Ψαχνω για compact. Προτασεις?

Reaction score
786
Ηρθε η ωρα να αντικαταστησω την ταπεινη Sony που με συνοδεψε στα ταξιδια μου τα τελευταια 5 τουλαχιστον χρονια. Ψαχνω για μια μετριου κοστους compact με τα ακολουθα χαρακτηριστικα.

Κατα το δυνατον πιο ευρυγωνιος φακος χωρις αισθητη βαρελοειδη παραμορφωση ή εστω με δυνατοτητα διορθωσης του φαινομενου.

Γρηγορη αποκριση σε νυχτερινες ληψεις, με και χωρις φλας. Η Sony σε αυτον τον τομεα επαιρνε μηδεν.

Καλη ποιοτητα κατασκευης, "μαζεμενο" μεγεθος αλλα χωρις να φτανουμε στην υπερβολη.

Kαι φυσικα...
Καλη ποιοτητα φωτογραφιας (για εκτυπωση 10x15)

Πασα προταση ευπροσδεκτη. Ευχαριστω

Reaction score
3
Απάντηση: Ψαχνω για compact. Προτασεις?

Ωχ...
μετά από αυτή την ερώτηση θα σκάσει και ο Unfo και σε βλέπω να αγοράζεις D-SLR και δυο φακούς (ο ένας για κοντά και ο άλλος για tele) και μετά να λες ότι κάτι τέτοιο θα ήθελες αλλά δεν τολμούσες.:happy_9:
Για ρώτα και το smooth criminal να σου πει...:happy_4:

Reaction score
164
Χμ.. μυρίζομαι αίμα; :happy_9:
Λοιπόν, όπως σου είπαι και ο Jo, αυτό που χρειάζεσαι είναι... :happy_8:

Reaction score
786
Παιδια η F31 δεν εχει ευρυγωνιο...

Λεω να μην ξεπερασω τα 400 ευρω maximum.
Και οχι, μην προσπαθησετε να με πεισετε να κουβαλαω αλλη μια βαλιτσα στις διακοπες, για να εχω την DSLR και τα σατζαλα-ματζαλα της! :respect:

Reaction score
174
Ευρυγώνιο σε κομπακτ (28mm) νομίζω έχουν μόνο οι πανασονικ. Γενικότερο πρόβλημά τους από ότι λέγεται στα διάφορα review είναι ο θόρυβος απο τα χαμηλά iso ακόμη (200) αλλά έχουν την εξεραιτική οπτική σταθεροποίηση που σε γλυτώνει από πολλά... επίσης -από μια μικρή (FX01) που έχω εγώ, έχουν μια αδυναμία στον χαμηλό φωτισμό, το ccd δεν "μαζεύει" πολύ φως.

Έχω και την fuji F40, αλλά μάλλον προτιμώ την πανασονικ, μεγάλη υπόθεση το ευρυγώνιο...δύσκολη όμως σε "περίεργες" λήψεις (σε σχέση με τον υπάρχοντα φωτισμό). Η φουτζι τα καταφέρνει κάπως καλύτερα συν του ότι βγάζει πιο crispy φωτογραφίες αλλά δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται και στα περισσότερα mp, 8 η φουτζι, 6 η πανασονικ.

Reaction score
5
supacoopa, οι Fuji της σειράς F30-F31-F40-F50 βγάζουν τις καλύτερες φώτος με λίγο φωτισμό. Μιλάμε για επίπεδο θορύβου κοντά σε dSLR, και καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη της κατηγορίας compact. Τώρα...αν ψάχνεις ευρυγώνιο και είσαι διατεθειμένος να βγάζεις φώτος μόνο μέρα με φως (γιατί σκοτεινές, μέσα σε σπίτια κλπ, θα έχουν πολύ θόρυβο), τότε υπάρχουν άλλες λύσεις στην αγορά. Πήγαινε εδώ: http://www.dpreview.com/reviews/compare.asp
Βάλε
Format:Compact ή
Format: Ultra Compact,
Zoom Wide < 28mm,
και ότι άλλη επιλογή θες π.χ. Image Stabilisation: Yes,
Storage Types: SD
και πάτα Compare.

P.S.: Για το ευρυγώνιο, κάποιος καλύτερος φωτογράφος από εμάς είχε πει το:
"Αν δεν σου φτάνει το κάδρο, κάνε μερικά βήματα πίσω"

Reaction score
164
P.S.: Για το ευρυγώνιο, κάποιος καλύτερος φωτογράφος από εμάς είχε πει το:
"Αν δεν σου φτάνει το κάδρο, κάνε μερικά βήματα πίσω"
...αλλά αν βρεις σε τοίχο, άλλαξε φακό.:happy_8:

Reaction score
3
...αλλά αν βρεις σε τοίχο, άλλαξε φακό.:happy_8:
Δε στο είπα φίλε μου, από εδώ το πάνε εκεί το φέρνουν σε D-SLR θα σε σπρώξουν:happy_9: και αυτό βέβαια δεν είναι κακό, η διαφορά είναι πολύ μεγαλύτερη από την οικονομική επιβάρυνση, για να το πω πιο απλά 6 δόσεις στην κάρτα είναι…:happy_4:

Reaction score
1

Απ'οτι καταλαβα ο φιλος supacoopa ενδιαφερεται για φωτογραφικη για τις διακοπες του, οποτε οτιδηποτε αλλο εκτος απο μια καλη compact θα του ειναι περιττο. Στο dpreview που ανεφερε ο akis και στο dpgr μπορεις να βρεις τα παντα, καπου μεσα θα ειναι και η επομενη φωτογραφικη σου...

Reaction score
0

Η νέα σειρά της kodak με HD video στα 30 καρε και μέχρι 12 mpixel αισθητήρα, με κορυφαία για μένα την Z812 is

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas