Ψηφιακή επαγγελματική εκτύπωση.

V

VIDEOMIX

Guest
Εδώ και εναμιση χρόνο, τα studios εκτύπωσης φωτογραφιών, άρχισαν σιγά σιγά να αγοράζουν τα πανάκριβα ψηφιακά εκτυπωτήρια που έφεραν την επανάσταση στην ποιότητα της εκτυπωμενης φωτογραφίας και εκτός αυτού προσέφεραν πολλαπλές διευκολύνσεις στον χρήστη και στην δυνατότητα άμεσης παρέμβασης στις προτιμήσεις για την εκάστοτε φώτο. Αρκεί φυσικά να έχεις και πρόσβαση (φιλικότητα με τον χειριστή) στο εργαστήριο και το εκτυπωτήριο. Εγώ απο τότε που ξεκίνησε η παράλληλη εκτύπωση, αφού υπάρχουν και τα 2 είδη εκτύπωσης, προτειμώ να πληρώνω κάτι παραπάνω και να πέρνω δουλειές πολύ πιο ποιοτικές. Μάλιστα μερικοί πελάτες μου που τους έδειξα την μεγάλη διαφορά στην εκτύπωση, μου ζήτησαν τους γάμους τους να τους ξαναεκτυπώσω κι ας ήταν αρκετό το κόστος. Τους χρέωσα και εγώ με τιμές κόστους αφού ήταν παλιοί πελάτες.
Τι γνώμη έχετε γιαυτό; Γνωρίζετε τις διαφορές;
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Πολύ καλή η κίνηση στους παλιούς πελάτες!
Σωστός ο Θάνος! :D

Περιέγραψέ μας λίγο διαφορές ανάμεσα στην παλιά και νέα τεχνογνωσία και που ακριβώς υπάρχει αλματώδης εξέλιξη στο νέο........
 

V

VIDEOMIX

Guest
Η μεγάλη διαφορά ειναι στην φυσικότητα των χρωμάτων. Επίσης, το κοντράστ ειναι 3 κλάσεις ανώτερο. Για παράδειγμα, σε φωτογραφίες με φλάς και με σκοτεινό backround, στην αναλογική εκτύπωση βλέπεις να γκριζάρει το μαύρο ενώ στην ψηφιακή ειναι εντελώς μαύρο. Θα μου πείς, μπορείς να δώσεις + ενα στόπ στην αναλογική εκτύπωση. Κι όμως, εαν το έκανες αυτό, σκούραινε και το βασικό θέμα σου, ενώ με την ψηφιακή, υπάρχει τέτοια ποιότητα που δεν παρατηρείς τίποτα το μεμπτό. Ειναι ακριβώς όπως φωτογράφησες το θέμα. Ομως  άλλο να το λέω και άλλο να το βλέπεις. :wink:
 

V

VIDEOMIX

Guest
Να συμπληρώσω την απάντησή μου σε αυτό που με ρώτησες φίλε Γιάννη.
Εχεις έλεγχο στον κορεσμό των χρωμάτων, κάτι που πρίν δεν υπήρχε. Η ευκρίνεια χάρις στην λέιζερ εκτύπωση αντί για το σύστημα με τον φακό που υπήρχε στην αναλογική μορφή ειναι πολύ βελτιωμένη. Επίσης το νετάρισμα ειναι ακριβείας, ενώ πρίν υπήρχαν πολλές φορές, αστοχίες.
Κατι για το contrast. Δεν κάνεις αντίθεση σε όλη την φωτογραφία. Μπορείς να κανεις ρύθμιση ξεχωριστή για τα λευκά σημεία, τα σκιερά, μαύρα και γενικά,όλα!!!
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Φίλε Videomix,

δεν ξέρω αν είσαι στην Αθήνα, αλλά ενδιαφέρομαι για ένα καλό εργαστήριο, που να εμφανίζει από ψηφιακές, αλλά σωστά. Μερικές φορές κάνω και πειραματισμούς, και θέλω να καταλαβαίνουν τι βλέπουν και να το αφήνουν όπως έχει...όχι να μου το φωτίζουν π.χ. γκκρρρρ.....
Κάποια πρόταση;

Ευχαριστώ
Ακης
 

V

VIDEOMIX

Guest
Έκεί που συνεργάζωμαι. Ειναι ενα εργαστήριο με ότι καλύτερο κυκλοφορεί τώρα σε εκτυπωτήρια, με καλές τιμές. Στην Λ.Αλεξάνδρας και Χαριλάου Τρικούπη, δίπλα στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.652
Μηνύματα
2.870.246
Members
37.934
Νεότερο μέλος
daemon76
Top