Ψηφιακές συνδέσεις

Reaction score
4
Χρειάζομαι βοήθεια για να στήσω ένα set, δεν ξέρω όμως τι θα χρειαστώ ακριβώς :138:

Ξεκινώντας από το τέλος έχω επιλέξει ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία.
Λέω να πάρω το dac της BEHRINGER ULTRAMATCH PRO SRC 2496 και το BEHRINGER DEQ2496 ULTRA-CURVE PRO.

Πηγή θα έχω ένα laptop.
Πως θα πάρω ψηφιακή έξοδο και τι θα συνδέσω πρώτα ?
Υπάρχουν φυσικά USB αλλά και μια FIREWIRE.

Μπορεί κάποιος να μου πει τι θα χρειαστώ και πως θα συνδεθούν ? (καλώδια που θα χρειαστούν και πως)
Αυτές τις ψηφιακές εισόδους-εξόδους, δεν τις έχω καταλάβει.

- - -
Σε επόμενο στάδιο θα ήθελα να μπορώ να κάνω μετρήσεις.
Τι θα χρειαστεί επιπλέον ? (εκτός mic)

Ένα προενισχυτή (που πάνω του θα έχω τα αναλογικά) μπορώ να το τον βάλω κάπου ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κατ' αρχάς το ultramatch δεν είναι DAC, απλά κάνει και αυτήν την δουλειά. Το ίδιο και το ultracurve. Αν πάρεις αυτές τις δύο συσκευές, θα χρησιμοποιήσεις το ultramatch για την βασική του λειτουργία που είναι το upsampling και κατόπιν θα τροφοδοτήσεις το ultracurve με σήμα 24/96. Την ψηφιοαναλογική μετατροπή θα την αναλάβει το ultracurve. H σύνδεση μεταξύ τους καλό είναι να γίνει μέσω ψηφιακού καλωδίου AES/EBU. Μπορεί να γίνει και αλλιώς όμως.

Από το laptop πρέπει να πάρεις ψηφιακή έξοδο s/pdif σε coaxial ή οπτική (αυτές τις εισόδους έχει το utramatch). Άρα πρέπει να μετατρέψεις με κάποιον τρόπο την usb ή την firewire.

...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Ψηφιακές συνδέσεις

....

Από το laptop πρέπει να πάρεις ψηφιακή έξοδο s/pdif σε coaxial ή οπτική (αυτές τις εισόδους έχει το utramatch). Άρα πρέπει να μετατρέψεις με κάποιον τρόπο την usb ή την firewire.

...
Ναι, αλλά πως ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τι εννοείς; ΑΝ δεν πάρεις κάτι τέτοιο πως θα φτάσεις από το pc στο behringer;

...

Reaction score
4

....Την ψηφιοαναλογική μετατροπή θα την αναλάβει το ultracurve.
.....
...... Άρα πρέπει να μετατρέψεις με κάποιον τρόπο την usb ή την firewire.

...
Έγραψες πριν αυτά.
Αφού την μετατροπή D/A θα την κάνει το ultracurve, μένει να φτάσουμε το σήμα (ψηφιακά) μέχρι αυτό.
Παίζει ρόλο η ποιότητα του μετατροπέα usb > s/pdif - coaxial ή οπτική ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όχι βρε. Όταν λέω να μετατρέψεις την USB ή την firewire εννοώ σε coaxial ή optical για να μπει στην αλυσίδα των behringer (στο ultramatch), πάλι ψηφιακά. Σωστά το λες, αφού την D/A μετατροπή θα την κάνει το ultracurve, το σήμα θα παραμείνει ψηφιακό σε όλη του την υπόλοιπη διαδρομή. Η ποιότητα του USB μετατροπέα, μάλλον είναι θέμα ήσσονος σημασίας, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

...

Reaction score
1
Το Trends είναι σχετικά φθηνό και έχει μεγάλη ποικιλία σε ψηφιακές εξόδους. Σα dac δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά σαν transport δε ξέρω κάποιο άλλο τόσο βολικό.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Συγνώμη, τώρα είδα ότι προτάθηκε USB DAC και όχι απλός μετατροπέας USB σε S/PDIF. Εσύ χρειάζεσαι μόνον την δεύτερη λειτουργία.

...

Reaction score
4

Το Trends είναι σχετικά φθηνό και έχει μεγάλη ποικιλία σε ψηφιακές εξόδους. Σα dac δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά σαν transport δε ξέρω κάποιο άλλο τόσο βολικό.
Ξέρεις γιατί ρωτάω...., αν δεν παίζει ρόλο αυτό, υπάρχουν πολλές κάρτες ήχου που δίνουν ψηφιακή έξοδο αλλά έχουν και extra βοηθήματα.
Όπως...http://www.thomann.de/gr/terratec_phase_26_usb_se.htm

Υπάρχει λόγος να διαλέξω την firewire από την usb ?

Reaction score
1
Αν δε χρειάζεσαι τις εξόδους του ud-10 τότε σου είναι μάλλον άχρηστο. Με λιγότερα χρήματα, όπως λες, παίρνεις μια κάρτα ήχου με πλήθος δυνατοτήτων, καλύτερο ήχο και "αναβαθμίσιμο".

Αλλά με αυτό το σκεπτικό μια καλή κάρτα ήχου,με το ανάλογο software, ακυρώνει και τις άλλες συσκευές που αναφέρεις.

Δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε usb & firewire σύνδεση. Εγώ πάντως έχω firewire.

Reaction score
4

...
Αλλά με αυτό το σκεπτικό μια καλή κάρτα ήχου,με το ανάλογο software, ακυρώνει και τις άλλες συσκευές που αναφέρεις.
...
Ναι, μάλλον το ULTRAMATCH είναι άχρηστο πια...

Ποια firewire χρησιμοποιείς - εντυπώσεις ?

Reaction score
1
Έχω αυτό http://www.thomann.de/gr/phonic_firefly_302.htm γιατί διαθέτει ό,τι χρειαζόμουν (ψηφιακή είσοδο-έξοδο, rca in/out άρα συμβατή με τα υπάρχοντα καλώδια, προ μικροφώνου και on/off button που πολλές από τις φθηνές δεν έχουν) σε λογικότατη τιμή.

Την έχω από το περασμένο καλοκαίρι. Κάτι οι διακοπές κάτι η "οικονομική κρίση" που μας αναγκάζει να δουλεύουμε περισσότερο παίζει να μην την έχω σε λειτουργία πάνω από 60 ώρες. Ακούω μουσική περισσότερο απο το ipod:133: .

Πάντως τα λεφτά της τα "βγάζει".

Reaction score
4

.....
Υπάρχει λόγος να διαλέξω την firewire από την usb ?
Μόνο αυτό μένει για να ολοκληρώσω την αγορά.
Για πείτε έχει σημασία ?

Σε usb υπάρχει αυτό
http://www.thomann.de/gr/terratec_phase_26_usb_se.htm

και σε firewire υπάρχει..
http://www.thomann.de/gr/edirol_fa66.htm

Η διαφορά τιμής είναι μικρή οπότε .... ?

Κάτι ακόμα.
Παίζε ρόλο το είδος της ψηφιακής γραμμής που θα φτάσει στο ultracurve ?
AES/EBU - S/PDIF - οπτική ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos