Ψηφιακοί ισοσταθμιστές...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
- Πόσοι από εσάς χρησιμοποιείτε τέτοια μηχανήματα και ποιά είναι αυτά?

Ίσως σε κάποια φάση θα έπρεπε να βάλουμε κάτω 2-3 μοντέλα και να τα ακούσουμε σε συγκριτικό.

Reaction score
7

Νεοαποκτειθέν Behringer DEQ-2496.

(Τελικά το έκανα το μετέωρο βήμα του πελαργού.Αυτό τον καιρό παίζω με το WIDTH. Πλάκα έχει.)
Δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάρω πραγματικά καλύτερο ήχο από αυτόν που είχα γιατί δεν ξέρω να χειρίζομαι το μηχανάκι..
Κάθε φορά που γυρίζω στο bypass ξαναέρχονται τα δυναμικά και η αμεσότητα που χάνω με τα πειράγματα..

Το manual είναι μεγάλο και πολύπλοκο (για επαγγελματίες) και με είχατε προειδοποιήσει οπότε δεν έχω εκπλαγεί.
Το έχω και το κοιτάζω εδώ και βδομάδες.
(Σε κανα δυό χρόνια μπορεί να έχω καταφέρει κάτι..)

Δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις με το μηχανάκι αυτό.
Εχει άπειρες ρυθμίσεις και συνδυασμούς.
To GEQ από μόνο του δε λέει τίποτα εκτός αν έχεις κάποιο ΧΟΝΤΡΟ πρόβλημα πριν. Αλλιώς μόνο χαλάει τον ήχο σαν απλό Equalizer.

Μέχρι στιγμής με τις χονδροειδείς ρυθμίσεις που κάνω πειράζω πολύ τον ήχο και τον χαλάω, υποπτεύομαι πως χρειάζεται πολύ "λεπτότητα" στις ρυθμίσεις και στους συνδυασμούς ώστε να πάρεις πραγματική βελτίωση χωρίς να ακούς τον ήχο "αλλοιωμένο".

Εν τω μεταξύ αν κάνεις τις ρυθμίσεις όντας εκτός θέσης ακρόασης δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς αλλάζει και πρέπει να επιστρέφεις πίσω στη θέση ακρόασης κάθε φορά ώστε να παρατηρείς το αποτέλεσμα..

Κάποια μέρα θα το πάρω στα χέρια στη θέση ακρόασης (ευτυχώς έχω πάρει 5μετρα interconnect) και θα ρυθμίζω από κει. Νομίζω είναι η μόνη περίπτωση να πετύχω κάτι χωρίς να τρελλαθώ στο πέρα δώθε.. (Και το manual από δίπλα πάντα με ησυχία αυτοσυγκέντρωση και ψυχική ηρεμία..)

Το μικρόφωνο είναι ακόμα στο κουτί..

ΥΓ. Αυτό που με έχει εκνευρίσει περισσότερο είναι τα πράσινα ledάκια της στάθμης που μου βγάζουν το μάτι και μετά το reverse πορτοκαλί display..
Οσοι κάνουν ακροάσεις με χαμηλό φωτισμό όπως εγώ θα τα χρειαστούν.
Αν το είχα φτιάξει εγώ θα έβγαζα και μια home έκδοση με ρύθμιση off για τα φωτάκια (ή dimmer) και πορτάκι να εξαφανίζονται μέσα τα ρυθμιστικά και τα κουμπιά..
100 ευρώ παραπάνω θα το έβγαζα στην αγορά και θα άξιζε. Α, θα βαζα κι ένα dvd με βήμα προς βήμα επεξήγηση του τι κάνει πως για άσχετους και γι αυτούς που βαριούνται να διαβάζουν.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Χαχααχαχα!!! :cool_4: :respect:

Υπομονή Μπάμπη και βγάλε το μικρόφωνο από το κουτί, κοινώς... μέτρα. Άμα δεν μετρήσεις οι ρυθμίσεις είναι στα τυφλά βρε. :cool_4:

Άλλο?... :smoking:

Reaction score
7
Άλλο ? Τι άλλο, μ΄αυτό τελειώσαμε δηλαδή ? Νομίζεις !
Πες μου τι να πρωτο μετρήσω ?

Επίσης 3-4 έχουν τέτοια μηχανάκια και οι 3 στους 4 το behringer.
Αλλά τι να γράψεις και τι να κοντράρεις ? Δεν παίζει κόντρα εδώ.
Ολα είναι θέμα ρυθμίσεων, που πρέπει να γίνουν ξεχωριστά για κάθε χώρο
και μετά από πολλές ώρες (να μην πω μέρες)

Ασε ας μιλήσουμε για το behringer (τις φατσούλες πως τις βάζεις ?)
Δεν αλλάζεις και τον τίτλο του θέματος για να μην βγούμε off topic ? (φατσούλες που γελάνε εδώ)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μη βιάζεσαι βρε. :cool_4:

- Για να δούμε έχει κάποιος άλλος κάτι διαφορετικό από το behringer?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός