Ψάχνω ενισχυτή...HELP!

Reaction score
0
Θέλω να πάρω καινούργιο ενισχυτή να συνδέσω με το 696 και τον Epson Projector που έχω...σκέφτομουν κάτι σε Pioneer αλλά μόλις είδα και κάποιους Sony και δεν ξέρω τι να διαλέξω (ιδανικά θα ήταν Denon!)

Τα λεφτά που διαθέτω είναι μέχρι 400-500 Euro,περιμένω συμβουλές και προτάσεις με + και -

THANX

P.S:Παρών σύστημα
Sony Ενισχυτής
2 Cerwin Vega Μπροστά,Κεντρικό D8,Πίσω,Sub B&W
DVD Pioneer 696
Epson TW10h (μέχρι τα XMAS)
Οθόνη Beamax
Samsung LCD 32"

Reaction score
7
Βασικά απέφυγε τους Sony...έχουν κρατημένες μεσαίες, πολύ στρογγυλά πρίμα με χαμηλή ανάλυση και φουσκωμένα χαμηλα...πραγματικό χαμηλό δεν έχουν. Επίσης δεν έχουν καλό Drive από άποψη τροφοδοτικού και σκληραίνει πολύ ο ήχος σε ηψηλές εντάσεις.Και όσοι έχω ακούσει δεν έχουν καλή αίσθηση Surround.Δεν έχω ακούσει βέβαια τα μοντέλα της με ψηφιακό ενισχυτή(έχω τον Sony STR-DB940 και από άποψη ήχου δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος παρόλο που τότε που τον είχα πάρει ήταν σχετικά ακριβό μοντέλο. Βέβαια οφείλω να ομολογήσω την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής)
Εγώ θα σου πρότεινα τον Yamaha RX-V659 που πρόσφατα τον έστησα σε φίλο και είναι πάρα πολύ καλός για τα λεφτά του και όχι μόνο. Θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω απο 500 ευρώ, αλλά αξίζει κάθε ευρώ.

Reaction score
1
Μια μικρή διόρθωση, μιας και κάνω παρόμοια έρευνα αγοράς αυτή την εποχή: Αν πας σε μεγάλο κατάστημα, ο RX-V659 πράγματι θα σου κοστίσει περίπου 500€. Αν όμως πας σε κάποια μικρά (δες διαφημίσεις σε κάποιο τεύχος του Ήχου) τον βρίσκεις με περίπου 440€!

HV

Reaction score
0
Εγω πηρα τον 650 οταν πρωτοβγηκε και ειμαι ακομα τρισευχαρηστιμενος..
Αληθεια ο 659 τι διαφορες εχει με τον 650 ?

Reaction score
14
Πρόσφατα άλλαξα έναν marantz που είχα με έναν denon!! Τεράστια διαφορά!!!
Απο οτι είδα ένας 1907 κοστίζει περίπου 600 ευρό!! εγώ θα σου έλεγα να περίμενες λίγο ακόμα μέχρι να είχες τα λεφτά για τον denon
αλλιώς βουρ ston pioneer!

Reaction score
173
Πόσο σου κόστισε? Πρέπει να είναι αρκετά χαμηλότερα από το budget που ανέφερες στην αρχή. Πως κατέληξες σε αυτόν?

Reaction score
0
Σκεφτόμουν τον 916 αλλά πήγα και τους είδα - τους άκουσα και δεν βρήκα καμία διαφορά (εκτός από την είσοδο component του πρώτου).

Τον πήρα 270 και με τα υπόλοιπα 230 Euro θα πάω 3 ημέρες στην Φλώρινα για Snowboard :D :D :D

Pioneer VSX 516

Ραδιοενισχυτής 6x100W *Ενσωματωμένοι αποκωδικοποιητές για όλες τις μορφές ήχου surround (DTS 96/24, DTS ES Matrix 6.1, DTS ES Discrete 6.1, Dolby Digital EX, DTS Neo:6 και Dolby Pro Logic IIx, ΤTHX Surround EX, THX Select, THX Select 2) *Μέτρηση και προσαρμογή των ακουστικών παραμέτρων αυτόματα, με το ειδικό μικρόφωνο του συστήματος διαμόρφωσης MCACC με Ισοσταθμιστή 5 ζωνών *Δημιουργία φυσικού ηχητικού πεδίου 6.1 από πηγές 2 ή 5 καναλιών (κωδικοποίηση Dolby Pro Logic IIx)*Αποκωδικοποιητής WMA9 Pro για κορυφαίο ψηφιακό ήχο surround *9 Καταστάσεις Surround, Σύνδεση USB, Τεχνολογία Sound retriever (για ποιοτικότερη αναπαραγωγή συμπιεσμένων τραγουδιών)

Reaction score
14
είχα τον Marantz sr-7400 και πηγα στον denon avr-3806!! τώρα έχω την αίσθηση οτι πριν πάρω τον denon άκουγα απλώς βαβούρα!!

Reaction score
173
shadow_gp said:
Σκεφτόμουν τον 916 αλλά πήγα και τους είδα - τους άκουσα και δεν βρήκα καμία διαφορά (εκτός από την είσοδο component του πρώτου).
Καλή επιλογή, καλά ακούσματα λοιπόν.
Έχω κι εγώ τον 916 και είμαι ευχαριστημένος.

Reaction score
14
Καλός ήταν! Είχε λίγο φουσκομένα άκρα! Μάλλον ειναι λογικό να παίζει καλύτερα ο καινούριος...κοστίζει τα διπλά!!!

Reaction score
0
ilias said:
shadow_gp said:
Καλή επιλογή, καλά ακούσματα λοιπόν.
Έχω κι εγώ τον 916 και είμαι ευχαριστημένος.

THANX!!!

Reaction score
0
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα
θέλω να πάρω ένα ενισχυτή όχι και ακριβό ώμος
βρήκα αυτά τα μοντέλα
SONY-STR-DG700 6x100W Είσοδος – Εξοδος HDMI
PIONEER VSX-916 7x100W
PIONEER VSX-516 6x100W
Τι λέτε από όλα?

Reaction score
14
πήρα τον SONY 700 και είναι για τα λεφτά του μια πολύ καλή λύση.

Ειδικά τα 2 HDMI in και τα 2 COMPONENT in είναι μεγάλη βολή, όπως επίσης ότι κάνεις mapping όλες τις εισόδους εικόνας με όποια είσοδο ήχου επιθυμείς. Επίσης έχεις ρυθμιζόμενο delay στον ήχο ώστε να συγχρονίσεις καθυστερήσεις.

Ποιότητα κατασκευής καλή, το μικρόφωνο για την αυτόματη ρύθμιση είναι πολύ πρακτικό και πράγματι δουλεύει σωστά.

Από θέμα ήχου αν τα ηχεία σου είναι καλά και αποδίδουν σωστά, ο ενισχυτής αυτός και τα watt να τα οδηγήσει αλλά και υποφερτή ποιότητα (του λείπουν μερικές εξτρα επιθυμητές ρυθμίσεις ισοστάθμισης).

Επαναλαμβάνω δεν είναι σούπερ ντούπερ αλλά για την κατηγορία λίγο πάνω από τα μπάτζετ, και με τόσους εισόδους είναι μια καλή και ταπεινή λύση, και δεν θα το μετανιώσεις.

Reaction score
0
Τα 2 HDMI που σου χρησιμεύουν :? :???
Εγώ δηλαδή έχω τον projector panaso ax100 kai ena DVD pioneer 696 το κάθε ένα έχει μια είσοδο HDMI θα μου χρειαστούν η 2 HDMI του ενισχυτή??
Για τους ενισχυτές pioneer vsx-516 και vsx-916 ξέρει κανείς τίποτα???

Reaction score
14
osiris said:
Τα 2 HDMI που σου χρησιμεύουν :? :???
Εγώ δηλαδή έχω τον projector panaso ax100 kai ena DVD pioneer 696 το κάθε ένα έχει μια είσοδο HDMI θα μου χρειαστούν η 2 HDMI του ενισχυτή??
Για τους ενισχυτές pioneer vsx-516 και vsx-916 ξέρει κανείς τίποτα???
τα 2 hdmi είναι χρήσιμα καθώς εχω ενα KISS (hdmi) μια SONY HC3 (hdmi) και συνδέονται όλα στον ενισχυτή και απο εκεί επιλέγω να δώσω εξοδο στην TV μέσω component ή μέσω της εξόδου HDMI. Λειτουργεί σαν ένα switcher2-1

Reaction score
173
osiris said:
Τ vsx-916 ξέρει κανείς τίποτα???
Κι εγω με τον 916 ειμαι καλα, χωρις ομως να εχω ακουσει και πολλους αλλους. Εχει όλες τις λειτουργίες/ευκολιες και πρακτικο/ακριβες σύστημα set up.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera