Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρική?

Μηνύματα
9
Reaction score
0
Καλησπέρα!
Αθήνα φέτος όλο το καλοκαίρι και αποφασίσαμε να πάρουμε μια ψησταριά τουλάχιστον να την βγάζουμε με κανενα ψητό τα ΣΚ και τα βραδάκια.
Τι προτείνετε όμως εσείς? Ψησταρίες Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά τα μπάρμπεκιου υγραερίου και χωράνε αρκετό πράγμα πάνω απότι βλεπω.

Εχει κανενας εμπειρία πάνω σε αυτα να μου πει κανενα δυο πραγματα?
 








Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
26.990
Reaction score
17.075
Βαρέθηκα την αναμονή για το άναμμα του κάρβουνου
Αν θέλεις ψήσιμο ιεροτελεστία αλλά και νοστιμιά στα ψητά, παίρνεις με κάρβουνο.
Και διαλέγεις και κάρβουνα, έχουν διαφορές αν είναι π.χ. από πουρνάρι ή οξιά.

Αν θέλεις ευκολία και ταχύτητα παίρνεις με αέριο.
Απλά πράγματα.
 



Μηνύματα
380
Reaction score
558
Αυτή με το κάρβουνο καλά κρατεί
Η άλλη με το υγραέριο ξεχασμένη σε μια γωνία της ταράτσας σαπίζει...
 


Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
23.124
Reaction score
14.027
Κάποτε ρώτησα δυό αδέλφια που είχαν κοτοπουλάδικο (τώρα συνταξιούχοι και ίσως μακαρίτες), ποια ψησταριά ήταν καλύτερη. Μου είπαν πως δεν έχει διαφορά, είτε η ψησταριά είναι με κάρβουνο, είτε ηλεκτρική. Σημασία έχουν τα καρυκεύματα και η θερμοκρασία. Είχαν ψησταριά με κάρβουνα ως βιτρίνα και μια-δυό όρθιες ηλεκτρικές πιο μέσα.

Τα κάρβουνα συνεπάγονται βρωμιά και κάπνα, αλλά η φωτιά είναι διέξοδος από τη ρουτίνα του αστικού τρόπου ζωής, ενώ η κατασκευή της ψησταριάς είναι πανεύκολη, σχεδόν πρωτόγονη. Αυτό είν' όλο.
 


Μηνύματα
386
Reaction score
323
Βαρέθηκα την αναμονή για το άναμμα του κάρβουνου
Χρόνια και χρόνια αναμένουμε ψάχνοντας για τον καλύτερο ήχο και δεν βαρεθήκαμε, ε άς κάνουμε και λίγη υπομονή για το άναμμα του κάρβουνου, οταν μάλιστα γνωρίζουμε οτι εκεί βρίσκεται η νοστιμιά.
 

xfader

Peace and Unity throughout the world
Administrator
Μηνύματα
24.117
Reaction score
39.161
Το κάρβουνο με λίγες γνώσεις θα σου δώσει την κατάλληλη θερμοκρασία που απαιτείται για κάθε είδους ψήσιμο.
Η ψησταριά υγραερίου πρέπει να είναι "ακριβή" για να ανεβάσει θερμοκρασία στα επίπεδα που απαιτούνται για τις περισσότερες κοπές.

Το άρωμα του καπνίσματος μπορεί να γίνει και στο αέριο με ένα ξυλάκι οξιάς ή καρυδιάς.

Το βασικό για μένα είναι να γνωρίζουμε τι θέλουμε να πετύχουμε. Η γνώση προηγείται του τρόπου.
Αν απλά θέλουμε να ψήνουμε συνηθισμένα κρέατα, σαν κι αυτά που σερβίρουν στην κλασική ελληνική ταβέρνα, τότε οι απαιτήσεις είναι ελάχιστες. Αν λιγουρευόμαστε πιο ψαγμένες ράτσες και κοπές, τότε η καλή ψησταριά είναι απαραίτητη.
Όμως, το συνολικό οικονομικό κομμάτι ξεφεύγει δυσανάλογα.
 

Μηνύματα
584
Reaction score
89
Αν θέλεις ψήσιμο ιεροτελεστία αλλά και νοστιμιά στα ψητά, παίρνεις με κάρβουνο.
Και διαλέγεις και κάρβουνα, έχουν διαφορές αν είναι π.χ. από πουρνάρι ή οξιά.
Μιχάλη, το τελευταίο διάστημα ακολουθώ άλλη μέθοδο. Κάρβουνα γιοκ!
Έχω προμηθευτεί ξύλο ελιάς, βάζω φωτιά αρκετά νωρίς και σε δύο περίπου ώρες έχω έτοιμη τη θράκα για ψήσιμο.
θέλει μόνο λίγο πειραματισμό στην ποσότητα ξύλων (δεν τα καίω όλα μαζί αλλά λίγα λίγα). Στην ουσία φτιάχνω κάρβουνα εκείνη τη στιγμή! Το ξεκίνησα στην καραντίνα λόγω άπλετου χρόνου...
Εκεί να δεις ιεροτελεστία αλλά και γεύση!
 

Μηνύματα
343
Reaction score
443
Αν θέλεις ψήσιμο ιεροτελεστία αλλά και νοστιμιά στα ψητά, παίρνεις με κάρβουνο.
Και διαλέγεις και κάρβουνα, έχουν διαφορές αν είναι π.χ. από πουρνάρι ή οξιά.

Αν θέλεις ευκολία και ταχύτητα παίρνεις με αέριο.
Απλά πράγματα.
30και χρόνια ψήνω, βαρέθηκα γι'αυτό ψάχνομαι
Χρόνια και χρόνια αναμένουμε ψάχνοντας για τον καλύτερο ήχο και δεν βαρεθήκαμε, ε άς κάνουμε και λίγη υπομονή για το άναμμα του κάρβουνου, οταν μάλιστα γνωρίζουμε οτι εκεί βρίσκεται η νοστιμιά.
Δεν το έκανα ποτέ ,Με παρασέρνει η μουσική και Ρίχνω τις στροφές μου.ειμαι χορευταράς τι να κάνω ;)
 
Last edited:

rose.athens

Dah 4 Mod
Super Moderator
Μηνύματα
35.784
Reaction score
59.299
30και χρόνια ψήνω, βαρέθηκα
Κι εγώ. Πήρα μια με μικρή με κάρβουνα, την άναψα 1 (μία) φορά, κι αντί να παραδεχτώ ότι βαριέμαι την διαδικασία, πήρα μεγαλύτερη, γιατί -και καλά- δεν μου έφτανε η μικρή. :headbang::roflmao:
Χαρίστηκαν και οι δύο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πήρα και τρίτη με κάρβουνα, ομολογουμένως πιο εύκολη, αλλά ήταν όντως μικρή και ήθελε μαστοριά να ψήσει ομοιόμορφα. Πουλήθηκε κάτω από μισοτιμής.

Έβαλα μυαλό, πήρα μια Weber Spirit και τέλος. Ακόμα μαθαίνω τα διάφορα είδη ψησίματος βέβαια, και τις ατελείωτες επιλογές, αλλά η ευκολία δεν παίζεται.

Και διαλέγεις και κάρβουνα, έχουν διαφορές αν είναι π.χ. από πουρνάρι ή οξιά.
Αν ψάχνεις και άρωμα σε BBQ αερίου, διαλέγεις
https://bbq.gr/antallaktika-analosima/aromatika-ksyla
 


Staff online

  • Zizik
    Jardinier
  • spylab
    Wile E. Coyote Συντονιστής Θρησκευτικών

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
154.969
Μηνύματα
2.363.678
Members
35.169
Νεότερο μέλος
zisisv
Top