ΨΑΧΝΩ

Reaction score
383
Καλησπερα
χρειαζομαι εναν τρικαναλο ενισχυτη για ταινιες ( 2+1 ηχεια )
υπαρχει κατι στην αγορα, εψαξα για μεταχειρισμενο αλλα δεν βρηκα

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.538
Οι av ολοκληρωμένοι ενισχυτές είναι πολυκάναλοι, τουλάχιστον 5.1.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.538

melina

Cargo 200
Reaction score
45.238
Τελικός 2.1; :idk:

Εκτός αν ο φίλος εννοεί ότι έχει την μπροστινή τριάδα.
Απο τη λεξη ηχεία κατάλαβα για τριαδα μπροστά, και για ταινίες νομιζω καλύτερα να εχει κεντρικό για αρχή παρά σαμπ.
Βέβαια θα θέλει σε αυτην την περιουωση avr αν δεν έχει ηδη.

Reaction score
383
παιδια εννοω 2 ηχεια και 1 κεντρικο για διαλογους δεν θελω περισσοτερα
θα μου εκανε και ενας 5ακαναλος
εχω τον AVSONY STR DA5400ES αλλα τωρα που ακουω περισσοτερο μουσικη
τον εβαλα σαν προενισχυτη στον ολοκληρωμενο creek σε αλλο δωματιο

Reaction score
7.089
τι εκανες? εβαλες τον 5400 σαν προενισχυτη στον ολοκληρωμενο creek? Γιατι το εκανες αυτο?τι νοημα εχει? Ασε τον creek και φερε τον 5400 εκει που θα εχεις το συστημα για ταινιες.Αν το εκανες για να εχεις προενισχυτη με ψηφιακες εισοδους,τοτε τα χρηματα που θα εδινες για τον τρικαναλο ενισχυτη,απλα παρε ενα dac και συνδεσε τον στον creek (αν εχω καταλαβει σωστα βεβαια).

Reaction score
383
Παραδιδομαι !!
τον 5400 προσωρινα τον εβαλα για να δω διαφορες και μου δινει μεγαλυτερο ογκο στη μουσικη !!
θα τον βαλω προς πωληση δεν τον χρειαζομαι αφου φευγω απο τον πολυκαναλο

Reaction score
1.391
παθητικα εννοεις μονο του ?
υπαρχει κυνδνος να μου κανει ζημια που ειναι πολυ ισχυρος ο σονυ
δοκιμαστικα τον εχω βαλει ..
Μόνο του φυσικά , είναι πολύ καλύτερος από το κασονι και σίγουρα πιο ισχυρός...

Reaction score
383
καλυτερος ειναι,αλλα ο ΣΟΝΥ ειναι ποιο ισχυρος
οταν παιζω τον Creek παθητικα sτο πικαπ ( audiotechnica με ενσωματωμενο phono ) το volume
πρεπει να το ανεβαζω σε σχεση μ αλλες πηγες ειναι φυσιολογικο ?

melina

Cargo 200
Reaction score
45.238
Παραδιδομαι !!
τον 5400 προσωρινα τον εβαλα για να δω διαφορες και μου δινει μεγαλυτερο ογκο στη μουσικη !!
θα τον βαλω προς πωληση δεν τον χρειαζομαι αφου φευγω απο τον πολυκαναλο
Χωρίς πολυκάναλο ενισχυτή δεν θα μπορείς να παίζεις τις ταινίες με τρία ηχεία μπροστά.

Reaction score
3.085
Η καλύτερη λύση, που συνδυάζει μουσική και ταινίες σε ένα σύστημα και στον ίδιο χώρο είναι αυτό που από την αρχή ψάχνεις: Ένας τρικάναλος τελικός για τα τρία μπροστινά κανάλια, σε συνδυασμό με τον - ήδη υπάρχοντα - ενισχυτή AV. Αν ο τελευταίος (ο ενισχυτής AV, δηλαδή) δεν υπάρχει, τότε πρέπει να επανακαθορίσεις τις προτεραιότητές σου και να επιλέξεις τι ακριβώς σε καλύπτει.

Αν υπάρχει, τότε ένας τρικάναλος τελικός είναι η λύση. Σε αυτούς που προτάθηκαν παραπάνω, έχω να προσθέσω μια εξαιρετική μονάδα της Rotel, τον Rotel RB-993, που είναι 3x200 WRMS και διακρίνεται από εξαιρετική ποιότητα και ακουστική συμπεριφορά. Κάνε ένα google-άρισμα, μπας και τον πετύχεις κάπου στα μεταχειρισμένα. Αν δεν κάνω λάθος, πουλιώνται κάποια κομμάτια στη Αγγλία, όμως. Πουλιώταν και εδώ κάποτε, αλλά μπορεί να έφυγε. Δεν χάνεις τίποτα πάντως να επικονωνήσεις με τον πωλητή.

Εναλλακτικά. αλλά με μικρότερη ισχύ, ίσως βρεις μεταχειρισμένα ένα ή περισσότερα κομμάτια του Marantz MA-500 monoblock, με προδιαγραφή 1x125 WRMS, που αν συνδυαστεί με έναν στερεοφωνικό τελικό (εφόσον δεν μπορείς να βρεις τρεις ίδιους), φτιάχνεις τρικάναλο. Απλά ο στερεοφωνικός πρέπει να έχει παρεμφερή χαρακτηριστικά και gain, με τον Marantz. Τον Marantz MA-500 τον βρίσκεις στο ebay ακόμα.

Τέλος, θα ήσουν ευτυχής αν μπορούσες να βρεις - πάλι στα μεταχειρσμένα - έναν 5-κάναλο Anthem των σειρών MCA (MCA-5 ή MCA-50), που θα σε κάλυπτε πλήρως σε ισχύ και ποιότητα και για 5 κανάλια σε σύστημα 5.1. Αυτές οι σειρές της Anthem είχαν βγάλει και στερεοφωνικούς και 3-κάναλους, αλλά αυτοί - ιδιαίτερα οι 3-κάναλοι - είναι πιο δυσεύρετοι από τους 5-κάναλους. Κάτι υπάρχει στο ebay ακόμα, αλλά θέλει ψάξιμο.***

Καλό απόγευμα.

Υ.Γ.:
***Δεν αναφέρθηκα στις καινούργιες σειρές των τελικών της Anthem λόγω του κόστους. Αν δεν σε περιορίζει κάτι τέτοιο, τότε πας (και) εκεί με κλειστά μάτια.

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508
Νεότερο μέλος