γουλβεριν - Χ-Μen Origins : Wolverine (2009)

Εγω καλα περασα παντως.Ο Hugh ηταν για ακομη μια φορα
σουπερ, καλος ηταν & ο Schreiber,ενταξει βεβαια θα ηθελα
καλυτερη σκηνοθεσια & σεναριο,αλλα απο το συγκεκριμενο
ειδος τι παραπανω δηλαδη απο ψυχαγωγια να ζητας?
Και αυτο το προσφερει νομιζω η ταινια.
 

Μηνύματα
2.886
Reaction score
50
Re: Χ-Μεν Η αρχή : Γουλβεριν - Χ-Μen Origins : Wolverine (2009)

Κι εγώ μια χαρά πέρασα. Για ταινία δράσης ήταν πολύ καλή πιστεύω. Τώρα σε σχέση με τα υπόλοιπα X-Men, τα 1 και 2 μ' άρεσαν περισσότερο (το 3 δε με είχε ενθουσιάσει έτσι κι αλλιώς), αλλά κι αυτό δε θα 'λεγα πως δε στέκεται επάξια δίπλα τους.

Στα αρνητικά συγκατελέγω αυτά που έχουν ήδη ειπωθεί: την απουσία ομαδικής δράσης μεταλλαγμένων (βέβαια κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο απ' το θέμα της ταινίας) και την επιδερμική (έως ανύπαρκτη) προσέγγιση συνειδητοποίησης και αποδοχής της μετάλλαξής του από το Wolverine.
 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Απάντηση: Χ-Μεν Η αρχή : Γουλβεριν - Χ-Μen Origins : Wolverine (2009)


Εντυπωσιακή πρωτιά του «Wolverine»

Τελικά η πειρατεία φαίνεται ότι δεν είναι ο χειρότερος εχθρός του κινηματογράφου και του box office. Το συμπέρασμα προκύπτει από τις εισπρακτικές επιδόσεις του «X-MEN, η αρχή: Wolverine», της ταινίας που υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα από τη διαδικτυακή πειρατεία, ωστόσο κατέκτησε μια εντυπωσιακή πρωτιά στο box office.

Η περιπέτεια φαντασίας με πρωταγωνιστή τον Χιου Τζάκμαν διέρρευσε σε κόπια εργασίας, μάλλον από την εταιρεία που σχεδίασε τα ειδικά εφέ, και κυκλοφόρησε στο Ιντερνετ, όπου την «κατέβασαν» περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρήστες, αρκετές εβδομάδες πριν κάνει την πρεμιέρα της. Το στούντιο της Fox αρχικά θεώρησε το γεγονός μεγάλη καταστροφή, όλοι περίμεναν πόσα εισιτήρια θα συγκεντρώσει τελικά η ταινία, ενώ ένας γνωστός Αμερικανός κριτικός, ο Ρότζερ Φρίντμαν, απολύθηκε από το Fox News επειδή έκανε κριτική στην κόπια που διέρρευσε.

Στο πρώτο της Σαββατοκύριακο στις αίθουσες, τα νούμερα της ταινίας είναι εντυπωσιακά. O «Wolverine» ξεπέρασε τα 87 εκατ. δολάρια στην Αμερική, ενώ και στην Ελλάδα –όπου το πειρατικό downloading σκίζει– πήγε πολύ καλά, με περίπου 75 χιλιάδες εισιτήρια. Το γεγονός ότι η ταινία διέρρευσε στην κόπια εργασίας, χωρίς τα εφέ και με τον Χιου Τζάκμαν να φαίνεται σε αρκετές σκηνές κρεμασμένος από τα ειδικά σχοινιά που «σβήνονται» στην τελική επεξεργασία, φαίνεται ότι τελικά λειτούργησε διαφημιστικά.

Ακόμη και όσοι είχαν ήδη δει την ταινία, πήγαν για να συγκρίνουν τις δύο βερσιόν, ενώ μικρή σημασία είχε όπως φαίνεται η φήμη που κυκλοφόρησε από το στούντιο πως η διάρκεια στην επίσημη κόπια είναι κατά δέκα λεπτά μεγαλύτερη.
 

Μηνύματα
2.575
Reaction score
13
Απάντηση: Χ-Μεν Η αρχή : Γουλβεριν - Χ-Μen Origins : Wolverine (2009)

Ωραία με πολύ δόση περιπέτεια ....
 

Μηνύματα
79
Reaction score
0
Απάντηση: Χ-Μεν Η αρχή : Γουλβεριν - Χ-Μen Origins : Wolverine (2009)

Άμα το έχετε δει, αυτά έχω να πω :

- Γουλβεριν σας ηγαπώ σφόδρα
- Και εγώ σας ηγαπώ καλλίπυγε νεανίδα
- Χριτς, χρατς χρουτς , αααααρκγχ
- Μου σκοτώσατε το γκομενάκιον; Θα αποθάνετε λεχρίται. Διατί την ηγάπον μέχρι τους όνυχάς μου
updating wolverine to version 1.0.2 ....
-Tώρα που έχω καινούριους όνυχας θα σας αφαλοκόψω ομαδικώς.
- Aχ Wolverine, ζω η ρουφχιάνα ζώ και συγγνώμη που σε επρόδωκα. Όχι για μένα, για τη φουκαριάρα την αδερφή μου...
- Σιχτίρια μωρή πατζόλα. Θα καβαλήσω τη μηχανή μου και θα γίνω λόουν ρέϊντζερ στην Οκλαχόμα. Θα καλλιεργώ και γεώμηλα
 

Μηνύματα
14.614
Reaction score
1.524
Re: Χ-Μεν Η αρχή : Γουλβεριν - Χ-Μen Origins : Wolverine (2009)

ΑΑΑΑΑΑΑΑχχχχχ...
 

Μηνύματα
3.506
Reaction score
3
Re: Απάντηση: Χ-Μεν Η αρχή : Γουλβεριν - Χ-Μen Origins : Wolverine (2009)

Άμα το έχετε δει, αυτά έχω να πω :

- Γουλβεριν σας ηγαπώ σφόδρα
- Και εγώ σας ηγαπώ καλλίπυγε νεανίδα
- Χριτς, χρατς χρουτς , αααααρκγχ
- Μου σκοτώσατε το γκομενάκιον; Θα αποθάνετε λεχρίται. Διατί την ηγάπον μέχρι τους όνυχάς μου
updating wolverine to version 1.0.2 ....
-Tώρα που έχω καινούριους όνυχας θα σας αφαλοκόψω ομαδικώς.
- Aχ Wolverine, ζω η ρουφχιάνα ζώ και συγγνώμη που σε επρόδωκα. Όχι για μένα, για τη φουκαριάρα την αδερφή μου...
- Σιχτίρια μωρή πατζόλα. Θα καβαλήσω τη μηχανή μου και θα γίνω λόουν ρέϊντζερ στην Οκλαχόμα. Θα καλλιεργώ και γεώμηλα
:142::142::142: 'Εχεις άποψη!!!! Αυτό να λέγεται.

Δεν θα την έβλεπα αλλά αν υπήρχε έστω και μια μικρή πιθανότητα να τη δω ποτέ, τώρα..... πάει κι αυτή!!
 

Μηνύματα
387
Reaction score
131
Re: Χ-Μεν Η αρχή : Γουλβεριν - Χ-Μen Origins : Wolverine (2009)

Καλή ταινιούλα.Αν και είχε μπόλικη δράση δεν ξέρω...σαν να της έλειπε κάτι για να φτάσει την τριλογία x-men.Ίσως είχα συνηθίσει τους αρχικούς χαρακτήρες.

Βέβαια την μυθολογία την σκοτώσαν εντελώς...μου μετατρέψανε τον Deadpool σε Weapon XI.:133:

Άντε να δούμε και το 2ο μέρος που ετοιμάζεται τι θα λέει.
 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Απάντηση: Χ-Μεν Η αρχή : Γουλβεριν - Χ-Μen Origins : Wolverine (2009)

Κυκλοφορει σε dvd και bluray απο την ΟDEON
 

Μηνύματα
35
Reaction score
25
Απάντηση: Χ-Μεν Η αρχή : Γουλβεριν - Χ-Μen Origins : Wolverine (2009)


Εντυπωσιακή πρωτιά του «Wolverine»

Τελικά η πειρατεία φαίνεται ότι δεν είναι ο χειρότερος εχθρός του κινηματογράφου και του box office. Το συμπέρασμα προκύπτει από τις εισπρακτικές επιδόσεις του «X-MEN, η αρχή: Wolverine», της ταινίας που υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα από τη διαδικτυακή πειρατεία, ωστόσο κατέκτησε μια εντυπωσιακή πρωτιά στο box office.

Η περιπέτεια φαντασίας με πρωταγωνιστή τον Χιου Τζάκμαν διέρρευσε σε κόπια εργασίας, μάλλον από την εταιρεία που σχεδίασε τα ειδικά εφέ, και κυκλοφόρησε στο Ιντερνετ, όπου την «κατέβασαν» περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρήστες, αρκετές εβδομάδες πριν κάνει την πρεμιέρα της. Το στούντιο της Fox αρχικά θεώρησε το γεγονός μεγάλη καταστροφή, όλοι περίμεναν πόσα εισιτήρια θα συγκεντρώσει τελικά η ταινία, ενώ ένας γνωστός Αμερικανός κριτικός, ο Ρότζερ Φρίντμαν, απολύθηκε από το Fox News επειδή έκανε κριτική στην κόπια που διέρρευσε.

Στο πρώτο της Σαββατοκύριακο στις αίθουσες, τα νούμερα της ταινίας είναι εντυπωσιακά. O «Wolverine» ξεπέρασε τα 87 εκατ. δολάρια στην Αμερική, ενώ και στην Ελλάδα –όπου το πειρατικό downloading σκίζει– πήγε πολύ καλά, με περίπου 75 χιλιάδες εισιτήρια. Το γεγονός ότι η ταινία διέρρευσε στην κόπια εργασίας, χωρίς τα εφέ και με τον Χιου Τζάκμαν να φαίνεται σε αρκετές σκηνές κρεμασμένος από τα ειδικά σχοινιά που «σβήνονται» στην τελική επεξεργασία, φαίνεται ότι τελικά λειτούργησε διαφημιστικά.

Ακόμη και όσοι είχαν ήδη δει την ταινία, πήγαν για να συγκρίνουν τις δύο βερσιόν, ενώ μικρή σημασία είχε όπως φαίνεται η φήμη που κυκλοφόρησε από το στούντιο πως η διάρκεια στην επίσημη κόπια είναι κατά δέκα λεπτά μεγαλύτερη.
Αμα εβγαινε το τελικο προιον και οχι η κοπια εργασιας εβδομαδες πριν την κυκλοφορια του τοτε να δεις ιδρωτα και δακρυα που θα εριχναν οι μεγαλομετοχοι της Fox!!!Φτηνα την γλυτωσαν!
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.867.353
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top