Ψηφιακα μεσα PC /USB και τροφοδοσια

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.503
Ολο και περισοτεροι χρησιμοποιουν μια καρτα USB απο τον υπολογιστη για να παρουν οσο το δυνατον μεγαλυτερη ποιοτητα απο το PC τους .

Ολο και περισσοτεροι δηλωνουν οτι καρτες που εχουν δικο τους τροφοδοτικο παιζουν καλυτερα σε σχεση απο αυτες που παιρνουν 5 φτωχα και βρωμικα βολτ απο τον υπολογιστη

Πιστευει κανεις οτι εχει νοημα να κανουμε μια διερευνηση σε αυτο και να δουμε την πιθανοτητα να ""κατσουμε "" ενα εξωτερικο τροφοδοτικο audiophile σε μια τετοια καρτα ωστε να δουμε την διαφορα ?

Απο τον υπολογιστη μου εχω μια ESI UDJ 6 σε γενικες γραμμες και σε σχεση με το κοστος του προιοντος εμεινα αρκετα ευχαριστημενος ενω ειχα και την δυνατοτητα να δοκιμασω μια EMU 0204 η οποια επισης επαιξε καλα αλλα δεν μπορω να πω οτι με τιναξε και απο την καρεκλα .

Σχεδιαζω ενα τετοιο τροφοδοτικο θα παρω τις μετρησεις μου θα ακουσω κιολας και θα βαλω τα ευρηματα μου εδω

Τις αποψεις σας εδω !!!

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
620
Ωραιο θεμα...περιμενουμε να γραψουν καποιοι πιο εμπειροι. Εγω προσωπικα δεν τις ακουω αυτες τις διαφορες μεταξυ PCI και USB audio interface.

OPTIMIST

"Επαγγελματίας"
Reaction score
190
Δεν νομιζω οτι θα παρεις κατι αξιολογο περαν του οτι ειναι και λιγο
Ακαταστατη σαν λυση.
Ενα καλο Usb Dac θα ακουσθει καλυτερα.

Reaction score
1.173
Μια σωστή τροφοδοσία παντού χρειάζεται. Βασικά χωρίς την τροφοδοσία όλα πάνε λάθος. Έχω εδώ και έξι μήνες την ASUS ST(PCI) όπου παίρνω μόνο ψηφιακό και το συνδέω στο DAC.

Όταν πήρα σήμα από την αναλογική έξοδο και την έριξα στον προ νόμιζα ότι έχει πρόβλημα η κάρτα.
Δηλαδή, με mp3 τα πήγαινε σχετικά καλά, όταν έβαλα να επεξεργαστεί flac κάτι δεν πήγαινε καλά.....

Να πω ότι για να λειτουργήσει αυτή η κάρτα θέλει τροφοδοσία κατευθείαν από τροφοδοτικό.

Έβαλα ένα εξωτερικό τροφοδοτικό(ATX βραχυκυκλωμένο στο πράσινο) αποκλειστικά για την κάρτα, και δεν πίστευα την διαφορά που υπήρχε. Το τροφοδοτικό που έχει το pc είναι 250w σε SFF pc
Σίγουρα εάν είχα ένα τροφοδοτικό στο pc μου περί τα 800w ίσως να μην είχα διαφορές στον ήχο.

Συμφωνώ ότι εάν το pc δεν έχει ένα βαρβάτο τροφοδοτικό η εξωτερική USB κάρτα θέλει σίγουρα ένα σοβαρό τροφοδοτικό.

Last edited:

Reaction score
1.188
Οταν όμως η κάρτα δεν έχει ξεχωριστή είσοδο DC in για εξωτερική τροφοδοσία, παρά μόνο USB, πώς θα μπορούσε να υλοποιηθεί; Θα πρέπει να γίνει κάποια «πατέντα» στο κύκλωμά της.

Reaction score
1.173
Βασικά είναι απαραίτητη η εξωτερική τροφοδοσία σε μια usb συσκευή λόγο του "speak-when-spoken-to" πρωτοκόλλου(USB1-2). Ειδικά όταν θα περάσουν data η τροφοδοσία πάει περίπατο. Εν αντιθέσει με το Firewire που λειτουργεί σε "tree topology" γενικός κάνει τα πάντα εδώ και χρόνια με τροφοδοσία έως 60w.
Εκτός και εάν πάρεις από το hub ένα δεύτερο usb και το χρησιμοποιήσεις σαν τροφοδοσία. Αρκετά εξωτερικά cd-rom & HDD διαθέτουν έξτρα usb.

Με το USB3 έχει διορθωθεί κάπως το θέμα τροφοδοσία και θεωρητικά με το 3,1 θα δίνει έως 100w.

Αν και στο USB 3 δεν μπορεί να δώσει ρεύμα σε 5m ούτε να πετύχει τις ταχύτητες που λέει πέρα των 35-40cm καλωδίων.

Reaction score
1.188
Οι ταχύτητες παίζουν ρόλο στην μεταφορά των αρχείων, π.χ. για έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.
Στην αναπαραγωγή μουσικής επαρκεί ακόμα και το USB 1

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.503
Ενδιαφεροντα ολα ... η σκεψη μου ειναι ενα τροφοδτικο audiophile που θα εχει USB ΙΝ και OUT και καθως περναει απο μεσα το καλωδιο του USB θα γινεται η διακοπη και η τροφοδοσια .

θεωρω πιθανο να το εχω ετοιμο εντος της εβδομαδας ...προφανως θα το ακουσω και ισως εαν υπαρχει ενδιαφερον να το δωσω και σε μελη του φορουμ να κανουν και εκεινοι μια εκτιμηση

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
38
imo το σημαντικότερο είναι να μη περνάει θόρυβος απο την "βρώμικη" τροφοδοσία των περισσότερων pc.
Δεν βλέπω να χάνονται data χρησιμοποιώντας τη τροφοδοσία του pc.

Λύσεις,,, γαλβανική απομόνωση στη κάρτα usb ή dedicated/ξεχωριστή τροφοδοσία - απεξάρτηση της κάρτας απο το ρεύμα του pc.

Πέραν του θορύβου στα δικά μου (diy) dac δεν έχω παρατηρήσει κάποια άλλη διαφορά (η τροφοδοσία της κάρτας απο το pc μοιάζει ικανή δηλαδή, άλλωστε όλες οι κάρτες με αυτό το σκεπτικό σχεδιάζονται)

To αντιμετώπισα στο Μambo Dac (με CM6631)
http://www.avclub.gr/forum/showthre...WM8804?p=1056941492&viewfull=1#post1056941492
και η λύση ξεχωριστής τροφοδοσίας έδωσε τη λύση.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.503
πολλοι απο τους βομβους που προερχονται απο την διαχειριση της γειωσης που κανει ο υπολογιστης σαφως και θα κοπουν με ξεχωριστη τροφοδοσια και ακομα καλυτερα floating γειωση για την τροφοδοσια της καρτας ...

θα το δω παντως και αυτο

Reaction score
1.188
πολλοι απο τους βομβους που προερχονται απο την διαχειριση της γειωσης που κανει ο υπολογιστης σαφως και θα κοπουν με ξεχωριστη τροφοδοσια και ακομα καλυτερα floating γειωση για την τροφοδοσια της καρτας ...

θα το δω παντως και αυτο
Η απόλυτη απομόνωση όμως είναι η οπτική ίνα μεταξύ κάρτας ήχου (ή ψηφιακού Interface) με το DAC

Reaction score
1.147
Ενδιαφεροντα ολα ... η σκεψη μου ειναι ενα τροφοδτικο audiophile που θα εχει USB ΙΝ και OUT και καθως περναει απο μεσα το καλωδιο του USB θα γινεται η διακοπη και η τροφοδοσια .

θεωρω πιθανο να το εχω ετοιμο εντος της εβδομαδας ...προφανως θα το ακουσω και ισως εαν υπαρχει ενδιαφερον να το δωσω και σε μελη του φορουμ να κανουν και εκεινοι μια εκτιμηση

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
το εντός της εβδομάδας τελειώνει και ούτε μία φώτο δεν έχουμε δει!

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.503
OK με το ανοιγμα του χρονου και λιγη ησυχια εδειξε να μπορει να γινει δουλεια οπου σχεδιασα ενα τροφοδοτικο με floating γειωση , χτισμενο γυρω απο το LM 317 με ορισμενα επιπροσθετα καλουδια στην κλασσικη λειτουργια του 317 , με μικρομετρικη ρυθμιση καλεσα φιλους και ειπα να το ακουσουμε .

Η γενικη εικονα ηταν οτι αλλαξε το sound stage και εδειξε να εχει αλλαξει κατα πολυ η εικονα στις χαμηλες οπου ενω εδειχνε να εχει ανεβει σε ογκο δεν αλλαξε κατι απο την εικονα παραμεινε σφιχτο, ταχυ και πολυ πιο πληροφοριακο . Τα μεσαια εγιναν ενα κλικ upfront αλλα χωρις να "φωναζουν " ενω τα πριμα εδειχναν αρκετα πιο καθαρα αλλα ισως ενα κλικ κατω ( συχνα συμβαινει αυτο οταν καθαριζουν τα πριμα μενεις με την εντυπωση οτι ειναι λιγοτερα )

Οι ακρoασεις μας εγιναν με την ESI UDJ και αυριο θα αφιερωσω ενα ακουσμα στην creative 0204 απο την οποια δεν μπορω να πω οτι εμεινα και πολυ ευχαριστημενος στην αρχικη της μορφη θα ελεγα ενω την βρηκα αρκετα καθαρη θα χαρακτηριζα το ακουσμα της μαλλον υποτονικο .

Επελεξα για τα ακουσματα μονο MP3 απο 128-320 με ενα υπολοιπο συστημα αρκετα αναλυτικο ωστε οι οποιες διαφορες να κανουν μπαμ ... Στην ακροαση πηγαμε απο κλασσικη μουσικη , σε ποπ , αμερικανικη Disco , Jazz , και καποια κλασσικα ροκ ...σε γενικες γραμμες παντου υπηρχαν ακροασιμες διαφορες με πρωτο ερεθισμα τις χαμηλες .

Προθεση μου ειναι να το κλεισω σε ενα κουτι και να το τελειωσω ως συσκευη ....να το ακουσω αυριο και με την creative 0204 και απο εκει και μετα να το διαθεσω σε οποιο μελος του φορουμ επιθυμει να ακουσει και να γραψει την αποψη του εδω .

Για τα μελη που ειναι εντος Αττικης κατοπιν συνενοησης μπορω να φροντισω και παραδοση στο χωρο

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Attachments

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.503
Ξεχασα να γραψω οτι θα ενσωματωσω κανονικο USΒ αλλα και ενα μινι ωστε να μπορουν να δουλεψουν ολες οι καρτες

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
677
Οι πιο πολλοί κάτοχοι της 0204 έχουμε από όσο ξέρω εφαρμόσει την γνωστή πατέντα με το σφάξιμο του Usb,και παρεμβολή πακακίου (άλα τις!) σταθεροποιημένης τροφοδοσίας.
(Την πιο απλή μόντα του κόσμου δηλαδή,βαρέθηκε να δίνει πακάκια ο φανός όταν κυκλοφόρησε η μόντα γιατί κολλάει σε όλα τα USB powered interfaces.)

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.503
Αν λοιπον ειδες διαφορα με ενα απλο πακακι το συγκεκριμενο κυκλωμα με σχεδον 10,000ufd πισω του ακριβεια 0,2% και κυματωση στα ορια του μη μετρησιμου θα πρεπει να κανει θαυματα ...

Reaction score
677
Αν λοιπον ειδες διαφορα με ενα απλο πακακι το συγκεκριμενο κυκλωμα με σχεδον 10,000ufd πισω του ακριβεια 0,2% και κυματωση στα ορια του μη μετρησιμου θα πρεπει να κανει θαυματα ...
Η EMU είναι ιδιότροπη και είναι σχεδόν διαπιστωμένο πως σε hiRes αρχεία και σε υπολογιστή που η υλοποίηση των USB θυρών δεν είναι Intel αλλά και σε lap που η τροφοδοσία είναι τσιγκούνα,γκρινιάζει και γκρινιάζει άσχημα.
Αλλά εκεί που παίζει σωστά,παίζει.Μην περιμένει κανείς θαύματα,ένα κατοσταρικάκι κάνει αλλά τον γνώριμο ήχο του AK4396 τον περνάει μια χαρά.Και το πακάκι βοηθάει στο 99% των περιπτώσεων για όσους δεν το έχουν πάει παραπέρα και θέλοντας να στραγγίξουν και την τελευταία ικμάδα με Salas,απομόνωση τελικών σταδίων,κλπ...
Μην ξεχνάμε πως περιέχει την καρδιά των Pro Tools με τα οποία έχει γίνει η παραγωγή του 30- 50% της παγκόσμιας δισκογραφίας σε cd.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.633
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7